ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ, ΟΥΤΕ στον παράδεισο μετά τον θανατο θα έχουμε. Γιατί δεν θα μας χρειάζεται πλέον. Θα είμαστε σαν άγγελοι με ενεργειακά σώματα χωρίς διάκριση φυλου.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:32καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.
Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Επιστροφή στην ζωή......μετά θάνατον (ανάσταση)
"Άχρι καιρού..."
Η εξόντωση των περισσότερων ανθρώπων στα γεγονότα της αποκάλυψης είναι καθαρά συμβολική λοιπόν.
Μπράβο, σωστός!!!!! Και μάλιστα υπαρχουν χριστιανοί που φοβουνται να την διαβάσουν!!!!!
"Άχρι καιρού..."
Ναι, καλά, έτσι να νομίζεις και συ, ότι είναι αλληγορία.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:39καλά το 90% της αποκάλυψης είναι αλληγορία, αλλά που είναι το πρόβλημα; Οράματα του Ιωάννη είναι, προφανώς δεν είδε τα πράγματα επ' ακριβώς
Και όντως είναι πολύ καλό βιβλίο
"Άχρι καιρού..."
Εμ γι'αυτό έπεσαν οι άνθρωποι από τον Παράδεισο, τι μήλα και μπαρούφες!Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:42ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ...Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:32καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.
Άφυλα δηλαδή;

Λέω να τσεκάρω και το προσπέκτους της Κόλασεως, να δω τι προσφορές έχουν εκεί.
Επίσης υπάρχει και το δίπολο Ηλύσια Πεδία - Τάρταρος!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 11 Μαρ 2019, 21:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Στην υλική ζωή που ήρθαμε, ναι, υπάρχει. Εσύ νόμιζες κάτι άλλο;
"Άχρι καιρού..."
Juno έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:46Εμ γι'αυτό έπεσαν οι άνθρωποι από τον Παράδεισο, τί μήλα και μπαρούφες!Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:42ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ...Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:32
καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.Άφυλα δηλαδή;
Λέω να τσεκάρω και το προσπέκτους της Κόλασεως, να δω τι προσφορές έχουν εκεί.
Επίσης υπάρχει και το δίπολο Ηλύσια Πεδία - Τάρταρος!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νατάσα την 11 Μαρ 2019, 22:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Άχρι καιρού..."
Ο δογματισμός δεν είναι καλός σύμβουλος όταν αναζητάς την αλήθεια. Ειδικά όταν μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις.
Οι ενδείξεις για το τι ακολουθεί μετά τον θάνατο προέρχονται κατα κύριο λόγο από την φιλοσοφία, την παράδοση και την εμπειρία.
Πάντοτε παραμένει επίκαιρη η παραβολή του σπηλαίου του Πλάτωνος
-
Άντε πάλι, για τον Χριστιανισμό ο παράδεισος δεν είναι ασώματος. Αυτό που δέχονται οι Χριστιανοί είναι ότι μετά την ανάσταση νεκρών κτλ όλοι θα έχουν κανονικότατα σώμα που όμως δεν θα έχει τους περιορισμούς που έχει σήμερα. Η χριστιανική διδασκαλία είναι ότι οι άνθρωποι θα είναι κάτι σαν τον Χριστό μετά την ανάσταση που έτρωγε κανονικά αλλά περνούσε και μέσα από κλειστές πόρτες. Φυσικά θα υπάρχει διάκριση φύλου απλά το σεξ δεν έχει νόημα πλέον γιατί δεν θα γίνεται ούτε αναπαραγωγή και γιατί έτσι και αλλιώς θα είσαι μονίμως χαρούμενος οπότε δεν θα χρειάζεσαι την ηδονή.Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:42ΟΥΤΕ στον παράδεισο πριν την πτωση είχαμε σεξ, ΟΥΤΕ στον παράδεισο μετά τον θανατο θα έχουμε. Γιατί δεν θα μας χρειάζεται πλέον. Θα είμαστε σαν άγγελοι με ενεργειακά σώματα χωρίς διάκριση φυλου.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:32καλά στον χριστιανικό παράδεισο πάντως δεν υπάρχει σεξ. Εϊναι γραμμένο εντελώς στα ίσα στην αποκάλυψη.
Ξαναλέω αυτά βάσει του Χριστιανισμού
Λοιπόν, εγώ θυμάμαι ένα σκηνικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή .. 2; 3 χρονών; Με πήγαν σε ένα πάρτι γενεθλίων και μόλις μπήκα, είδα ένα αγοράκι μεγαλύτερό μου (γιατί ήταν πιο ψηλό) και απασφάλισα. Ενώ η μαμά μου μου έβγαζε το μπουφάν, εγώ προσπαθούσα να πάω προς στο μέρος του. Και όταν απελευθερώθηκα από το μπουφάν, έτρεξα και τον τσάκισα στο ξύλο, αν και ήταν μεγαλύτερός μου. Προφανώς επειδή δεν με είχε δει να έρχομαι. Κάποια στιγμή του χτυπούσα το κεφάλι στο κούφωμα της μπαλκονόπορτας.
Και όταν με ρώτησαν γιατί το έκανα, είπα "έτσι". Στην yoga μου είπαν πως κάτι μου είχε κάνει σε προηγούμενη ζωή.

Αυτό που λες για την κόλαση ισχυει, ότι δηλ χάνεται το πρόσωπο και η αίσθηση του εαυτού, αλλά τον "κυκλο γεννήσεων" και ότι "ξαναπαίρνει ζωή ώς κατι άλλο" δεν τα καταλαβαίνω, μάλλον και συ πιστεύεις στην μετενσάρκωση, έτσι;ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:39Είναι δύσκολο ερώτημα και δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά διότι σε αυτό το θέμα είναι σχεδόν αδύνατον να έχει κάποιος βιωματική εμπειρία.Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:13Κάπως με μπερδεύεις. Οι ψυχές που ενώθηκαν με το θείο είναι λίγες. Δεν είναι οι περισσότερες. Πιστεύω μάλιστα ότι ειναι όσες αγίασαν. Θεωρείς δηλ ότι όλες οι υπολοιπες δεν έχουν την αθανασία; Δηλ εμείς οι απλοί και κοινοί θνητοί που δεν μπορέσαμε να ενωθούμε με τον Θεό, δεν είμαστε αθάνατες ψυχές;...ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 19:39
Δεν πιστεύω στην αθανασία κάθε ψυχής. Η αθανασία της κάθε ψυχής επιτυγχάνεται με την ένωση με το Θείο. Σκέψου του ως αυτό που λες παράδεισο
Βέβαια η "ουσία" της ψυχής προφανώς και είναι αθάνατη και αναλλοίωτη.
Ούτε θεωρώ πως υπάρχει επιστροφή από την κόλαση. Η κόλαση συμβολίζει ότι και ο Άδης στην Ελληνική μυθολογία (ή το Νιφλχειμ στην σκανδιναυικη). Το μέρος όπου το ατομικό, εφήμερο "Εγώ" και η σκία της ψυχής αυτοδιαλύονται. Η ουσία της ψυχής δεν χάνεται, επιστρέφει στην "πηγή" από όπου θα ξεπηδήσει νέα ζωή
Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αντίληψη
Ναι οι άνθρωποι που θα ενωθούν, εν ζωή ακόμα, με το Θείον είναι λίγοι. Παρ'όλα αυτά πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που, μέσω του βίου τους, θα επιτύχουν να προσεγγίσουν αυτό το Θείο, έστω και χωρίς να το γνωρίζουν, έστω και ασυναίσθητα. Γι' αυτούς δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάσσει η κρίση του θανάτου, ίσως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Αυτοί που αποτυγχάνουν σε αυτήν την κρίση (το ζύγισμα της καρδίας που προανέφερα ή η Δευτερα παρουσία στον χριστιανισμό) είναι αυτοί των οποίων το Εγώ θα αποσυντεθεί ενώ η ψυχή τους (ή η ουσία αυτής) θα επιστρέψει στον κύκλο των γεννήσεων
Δεν πιστεύω δηλαδή σε καμία περίπτωση ότι η ψυχή (ή η ουσία αυτής) είναι θνητή ή ότι εξαφανίζεται. Αυτό που σβήνει είναι το ατομικό στοιχείο. Η ψυχή επιστρέφει στην πηγή της ξαναπαίρνει ζωή ως κάτι άλλο
"Άχρι καιρού..."
-
θες να πεις δηλαδή ότι οι αναφορές στο πρόβατο, τους 4 καβαλάρηδες, τις σφραγίδες κτλ δεν είναι αλληγορία; Θα εμφανιστεί όντως ένα πρόβατο και 4 καβαλάρηδες;Natasha έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:45Ναι, καλά, έτσι να νομίζεις και συ, ότι είναι αλληγορία.Δημοκράτης έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:39καλά το 90% της αποκάλυψης είναι αλληγορία, αλλά που είναι το πρόβλημα; Οράματα του Ιωάννη είναι, προφανώς δεν είδε τα πράγματα επ' ακριβώς
Και όντως είναι πολύ καλό βιβλίο

Συμφωνώ. Και τονιζω την ΕΜΠΕΙΡΙΑ περισσότερο.ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑11 Μαρ 2019, 21:52Ο δογματισμός δεν είναι καλός σύμβουλος όταν αναζητάς την αλήθεια. Ειδικά όταν μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις.
Οι ενδείξεις για το τι ακολουθεί μετά τον θάνατο προέρχονται κατα κύριο λόγο από την φιλοσοφία, την παράδοση και την εμπειρία.
Πάντοτε παραμένει επίκαιρη η παραβολή του σπηλαίου του Πλάτωνος
"Άχρι καιρού..."
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αρκετά με τους σκυλοφιλους που μας ζαλίζουν για τα βαρελοτα στην Ανάσταση
από Vardos » 20 Απρ 2025, 21:09 » σε Κοινωνικά θέματα - 51 Απαντήσεις
- 1286 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
23 Απρ 2025, 14:21
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 917 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
24 Νοέμ 2024, 10:29