Γιατί ποιος είναι ο Παλαμας που τα έργα του θα πρεπει να τα θεωρουμε ως εξ ορισμού ποιοτικά ;
Και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα θεωρήσουμε ως μη ποιοτικά ,αν δεν μας αρέσουν , γιατί θα μας θεωρήσουν ωε αφελείς η μη ποιοτικούς ;
Γιατί ποιος είναι ο Παλαμας που τα έργα του θα πρεπει να τα θεωρουμε ως εξ ορισμού ποιοτικά ;
έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει κάτι προφανώς, αλλά το να μην αναγνωρίζεις την ποιότητά του (όταν μιλάμε για κάτι κλασσικό, παγκοσμίως αναγνωρισμένο από τον πνευματικό κόσμο) αποτελεί ή έλλειψη κρίσης, ή εμπάθεια
Εγώ δεν μπορω να δω καθόλου τηλεόραση με τέτοιες εκπομπέςfoscilis έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 12:09Πάντως γύρω στο '08 είχα περάσει μια φάση που έβλεπα Βάσια Λόη, Τατιάνα και όλον τον συρφετό με τους καλεσμένους των μεσημεριανάδικων (κυρία Πιταούλη, Έφη Θώδη, Απόλυτο Αρσενικό κλπ) πρέπει να πω ότι μετά από αρκετές εβδομάδες συνειδητοποίησα ΔΕ με ξεκούραζε, αντιθέτως μου έκανε το μυαλό σκατά και μου χάλαγε πάρα πολύ τη διάθεση.
Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:07έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει κάτι προφανώς, αλλά το να μην αναγνωρίζεις την ποιότητά του (όταν μιλάμε για κάτι κλασσικό, παγκοσμίως αναγνωρισμένο από τον πνευματικό κόσμο) αποτελεί ή έλλειψη κρίσης, ή εμπάθεια
..και το να μην.πιστεύω οτι τα ουφο η οι βρυκόλακες υπάρχουν αποτελεί έλλειψη κρίσης η εμπάθεια , αφου είναι ευρέως διαδεδομένες οι απόψεις για την ύπαρξη τους ..ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:07έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει κάτι προφανώς, αλλά το να μην αναγνωρίζεις την ποιότητά του (όταν μιλάμε για κάτι κλασσικό, παγκοσμίως αναγνωρισμένο από τον πνευματικό κόσμο) αποτελεί ή έλλειψη κρίσης, ή εμπάθεια
Εντάξει, με αυτό το σκεπτικό μπορείς να υποστηρίξεις πως ένα έργο του Τιτσιάνο είναι κατώτερο ποιοτικά από μια ζωγραφιά που έκανε ένα παιδάκι με μαρκαδόρους στο νηπιαγωγείο, επειδή κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις το αντίθετοΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:14Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;
Το οτι κάτι είναι κλασικό και παγκοσμίως ανεγνωρισμενο , δεν με υποχρεώνει να έχω την ίδια άποψη , αλλιως υα έπρεπε να ασπαστω και οποιαδήποτε άποψη είναι παγκόσμια και αναγνωρισμένη πχ το οτι υπάρχουν μάγια , φαντάσματα και θεϊκές οντότητες κλπ
Το οτι μια άποψη είναι ευρέως διαδεδομένη δεν με υποχρεώνει να την έχω κι εγώ δαν άποψη ..
Εσύ δεν έχεις αντιληφθεί καν ότι το βιβλίο δεν το έχει γράψει ο Ντάνος.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:02Αν το βιβλίο του Ντάνου σου το έδινε κάποιος βάζοντας στο όνομα του συγγραφέα εναν διάσημο ποιοτικό συγγραφέα και διανοούμενο , θα είχες την ίδια γνώμη για το βιβλίο και το περιεχομενο του καθ αυτό ;
Αν σου έλεγαν πχ οτι το βιβλιο αυτο το είχε γράψει ο Καζατζακης η ο Σεφέρης η ο Ελύτης ...
Σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα είναι απλαΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:17Εντάξει, με αυτό το σκεπτικό μπορείς να υποστηρίξεις πως ένα έργο του Τιτσιάνο είναι κατώτερο ποιοτικά από μια ζωγραφιά που έκανε ένα παιδάκι με μαρκαδόρους στο νηπιαγωγείο, επειδή κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις το αντίθετοΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:14Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;
Το οτι κάτι είναι κλασικό και παγκοσμίως ανεγνωρισμενο , δεν με υποχρεώνει να έχω την ίδια άποψη , αλλιως υα έπρεπε να ασπαστω και οποιαδήποτε άποψη είναι παγκόσμια και αναγνωρισμένη πχ το οτι υπάρχουν μάγια , φαντάσματα και θεϊκές οντότητες κλπ
Το οτι μια άποψη είναι ευρέως διαδεδομένη δεν με υποχρεώνει να την έχω κι εγώ δαν άποψη ..
με άλλα λόγια, αυτός ο άκρατος υποκειμενισμός, οδηγεί στην παρερμηνεία των εννοιών και προκαλεί χάος
Κατ΄αρχάς για να τα ορίσεις πρέπει να τα διαβάσεις. Μετά, συζητάμε. Και θα πρέπει να ξέρεις να αναλύσεις γιατί δεν τα θεωρείς ποιότητας, με λέξεις, όχι γενικά.
Μα φυσικά.
βεβαίως. το θέμα είναι ότι κανείς δε νοιάζεται για την άποψή σου, αν είσαι ο μόνος του τη συμμερίζεται. Αν είστε δύο, τουλάχιτον μπορείτε να πιείτε καμιά μπύρα παρέα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑27 Φεβ 2019, 15:14
Ποιος καθορίζει την ποιότητα και με τι κριτήρια και γιατί εγώ θα πρεπει να συμφωνησω σαν προσωπική άποψη με αυτά τα κριτήρια ;
Το πρώτο εξαρτάται από τον αναγνώστη και το δεύτερο από τον σκηνοθέτη.