Έτσι, πεσε και εσυ και στην παγίδα. Κόκκινος φασισμός δεν υπάρχει.Nandros έγραψε: ↑16 Μαρ 2019, 20:10Ο φασισμός είναι φασισμός και το χρώμα του, μαύρο, φαιό, ροζουλί, κόκκινο, μαυροκόκκινο δεν έχει καμία σημασία.Cavaliere έγραψε: ↑16 Μαρ 2019, 19:50Φυσικά κι έχει ισάριθμους τουλάχιστον νεκρούς και παρά λίγο νεκρούς από επιθέσεις. Αν ο Περίανδρος δεν παραδινότανε για λόγους που φαντάζομαι, ακόμα θα έπινε ρετσίνες με μπάτσους στις ταβέρνες. Λοιπόν, επειδή τα θύματα των φίλων σας αντικομουνιστών ναζί εκεί τα ταιριάζετε δεν είναι Αμερικάνοι αξιωματικοί, αλλά πολύ συχνά φουκαράδες Πακιστανοί, και δεν γράφεται το έγκλημα μετά προκηρύξεως στην Ελευθεροτυπία, δεν σημαίνει πως μασάμε κουτόχορτο και δεν ξέρουμε ό,τι ξέρεις κι εσύ. Όσο για την καλοπέραση, δεν απείλησα, εγώ δεν είμαι πολιτικός, εγώ μόνο ξέρω πως το να δηλώνεις μαρξιστής ακόμα κι εδώ που ζω (που το KPD απαγορεύτηκε ήδη το 1956) δεν προκαλεί την αηδία που θα προκαλέσει η παραδοχή πως είσαι ναζί. Γιατί; Κούκου, μάντεψε. Ας κάνουμε ένα πείραμα, πάρε το Κεφάλαιο, και τον Αγώνα στον ηλεκτρικό και διάβαζε. Όχι στην Ελλάδα, οπουδήποτε. Ξέρεις τη διαφορά. Κι όλη την ξέρουν. Μην κρυβόμαστε, η προσπάθειά σας να εξομοιώσετε τους μαρξιστές και τα κάθε φασιστοειδή, δεν πείθει ούτε τον Donald Trump, φτου, φτου, φτου.Εγώ ζω στη Γερμανία, ξέρω πως αν δηλώνω κομουνιστής, το πολύ-πολύ να με πουν χαζό, αν δηλώσω ναζί, απλώς θα κάνουν όλοι εμετό. Μια και μου ανέφερες τη χώρα μου.
.
Ούτε μαύρος.
Υπάρχει φασισμός, εθνικοσοσιαλισμος και κομμουνισμός.
Όλοι με ολοκληρωτικές ιδεολογίες.