Internet για νέους; Θα ήταν καλή ιδέα;

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Internet για νέους; Θα ήταν καλή ιδέα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Φεβ 2019, 08:09

Τα παιδιά πρέπει να ταυτίζονται με τις δυνάμεις της τάξεως.
Στη δεκαετία του 50 ήταν hot topic η ταινία του Ζυλ Ντασέν Ριφιφί που δεν έκανε λέει τους νέους να ταυτίζονται με τις δυνάμεις της τάξεως.
Αλλά το πήγαν μακρυά και έβγαλαν ακατάλληλο δι' ανηλίκους το Άλαμο με τον Τζων Γουαίην που ήταν ηρωϊκή ταινία.
Τα κανόνια του Ναβαρόνε με τους Γκρέγκορυ Πεκ - Ντέϊβιντ Νίβεν ήταν όμως κατάλληλο.
Γενικά τότε, όπως και σήμερα, δεν ήξεραν τι τους γίνεται οι κρατικοί αρμόδιοι.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 24 Φεβ 2019, 17:47

Cloud87 έγραψε:
03 Δεκ 2018, 01:36
Archmage έγραψε:
30 Νοέμ 2018, 19:25
Cloud87 έγραψε:
30 Νοέμ 2018, 19:03
Εναλλακτικά μπορούμε να προσπαθήσουμε να γίνουμε πολλοί και να διαμελήσουμε τους εν λόγω κύριους. Αν παρατηρούσες τι φρικαλεότητες γράφουν κάποιοι...
Try me. Έχω δει πολλών ειδών φρικαλεότητες, κάποιες του γούστου μου κάποιες όχι. Συνεχίζω να πιστεύω ότι εφόσον είναι νόμιμες καλά κάνουν και υπάρχουν. Η εναλλακτική που λες οδηγεί σε άλλα μονοπάτια και δε θα πάρω.
Ετσι ε; Ξέρεις πόσο έυκολο είναι να κάνεις κάποιον/κάποια να νιώσει φριχτά ακόμα και να του/της δημιουργήσεις ψυχικά τραύματα; Με νόμιμο τρόπο. Δεν έχεις παρά να γνωρίζεις κάτι άσχημο για αυτόν/αυτήν. Πχ γνωρίζεις οτι η τάδε έπεσε θύμα βιασμού ή οτι έχασε κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο που αγαπούσε πολύ. Ε αρχίζεις να προσπαθείς να την κάνεις να "ξαναβιώσει" αυτήν την κατάσταση. Με χυδαία υπονοούμενα για να αισθανεί απαίσια και να εξοργιστεί αλλά παράλληλα τόσο απ' έξω απ' εξώ ώστε να μην μπορει να σε κατηγορήσει οτι την προσέβαλες ευθέως. Εξ' άλλου, ποιός θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο right?
Περίεργο που δεν απάντησε ο φίλος Archmage στην τελευταία μου δημοσίευση. Ισως θα πρέπει να πάει μια βόλτα από το πανεπιστήμιο για να διαπιστώσει και μόνος του την αλήθεια των λεγόμενων μου (...)
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 26 Φεβ 2019, 04:20

Cloud87 έγραψε:
24 Φεβ 2019, 17:47
Cloud87 έγραψε:
03 Δεκ 2018, 01:36
Ετσι ε; Ξέρεις πόσο έυκολο είναι να κάνεις κάποιον/κάποια να νιώσει φριχτά ακόμα και να του/της δημιουργήσεις ψυχικά τραύματα; Με νόμιμο τρόπο. Δεν έχεις παρά να γνωρίζεις κάτι άσχημο για αυτόν/αυτήν. Πχ γνωρίζεις οτι η τάδε έπεσε θύμα βιασμού ή οτι έχασε κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο που αγαπούσε πολύ. Ε αρχίζεις να προσπαθείς να την κάνεις να "ξαναβιώσει" αυτήν την κατάσταση. Με χυδαία υπονοούμενα για να αισθανεί απαίσια και να εξοργιστεί αλλά παράλληλα τόσο απ' έξω απ' εξώ ώστε να μην μπορει να σε κατηγορήσει οτι την προσέβαλες ευθέως. Εξ' άλλου, ποιός θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο right?
Περίεργο που δεν απάντησε ο φίλος Archmage στην τελευταία μου δημοσίευση. Ισως θα πρέπει να πάει μια βόλτα από το πανεπιστήμιο για να διαπιστώσει και μόνος του την αλήθεια των λεγόμενων μου (...)
Τώρα το είδα αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ζήτημα. Πρότεινες να λυντσάρουμε όσους γράφουν πράγματα που δε σου αρέσουν. Αν το εννοείς σοβαρά τότε δε βλέπω τι παραπέρα να απαντήσω.

Τέλος πάντων. Γράφω λοιπόν πάλι ότι πρέπει να εμποδίζεται ή και διώκεται αυτό που είναι παράνομο. Εφόσον δε ζούμε σε απολυταρχικό καθεστώς τα υπόλοιπα επιτρέπονται αυτόματα.

Στο πρώτο σου μήνυμα γράφεις να υπάρχουν χώροι για παιδιά (οπότε υποθέτω και για βιασμένες κοπέλες). Ε, υπάρχουν. Και φυσικά υπάρχουν εργαλεία για να κόβει κάποιος γονέας πράγματα που δε θέλει να βλέπουν τα παιδιά του.

Όσο για τους ενήλικες, αφού τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν τότε θα πρέπει να έχουν και την ικανότητα να αποφεύγουν περιοχές του νετ με τις οποίες δεν αισθάνονται άνετα. Όπως πχ κι εμένα δε μου αρέσουν πολλά που γράφονται εδώ, οπότε δεν ασχολούμαι.

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 26 Φεβ 2019, 17:45

Το ζήτημα είναι...αρχικά καταλαβαίνεις πως νόμιμο != ηθικό;
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 26 Φεβ 2019, 21:03

Cloud87 έγραψε:
26 Φεβ 2019, 17:45
Το ζήτημα είναι...αρχικά καταλαβαίνεις πως νόμιμο != ηθικό;
Ναι, αλλά δε με νοιάζει να μιλήσω για το Βουλγαράκη οπότε προχώρα στο παρασύνθημα :8)

Εγώ βασικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δε θες να βλέπουν κάποιοι κάποια πράγματα στο νετ. ΟΚ συμφωνούμε, ούτε όλα είναι για όλους ούτε όλοι είναι για όλα.

Τα μέσα (τεχνικά και νομικά) για να γίνει αυτό υπάρχουν, με δεδομένο φυσικά ότι ο ηλίθιος ή ο άσχετος δεν μπορεί να προστατευθεί 100% - όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής.

Πέραν αυτού τι;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών