Μπά! Ετσι το βλέπεις; Ποιός πηγε σε ποιον πρωτος; Ο Γιωργάκης δεν πηγε στο άγιο Όρος; Τί ήθελε να κάνει;
Γιατί δεν λες την αλήθεια ότι σε πειράζει ότι αποδείχτηκε ποιος έχει την δύναμη να καθυποτάξει και να καθηλώσει τον άλλον;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Μπά! Ετσι το βλέπεις; Ποιός πηγε σε ποιον πρωτος; Ο Γιωργάκης δεν πηγε στο άγιο Όρος; Τί ήθελε να κάνει;
Τον αγώνα απέναντι στον διάβολο ο ίδιος ο Θεός τον θεσμοθέτησε είπαμε.
Ναι καλά!Natasha έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 02:12Τον αγώνα απέναντι στον διάβολο ο ίδιος ο Θεός τον θεσμοθέτησε είπαμε.
Εννοείται ότι ο Ιδιος τον βλέπει σαν ένα κουνουπι, δεν μπορεί να Τον πειράξει.
Ουτε όμως και να τον καταστρέψει μπορεί, το ήξερε αυτό ο διάβολος και το εκμεταλλεύτηκε.
Τον καλόγερο που έβγαλε αυτήν την φανταστική ιστορία λέω, δηλ τον π. Ισαάκ Αγιορείτη.
Γιατί δεν λες την αλήθεια ότι σε πειράζει ότι αποδείχτηκε ποιος έχει την δύναμη να καθυποτάξει και να καθηλώσει τον άλλον;
Το παστίτσιο σε πείραξε bluerose ; Η κακοήθεια του αγιορείτη που έβγαλε την ιστορία για να συκοφαντήσει τον βουδισμό δεν σε πειράζει ε;
Μέ τήν δύναμη τοῦ σατανᾶ ἔκανε ἐπιδείξεις πού προξενοῦσαν ἐντύπωση.
Τότε ἄρχισε νά τρέμει καί οἱ σατανικές δυνάμεις, πού νόμιζε ὅτι ἔλεγχε
«Μέ ἔδειρε ὁ σατανάς, γιατί δέν μπόρεσα νά σέ νικήσω».
Οἱ δαίμονες τόν ἔσυραν μέχρι κάτω στό λάκκο καί τόν ἔδειραν γιά τήν ἀποτυχία του.
Ἔπεισε τόν Γιωργάκη νά τοῦ φέρει τά μαγικά βιβλία καί τά ἔκαψε.
https://akispetretzikis.com/el/categori ... io-toy-akh
Συστατικά
Για τον κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
φρέσκo θυμάρι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κανέλα
2 κύβους βοδινό Maggi
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 κρόκους
Για τα μακαρόνια
300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
2 αυγά
200 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο στα μακαρόνια
θυμάρι μπόλικο ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας.
Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα τον σπάμε για 4-5 λεπτά.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.
Αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
Προσέχουμε να παίρνουμε και από τα πλάγια της κατσαρόλας το αλεύρι για να μην καεί.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στον φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμένα.
Στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα ταψί 35x25 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει και προσθέτουμε τα 2 αυγά, μπόλικο θυμάρι, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Ανακακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το παστίτσιο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κιμά ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.
Πάνω από τα μακαρόνια, βάζουμε τον κιμά και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Τέλος, ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε (50 γρ. τριμμένη γραβιέρα) στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.
Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δε με πειράζει η νηστεία.Λεγεών έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 08:03Έλα bluerose, σου έχω ιδέα για αύριο. Θα δεις, θα φύγει όλη η θρησκευτική αρνητικότητα από μέσα σου μόλις λιγδώσει λίγο το underάκι. Πιές και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και δόξασε το μακαρονοτέρας και το καλό φαγητό. Δεν ζει καλά ο άνθρωπος με ρίζες και φύλλα και νηστεία όπως στο άγιο όρος, ούτε με τις διδαχές της ορθοδορκσίας, έτσι γίνεται ταπεινό και μνησίκακο ον.https://akispetretzikis.com/el/categori ... io-toy-akh
Συστατικά
Για τον κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
φρέσκo θυμάρι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κανέλα
2 κύβους βοδινό Maggi
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 κρόκους
Για τα μακαρόνια
300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
2 αυγά
200 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο στα μακαρόνια
θυμάρι μπόλικο ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας.
Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα τον σπάμε για 4-5 λεπτά.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.
Αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
Προσέχουμε να παίρνουμε και από τα πλάγια της κατσαρόλας το αλεύρι για να μην καεί.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στον φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμένα.
Στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα ταψί 35x25 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει και προσθέτουμε τα 2 αυγά, μπόλικο θυμάρι, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Ανακακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το παστίτσιο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κιμά ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.
Πάνω από τα μακαρόνια, βάζουμε τον κιμά και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Τέλος, ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε (50 γρ. τριμμένη γραβιέρα) στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.
Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Το παστίτσιο με πείραξε διότι παραπέμπει σε κοροϊδία. Δε του αξίζει.mec έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 03:40Το παστίτσιο σε πείραξε bluerose ; Η κακοήθεια του αγιορείτη που έβγαλε την ιστορία για να συκοφαντήσει τον βουδισμό δεν σε πειράζει ε;
Ο απαράδεκτος αυτός καλόγερος (π. Ισαάκ Αγιορείτης) ταυτίζει τον βουδισμό με τον σατανισμό:Μέ τήν δύναμη τοῦ σατανᾶ ἔκανε ἐπιδείξεις πού προξενοῦσαν ἐντύπωση.
Τότε ἄρχισε νά τρέμει καί οἱ σατανικές δυνάμεις, πού νόμιζε ὅτι ἔλεγχε
«Μέ ἔδειρε ὁ σατανάς, γιατί δέν μπόρεσα νά σέ νικήσω».
Οἱ δαίμονες τόν ἔσυραν μέχρι κάτω στό λάκκο καί τόν ἔδειραν γιά τήν ἀποτυχία του.
Ἔπεισε τόν Γιωργάκη νά τοῦ φέρει τά μαγικά βιβλία καί τά ἔκαψε.
Αφού υποτίθεται ότι ο Γιωργάκης μαθήτευσε σε βουδιστικό μοναστήρι κι απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις με τη δύναμη του σατανά. Αυτό δεν μας λέει η ιστορία;bluerose έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 09:38Το παστίτσιο με πείραξε διότι παραπέμπει σε κοροϊδία. Δε του αξίζει.
Αν είναι δυνατόν!! Τέτοια μορφή αγιασμένη που μας έκανε τη χάρη να ασχοληθεί μαζι μας ως νέος Άγιος. Θα μπορούσε να κρυφτεί,όπως κι άλλοι τέτοιοι που ζουν ακόμα.
Όσο για βουδισμό που λες δε πολυκατάλαβα
Αλλά φυσικά και υπάρχει ο γέροντας τα πίστευε ότι υπάρχουν. Ομως τασσόταν υπέρ του Χριστού
Δεν είναι ότι δε τα πίστευε, φυσικά και υπαρχουν
Απλά σου λέει αφου δε τα κάνεις με τη Θεία Χάρη με τι τα κάνεις
Θέλει να αποτρέψει χριστιανούς να επηρεαστούν από τεχνικές προσέγγισης και επηρεασμου ανατολικών θρησκειών, πχ υπερφυσικές πολεμικές τέχνες, διαλογισμός, γιόγκα και άλλα. Θεωρεί ότι πνευματικά είναι αρνητικά, και από άποψη κανόνων απαγορεύευται στον μονοθεϊσμό η συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις άλλων θρησκειών. Νομίζω είναι υπεραρκετά.mec έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 02:04Ούτε η ελληνική πολιτεία δεν παίρνει στα σοβαρά τον χριστιανισμό κι ας είναι επίσημη θρησκεία. Πχ όποιος δοκιμάσει να πει τέτοιες ιστορίες σε ένα δικαστήριο, πολύ πιθανόν να απαλλαγεί λόγω βλακείας. Κι εσύ μου λες για αποδείξεις σε μία ιστοριούλα που την έβγαλε κάποιος;
Και σαφώς πρόκειται για μισαλλοδοξία, δηλαδή μίσος για τον αλλόδοξο, αυτόν που πιστεύει άλλα. Γιατί δεν ασχολείται με την πιστη του ο καλόγερος και τα βάζει με τους βουδιστές; Τι τον πείραξαν;
ΥΓ Στο βουδιστικό μοναστήρι ήμουν στο τμήμα οργάνωσης εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Η δουλειά που εξασκούσα μέχρι πρόσφατα ήταν life coach και γενικώς το life coaching δανείζεται πολλά από το βουδισμό.
Συγνώμη δεν υπάρχουν ισχυρισμοί για υπερφυσικα φαινόμενα και δυνάμεις στην βουδιστική θρησκεία; Κάποιες αποστειρωμένες εκδόσεις στην Δύση παίζει να έχουν μόνο φιλοσοφία. μόνο αυτά που διαδίδουν διαφημιστικά για τις πολεμικές τέχνες τους και τις τρελές "δυνάμεις" αρκούν πιστεύω.mec έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 13:01Αφού υποτίθεται ότι ο Γιωργάκης μαθήτευσε σε βουδιστικό μοναστήρι κι απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις με τη δύναμη του σατανά. Αυτό δεν μας λέει η ιστορία;bluerose έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 09:38Το παστίτσιο με πείραξε διότι παραπέμπει σε κοροϊδία. Δε του αξίζει.
Αν είναι δυνατόν!! Τέτοια μορφή αγιασμένη που μας έκανε τη χάρη να ασχοληθεί μαζι μας ως νέος Άγιος. Θα μπορούσε να κρυφτεί,όπως κι άλλοι τέτοιοι που ζουν ακόμα.
Όσο για βουδισμό που λες δε πολυκατάλαβα
Αλλά φυσικά και υπάρχει ο γέροντας τα πίστευε ότι υπάρχουν. Ομως τασσόταν υπέρ του Χριστού
Δεν είναι ότι δε τα πίστευε, φυσικά και υπαρχουν
Απλά σου λέει αφου δε τα κάνεις με τη Θεία Χάρη με τι τα κάνεις
Έχει καμμιά σχέση ο βουδισμός με σατανικές δυνάμεις ή μήπως ό,τιδήποτε δεν είναι χριστιανικό πρέπει να το θεωρούμε αυτόματα σατανικό;
Καλά, δεν κάνει μπαμ από μακριά ότι πρόκειται για μια ψεύτικη ιστορία που σκοπό έχει να αναδείξει την ανωτερότητα του χριστιανισμού συκοφαντώντας μία άλλη θρησκεία;
Μισαλλοδοξία λέγεται και δεν πρόκειται για μία μεμωνομένη περίπτωση κάποιου καλόγερου που έβγαλε μία ιστορία. Η μισαλλοδοξία είναι απόρροια του δόγματος του χριστιανισμού (κι όχι μόνο του χρισταινισμού) ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Αυτό προσπάθησε να επιβάλλει επί αιώνες.
Όσοι πιστεύουν ότι ένας θεός τους διάλεξε για να τους αποκαλύψει την αλήθεια του και οι υπόλοιποι είναι σατανιστές ή αποπαίδια έχουν σοβαρή πνευματική διαταραχή.
Σίγουρα ο βουδισμός της Ταυλάνδης με ινδουιστικές πρακτικές και παραδοσιακές δοξασίες είναι ο πραγματικός βουδισμόςDorian έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 13:38https://www.newdawnmagazine.com/article ... n-thailand
Άρθρο για τον πραγματικό βουδισμό, όχι τον New age ελαφριά φιλοσοφία που πουλιέται στην δύση. Μαγεία, μαγικά φυλαχτά, επικλήσεις πνευμάτων κλπ.
Η θέση γενικά των τριών εξαδέλφων (χριστιανισμός-μωαμεθανισμός-ιουδαισμός) είναι να διχάζουν τον κόαμο, αντί να τον ενώνουν. Το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να σου συμβεί στο μεσαίωνα ήταν να κατηγορηθείς ως αιρετικός. Κι ακόμα αυτή η κακία για το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει διαφορετικά κρατάει στους φανατισμένους. Αλλά σε ό,τι αφορά τον χριστιανισμό, το θηρίο είναι στα τελευταία του και δεν μπορεί να το πάρει κανείς πλέον στα σοβαρά. Με το άλλο θηρίο, το μουσουλμανισμό, να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε.Η θέση του χριστιανισμού είναι γνωστή για τον αποκρυφισμό, είναι βλαβερός πνευματικά είτε ως απάτη και να αποφεύγεται και η αστεία χρήση του πχ καφετζούδες και σε περιπτώσεις που σπάνια έχει περίεργα παράδοξα αποτελέσματα είναι από αρνητικές δυνάμεις. Μια χαρά θέση την βλέπω.