Cavaliere έγραψε: ↑28 Φεβ 2019, 15:50
Η πόλη που ζω είναι πλέον η πιο αφιλόξενη. Την ξέρω από μικρός, ήταν όνειρο, αλλά πλέον είναι πολύ άγρια. Ο κόσμος κοιμάται στους δρόμους, επιθετικότητα, μεγάλη ψαλίδα ανισοτήτων, αμορφωσιά κι επιφανειακή ζωή. Ψευδοκουλτούρα, δηθενιά. Είναι καιρός να μαζεύω ό,τι έχω και να βρω ένα σπιτάκι πιο εξοχικό, αλλά ακόμα δεν πλουτίσαμε. Θα ήθελα το παιδί μου να μην μεγαλώσει με αυτά τα βλαμμένα.
Έγινε έτσι το Αμβούργο;

Πάει και αυτό! Μην και τους πουν μη ανεκτικούς.
Είχε πανέμορφα προάστια, καλούλι κέντρο, ωραίο αυτό με τη λίμνη, πλούτο λόγω λιμανιού και καλούς σχετικά κατοίκους και όχι πολύ ψωνάρες, λίγο διακριτικά ψώνια ήταν... Ήταν περήφανοι με την καλή έννοια αλλά καταδεκτικοί και πολυπολιτισμικοί αρκετά για τα δεδομένα της τότε Γερμανίας.
Ώστε λοιπόν το εξωτερικό δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα! Η αλήθεια είναι λίγα μέρη διατηρούν διαχρονικά τα καλά τους και δουλεύουν να βελτιωθούν. Πώς γίνεται τώρα αυτό στην εποχή της πληροφορίας... Ε, γινεται. Μερικές Ασιατικές πόλεις μοιάζουν πλέον να έχουν τις αξίες της πρώην Ευρώπης για ποιότητα ζωής, καθώς φαίνεται. Μέχρι να τις πουν και αυτές ακατάδεχτες και να ψαρώσουν.