εκεί το χαβά σου. Άνθρωπε μου κατεβαίνεις ότι η άποψη σου δεν έχει κάποια αντικειμενική αξία; Αυτό που πιστεύεις εσύ γιατί νομίζεις ότι είναι κάτι παραπάνω από τον φανταστικό δράκο που βλέπει ένας που έχει πάρει ναρκωτικά;
και που να σου διαβάσω εμπειρίες Αγιορειτών εκεί να δεις ναρκωτικά... ή Ινδουιστών .... γενικά από ότι κατάλαβα απαξιώνεις τις πνευματικές εμπειρίες... ασφαλής επιλογή. Αλλά τόσοι άνθρωποι που ζουν παραπλήσια φαινόμενα σε ακυρώνουν. Ξέρω τι θα πεις όλοι ήταν τρελοί... κι όμως δεν....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
εκεί το χαβά σου. Άνθρωπε μου κατεβαίνεις ότι η άποψη σου δεν έχει κάποια αντικειμενική αξία; Αυτό που πιστεύεις εσύ γιατί νομίζεις ότι είναι κάτι παραπάνω από τον φανταστικό δράκο που βλέπει ένας που έχει πάρει ναρκωτικά;
και που να σου διαβάσω εμπειρίες Αγιορειτών εκεί να δεις ναρκωτικά... ή Ινδουιστών .... γενικά από ότι κατάλαβα απαξιώνεις τις πνευματικές εμπειρίες... ασφαλής επιλογή. Αλλά τόσοι άνθρωποι που ζουν παραπλήσια φαινόμενα σε ακυρώνουν. Ξέρω τι θα πεις όλοι ήταν τρελοί... κι όμως δεν....
και ποιες εμπειρίες είναι πραγματικές; Των Χριστιανών μοναχών, των ινδουιστών ή οι δικές σου; Γιατί μόνο μιας κατηγορίας μπορεί να είναι πραγματικές
και ποιες εμπειρίες είναι πραγματικές; Των Χριστιανών μοναχών, των ινδουιστών ή οι δικές σου; Γιατί μόνο μιας κατηγορίας μπορεί να είναι πραγματικές
εσύ μπορεί και να νομίζεις ότι όλοι οι λαοί σκέφτονται Ορθόδοξα...έλα πες αλήθεια γενικεύεις μια θρησκεία για όλους?
αρα είναι οι χριστιανοί που πεθαίνουν και ξαφνικά δεν βλέπουν πουθενά Ιησού. Πολύ σοβαρή τοποθέτηση, πως μπορείς να την αποδείξεις;
Δεν έγραψα πουθενά το τι πιστεύω εγώ, ούτε ότι πρέπει να δεχτείς τον Χριστιανισμός. Έγραψα πολύ απλά ότι γράφεις ότι σε κατέβει, δεν έχει καμία αξία και δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις
Μια απάντηση στον taliban απο μένα μιας και δεν απαντάει ο lonelyrider. Η κόλαση δεν είναι καζάνια και φωτιές στο σώμα που ξέρουμε. Φαντάσου να έχεις ας πουμε μια ταραχη στην ψυχή (όπως όταν περιμένεις να σου πει ο γιατρός τα αποτελέσματα της υγείας ενός αγαπημένου σου προσώπου) αλλά πολύ πολύ μεγαλύτερη σε ένταση και εκτός αυτού να μην μπορείς να ησυχάσεις στο μυαλό γιατί ΔΙΑΡΚΩΣ θα σκέφτεσαι το κακό που έκανες στην εδώ ζωή. Πχ αν σκότωσες κάποιον και δεν το εξομολογήθηκες. Μία διαρκής υπερένταση που δεν έχει λυτρωμό. Συν το γεγονός ότι θα σε καίει -εσωτερικά όμως- η δικαιοσύνη του Θεού και η αγάπη Του επειδή ακριβώς ΔΕΝ θα έχεις πρόσωπο και προσωπικότητα. Θα είσαι δηλ ΣΚΕΤΗ ΤΥΨΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΗ.
Αυτο με πολύ απλά και λίγα λόγια για την κόλαση που ρωτησες.
Μια απάντηση στον taliban απο μένα μιας και δεν απαντάει ο lonelyrider. Η κόλαση δεν είναι καζάνια και φωτιές στο σώμα που ξέρουμε. Φαντάσου να έχεις ας πουμε μια ταραχη στην ψυχή (όπως όταν περιμένεις να σου πει ο γιατρός τα αποτελέσματα της υγείας ενός αγαπημένου σου προσώπου) αλλά πολύ πολύ μεγαλύτερη σε ένταση και εκτός αυτού να μην μπορείς να ησυχάσεις στο μυαλό γιατί ΔΙΑΡΚΩΣ θα σκέφτεσαι το κακό που έκανες στην εδώ ζωή. Πχ αν σκότωσες κάποιον και δεν το εξομολογήθηκες. Μία διαρκής υπερένταση που δεν έχει λυτρωμό. Συν το γεγονός ότι θα σε καίει -εσωτερικά όμως- η δικαιοσύνη του Θεού και η αγάπη Του επειδή ακριβώς ΔΕΝ θα έχεις πρόσωπο και προσωπικότητα. Θα είσαι δηλ ΣΚΕΤΗ ΤΥΨΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΗ.
μπράβο εύγε... αυτό το κατέχεις καλά...! Συμφωνώ.
αρα είναι οι χριστιανοί που πεθαίνουν και ξαφνικά δεν βλέπουν πουθενά Ιησού. Πολύ σοβαρή τοποθέτηση, πως μπορείς να την αποδείξεις;
Δεν έγραψα πουθενά το τι πιστεύω εγώ, ούτε ότι πρέπει να δεχτείς τον Χριστιανισμός. Έγραψα πολύ απλά ότι γράφεις ότι σε κατέβει, δεν έχει καμία αξία και δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις
Τα βιώματα είναι κάτι που το ζείς δεν είναι φανταστικές ιστορίες ή παραμύθια. Αυτά που έγραψα για τον Νοητό Ήλιο τα έζησα όπως και ότι θυμάμαι τον θάνατο μου σε παλιά ζωή, την ουρανοδρομία μου και την ενσάρκωση μου σε αυτήν την ζωή.
Όλα αυτά τα βίωσα τα θυμάμαι και δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις εκτός του ότι τα μεταφέρω σε ένα χώρο συζητήσεως δια ζώσης...
Το να λες ότι είναι ψέματα σημαίνει ότι δεν τα πιστεύεις εσύ ότι τα έζησα εγώ...δικαίωμα σου. Εγώ πάντως δεν λέω ψέματα περιγραφές κάνω του τι έζησα...και που δεν είπα λεπτομέρειες που και να λεγα....
αλλά εγώ έχω μια ερώτηση γιατί σε καίει να μην ισχύουν τα βιώματα μου ή κάποιου άλλου και να λες ότι τα βγάζει από το μυαλό του ο άλλος?
δεν με καίει, απλώς δεν ισχύουν. Όπως δεν υπάρχει ο δράκος που ορκίζεται ότι βλέπει κάποιος που έχει ψυχασθένεια. Για μια ακόμα φορά η αλήθεια είναι η αλήθεια είτε την δέχεσαι είτε όχι. Επίσης δεν μπορείς να λες πράγματα που είναι αντιφατικά. Δεν γίνεται και η δική σου εμπειρία και του χριστιανού μοναχού να ισχύουν, το καταλαβαίνεις αυτό;
οι Χριστιανοί επιλέγουν να κοιμηθούν μετά θάνατον και να περιμένουν την δευτέρα παρουσία...άλλοι δεν τον κάνουν και μετενσαρκώνονται ή μένουν στο νοητό πεδίο. Δεν καταλαβαίνω που είναι η αντίφαση;
επειδή οι Χριστιανοί με μια ιερή σύνοδο καταργήσαν την μετενσάρκωση πάει να πει ότι είναι το σωστό? Στην αρχή δεν ήταν αντίθετοι.
ωωω ρε μπούρδες. Οι Χριστιανοί άνθρωπε μου δεν επιτέλους τίποτα. Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι αυτά που διδάσκουν τα ευαγγέλια είναι η αλήθεια άρα πιστεύουν ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα. Εσύ πάλι πιστεύεις τις δικές σου θεωρίες. Ε δεν γίνεται να ισχύουν και τα δόυ.
Α και οι Χριστιανοί πάντα ήταν αντίθετοι με την μετενσάρκωση. Το αν υπήρξαν και 5 θεολόγοι που είπαν μια βλακεία δεν έχει να λέει
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.