Επιστολή προς αθέους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Ιωάννης Ειρηναίος
Re: Επιστολή προς αθέους
Ταλιμπάν, φίλε μου, δυστυχώς δε σε πιάνω.
Δεν είμαι πλέον χριστιανός. Όμως ήμουν χριστιανός, και έχω σπουδάσει θεολογία. Οπότε νομίζω ξέρω λίγα πράγματα.
Το σεντόνι σου προς εμένα πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
Αλλά εκεί που λες κάτι για σουβλάκια, να σε ενημερώσω ότι είμαι χορτοφάγος και δεν τρώω καθόλου κρέας.
Δεν είμαι πλέον χριστιανός. Όμως ήμουν χριστιανός, και έχω σπουδάσει θεολογία. Οπότε νομίζω ξέρω λίγα πράγματα.
Αλλά εκεί που λες κάτι για σουβλάκια, να σε ενημερώσω ότι είμαι χορτοφάγος και δεν τρώω καθόλου κρέας.
Ο παλαιός των ημερών...
Ρε συ Hell, έλεος!hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 15:26Είναι τριγελοίο αυτό που λες. Η τεχνολογία δεν έχει καμμιά σχέση με τον εμπειρισμό, είναι μέρος της επιστήμης. Εκτός αν είσαι αρκετά στόκος να πιστεύεις ότι τα κυκλώματα του υπολογιστή σου φτιάχτηκαν με trial & error και εμπειρισμό και όχι με ακριβή επιστημονική διαδικασία και απόλυτα βασισμένα σε επιστημονικές θεωρίες όπως ο ηλεκτρομαγνητισμός και η κβαντομηχανική.stavmanr έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 14:45Οι εμμονές σου είναι απίστευτες Hell.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 14:35
Το κόκκινο το έχεις βγάλει απ' το μυαλό σου. Τα υπόλοιπα είναι απαραίτητα για κάτι παραπάνω από επιδείξεις πτήσεων: είναι απαραίτητα για κανονικές πτήσεις.
Είσαι ικανός να βγάλεις τον Homo Erectus εφευρέτη της θεωρίας της επί κλίση βολής επειδή πετούσε πέτρες για να κατεβάζει καρύδια ή της θεωρίας της αντοχής υλικών και των μηχανικών τάσεων από διάτμηση ή στρέψη ή και τριβή για να φτιάχνει ρόπαλα, επειδή "δίχως θεωρία δεν μπορείς να λειτουργήσεις ή να κατασκευάσεις".
Είναι απίστευτα τραγικός ο τρόπος που επιχειρηματολογείς.
Αδυνατείς να ξεφύγεις από το επιστημονιστικό ιδεολόγημα και να παραδεχθείς ότι η επιστήμη παίζει ελάχιστο ρόλο στην καθημερινή πραγματικότητα του ανθρώπου, σε αντίθεση με την τεχνολογία. Η ουσιαστική σπουδαιότητα της επιστήμης δεν έχει καμία σχέση με την όποια ελάχιστη τεχνολογική συνεισφορά.
Αλλά εσύ πήγαινε και 100.000 χρόνια πριν την ύπαρξη της επιστήμης για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Μέχρι εκεί φτάνεις.

Ξεκινάμε από την αρχή για να καταλάβουμε ότι η τεχνολογία είναι ξεχωριστό πράγμα που αναπτύσσεται/εξελίσσεται ξεχωριστά από την επιστήμη. Επαναλαμβάνω ότι η επιστήμη είναι η δραστηριότητα της αναζήτησης των μηχανισμού των φυσικών φαινομένων. Δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που ασχολείται με τεχνητά φαινόμενα, δημιουργήματα της ευφυίας και της φαντασίας του ανθρώπου.
Τεχνολογία δεν είναι το κινητό. Τεχνολογία είναι το σύνολο της συσσωρευμένης εμπειρίας των ανθρώπινων κατασκευών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Η συσσωρευμένη αυτή εμπειρία αποτελεί την τεχνολογική γνώση. Το κινητό, ο υπολογιστής είναι ΠΡΟΪΟΝΤΑ τεχνολογίας, όχι η τεχνολογία καθαυτή, άσχετα που στην εποχή της απόλυτης βαρεμάρας τα αποκαλούν "τεχνολογίες" για αν μην ξοδέψουν λίγα κυβικά οξυγόνου περισσότερα.
Γι' αυτό κι έχεις εργαλεία και μηχανές χιλιετίες πριν καν διανοηθείς να δημιουργήσεις επιστήμες.
Το πρόβλημα στην δυσκολία κατανόησης αυτών των διαφορετικών τομέων είναι κυρίως πρόβλημα ιδεοληψίας.
Η επιστήμη όχι μόνο δεν προηγείται αλλά συνήθως έπεται των τεχνολογικών εργαλείων. Προσπαθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο οι τεχνολογίες δουλεύουν και χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες για να μάθει πράγματα για τον κόσμο. Αν πχ. δεν εφευρίσκονταν το μικροσκόπιο ή το τηλεσκόπιο (καμία αιτιακή σχέση με τη σύγχρονη επιστήμη της οπτικής) οι φυσικοί ακόμα θα έψαχναν τους αστερισμούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 07 Μαρ 2019, 21:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Όταν θα πιάσεις το τζόκερ, θα φαςΙωάννης Ειρηναίος έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:05Αλλά εκεί που λες κάτι για σουβλάκια, να σε ενημερώσω ότι είμαι χορτοφάγος και δεν τρώω καθόλου κρέας.

- hellegennes
Όχι, τα ευαγγέλια μεταξύ τους έχουν αντιφάσεις. Αν και, σαφώς από την στιγμή που τα ευαγγέλια είναι θεόπνευστα, υποτίθεται, θα έπρεπε να μην έχουν ούτε αντιφάσεις ούτε ελλείψεις σε επιστημονικές γνώσεις.
Η ερώτηση που πρέπει να κάνει κανείς είναι αν υπάρχει κάτι στην Βίβλο που δεν θα μπορούσε να έχει γραφτεί από ανθρώπους της εποχής. Είτε μιλάμε για επιστημονική γνώση είτε για ηθική.
ΥΓ: Καλή υπομονή στα καθήκοντά σου. Έχω υπάρξει συντονιστής στο phorum και δη της θρησκειολογίας. Οπλίσου με υπομονή και μην μασάς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μια μικρή παρατήρησηΙωάννης Ειρηναίος έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:05Ταλιμπάν, φίλε μου, δυστυχώς δε σε πιάνω.
Αλλο πράγμα η Θεολογία η οποία είναι κατα κάποιο τροπο η φιλοσοφία των θρησκευτικων απόψεων μιας συγκεκριμένης θρησκείας η και πολλών θρησκειών και άλλο πράγμα η θρησκεία κσθ αυτό η οποία περιλαμβάνει ..επικοινωνία με θεϊκά όντα στα οπία προσεύχεσαι για να σε βοηθήσουν και να μην σε τιμωρήσουν
Την Θεολογία σε όλες τις θρησκείες την θεωρώ ως φιλοσοφικό (και όχι επιστημονικό ) κλάδο που δικαίως δικαιούται πανεπιστημιακή έδρα σε πανεπιστήμια
[quote="Ιωάννης Ειρηναίος" post_id=518374 time=1551562597 user_id=515]
Ίφιδα, τι ωραίο όνομα; Και τι ωραία φώτο; Εσύ είσαι;
Όλα αυτά που λες εννοώ. Έτσι κι αλλιώς οι διδαχές του Χριστού, των αποστόλων και των Πατέρων δεν είναι και οι διδαχές της Εκκλησίας;[/quote]
Ναι και μένα μ αρέσει, δεν είναι το πραγματικό μου ούτε η φωτο φυσικά.
Όχι ακριβώς, οι διδαχές του Χριστού που δεν είναι και ο πρώτος που τις είπε, είναι αγαπάτε αλλήλους, παγκόσμια ειρήνη, μην νοιάζεσαι για εγκόσμια πλούτη , μόνος Άρχων ο Θεός,μόνη Βασιλεία η Επουράνια. Οι Απόστολοι, οι Πατερες και η Εκκλησία είναι αγαπάτε μόνο Χριστιανούς ή εν δυνάμει χριστιανούς, η γυναίκα αξίζει μόνο αν είναι παρθένα και μας δίνει την περιουσία της, τα εγκόσμια πλούτη της Εκκλησίας ειν ανυπολόγιστα, υπακοή σε όλους τους άρχοντες κλπ.
Επί του θέματος, η κατάληξη στην αθεΐα έγινε σε βάθος χρόνου, ποτέ δεν ήμουν χριστιανή βέβαια εξαιρουμένης της ακούσιας βάφτισής μου και των επισκέψεων σε εκκλησίες το πεσάχ και σε γάμους- βαφτίσεις- κηδείες, αλλά συνειδητά απ την εφηβεία, όπου πρωτα μπήκα στη φάση της αθρησκείας και αρκετά χρόνια αργότερα πέρασα στην αθεΐα. Σέβομαι τους θρησκους πάντως, αρκεί να με σέβονται κι οι ίδιοι.
Ίφιδα, τι ωραίο όνομα; Και τι ωραία φώτο; Εσύ είσαι;

Όλα αυτά που λες εννοώ. Έτσι κι αλλιώς οι διδαχές του Χριστού, των αποστόλων και των Πατέρων δεν είναι και οι διδαχές της Εκκλησίας;[/quote]
Ναι και μένα μ αρέσει, δεν είναι το πραγματικό μου ούτε η φωτο φυσικά.
Όχι ακριβώς, οι διδαχές του Χριστού που δεν είναι και ο πρώτος που τις είπε, είναι αγαπάτε αλλήλους, παγκόσμια ειρήνη, μην νοιάζεσαι για εγκόσμια πλούτη , μόνος Άρχων ο Θεός,μόνη Βασιλεία η Επουράνια. Οι Απόστολοι, οι Πατερες και η Εκκλησία είναι αγαπάτε μόνο Χριστιανούς ή εν δυνάμει χριστιανούς, η γυναίκα αξίζει μόνο αν είναι παρθένα και μας δίνει την περιουσία της, τα εγκόσμια πλούτη της Εκκλησίας ειν ανυπολόγιστα, υπακοή σε όλους τους άρχοντες κλπ.
Επί του θέματος, η κατάληξη στην αθεΐα έγινε σε βάθος χρόνου, ποτέ δεν ήμουν χριστιανή βέβαια εξαιρουμένης της ακούσιας βάφτισής μου και των επισκέψεων σε εκκλησίες το πεσάχ και σε γάμους- βαφτίσεις- κηδείες, αλλά συνειδητά απ την εφηβεία, όπου πρωτα μπήκα στη φάση της αθρησκείας και αρκετά χρόνια αργότερα πέρασα στην αθεΐα. Σέβομαι τους θρησκους πάντως, αρκεί να με σέβονται κι οι ίδιοι.
- hellegennes
Τα έχεις αντίστροφα στο μυαλό σου. Οι πρώτες εξεζητημένες μηχανές ήταν μη εμπειρικές. Οι αστρολάβοι, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, οι ατμοκίνητες μηχανές του Ήρωνα, οι κατασκευές του Αρχιμήδη, όλες βασίστηκαν σε επιστημονικές θεωρίες πρώτα. Δεν αναπτύχθηκαν θεωρίες που τις εξηγούσαν αργότερα. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.
Υπάρχουν συσκευές και πρώιμες μηχανές που είναι προϊόντα εμπειρισμού. Αλλά αυτό σταματάει κάποια στιγμή. Ο πειραματισμός που είναι μέρος της τεχνολογίας γίνεται από την επιστημονική διαδικασία, πολύ πριν υπάρξει αντικείμενο που την αξιοποιεί. Αν νομίζεις ότι φτιάχνεις κινητό τηλέφωνο με πειραματισμούς, δεν ξέρεις τι σημαίνει κινητό τηλέφωνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ίσα ίσα που θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερος θεολογος αφου δεν πιστευει και δεν υποστηρίζει κάποια και βλέπει πιο αντικειμενικά την επιστήμη του απο κάποιον που θαρρεί πως κατεχει την μοναδική αληθειαstavmanr έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:16Από τις πιο διασκεδαστικές προτάσεις που έχω διαβάσει στο φόρουμ!Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:05Δεν είμαι πλέον χριστιανός. Όμως ήμουν χριστιανός, και έχω σπουδάσει θεολογία. Οπότε νομίζω ξέρω λίγα πράγματα.
Ας φανταστούμε έναν άθεο, ο οποίος σπούδασε θεολογία και γι' αυτό θεωρεί τον εαυτό του εξπέρ σε έναν τομέα, του οποίου όμως αρνείται το αντικείμενο μελέτης.
Για Όσκαρ!
Θεολογία ισον μελέτη και φιλοσοφιση των θρησκευτικων απόψεων και ιδεωνstavmanr έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:16Από τις πιο διασκεδαστικές προτάσεις που έχω διαβάσει στο φόρουμ!Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:05Δεν είμαι πλέον χριστιανός. Όμως ήμουν χριστιανός, και έχω σπουδάσει θεολογία. Οπότε νομίζω ξέρω λίγα πράγματα.
Ο άθεος σπούδασε θεολογία και θεωρεί τον εαυτό του εξπέρ σε έναν τομέα του οποίου αρνείται το αντικείμενο μελέτης.
Για Όσκαρ!
Θρησκεία ..επικοινωνω με το ...υπερπέραν ζητώντας βοήθεια εύνοια και όχι τιμωρία
- hellegennes
Οι περισσότεροι άθεοι σέβονται τους θρήσκους, σε αντίθεση με τους θρήσκους που συνήθως δεν τρέφουν ιδιαίτερα αγνά αισθήματα για τους άθεους. Να σημειώσω όμως ότι σεβόμαστε τους θρήσκους, όχι τις θρησκείες τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επιστημονικές θεωρίες πριν το μηχανισμό των Αντικυθήρων;hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:18Τα έχεις αντίστροφα στο μυαλό σου. Οι πρώτες εξεζητημένες μηχανές ήταν μη εμπειρικές. Οι αστρολάβοι, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, οι ατμοκίνητες μηχανές του Ήρωνα, οι κατασκευές του Αρχιμήδη, όλες βασίστηκαν σε επιστημονικές θεωρίες πρώτα. Δεν αναπτύχθηκαν θεωρίες που τις εξηγούσαν αργότερα. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.

Να δεις που προέβλεψα ότι θα βγάλεις τον Homo erectus επιστήμονα στον υπολογισμό των βολών της Φυσικής!

Κι όλα αυτά από την εμμονή να αποδείξεις ότι η επιστήμη προηγείται όλων χρονικά και όλα εξαρτώνται από εκείνη αιτιακά...
Δεν γίνεται από την επιστημονική διαδικασία καθώς η επιστημονική διαδικασία δεν έχει ως στόχο να παράγει μηχανές. Η επιστήμη είναι δραστηριότητα παραγωγής θεωριών για την εξήγηση των φυσικών φαινομένων. Τελεία.Υπάρχουν συσκευές και πρώιμες μηχανές που είναι προϊόντα εμπειρισμού. Αλλά αυτό σταματάει κάποια στιγμή. Ο πειραματισμός που είναι μέρος της τεχνολογίας γίνεται από την επιστημονική διαδικασία, πολύ πριν υπάρξει αντικείμενο που την αξιοποιεί. Αν νομίζεις ότι φτιάχνεις κινητό τηλέφωνο με πειραματισμούς, δεν ξέρεις τι σημαίνει κινητό τηλέφωνο.
Τα τεχνολογικά μέσα παράγονται από την τεχνολογική διαδικασία, που περιλαμβάνει τη συσσώρευση εμπειρικής γνώσης στις κατασκευές και τα εργαλεία.
Τα έχεις μπλέξει και δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, Hell.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 07 Μαρ 2019, 21:26, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Δεν σεβόμαστε τους θρησκους και τις ιδέες τους , απλα τους ανεχομαστε στα πλαίσια συμβιβασμού για κοινη συμβίωση στην ίδια κοινωνία ..
Η ζωή τελικά είναι ένας συμβιβασμός
Η ζωή τελικά είναι ένας συμβιβασμός
hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:21Οι περισσότεροι άθεοι σέβονται τους θρήσκους, σε αντίθεση με τους θρήσκους που συνήθως δεν τρέφουν ιδιαίτερα αγνά αισθήματα για τους άθεους. Να σημειώσω όμως ότι σεβόμαστε τους θρήσκους, όχι τις θρησκείες τους.

Η δεύτερη πιο αστεία πρόταση που διάβασα στο φόρουμ.hellegennes έγραψε: ↑07 Μαρ 2019, 21:21
Οι περισσότεροι άθεοι σέβονται τους θρήσκους, σε αντίθεση με τους θρήσκους που συνήθως δεν τρέφουν ιδιαίτερα αγνά αισθήματα για τους άθεους. Να σημειώσω όμως ότι σεβόμαστε τους θρήσκους, όχι τις θρησκείες τους.

Στο ίδιο φόρουμ στο οποίο οι άθεοι βρίζουν τους χριστιανούς αποκαλώντας τους τρελούς, ταλιμπάν, φαντασιόπληκτους και όλα τα υπόλοιπα καλούδια.
Όμως ο Hell για ακόμη μία φορά, κόντρα στην πραγματικότητα βρήκε ότι συμβαίνει το ανάποδο...

- hellegennes
Μιας και χρησιμοποιείς πληθυντικό, θα ήθελα να μου πεις 3 ονόματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ωχ ωχ ωχ .... Ανοιχτή επιστολή Βουλαρίνου προς Κουλη
από georgebi » 14 Σεπ 2023, 11:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 21 Απαντήσεις
- 1081 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
15 Σεπ 2023, 10:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιστολή Μ. Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
από sys3x » 24 Μάιος 2024, 12:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
24 Μάιος 2024, 12:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Aποχώρηση του Καραγιαννακίδη από τη ΝΔ με επιστολή-κατηγορώ προς το Μητσοτάκη
από Αρίστος » 20 Ιαν 2025, 10:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 70 Απαντήσεις
- 980 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bill Hicks
20 Ιαν 2025, 15:57
-