hellegennes έγραψε: ↑06 Μαρ 2019, 09:42
stavmanr έγραψε: ↑06 Μαρ 2019, 07:15
Η επιστήμη δεν αποδεικνύει ύπαρξη ή μη ύπαρξη. Απλά ΘΕΩΡΕΙ βασισμένη στις αξιωματικές της θέσεις.
Η δεύτερη πρότασή σου αφορά τις θρησκείες. Η επιστήμη δεν έχει αξιώματα, οι θρησκείες έχουν. Η επιστήμη λέει τι είναι πιο πιθανό να συμβαίνει με βάση μοντέλα της πραγματικότητας που λειτουργούν. Οι προβλέψεις της κβαντομηχανικής ισχύουν, όχι γιατί έτσι λέει η επιστήμη, αλλά γιατί ο υπολογιστής σου λειτουργεί. Άλλο το ότι τον χρησιμοποιείς για να καταφέρεσαι εναντίον της διαδικασίας που τον δημιούργησε.
Τρελάθηκες ρε Hell;

"Η επιστήμη δεν έχει αξιώματα".
Το πρώτο που μαθαίνεις στην επιστήμη είναι τα αξιώματα. Χωρίς αξιώματα δεν μπορείς να προχωρήσεις σε στοιχειώδεις λογικές σχέσεις.
Πχ. αν δεν χρησιμοποιήσεις τα αξιώματα των Μαθηματικών δεν έχεις καν Φυσική.
Η προσπάθεια δημιουργίας επιστημονικού συστήματος έρευνας χωρίς αξιώματα οδήγησε την έρευνα στην παταγώδη αποτυχία και τους ερευνητές σε ψυχιατρικές κλινικές. Αυτό το κίνημα ξεκίνησε κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα και κατέρρευσε κοντά στο Β' ΠΠ.
Αφού δηλαδή βγήκαν και συζητήθηκαν τα θεωρήματα του Γκέντελ και οι θετικιστές (που θυσίασαν τα νιάτα τους επάνω στη θεμελίωση του απόλυτου συστήματος) έπαιρναν τρία-τρία τα υπογλώσσια.
Μη βάζεις άστοχα παραδείγματα τεχνολογίας (υπολογιστές, σκούπες, μίξερ ή αεροπλάνα). Σε εκλιπαρώ.

Πχ. αεροπλάνα είχαμε πολύ πριν αναπτυχθούν σοβαρές θεωρίες αεροδυναμικής. Οι άνθρωποι δοκίμαζαν, πετούσαν, έπεφταν, έσπαγαν τα μούτρα τους, άλλαζαν, ξαναδοκίμαζαν. Η τεχνολογία δεν εξαρτάται από το θεωρητικό υπόβαθρο των επιστημονικών ερευνών. Είναι ξεχωριστές δραστηριότητες που διασταυρώνονται σε κάποιες γωνίες, όπως συμβαίνει με όλες τις δραστηριότητες της ζωής.