Και μόνο που χρησιμοποιείς την λέξη απόδειξη, δείχνεις διαρκώς πόσο ελάχιστη σχέση έχεις με τις επιστήμες. Δεν υπάρχει απόδειξη μη ύπαρξης σε καμμιά επιστήμη.Κουρκούας έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 01:42Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ. Αυτό που λέω είναι ότι οι αποδείξεις μη ύπαρξης οντοτήτων (οποιασδήποτε φύσης) είναι συνηθισμένες στη λογική σκέψη, δεν έχουν ουσιώδη διαφορά από τις αποδείξεις ύπαρξης, μόνο μεθοδολογική και αν. Ή ισοδύναμα δεν υπάρχει διάκριση στην απόδειξη "θετικών" και "αρνητικών" προτάσεων, ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Επιστολή προς αθέους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- hellegennes
Re: Επιστολή προς αθέους
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ιδιαίτερα σε αυτές που πουλάνε τα λιντλ.hellegennes έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:41Και μόνο που χρησιμοποιείς την λέξη απόδειξη, δείχνεις διαρκώς πόσο ελάχιστη σχέση έχεις με τις επιστήμες. Δεν υπάρχει απόδειξη μη ύπαρξης σε καμμιά επιστήμη.Κουρκούας έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 01:42Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ. Αυτό που λέω είναι ότι οι αποδείξεις μη ύπαρξης οντοτήτων (οποιασδήποτε φύσης) είναι συνηθισμένες στη λογική σκέψη, δεν έχουν ουσιώδη διαφορά από τις αποδείξεις ύπαρξης, μόνο μεθοδολογική και αν. Ή ισοδύναμα δεν υπάρχει διάκριση στην απόδειξη "θετικών" και "αρνητικών" προτάσεων, ότι κι αν σημαίνει αυτό.
- hellegennes
Και τα δυο παραδείγματα το ίδιο δείχνουν: ανθρώπινη δυστυχία. ένας θεός που επιτρέπει την ανθρώπινη δυστυχία, δεν μπορεί να οριστεί αγαθός.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 09:48Αναφέρθηκα στο "φυσικό κακό" εννοώντας το κακό που προκύπτει από την Φύση. Σεισμοί, φυσικές καταστροφές και λοιπά με αφορμή την πυρκαγιά στην οποία αναφερθηκες και η οποία ξέσπασε από κεραυνό. Η θεώρηση μου είναι οτι δεν πρόκειται στα αλήθεια για κακό.hellegennes έγραψε: ↑04 Μαρ 2019, 23:53Είναι η μόνη αντίληψη που έχει λογική. Όταν ο πατέρας της Λίζας Φριτσλ επί 24 χρόνια την βίαζε, την βασάνιζε σωματικά και ψυχικά και την κρατούσε έγκλειστη σε ένα υπόγειο, αυτό λέγεται υπέρτατη ανθρώπινη δυστυχία. Ούτε καν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της δυστυχίας που πέρασαν άνθρωποι σαν αυτήν, την Έλενα από το Κωσταλέξι και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις. Η ανθρώπινη δυστυχία είναι το ύστατο μέτρο σύγκρισης που έχουμε για το τι είναι καλό και τι είναι κακό.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑04 Μαρ 2019, 23:39
Πάλι επιστρέφουμε στο αν το "φυσικό κακό", είναι όντως κακό. Κατά την άποψη μου δεν είναι. Δεν υπάρχει τίποτε κακό στην φύση.Εμείς οι άνθρωποι με την θνητή μας φύση, τα αντιμετωπίζουμε ως τέτοια, διότι για μας τίθεται πάντοτε το ζήτημα της επιβίωσης. Διακυβεύεται η ίδια μας η ύπαρξη.
Είναι τελικά μια ανθρωποκεντρική αντίληψη.
Αν πούμε ότι αυτός ο ορισμός του κακού -της απόλυτης δυστυχίας και φρίκης- είναι υποκειμενικός, τότε δεν έχει καν νόημα η λέξη κακό και δεν έχει και νόημα να θέλεις να πιστεύεις σε ένα ον για το οποίο αυτή η σημαντική διάκριση δεν υφίσταται.
Τώρα αναφέρεσαι σε πράξεις αμιγώς ανθρώπινες για τις οποίες υπεύθυνοι προφανώς είναι οι άνθρωποι. Η κακή χρήση της ελευθερίας μας έχει φτιάξει αυτό τον άσχημο κόσμο. Ο Θεός μας έχει δείξει τον δρόμο της αρετής, εμείς όμως επιλέγουμε τον δρόμο της κακίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και το ερώτημα Υπάρχει Θεός η δεν υπάρχει ; είναι λαθος εαν δεν ορίσουμε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτου του Θεού στα πλαίσια τξς συγκεκριμένης αυτής θρησκείας
Και οι απλοί οπαδοί κάθε θρησκείας πιστεύουν στην ύπαρξη των θεών τους κατά γράμμα τοις μετρητοίς και με αυστηρή ερμηνεία ...
Οι "φιλοσοφικού" τύπου αλληγορικές συμβολικές αλληγορικές ερμηνείες είναι απλα απάτες των μορφωμένων θεωρητικών αυτής της θρησκείας που προσπαθούν να κρατήσουν το θρησκευτικό αυτό συστημα της συγκεκριμένης θρησκείας να μην καταρρεύσει γιατί θίγονται πολιτικά οικονομικά συμφέροντα !!!
Και οι απλοί οπαδοί κάθε θρησκείας πιστεύουν στην ύπαρξη των θεών τους κατά γράμμα τοις μετρητοίς και με αυστηρή ερμηνεία ...
Οι "φιλοσοφικού" τύπου αλληγορικές συμβολικές αλληγορικές ερμηνείες είναι απλα απάτες των μορφωμένων θεωρητικών αυτής της θρησκείας που προσπαθούν να κρατήσουν το θρησκευτικό αυτό συστημα της συγκεκριμένης θρησκείας να μην καταρρεύσει γιατί θίγονται πολιτικά οικονομικά συμφέροντα !!!
- hellegennes
Τις θρησκείες; Ναι.Κουρκούας έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:41ιδιαίτερα σε αυτές που πουλάνε τα λιντλ.hellegennes έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:41Και μόνο που χρησιμοποιείς την λέξη απόδειξη, δείχνεις διαρκώς πόσο ελάχιστη σχέση έχεις με τις επιστήμες. Δεν υπάρχει απόδειξη μη ύπαρξης σε καμμιά επιστήμη.Κουρκούας έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 01:42Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ. Αυτό που λέω είναι ότι οι αποδείξεις μη ύπαρξης οντοτήτων (οποιασδήποτε φύσης) είναι συνηθισμένες στη λογική σκέψη, δεν έχουν ουσιώδη διαφορά από τις αποδείξεις ύπαρξης, μόνο μεθοδολογική και αν. Ή ισοδύναμα δεν υπάρχει διάκριση στην απόδειξη "θετικών" και "αρνητικών" προτάσεων, ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και κατι άλλο περι ερμηνειών
Η Βίβλος όπως καο κάθε ιερό κείμενο εχει τόσες ερμηνείες , οσοι είναι και οι ερμηνευτές της
Οταν ερμηνευεις κατι το παραποιεις , βάζεις δικές σου σάλτσες και στοιχεια που ουτε καν τα είχε φανταστεί ο αρχικός συγγραφέας του ιερού κειμένου
Και ο κάθε ερμηνευτης βγάζει ότο ερμηνείες θέλει η έχει στο μυαλό του κατα το δοκουν έτσι όπως τον συμφέρει !!
Η Βίβλος όπως καο κάθε ιερό κείμενο εχει τόσες ερμηνείες , οσοι είναι και οι ερμηνευτές της
Οταν ερμηνευεις κατι το παραποιεις , βάζεις δικές σου σάλτσες και στοιχεια που ουτε καν τα είχε φανταστεί ο αρχικός συγγραφέας του ιερού κειμένου
Και ο κάθε ερμηνευτης βγάζει ότο ερμηνείες θέλει η έχει στο μυαλό του κατα το δοκουν έτσι όπως τον συμφέρει !!
Πρακτικά και εντελώς στερεοτυπικά μιλώντας, ο μόνος λόγος για να προσκληθεί ένας μέσος δυτικός σε ένα θρησκευτικό σύστημα είναι:ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:37Αλλο πράγμα το να συμπαθω η να μου αρέσει μια θρησκεία για οικογεμειακους λόγους (,γιατί μου θυμίζει τις γιορτές που η γιαγια μου μου έπαιρνε δώρα καο μαζευομασταν γύρω απο το εορταστικό τραπέζι όλη η οικογένεια ..) και άλλο πράγμα να πιστεύω πραγματικά σε αυτή την θρησκεία σαν θρησκευόμενος οπαδός ..
Αλλο πράγμα το είμαι χριστιανός υπό την έννοια οτι σνηκω σε μια κοινωνική εθνικη ομάδα που ενα απο τα κοινά χαρακτηριστικά της είναι η χριστιανική θρησκεία , και άλλο πράγμα το να πιστεύω εις τον Χριστόν ,!?
Και άλλο πράγμα το να πιστεύω στον Χριστόν με δικά μου προσωπικά κριτήρια (ο Ιησούς ήταν ένας καλός ....άνθρωπος που είπε κάποια σωστα πραγματα ..) καο άλλο έτσι όπως τον ζητα η επίσημη εκκλησία !!!
1. Να έχει μεγαλώσει σε ένα αγροτικό, απομακρυσμένο από τα μεγάλα κέντρα, χωριό με έντονες προνεωτερικές εικόνες.(πιθανόν να υπάρχουν ακόμη πχ στα βαλκάνια).
2. Να του έχει συμβεί ένα "θαύμα". Αυτό παίζει δυνατά, ειδικά σε όσους ψάχνουν απεγνωσμένα για τέτοια.
3. Να θεωρεί ότι η θρησκευτική κοινότητα θα τον ωφελήσει, είτε υλικά/ρουσφετολογικά, είτε ηθικά με την γενικότερη έννοια.
4. Να θέλει να κάνει "εξέγερση στον σύγχρονο κόσμο", οπότε θα δει την θρησκεία ως εργαλείο για να περάσει τις (ακροδεξιές συνήθως) απόψεις του.
και μπόνους το 5. Να θεωρεί ότι "καλό είναι να πιστεύεις κάπου". Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι cultural cristian και όχι αυτό που ψάχνουμε σ'αυτό το νήμα.
Με απλα λογια η εναν Τσελεμεντέ μαγειρικής ερμηνεύουν με αλληγορικη ερμηνεια οι πιστοί η την βίβλο θα βγάλουν τα ίδια συμπεράσματα !!
Με απλα λόγια
Με την κατάλληλη (αλληγορική συμβολική ) ερμηνεία όχι μόνον η βίβλος συμφωνεί με τα δεδομένα τξς σύγχρονης επιστήμης αλλά και όλα τα υπολοιπα ιερά κείμενα όλων των θρησκειών !!
Μπορω με την κατάλληλη ερμηνεία να δω ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης στον Ομηρο τον Ησίοδο στα ινδικά έπη η στα ...ποιήματα τξς φυλής των Ζουλού !!
Με την κατάλληλη ερμηνευτική φαντασία μπορείς να "δεις"" οτιδήποτε
Με την κατάλληλη (αλληγορική συμβολική ) ερμηνεία όχι μόνον η βίβλος συμφωνεί με τα δεδομένα τξς σύγχρονης επιστήμης αλλά και όλα τα υπολοιπα ιερά κείμενα όλων των θρησκειών !!
Μπορω με την κατάλληλη ερμηνεία να δω ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης στον Ομηρο τον Ησίοδο στα ινδικά έπη η στα ...ποιήματα τξς φυλής των Ζουλού !!
Με την κατάλληλη ερμηνευτική φαντασία μπορείς να "δεις"" οτιδήποτε
Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό γιατί τοθ αρέσουν οι χειστιανικοι ύμνοι απο καλλιτεχνική αισθητική πλευραNito έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:49Πρακτικά και εντελώς στερεοτυπικά μιλώντας, ο μόνος λόγος για να προσκληθεί ένας μέσος δυτικός σε ένα θρησκευτικό σύστημα είναι:ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑05 Μαρ 2019, 17:37Αλλο πράγμα το να συμπαθω η να μου αρέσει μια θρησκεία για οικογεμειακους λόγους (,γιατί μου θυμίζει τις γιορτές που η γιαγια μου μου έπαιρνε δώρα καο μαζευομασταν γύρω απο το εορταστικό τραπέζι όλη η οικογένεια ..) και άλλο πράγμα να πιστεύω πραγματικά σε αυτή την θρησκεία σαν θρησκευόμενος οπαδός ..
Αλλο πράγμα το είμαι χριστιανός υπό την έννοια οτι σνηκω σε μια κοινωνική εθνικη ομάδα που ενα απο τα κοινά χαρακτηριστικά της είναι η χριστιανική θρησκεία , και άλλο πράγμα το να πιστεύω εις τον Χριστόν ,!?
Και άλλο πράγμα το να πιστεύω στον Χριστόν με δικά μου προσωπικά κριτήρια (ο Ιησούς ήταν ένας καλός ....άνθρωπος που είπε κάποια σωστα πραγματα ..) καο άλλο έτσι όπως τον ζητα η επίσημη εκκλησία !!!
1. Να έχει μεγαλώσει σε ένα αγροτικό, απομακρυσμένο από τα μεγάλα κέντρα, χωριό με έντονες προνεωτερικές εικόνες.(πιθανόν να υπάρχουν ακόμη πχ στα βαλκάνια).
2. Να του έχει συμβεί ένα "θαύμα". Αυτό παίζει δυνατά, ειδικά σε όσους ψάχνουν απεγνωσμένα για τέτοια.
3. Να θεωρεί ότι η θρησκευτική κοινότητα θα τον ωφελήσει, είτε υλικά/ρουσφετολογικά, είτε ηθικά με την γενικότερη έννοια.
4. Να θέλει να κάνει "εξέγερση στον σύγχρονο κόσμο", οπότε θα δει την θρησκεία ως εργαλείο για να περάσει τις (ακροδεξιές συνήθως) απόψεις του.
και μπόνους το 5. Να θεωρεί ότι "καλό είναι να πιστεύεις κάπου". Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι cultural cristian και όχι αυτό που ψάχνουμε σ'αυτό το νήμα.
Η η ζωγραφική στην εικονογραφία στος χριστιανικές εκκλησίες;
Η τα αγάλματα στην αρχαία ελληνική θρησκεία η στους καθολικούς χριστιανικούς λαούς
Η να τον συγκινεί η αρχιτεκτονική των ναών
Αυτό ΔΕΝ λέγεται θρησκευτικό συναίσθημα
- OrderAndChaos
Αντίθετα με σας που κάθε πρόταση σας είναι και ένα σενάριο επ. φαντασίας: Ο θεός που θέλει αλλά δεν μπορεί, ο άνθρωπος που μπορει να επιλέξει αλλά δεν θέλει, Η Πτωση που έφταιγε για όλα, ο θεός που είναι αγαθός αλλά τα φόρτωσε όλα στον άνθρωπο, η μελλουσα κρίση που θα διαχωριστεί η ηρα απ'το σταρι, ο Χριστός που ηταν τέλειος θεός και άνθρωπος, ο θεός που μπορεί να κρύβεται σε μια ζουγκλα και να τον τραβάν με κινητά κλπ
Κατα τα άλλα λυσσάξατε να βγάλετε την εξέλιξη ψευδοεπιστημονική θεωρία, κερατάδες....

Η πρακτική χρησιμότητα οποιουδήποτε Θεού (και της λατρείας του ) είναι να ευνοεί τους πιστούς οπαδούς του και να μην τους τιμωρεί ως άπιστους
Θεός που δεν ευνοεί τους πιστούς του οπαδούς είναι άχρηστος από θρησκευτικής πλευράς !!!
Θεός που δεν ευνοεί τους πιστούς του οπαδούς είναι άχρηστος από θρησκευτικής πλευράς !!!
-
-
Από άποψη υλικών αγαθών καμία σχέση.
Πόσο πιο κάτω θα πάνε μερικοί όσον αφορά τα επιχειρήματα;
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Λίγο άσχετο/σχετικό:
Ως γνωστόν στην αρχαιότητα οι βασιλείς/ηγέτες ήταν και οι "μεσολαβητές" μεταξύ των θεών και του λαού τους.
Γύρω στο 1100-1200 πΧ οι περισσότεροι πολιτισμοί γύρω από την Μεσόγειο κατέρρευσαν. Οι αιτίες είναι θέμα συζήτησης των ειδικών αλλά επικρατεί η άποψη πως έπεσε λοιμός λόγω αλλαγής κλίματος και καταστροφής της σοδειάς.
Οι λαοί ξεσηκώθηκαν και τα έβαλαν με τους βασιλιάδες/ηγέτες καίγοντας τα πάντα και ειδικά τα παλάτια. Θα είπαν: σε ταΐζουμε, σε ποτίζουμε, σε ντύνουμε πλουσιοπάροχα ρε τεμπελχανά βασιλιά/ηγέτη, δεν έκανες την δουλειά σου και οι θεοί μας τιμωρούν. Πάρε να'χεις!
Βλέπεις οι θεοί ήταν μακρυά και την πλήρωσαν οι μεσολαβητές!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ωχ ωχ ωχ .... Ανοιχτή επιστολή Βουλαρίνου προς Κουλη
από georgebi » 14 Σεπ 2023, 11:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 21 Απαντήσεις
- 1081 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
15 Σεπ 2023, 10:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιστολή Μ. Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
από sys3x » 24 Μάιος 2024, 12:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
24 Μάιος 2024, 12:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Aποχώρηση του Καραγιαννακίδη από τη ΝΔ με επιστολή-κατηγορώ προς το Μητσοτάκη
από Αρίστος » 20 Ιαν 2025, 10:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 70 Απαντήσεις
- 980 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bill Hicks
20 Ιαν 2025, 15:57
-