Γουινέα Μπισσάου

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Γουινέα Μπισσάου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 05 Μάιος 2018, 21:54

Custom_F έγραψε:
05 Μάιος 2018, 11:25

Τα πραγματα ειναι δροολογημενα.

Τα πράγματα είναι δρομολογημένα αν πιστεύεις στο κάρμα ή σε άλλα τέτοια μεταφυσικά. Όταν σε εξόχως δυναμικά συστήματα όπως οι σημερινές κοινωνίες όπου οι παράμετροι είναι πρακτικά άπειρες μιλάς για "δρομολόγηση", είναι να σαν μου λες ότι πιστεύεις στο μεταφυσικό. Δικαίωμα σου να είσαι ιδεαλίστρια, αλλά δεν μας ψεκάζουν.
Custom_F έγραψε:
Βρισκονται πολλα βηματα μπροστα απο τις σκεψεις του οποιουδηποτε. Αυτο που θα σου δωσουν και συ θα νομιζεις οτι το κερδισες με τον αγωνα σου, τον οποιο ασφαλως και εδωσες, εχουν ηδη υπολογισει οτι μπορουν να στο δωσουν, οχι οτι θελουν, αλλα ως εναλλακτικη εχουν υπολογισει και αυτα τα βηματα. Γιατι; επειδη πρεπει να σου δωσουν και την ικανοποιηση οτι κατι εκανες!!!! ωστε να σταματησεις για λιγο να φωναζεις και να παραπονιεσαι και να ζητας. Φωναζεις λοιπον και προσπαθεις εστω για τα υπολογισμενα, αλλιως ουτε αυτα θα παρεις.
Τέτοια έλεγε και ο ΠΤΘ και έκανε καριέρα.

Custom_F έγραψε:
Εγω αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει. Λαθος; Ειδα και τα σωστα των αλλων.
Φυσικά και είναι λάθος. Μιλάμε για ένα παιχνίδι συσχετισμών και ισχύος εσύ έχεις ήδη παρατήσει τα όπλα πριν ρίξεις μισή τουφεκιά. Ψάχνεις απλά άλλοθι για την παθητικότητά σου.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 06 Μάιος 2018, 08:56

Τα ΕΛΤΑ κάνουν πρακτικά κάτι που γίνεται σε όλη την αγορά τα τελευταία χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν για τη ρευστότητα τους χρήματα που πρέπει να αποδώσουν. Το φέσι γενικώς πάει σύννεφο και απέναντι στο κράτος (ενώ και το κράτος φεσώνει) και μεταξύ των επιχειρήσεων. Το φέσι δεν είναι επίσης ούτε πρωτότυπο ούτε ανήκουστο και για τις κρατικές εταιρείες.

Ευτυχώς ακόμα δεν είμαστε Γουινέα Μπισάου. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για καταγγελία των ΕΛΤΑ. Αν υποβληθούν έναντι των ΕΛΤΑ καταγγελίες σε ρυθμιστικές αρχές και αγωγές για διεκδίκηση αποζημιώσεων, θα σταματήσουν να το κάνουν.

Ο δεύτερος τρόπος αντίδρασης είναι η δυσφήμιση των ΕΛΤΑ και η επιλογή άλλων μεθόδων πληρωμής. Τα ΕΛΤΑ δεν είναι μονοπώλιο, μέχρι και στο supermarket μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Να ασκήσουν οι καταναλωτές τη δύναμη τους και να δείξουν στα ΕΛΤΑ ότι σε συνθήκες απόλυτου ανταγωνισμού θα πρέπει να κόψουν τις αυθαιρεσίες αν θέλουν να επιβιώσουν.

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 06 Μάιος 2018, 09:34

Namrail έγραψε:
05 Μάιος 2018, 21:54
Θυμίστε μου ποιόν λέγαν "ΠΤΘ";
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Μάιος 2018, 13:10

Jack Shephard έγραψε:
    06 Μάιος 2018, 08:56
    Τα ΕΛΤΑ κάνουν πρακτικά κάτι που γίνεται σε όλη την αγορά τα τελευταία χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν για τη ρευστότητα τους χρήματα που πρέπει να αποδώσουν. Το φέσι γενικώς πάει σύννεφο και απέναντι στο κράτος (ενώ και το κράτος φεσώνει) και μεταξύ των επιχειρήσεων. Το φέσι δεν είναι επίσης ούτε πρωτότυπο ούτε ανήκουστο και για τις κρατικές εταιρείες.

Ευτυχώς ακόμα δεν είμαστε Γουινέα Μπισάου. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για καταγγελία των ΕΛΤΑ. Αν υποβληθούν έναντι των ΕΛΤΑ καταγγελίες σε ρυθμιστικές αρχές και αγωγές για διεκδίκηση αποζημιώσεων, θα σταματήσουν να το κάνουν.

Ο δεύτερος τρόπος αντίδρασης είναι η δυσφήμιση των ΕΛΤΑ και η επιλογή άλλων μεθόδων πληρωμής. Τα ΕΛΤΑ δεν είναι μονοπώλιο, μέχρι και στο supermarket μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Να ασκήσουν οι καταναλωτές τη δύναμη τους και να δείξουν στα ΕΛΤΑ ότι σε συνθήκες απόλυτου ανταγωνισμού θα πρέπει να κόψουν τις αυθαιρεσίες αν θέλουν να επιβιώσουν.
    Ρε συ, τα ΕΛΤΑ είναι κρατικός οργανισμός. Αν δεν μπορείς να εμπιστευθείς κρατικό οργανισμό για την πληρωμή σου, τι σκατά κάνουμε; Κι εγώ μέχρι που έβαλα σύστημα πληρωμών στο μαγαζί, στα ΕΛΤΑ πλήρωνα λογαριασμούς και ασφάλιση (τότε ΟΑΕΕ).

Ποιος είπε ότι στην Γουινέα Μπισάου γίνεται τέτοιο πράγμα;
    Ξημέρωσε.
    Α, τι ωραία που είναι!
    Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
    Κι αν είμαι τυχερός,
    θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
    Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
    Rakomelofronas
    Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 06 Μάιος 2018, 15:55

Saliveros έγραψε:
    06 Μάιος 2018, 09:34
    Namrail έγραψε:
    Πολέμαρχος του Θεού
    Πάνος Καμμένος
    Το Ξεκούμπωτο Χιτώνιο
    Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
    Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 06 Μάιος 2018, 17:07

Rakomelofronas έγραψε:
    06 Μάιος 2018, 15:55
    Saliveros έγραψε:
    06 Μάιος 2018, 09:34
    Namrail έγραψε:
    Πολέμαρχος του Θεού
    Πάνος Καμμένος
    Το Ξεκούμπωτο Χιτώνιο
    Α, κάτι σαν τον Τζέγκις Χαν δηλαδή. Φχαριστώ.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      Jack Shephard
      Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 06 Μάιος 2018, 18:27

Χέλη, δε διαφωνούμε ότι είναι απαράδεκτο. Ζώντας στην Ελλάδα, πιστεύεις όμως ότι η παρακάτω ερώτηση σου είναι σωστή;
      hellegennes έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 13:10

Ρε συ, τα ΕΛΤΑ είναι κρατικός οργανισμός. Αν δεν μπορείς να εμπιστευθείς κρατικό οργανισμό για την πληρωμή σου, τι σκατά κάνουμε;
      Η σωστή ερώτηση είναι: υπάρχει κρατικός οργανισμός που να μπορείς να εμπιστευθείς όσον αφορά τις πληρωμές;

Πόσοι ασθενείς δεν έχουν προπληρώσει εξετάσεις, φάρμακα κλπ και τους πληρώνει το κράτος όποτε γουστάρει; Οι φαρμακοποιοί δε πληρώνονται με καθυστέρηση και απεργούν; Οι προμηθευτές του ΕΣΥ το ίδιο και είτε σταματάνε να προμηθεύουν είτε κάνουν κατασχέσεις αυτών που προμήθευσαν από τα νοσοκομεία; Γενικά, οι προμηθευτές κάθε είδους δε πληρώνονται όποτε έχει ρευστότητα το κράτος; Για να ξαναπάμε σε πολίτες, οι συντάξεις δεν εκδίδονται με αυθαίρετη κσθυστέρηση όταν το κράτος βρίσκει χρηματοδότηση (και αφού τις έχει κουρέψει);

Βλέπεις λοιπόν ότι τα ΕΛΤΑ δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Οργή για την κατάντια ναι. Αλλά δε πέσαμε ξαφνικά από τα σύννεφα.

Άβαταρ μέλους
      Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 06 Μάιος 2018, 19:25

Jack Shephard έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 18:27
      Χέλη, δε διαφωνούμε ότι είναι απαράδεκτο. Ζώντας στην Ελλάδα, πιστεύεις όμως ότι η παρακάτω ερώτηση σου είναι σωστή;
      hellegennes έγραψε:

Ρε συ, τα ΕΛΤΑ είναι κρατικός οργανισμός. Αν δεν μπορείς να εμπιστευθείς κρατικό οργανισμό για την πληρωμή σου, τι σκατά κάνουμε;
      Η σωστή ερώτηση είναι: υπάρχει κρατικός οργανισμός που να μπορείς να εμπιστευθείς όσον αφορά τις πληρωμές;

Πόσοι ασθενείς δεν έχουν προπληρώσει εξετάσεις, φάρμακα κλπ και τους πληρώνει το κράτος όποτε γουστάρει; Οι φαρμακοποιοί δε πληρώνονται με καθυστέρηση και απεργούν; Οι προμηθευτές του ΕΣΥ το ίδιο και είτε σταματάνε να προμηθεύουν είτε κάνουν κατασχέσεις αυτών που προμήθευσαν από τα νοσοκομεία; Γενικά, οι προμηθευτές κάθε είδους δε πληρώνονται όποτε έχει ρευστότητα το κράτος; Για να ξαναπάμε σε πολίτες, οι συντάξεις δεν εκδίδονται με αυθαίρετη κσθυστέρηση όταν το κράτος βρίσκει χρηματοδότηση (και αφού τις έχει κουρέψει);

Βλέπεις λοιπόν ότι τα ΕΛΤΑ δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Οργή για την κατάντια ναι. Αλλά δε πέσαμε ξαφνικά από τα σύννεφα.
      Το μνημονιο φταιει συντροφε...
      ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
      Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
      ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
      Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
      Yochanan
      Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 06 Μάιος 2018, 19:28

Για το Άστρο της Ανατολής κινήσαμε μικροί
      Πουλί-πουλάκι στεριανό, θάλασσα δε σου πρέπει
      Κι εσέ που σε φυτέψαμε παιδί στο Κονακρί
      Με γράμμα συμβουλευτικό της μάνας σου στην τσέπη
      Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
      ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Μάιος 2018, 19:30

Με έκτακτο ανακοινωθέν οι αρμόδιες υπηρεσίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας προειδοποιούν για υπέρβαση των ορίων επιφυλακής σύριζα στο νήμα γουινέα μπισάου
      Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
      Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 06 Μάιος 2018, 19:51

Τι σχεση εχει η γουινεα μπισαου. Μπορει να εχει πιο τακτοποιημενα οικονομικα απο την ευρωπαικη ελλαδα

Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Μάιος 2018, 22:53

Jack Shephard έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 18:27
      hellegennes έγραψε:

Δεν είναι ίδιο πράγμα. Άλλο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους κι άλλο να πληρώνεις έναν λογαριασμό σε έναν κρατικό οργανισμό, που θεωρείς ότι έχεις κάνει την δουλειά σου, και να σου έρχεται μετά ραβασάκι από τους δικαιούχους των λογαριασμών.

Το επόμενο τι είναι; Να ανταλλάσσεις χαρτονομίσματα στην ΤτΕ και να σου δίνουν πλαστά;
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Μάιος 2018, 22:55

Οργισμένος έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 19:25
      Φταίει και το μνημόνιο, καλέ μου οργίλε. Αν δεν ήταν τέτοια κακοσχεδιασμένη προχειράντζα της πούτσας, δεν θα φτάναμε σ' αυτά τα σημεία.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
      Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 06 Μάιος 2018, 23:09

hellegennes έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 22:55
      Οργισμένος έγραψε:
      06 Μάιος 2018, 19:25
      Φταίει και το μνημόνιο, καλέ μου οργίλε. Αν δεν ήταν τέτοια κακοσχεδιασμένη προχειράντζα της πούτσας, δεν θα φτάναμε σ' αυτά τα σημεία.
      Αλλο πραγμα το ΔΝΤ και το μνημονιο του και αλλο οι μικροπολιτικες χυδαιες προχειρατζες της πουτσας που απαιτησαν ως ισοδυναμα μετρα οι ντοπιοι πολιτικαντηδες που ψηφιζαν και θα ψηφιζουν εις τον αιωνα τον απαντα τα ζωα.
      ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
      Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
      ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
      Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Μάιος 2018, 23:13

Δεν ήταν μόνο τα ισοδύναμα που έκαναν ζημιά. Το μνημόνιο σχεδιάστηκε με ορίζοντα 5ετίας, σε μια βαθιά οικονομική κρίση που έπρεπε να έχει σχεδιασμό με ορίζοντα 15ετίας τουλάχιστον. Το αποτέλεσμα ήταν το απότομο σοκ που διέλυσε το ΑΕΠ, την ρευστότητα της αγοράς και την εξυπηρέτηση των πιστώσεων και των δανείων.

Χωρίς να απομακρύνω την ευθύνη από τους Έλληνες πολιτικούς αλλά ΚΑΙ τους Έλληνες ψηφοφόρους.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών