Αργό WiFi
Αργό WiFi
Λοιπόν, έχω ένα θεματάκι με την ταχύτητα που παίρνω στο desktop και θέλω απόψεις.
Η σύνδεση μου είναι 80 mbps και το ρούτερ στο σαλόνι. Το ρούτερ έχει μόνο δύο ethernet ports και είναι συνδεμένο σε switch, όπου έχω συνδέσει με καλώδια ethernet την τηλεόραση και ένα PS4 Pro. Οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι είναι συνδεμένες μέσω Wifi, και μιλάμε για άλλες 11 συσκευές (4 κινητά, 2 ταμπλετς, 2 λάπτοπς, 1 ντέσκτοπ, 1 κάμερα στο χωλ, 1 εκτυπωτή), που δεν είναι συνέχεια συνδεμένες (π.χ. λάπτοπς συχνά κλειστά, τον εκτυπωτή τον έχω επίσης κλειστό, τηλεόραση και κονσόλα επίσης), αλλά που τρώνε bandwidth, ειδικά τα κινητά και τα tablets.
Ενώ στις υπόλοιπες συσκευές παίρνω wireless ταχύτητες 75mbps, στο ντέσκτοπ με το ζόρι φτάνω τα 25, και αυτό στις καλές ημέρες. Έχω κυριολεκτικά μήνες να δω 25, τις τελευταίες ημέρες βλέπω κάτω από 11, ενώ σήμερα το πρωί ήταν 1.5 μέσο όρο.
Το ντέσκτοπ είναι η συσκευή που είναι πιο μακριά από το ρούτερ, δύο δωμάτια παραπέρα (παρεμβάλλεται η κουζίνα) και μιλάμε για απόσταση σε ευθεία γραμμή 10 μέτρα, άντε 12 το πολύ. Το κτήριο χτίστηκε στο 2006 και οι τοίχοι είναι πολύ λεπτοί επίσης. Πριν 2.5 χρόνια περίπου αγόρασα αυτή την κάρτα wifi, αλλά δεν είδα τρομερά μεγάλη βελτίωση.
Ο λόγος που ψάχνομαι είναι επειδή είχα κόψει το online gaming εδώ και καιρό, αλλά είπα να δοκιμάσω το Apex Legends τις προάλλες και ο σέρβερ συνέχεια με κλώτσαγε, ενώ και στο Battlefield V και στο Rocket Leagueπριν μήνες συνέχεια λάγκαρα.
Καμιά ιδέα;
Η σύνδεση μου είναι 80 mbps και το ρούτερ στο σαλόνι. Το ρούτερ έχει μόνο δύο ethernet ports και είναι συνδεμένο σε switch, όπου έχω συνδέσει με καλώδια ethernet την τηλεόραση και ένα PS4 Pro. Οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι είναι συνδεμένες μέσω Wifi, και μιλάμε για άλλες 11 συσκευές (4 κινητά, 2 ταμπλετς, 2 λάπτοπς, 1 ντέσκτοπ, 1 κάμερα στο χωλ, 1 εκτυπωτή), που δεν είναι συνέχεια συνδεμένες (π.χ. λάπτοπς συχνά κλειστά, τον εκτυπωτή τον έχω επίσης κλειστό, τηλεόραση και κονσόλα επίσης), αλλά που τρώνε bandwidth, ειδικά τα κινητά και τα tablets.
Ενώ στις υπόλοιπες συσκευές παίρνω wireless ταχύτητες 75mbps, στο ντέσκτοπ με το ζόρι φτάνω τα 25, και αυτό στις καλές ημέρες. Έχω κυριολεκτικά μήνες να δω 25, τις τελευταίες ημέρες βλέπω κάτω από 11, ενώ σήμερα το πρωί ήταν 1.5 μέσο όρο.
Το ντέσκτοπ είναι η συσκευή που είναι πιο μακριά από το ρούτερ, δύο δωμάτια παραπέρα (παρεμβάλλεται η κουζίνα) και μιλάμε για απόσταση σε ευθεία γραμμή 10 μέτρα, άντε 12 το πολύ. Το κτήριο χτίστηκε στο 2006 και οι τοίχοι είναι πολύ λεπτοί επίσης. Πριν 2.5 χρόνια περίπου αγόρασα αυτή την κάρτα wifi, αλλά δεν είδα τρομερά μεγάλη βελτίωση.
Ο λόγος που ψάχνομαι είναι επειδή είχα κόψει το online gaming εδώ και καιρό, αλλά είπα να δοκιμάσω το Apex Legends τις προάλλες και ο σέρβερ συνέχεια με κλώτσαγε, ενώ και στο Battlefield V και στο Rocket Leagueπριν μήνες συνέχεια λάγκαρα.
Καμιά ιδέα;
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Re: Αργό WiFi
Γαμιέται το Wifi όταν παρεμβάλλονται 2 τοίχοι και άνω. Παίζει να γυρίσει σε 5Ghz ;
Είχα παρόμοια θέματα, και τα έκανα όλα με καλώδιο και ησύχασα. Ούτε το Powerline ήταν καλό, έλεγε εως 400mbps ταχύτητα και πάνω από 5mbps δεν πήγαινε.
Είχα παρόμοια θέματα, και τα έκανα όλα με καλώδιο και ησύχασα. Ούτε το Powerline ήταν καλό, έλεγε εως 400mbps ταχύτητα και πάνω από 5mbps δεν πήγαινε.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Δεν βολεύει το καλώδιο ρε γαμώτο, θα διέτρεχε το μισό σπίτι. Έλεγα να πάρω ένα τηλέφωνο στον ISP αργότερα να μιλήσω με τεχνικούς, αλλά μόνο να αλλάζω κανάλια στο ρούτερ θα μου λένε (που ΟΚ, δεν έχω κάνει εδώ και καιρό).
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έχετε δοκιμάσει αυτά τα ψιψιψίνια που στέλνουν το δίκτυο από τις πρίζες του ηλεκτρικού ρεύματος; Μας έχουνε σώσει εμάς γιατί είμαστε σε τρεις ορόφους. Τα βγάζει μια εταιρεία ονόματι ντεβόλο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
βγάλε το ομνι απο το ντεσκτοπ και βάλε μία κατευθυντική, είναι η πιο απλή λύση.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα με σώσει το WiFi booster διότι δεν είναι θέμα connectivity, αλλά ταχύτητας. Μικρό είναι το διαμέρισμα, όχι τριώροφο.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑28 Φεβ 2019, 08:42Έχετε δοκιμάσει αυτά τα ψιψιψίνια που στέλνουν το δίκτυο από τις πρίζες του ηλεκτρικού ρεύματος; Μας έχουνε σώσει εμάς γιατί είμαστε σε τρεις ορόφους. Τα βγάζει μια εταιρεία ονόματι ντεβόλο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα
Ίσως πρέπει να δοκιμάσω ένα όμως, κανα δεκάρικο έχουν αυνηθως, σιγά το έξοδο.
αυτή ειναι ωραία, γυρνάει απο omni σε directional.
https://www.aerial.net/shop/product/35/ ... tenna.html
Που ακριβώς στον υπολογιστή συνδέεται αυτή;enaon έγραψε: ↑28 Φεβ 2019, 08:49αυτή ειναι ωραία, γυρνάει απο omni σε directional.
τι κεραία έχεις, ένα μικρό τσουτσουνάκι πάνω στην κάρτα ή με καλώδιο πάνω στο γραφείο;
Δύο μικρά τσουτσουνάκια πάνω στην κάρτα, αλλά μπορούν να σηκωθούν σε βάση με καλώδιο πάνω στο γραφείο.
βγάλε ένα και κοίτα το, έχει καρφί ή τρύπα στο κέντρο;
Νομίζω τρύπα, αλλά θα κοιτάξω αργότερα.
-
αν έχει καρφί κάνει αυτό το πιγταιλ
https://www.aerial.net/shop/product/23_ ... o-sma.html
αν έχει τρύπα δες κάποιο πάνελ, έχει η τπλινκ νομίζω 9άρι. Γενικά το γιουφι πρέπει να ακούει καλά, όχι μόνο να φωνάζει δυνατά. Φωνάζεις ανεβάζοντας ισχύ, αλλά χαλάς την ακοή σου. Δεν κάνει να μιλάς προς τα παντού και να ακούς τα πάντα, μόνο εκεί που σε ενδιαφέρει. Το μόντεμ αναγκαστικά έχει omnidirectional κεραία, μπορεί να έχει πελάτες παντού γύρω του. Ένα κινητό και ένα λάπτοπ το ίδιο, μεταφέρονται. Τo ντεσκτοπ όχι, είναι σταθερό, πρέπει να ακούει και να μιλάει μόνο προς τα εκεί που έχει ενδιαφέρον, τα άλλα το συμφέρει να τα αγνοεί. Αν στοχεύσεις, τότε η φωνή σου αρκεί να πας πιο μακρυά, και η ακοή σου γίνεται καθαρότερη γιατί δεν ακούς θόρυβο από πηγές που δεν σε αφορούν. Οπότε η λύση για καλό γιούφι είναι η μείωση της εξόδου της κάρτας στο επίπεδο της ενίσχυσης, ώστε να μήν φωνάζει για να έχει καλή ευαισθησία στην λήψη, και μία κατευθυντική κεραία με απολαβή κοντά στα 10δβι ώστε να μιλάμε και να ακούμε το ίδιο καθαρά.
https://www.aerial.net/shop/product/23_ ... o-sma.html
αν έχει τρύπα δες κάποιο πάνελ, έχει η τπλινκ νομίζω 9άρι. Γενικά το γιουφι πρέπει να ακούει καλά, όχι μόνο να φωνάζει δυνατά. Φωνάζεις ανεβάζοντας ισχύ, αλλά χαλάς την ακοή σου. Δεν κάνει να μιλάς προς τα παντού και να ακούς τα πάντα, μόνο εκεί που σε ενδιαφέρει. Το μόντεμ αναγκαστικά έχει omnidirectional κεραία, μπορεί να έχει πελάτες παντού γύρω του. Ένα κινητό και ένα λάπτοπ το ίδιο, μεταφέρονται. Τo ντεσκτοπ όχι, είναι σταθερό, πρέπει να ακούει και να μιλάει μόνο προς τα εκεί που έχει ενδιαφέρον, τα άλλα το συμφέρει να τα αγνοεί. Αν στοχεύσεις, τότε η φωνή σου αρκεί να πας πιο μακρυά, και η ακοή σου γίνεται καθαρότερη γιατί δεν ακούς θόρυβο από πηγές που δεν σε αφορούν. Οπότε η λύση για καλό γιούφι είναι η μείωση της εξόδου της κάρτας στο επίπεδο της ενίσχυσης, ώστε να μήν φωνάζει για να έχει καλή ευαισθησία στην λήψη, και μία κατευθυντική κεραία με απολαβή κοντά στα 10δβι ώστε να μιλάμε και να ακούμε το ίδιο καθαρά.
βέβαια απο την απάντησή σου μάλλον τα έχεις στο πισι πάνω τα κεραιάκια. Οπότε ίσως αρκεί να πάρεις την βάση τους και να τα βάλεις κάπου πιο ψηλά και με καθαρά 2 μέτρα περιμετρικά γύρω τους, είναι η απόσταση που έχουμε το φαινόμενο επιστροφής, δημιουργεί θόρυβο η εκπομπή από ανακλάσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ελλάδα έχει πιό αργό Ίντερνετ και απο την Αλβανία.
από Μαδουραίος » 20 Απρ 2024, 13:25 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
20 Απρ 2024, 13:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι είναι χειρότερο: Να σου τελειώσει το WiFi ή το χαρτί υγείας;
από marabou » 15 Ιαν 2025, 22:50 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 12 Απαντήσεις
- 444 Προβολές
-