Έψαξα λίγο και εγώ να δω τι τέλος πάντων γράφει αυτός.
Το πρώτο που έψαξα ήταν να δω τι γράφει για την κοιτίδα των ιε.
Στην σελίδα αυτή γράφει
https://smerdaleos.wordpress.com/2015/0 ... κοιτίδα-1/
Σε μια άλλη σελίδα έχει ένα απόσπασμα από το βιβλιο του αρχαιολόγου μαλλορι,το οποίο θεωρείται βιβλος για αυτούς που δέχονται τα κουργκαν ως κοιτίδαΥπάρχει μια ασφαλώς αναδομημένη ρίζα για το άλογο *h1ek’wos που απαντά και στον Ανατολιακό κλάδο. Το άλογο είχε ειδική θέση στην ΙΕ μυθολογία, όπως μείχνει η συγκριτική μυθολογία. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει κανένα νόημα να αναζητήσουμε την ΙΕ κοιτίδα σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν άλογα πριν από το 4000 π.Χ. . Το Αιγαίο είναι λ.χ. μια τέτοια περιοχή. Τα πρώτα οστά αλόγου στην Ελλάδα (Λέρνα) και στην δυτική Μικρά Ασία (Τροία VI) εμφανίζονται ταυτόχρονα γύρω στο 1900 π.Χ
https://smerdaleos.wordpress.com/tag/ιν ... αϊκή-κοιτί
Γράφει ο James P. Mallory στο κεφάλαιο «Η ινδοευρωπαϊκή γλωσσική οικογένεια: το ιστορικό ζήτημα» του βιβλίου «Η Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής: από τις Αρχές έως την Ύστερη Αρχαιότητα» (επιμ. ΑΦ Χριστίδης, ΚΕΓ, 2001):
[σλδ 137] Για παράδειγμα, οι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες μας επιτρέπουν να αποκαταστήσουμε μια κοινή λέξη για το «άλογο». Εν προκειμένω δεν έχει καμιά σημασία αν εννοείται το «άγριο» ή το «ήμερο» άλογο, γιατί υπάρχουν περιοχές στην Ευρασία όπου το άλογο δεν είναι γηγενές και η πρώτη εμφάνισή του συνδέεται ασφαλώς με την εισαγωγή της εξημερωμένης ποικιλίας. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν βέβαιες ενδείξεις για το άλογο πριν από την Μέση Εποχή του Χαλκού, δηλ. περίπου μετά το 2000 π.Χ. Για να εξηγηθεί η παρουσία της ινδοευρωπαϊκής λέξης για το «άλογο» στη μυκηναϊκή (i-qo) ή την Ελληνική (ἵππος πρβ. αρχ. ιρλ. ech, λατ. equus, σανσκ. asva- κλπ.) το λογικότερο είναι να υποθέσουμε είτε ότι οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων μπήκαν στην Ελλάδα διαθέτοντας το άλογο είτε ότι μπήκαν μετά την εισαγωγή του αλόγου και του έδωσαν το όνομα που γνώριζαν από την παράδοσή τους.
Η αλήθεια ομως είναι πολύ διαφορετική.

Το πρώτο παλαιολιθικό ελληνικό έργο τέχνης, βρέθηκε στο σπήλαιο Σαρακινό του Πηλίου. Είναι η παράσταση ενός αλόγου χαραγμένη πάνω σε λίθινο αντικείμενο μήκους 8 εκατ.
http://www.artlessons.gr/τέχνες/ιστορία ... ων-ελλήνων