Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 21:13

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
11 Μαρ 2019, 19:39
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:55
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:37
Δεν υπάρχει επιλογή, όπως την εννοείς.
Η πορεία του καθενός μετά τον θάνατο καθορίζεται κυρίως από την διαδρομή του σε αυτήν την ζωή. Υπάρχουν αναφορές σε μορφές που κερδίζουν την αθανασία μετά θάνατον αλλά είναι ιδιαίτερες εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.
Ένα καλό παράδειγμα μπορούμε να πάρουμε από την αιγυπτιακή μυθολογία. Ο Ανούβις ζύγιζε τις καρδίες των νεκρών (μια διαδικασία απρόσωπη και αντικειμενική) και αναλόγως του αποτελέσματος οι ψυχές τους καταδικάζονταν αφανισμό (από την τερατώδη, δαιμονική μορφή της Αμμιτ) ή κέρδιζαν την αθανασία, έχοντας υπερνικήσει τον "δεύτερο θάνατο".
Η ψυχή αυτού που αποτυγχάνει στην κρίση της ζυγαριάς διαλύεται σταδιακά στο "τοτέμ" της φυλής, στο αιώνιο, άφθαρτο υπόστρωμα απο το οποίο ξεπήδησε και από το οποίο τώρα νέα ζωή θα ξεπηδήσει. Το απατηλό "εγώ" του σβήνει και αυτό και χάνεται για πάντα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της κατάστασης σε μυθολογίες και θρύλους.
Γενικά, λοιπον, τα μονοπάτια, μετά τον θάνατο, είναι δύο, το ηρωικό, Ηλιακό μονοπάτι της Αθανασίας που οδηγεί στην λαμπρή κατοικία των αθανάτων
και το χθόνιο μονοπάτι της αυτοδιάλυσης και της "επιστροφής"
ΓΕΣΑΡ, όταν λες ότι κερδίζουν την αθανασία τί εννοείς;;; ΌΛΟΙ ΜΑΣ εχουμε αθανατη ψυχή και κατά την πιστη μας άλλοι θα πανε κολαση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και άλλοι παράδεισο μέχρι να γυρίσουμε στην πρώτη μας ενεργειακή κατάσταση.
Δεν πιστεύω στην αθανασία κάθε ψυχής. Η αθανασία της κάθε ψυχής επιτυγχάνεται με την ένωση με το Θείο. Σκέψου του ως αυτό που λες παράδεισο
Βέβαια η "ουσία" της ψυχής προφανώς και είναι αθάνατη και αναλλοίωτη.
Ούτε θεωρώ πως υπάρχει επιστροφή από την κόλαση. Η κόλαση συμβολίζει ότι και ο Άδης στην Ελληνική μυθολογία (ή το Νιφλχειμ στην σκανδιναυικη). Το μέρος όπου το ατομικό, εφήμερο "Εγώ" και η σκία της ψυχής αυτοδιαλύονται. Η ουσία της ψυχής δεν χάνεται, επιστρέφει στην "πηγή" από όπου θα ξεπηδήσει νέα ζωή
Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αντίληψη
Κάπως με μπερδεύεις. Οι ψυχές που ενώθηκαν με το θείο είναι λίγες. Δεν είναι οι περισσότερες. Πιστεύω μάλιστα ότι ειναι όσες αγίασαν. Θεωρείς δηλ ότι όλες οι υπολοιπες δεν έχουν την αθανασία; Δηλ εμείς οι απλοί και κοινοί θνητοί που δεν μπορέσαμε να ενωθούμε με τον Θεό, δεν είμαστε αθάνατες ψυχές;...
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 21:20

tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 20:44
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 19:13
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 19:08
αλήθεια έχουμε αθάνατη ψυχή και θνητό σώμα άρα είμαστε εν δυναμει ημίθεοι. Και όταν πεθάνουμε είμαστε σκέτη αθάνατη ψυχή δλδ εν δυναμει Θεοί αθάνατοι.

Τι μας λείπει όμως και ΔΕΝ λέω είμαστε Ημίθεοι ή Θεοί? Η γνώση συμπεριφοράς ενός Θεού, αυτό μας λείπει!
Αν μάθουμε όμως να αγαπάμε τα άλλα όντα, να συγχωρούμε και να μην ζητάμε εκδίκιση πχ τότε έχουμε τις προυποθέσεις να μείνουμε στο νοητό πεδίο ως Θεοί μετά θάνατον. Και αρκεί να μην επιλέξουμε μια ακόμα μία θνητή ζωή. Μετά θάνατον είναι οι επιλογές της επόμενης ζωής μας.
ΔΕΝ αρκεί η γνώση αγαπητέ, αυτό σου λέω τόση ώρα, η τέλεια επιτευξη του σκοπου της ζωής και η αποφυγή της οδυνης και του πονου έρχεται ΜΟΝΟ με την ΘΕΩΣΗ, πιο απλά με την ΕΝΩΣΗ με τον Θεό! Έτσι μόνο γινόμαστε και μεις θεοί.
Γιατί αποκλείεις άλλες ατραπούς; Οι Πυθαγόρειοι είχαν βρει 3 ατραπούς Θέωσης. Την λεγόμενη Τρίοδο.
1) Μέσω του έρωτα, 2) Μέσω της φιλοσοφίας περί Θεών, 3) Την τελεστική μέσω της Θεουργίας. Αυτά είμαι σίγουρος δεν τα γνωρίζεις.

Και ίσως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι όπως η επιλογή παραμονής στο νοητό πεδίο μετά θάνατον και την ένθεη συμπεριφορά στο νοητό, πχ να λες μια προσευχή υπέρ όλων των όντων. Στο νοητό πεδίο ενώνεσαι με άλλα όντα τηλεπαθητικά.

Όταν βγήκα στο αστρικό είδα αυτό που λένε Νοητό Ήλιο. Είδα ένα τεράστιο ήλιο που ακτινοβολούσε φως και μικρά άλλα φωτάκια να ταξιδεύουν προς αυτόν τον νοητό ήλιο και να ενώνονται μαζί του. Αυτό οι αρχαίοι το μυθολογήσαν σαν τον Ερμή που κρατά το Κηρύκειο και οδηγεί τις ψυχές στον Άδη.
Οι Ινδοί επίσης το αναφέρουν ως το Άτμαν που ενώνονται όλες οι ψυχές.

Βλέπεις υπάρχουν και άλλες οπτικές για το ίδιο θέμα, τον Νοητό Ήλιο. Εγώ αυτό το είδα και δεν θα το ξεχάσω όσο ζω.
Εχεις μπερδευτεί μάλλον. ΔΕΝ απέκλεισα τιποτα. Αυτές τις μεθόδους που αναφέρεις τις έχω ακουστά και πιστευω μόνο την πρώτη, τον Ερωτα και την Θεουργία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προσπαθήσει κανείς να ενωθεί με τον Θεό. Η φιλοσοφία που λες είναι απατη, αμα δεν θελήσει να σου φανερωθεί ο Θεός, όσο και να χτυπιέσαι δεν καταφέρνεις τίποτα. Αν ήταν έτσι, όσοι ήταν μυαλά και διάνοιες, ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως θα θεώνονταν!!!! Πρώτον, ΔΕΝ συμβαίνει αυτό και δευτερον θα ηταν αδικία απο πλευρας του Θεού να αποκαλύπτονταν μόνο στους έξυπνους ανθρώπους και τους υπολοιπους να τους αφηνε στην κακή τους μοιρα! Αν είναι δυνατόν!!!!!

Όταν λες βγηκες στο αστρικό τί εννοείς; Είχες εμπειρία αστρικής προβολής;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 21:23

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
.... Η αθανασία της κάθε ψυχής επιτυγχάνεται με την ένωση με το Θείο. Σκέψου του ως αυτό που λες παράδεισο ...
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η ένωση μου βγάζει κάτι σε "ποτέ ξανά σεξ" και με τρομάζει.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 21:28

Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:23
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
.... Η αθανασία της κάθε ψυχής επιτυγχάνεται με την ένωση με το Θείο. Σκέψου του ως αυτό που λες παράδεισο ...
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η ένωση μου βγάζει κάτι σε "ποτέ ξανά σεξ" και με τρομάζει.
Είναι παρεξηγημένο πολύ αυτό που λες Τζουνο, υπηρξαν άγιοι (αν θες ψαξε στο νετ) που ήταν παντρεμένοι και κάναν και πολλά παιδιά μάλιστα. Είναι πλάνη να νομίζουμε ότι όποιος αγιάζει απέχει απο τον έρωτα και το σεξ. Μη φοβου.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 21:30

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:28
Juno έγραψε:
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
Είναι παρεξηγημένο πολύ αυτό που λες Τζουνο, υπηρξαν άγιοι (αν θες ψαξε στο νετ) που ήταν παντρεμένοι και κάναν και πολλά παιδιά μάλιστα. Είναι πλάνη να νομίζουμε ότι όποιος αγιάζει απέχει απο τον έρωτα και το σεξ. Μη φοβου.
Ναι.
Καλά.
Τετάρτη και Παρασκευή απαγορεύονται, Κυριακή επίσης γιατί πρέπει να κοινωνήσετε, Σάββατο καλό είναι να αποφεύγεται γιατί προετοιμάζεστε για την κοινωνία της Κυριακής.
Μετά, έξω η Σαρακοστή πριν το Πάσχα, πριν τα Χριστούγεννα, πόσες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, τι μας μένει;
Και ποιος ξέρει και ποιες άλλες μέρες είναι και μου διαφεύγουν.
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 21:32

Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 21:33

tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:43
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:40
tanipteros έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:30

ναι καταλαβαίνω...

Βλέπεις την ζωή σαν τιμωρία; Αυτη ήταν να ξέρεις η επιλογή σου να νιώθεις ένοχη από προηγούμενη ζωή. Το κάνουν και άλλοι άνθρωποι αυτό διότι στην προηγούμενη ζωή τους δεν έμαθαν ότι υπάρχει συγχώρεση και όχι τιμωρία.

Από την άλλη εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πριν την ενσάρκωση να είμαι κάπου που πετάω - αιωρούμαι ανάμεσα σε φωτεινές υπάρξεις που δεν θυμάμαι ποιοι ήταν και να έχω μια σφοδρή επιθυμία να αλλάξω μια κατάσταση στην Γη και να ακούω κάποιον να μου λέει "απέτυχες" και να κάνω μεταβολή και να ορμάω πίσω στην Γη. Το επόμενο που θυμάμαι είναι να είμαι πάνω από ένα μωρό σε κούνια και να βυθίζομαι αργά στο σώμα του.
Καταλαβαίνεις ότι πιστευουμε κάποια διαφορετικά και γι αυτό τα συμπεράσματα μας δεν είναι ίδια;
Θα επανέλθω πάντως στο θέμα αυτό με το τί κάναμε πριν την συλληψή μας μια άλλη φορά.

Αποκλείεται όμως να θυμάσαι που ησουν πριν ενσαρκωθείς! Θα ήσουν παντογνώστης τώρα.
θυμάμαι όλη την πορεία μου από την προηγούμενη ζωή μου όταν ήμουν ετοιμοθάνατος γέρος σε ένα κρεβάτι με τους συγγενείς τριγύρω μου μέχρι και την μεταθάνατον ζωή και το τι έγινε όσο ήμουν ψυχή αθάνατη μέχρι και το πώς ενσαρκώθηκα σε αυτό το σώμα...
καμία σχέση με ιερές γραφές και μυθολογία.
λες ψέματα

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 21:34

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:32
Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:

καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.
Το είπα και πιο πριν, ξέρω ένα σχετικό ανέκδοτο που περιγράφει τέλεια την κατάσταση, αλλά θα πάει για διαγραφή. :lol:
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 11 Μαρ 2019, 21:35

Η αποκάλυψη είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλία, έχει πλάκα να βλέπεις χριστιανούς που υποκρίνονται ότι δεν υπάρχει ή είναι εντελώς συμβολικά τα όσα γράφει.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Μαρ 2019, 21:39

1451 έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:35
Η αποκάλυψη είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλία, έχει πλάκα να βλέπεις χριστιανούς που υποκρίνονται ότι δεν υπάρχει ή είναι εντελώς συμβολικά τα όσα γράφει.
καλά το 90% της αποκάλυψης είναι αλληγορία, αλλά που είναι το πρόβλημα; Οράματα του Ιωάννη είναι, προφανώς δεν είδε τα πράγματα επ' ακριβώς
Και όντως είναι πολύ καλό βιβλίο

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 11 Μαρ 2019, 21:39

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:13
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 18:55

ΓΕΣΑΡ, όταν λες ότι κερδίζουν την αθανασία τί εννοείς;;; ΌΛΟΙ ΜΑΣ εχουμε αθανατη ψυχή και κατά την πιστη μας άλλοι θα πανε κολαση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και άλλοι παράδεισο μέχρι να γυρίσουμε στην πρώτη μας ενεργειακή κατάσταση.
Δεν πιστεύω στην αθανασία κάθε ψυχής. Η αθανασία της κάθε ψυχής επιτυγχάνεται με την ένωση με το Θείο. Σκέψου του ως αυτό που λες παράδεισο
Βέβαια η "ουσία" της ψυχής προφανώς και είναι αθάνατη και αναλλοίωτη.
Ούτε θεωρώ πως υπάρχει επιστροφή από την κόλαση. Η κόλαση συμβολίζει ότι και ο Άδης στην Ελληνική μυθολογία (ή το Νιφλχειμ στην σκανδιναυικη). Το μέρος όπου το ατομικό, εφήμερο "Εγώ" και η σκία της ψυχής αυτοδιαλύονται. Η ουσία της ψυχής δεν χάνεται, επιστρέφει στην "πηγή" από όπου θα ξεπηδήσει νέα ζωή
Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αντίληψη
Κάπως με μπερδεύεις. Οι ψυχές που ενώθηκαν με το θείο είναι λίγες. Δεν είναι οι περισσότερες. Πιστεύω μάλιστα ότι ειναι όσες αγίασαν. Θεωρείς δηλ ότι όλες οι υπολοιπες δεν έχουν την αθανασία; Δηλ εμείς οι απλοί και κοινοί θνητοί που δεν μπορέσαμε να ενωθούμε με τον Θεό, δεν είμαστε αθάνατες ψυχές;...
Είναι δύσκολο ερώτημα και δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά διότι σε αυτό το θέμα είναι σχεδόν αδύνατον να έχει κάποιος βιωματική εμπειρία.
Ναι οι άνθρωποι που θα ενωθούν, εν ζωή ακόμα, με το Θείον είναι λίγοι. Παρ'όλα αυτά πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που, μέσω του βίου τους, θα επιτύχουν να προσεγγίσουν αυτό το Θείο, έστω και χωρίς να το γνωρίζουν, έστω και ασυναίσθητα. Γι' αυτούς δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάσσει η κρίση του θανάτου, ίσως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Αυτοί που αποτυγχάνουν σε αυτήν την κρίση (το ζύγισμα της καρδίας που προανέφερα ή η Δευτερα παρουσία στον χριστιανισμό) είναι αυτοί των οποίων το Εγώ θα αποσυντεθεί ενώ η ψυχή τους (ή η ουσία αυτής) θα επιστρέψει στον κύκλο των γεννήσεων

Δεν πιστεύω δηλαδή σε καμία περίπτωση ότι η ψυχή (ή η ουσία αυτής) είναι θνητή ή ότι εξαφανίζεται. Αυτό που σβήνει είναι το ατομικό στοιχείο. Η ψυχή επιστρέφει στην πηγή της ξαναπαίρνει ζωή ως κάτι άλλο

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 11 Μαρ 2019, 21:40

Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:30
Natasha έγραψε:
Juno έγραψε:

Ναι.
Καλά.
Τετάρτη και Παρασκευή απαγορεύονται, Κυριακή επίσης γιατί πρέπει να κοινωνήσετε, Σάββατο καλό είναι να αποφεύγεται γιατί προετοιμάζεστε για την κοινωνία της Κυριακής.
Μετά, έξω η Σαρακοστή πριν το Πάσχα, πριν τα Χριστούγεννα, πόσες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, τι μας μένει;
Α, αυτό εννοείς. Όποιος έχει τον Θεό μέσα του έχει την αίσθηση της πληρότητας, αυτό ξέρω απο την μεριά μου να σου πω. Ένα απλό παράδειγμα, όπως όταν είσαι χορτάτος απο το φαί και δεν θες να φας άλλο. Και ό,τι και αν κάνεις -η εγκράτεια που αναφέρεις- το κάνεις προς ευχαρίστηση για τον Θεό. Επίσης, γευεσαι την ηδονή αλλά είναι κάπως μετασχηματισμένη σε πνευματική, διαφορετική η αίσθηση πάλι.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 21:41

Δημοκράτης έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:39
1451 έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:35
καλά το 90% της αποκάλυψης είναι αλληγορία, αλλά που είναι το πρόβλημα; Οράματα του Ιωάννη είναι, προφανώς δεν είδε τα πράγματα επ' ακριβώς
Και όντως είναι πολύ καλό βιβλίο
Ξέρω και ένα ανέκδοτο για τις δέκα εντολές και τι ήταν η καιόμενη βάτος που μύρισε τους καπνούς της ο Μωυσής και είδε τον θεό να του μιλάει. :smt005:
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Μαρ 2019, 21:41

Natasha έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:40
Juno έγραψε:
11 Μαρ 2019, 21:30
Natasha έγραψε:

Ναι.
Καλά.
Α, αυτό εννοείς. Όποιος έχει τον Θεό μέσα του έχει την αίσθηση της πληρότητας, αυτό ξέρω απο την μεριά μου να σου πω. Ένα απλό παράδειγμα, όπως όταν είσαι χορτάτος απο το φαί και δεν θες να φας άλλο. Και ό,τι και αν κάνεις -η εγκράτεια που αναφέρεις- το κάνεις προς ευχαρίστηση για τον Θεό. Επίσης, γευεσαι την ηδονή αλλά είναι κάπως μετασχηματισμένη σε πνευματική, διαφορετική η αίσθηση πάλι.
Ok, δεν μ'αρέσει λοιπόν. Έχει το πνεύμα ανάγκες, αλλά έχει και το σώμα.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 11 Μαρ 2019, 21:42

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι μετά.
Ούτε ανάσταση.
Ούτε μετενσάρκωση.
Ουτε κατι άλλο.
Η ζωή μας τελειώνει μόλις κλείσουμε τα μάτια μας για πάντα.
Οι ενδείξεις για επόμενες ζωές προερχονται κυρίως απο θρησκευτικές θεωρίες ή συνωμοσιολογιες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών