Χόρτα
Re: Χόρτα
Cavaliere, μπορείς να μας πεις που βρίσκεις τέτοιου είδους αντικαρκινικά λάχανα, διότι ψάχνω από τότε που πληροφορήθηκα για την ποικιλία αυτή και δεν βρίσκω.Cavaliere έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:41Cecily Anne έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:29To cavolo nero είναι το kale?
Εγώ λαχανίδα ήξερα αυτό το φουσκωτό το περίεργο. Βασικά γιατί έτσι έλεγε ο μπαμπάς μου τη μάνα μου όταν γύρναγε από το κομμωτήριο τότε που ήταν το κρεπάρισμα στη μόδα.
Αυτή είναι η καραλαχάνα, ή μαύρο λάχανο, ή σε μερικές περιοχές γερμανόφωνες, πράσινο λάχανο, ή καφέ λάχανο.
Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι ελάχιστη, από το γελοίο, όμως, στο σοβαρό, είναι πολύ μεγάλη
kale ειχε φερει ο σκλαβενιτης αλλα ηταν μπαγιατικο. Σιγουρα θα εχουν τα βιολογικαδικα.
Ποσοι ομως γνωριζουν τις αντικαρκινικες και αντιδιαβητικες ιδιοτητες του κατσαρου αγγουριου (bitter melon) που πωλειται μονο απο Πακιστανους;

Ποσοι ομως γνωριζουν τις αντικαρκινικες και αντιδιαβητικες ιδιοτητες του κατσαρου αγγουριου (bitter melon) που πωλειται μονο απο Πακιστανους;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ορέστης 35 την 12 Ιαν 2019, 18:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στη Βόρεια Γερμανία και στην αλπική Ιταλία βγαίνει με την παγωνιά. Ζω στη Γερμανία, και το πήρα από υπαίθρια αγορά. Πιστεύω, και στην Ελλάδα, στις παγωνιές, θα είναι έτοιμη. Πρέπει να ρωτήσεις έναν καλό μανάβη.
Υπάρχει και σε κονσέρβα ή σε βάζο.
Ordem e Progresso.
Κοίτα να δεις, κι εγώ βόρεια ζω, δεν είχα όμως ιδέα. Και για να μην γνωρίζω, και για να ψάχνω, σημαίνει πως θα την ξετρυπώσω την αντικαρκινική πρασινάδα -όσο κι αν μου κοστίσει.
Του βάζου όχι, με τίποτα. Θα πιω νερό από την πηγή. Τα γιαλαντζί φοβάμαι μόνο.
Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι ελάχιστη, από το γελοίο, όμως, στο σοβαρό, είναι πολύ μεγάλη
Δοκίμασα 2 φορές τώρα τελευταία αν θα καταφέρω να ασχοληθώ με τα χόρτα.
Την πρώτη φορά πήρα 3 διαφορετικά είδη, τα καθάρισα, τα έπλυνα σε λεκάνες και μετά από την όλη διαδικασία και του βρασίματος χρειαζόμουν drugs - δεν πήρα, don't do drugs kids, αλλά είπα αυτό με τα χόρτα δεν είναι για μένα τώρα.
Τη δεύτερη φορά ανακάλυψα ότι καλύτερα και πιο ξεκούραστα πλένονται κάτω από τη βρύση, λίγα λίγα, με ένα μικρό σουρωτηράκι και τα καθαρά τα αφήνεις στη λεκανίτσα έτοιμα για βράσιμο. Αυτό έκανε την όλη διαδικασία όχι ξεκούραστη, αλλά όχι και μελαγχολική.
Είναι ένα συμπαθητικό σνακ να το έχεις στο ψυγείο.
Υποθέτω ότι τα τσιγαριστά χόρτα είναι αυτό που τα κάνει να έχουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση όταν τα τρως στην Κρήτη; Και πώς στο καλό γίνεται αυτό;
Την πρώτη φορά πήρα 3 διαφορετικά είδη, τα καθάρισα, τα έπλυνα σε λεκάνες και μετά από την όλη διαδικασία και του βρασίματος χρειαζόμουν drugs - δεν πήρα, don't do drugs kids, αλλά είπα αυτό με τα χόρτα δεν είναι για μένα τώρα.
Τη δεύτερη φορά ανακάλυψα ότι καλύτερα και πιο ξεκούραστα πλένονται κάτω από τη βρύση, λίγα λίγα, με ένα μικρό σουρωτηράκι και τα καθαρά τα αφήνεις στη λεκανίτσα έτοιμα για βράσιμο. Αυτό έκανε την όλη διαδικασία όχι ξεκούραστη, αλλά όχι και μελαγχολική.
Υποθέτω ότι τα τσιγαριστά χόρτα είναι αυτό που τα κάνει να έχουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση όταν τα τρως στην Κρήτη; Και πώς στο καλό γίνεται αυτό;
Τι χόρτα πήρες; Εγώ την βρίσκω αγχολυτικη την διαδικασία. Κυρίως το καλοκαίρι που καθομαι στο μπαλκόνι. Πιο πολύ όμως μ' αρέσει να καθαρίζω φασολάκια. Βάζω μουσικούλα, καφέ και μπορεί να κάνω ανασκόπηση στη ζωή μου μέχρι τα νηπια.Athina__P έγραψε: ↑23 Φεβ 2019, 13:04Δοκίμασα 2 φορές τώρα τελευταία αν θα καταφέρω να ασχοληθώ με τα χόρτα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Λάδι, κρεμμύδι, τα χόρτα, 1 ντομάτα (όχι πελτέ ή κονσέρβα, βασικό), 1 μικρή πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, αλατοπίπερο. Τα βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν.
- Belladonna
Κι εμένα μου αρέσει η διαδικασία, ειδικά όταν είμαστε 2-3 άτομα και καθαρίζουμε.
Όπως και με το πλέξιμο/βελονάκι, εκεί γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις.
Τύφλα να έχουν όλες οι συνεδρίες σε ψυχολόγους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Θέλουν πολύ μεγάλη λεκάνη, πολύ νερό, να τα αφήνεις για λίγο και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Εγώ στα 3 νερά σταματάω αλλά ενδιάμεσα τα αφήνω πάνω από ώρα και τα στριφοφυρνάω με κουτάλα ή κάτι άλλο. Κανονικό πλυντήριο. Εννοείται βάζω και χέρι. Εννοείται δε μένει τίποτα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Belladonna
Ανάλογα πόσο χώμα έχουν. Αν έχει βρέξει πρόσφατα και έχει λάσπη, ποιός σε σώνει.Gherschaagk έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:56Θέλουν πολύ μεγάλη λεκάνη, πολύ νερό, να τα αφήνεις για λίγο και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Εγώ στα 3 νερά σταματάω αλλά ενδιάμεσα τα αφήνω πάνω από ώρα και τα στριφοφυρνάω με κουτάλα ή κάτι άλλο. Κανονικό πλυντήριο. Εννοείται βάζω και χέρι. Εννοείται δε μένει τίποτα.
Αν είναι κι άλλα άτομα γίνεται πιο παρεϊστικο.Belladonna έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:50Κι εμένα μου αρέσει η διαδικασία, ειδικά όταν είμαστε 2-3 άτομα και καθαρίζουμε.
Όπως και με το πλέξιμο/βελονάκι, εκεί γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις.
Τύφλα να έχουν όλες οι συνεδρίες σε ψυχολόγους.
Πλέξιμο δεν ξέρω ρε γμτ. Θα μ' άρεσε να ξερω. Όπως και κέντημα. Παλιά ήξερα βελονάκι, ξέρεις αυτό που πλέκεις τα σεμεδάκια αλλά δεν ασχοληθηκα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...