Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 19 Μαρ 2019, 04:16

Μαυροβασίλης έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:35
θα με ενδιέφερε η άποψη του καλού φίλου klg, ιιρκ εκτιμά ιδιαίτερα τον ΚΔ
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τον γιο της μαλακίας να μας πει το προφανές, ειδικά και να κάνουμε και tedχ. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί χτύπησε τις οικονομικές θεωρίες ο ΚΔ. Έστω ότι είμαι τραπεζίτης (υποθέτω το ίδιο θα κάνει apply σε κάποια άλλη μορφή και άμα είμαι ο sec/treas), κυριολεκτικά στα αρχίδια μου οι αποδείξεις αυτού του τύπου, θα ακουληθήσω το επιτυχημένο μοντέλο το οποίο μου προσφέρει τα bonus και το οποίο τρέχει η walls street εδώ και 10τιες.

Δεν υπάρχει ανάγκη απόδειξης το πόσο σαθρό είναι το concept, όλοι το ξέρουμε, nobody gives a fuck apparently. Εδώ βγάλανε οι Ρώσσοι POTUS και τα παιδιά απλά τουιτάρουν ότι την πατήσανε και γελάνε που ο Ζούκεμπεργκ τρολλάρει το Κονγκρέσο

Προτιμώ να παραμείνει στην πρωτοποριακή δουλειά (λολζ) στο CERN με τα νευρωνικά δίκτυα (ε να μην επιβιβαστεί και ο ΚΔ στο τραίνο της ML μαλακίας;) και να αφήσει τα tedx σε τίποτα entrepreneurs της πούτσας
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 19 Μαρ 2019, 07:10

Εσθήρ έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:25
talaipwros έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:24
Εσθήρ έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:23
Το γιατι χρεωκοπησε ομως;Πως εφτασε εκει;Και δεν ειναι μονο οτι μαζι τα φαγαμε.ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;
Οι τραπεζες τι ρολο παιζουν;
Μην γελιομαστε.Το συστημα αυτο που ζουμε ,παντα εξηπυρετουσε και εξηπυρετει τις τραπεζες και τις πολυεθνικες και κολλοσους.Τα κρατη ειναι υποδουλοι ολων αυτων.Καθαρα και ξαστερα και οποιος δεν το βλεπει,να βαλει γυαλια΄.η να δει και κανενα ντοκιμαντερ ρε αδελφε.
χρεωκοπησε επειδη τα εξοδα ηταν παραπανω απο τα εσοδα
οι τραπεζες παιζουν το ρολο να βοηθουν να μην ειναι η χωρα σε φαση γεωργικης επαναστασης / ανταλλακτικης οικονομιας και να εχεις ρευμα και τρεχουμενο νερο στο σπιτι
ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΕΡΩΣΑΜΕ..ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ.Εχεις φαει τον σανο κανονικα και με τον νομο.
Εσύ έχεις φάει ψεκασμένο σανό. Οι τράπεζες χρεωκόπησαν επειδή το Κράτος δεν τους πλήρωσε εκείνα που τους χρωστούσε.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 19 Μαρ 2019, 07:20

brb και tyt έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:13
Για παράδειγμα η Ιρλανδία με δημόσιο 60%, έχει τραπεζικό χρέος 1.2 τρσ ευρώ. Με τη νέα κρίση θα δεχτούν να το κάνουν δημόσιο μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.
:smt005::smt005::smt005: Ο,τι νά'ναι!
Στο "τραπεζικό χρέος" περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις!
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 19 Μαρ 2019, 07:25

ST48410 έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:31
brb και tyt έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:25
ST48410 έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:20
Πολιτική λιτότητας και ξένο νόμισμα. Σωστά; Δηλαδή δεν έπαιξαν κανένα ρόλο οι σπατάλες και οι ανοησίες των προηγούμενων 30 ετών. Θαυμάσια. Βγαίνουμε αύριο από το Ευρώ και γινόμαστε Ελβετία σε λίγα χρόνια. Ή όχι;
Δεν έφταιξαν τα 30 ή τα 44 χρόνια κλπ. Αν δεις τα άρθρα, εξηγούν ότι όλες οι χρεοκοπίες έγιναν σε νόμισμα που δεν μπορείς να τυπώσεις. Επίσης οι μισθοί μειώνονται λόγω της εσωτερικής υποτίμησης και όχι λόγω του δημόσιου χρέους.
Για το αν βγούμε από το ευρώ, δεν ξέρω.
Είναι σαν να μου λες ότι χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα δεν χρεοκοπούν ποτέ. Ευημερούν όλες οι χώρες με δικό τους νόμισμα;
Είναι παλιά παπαριά αυτή που λέει. Ναι, δεν χρεωκοπούν νομικά οι χώρες των οποίων το χρέος είναι μόνο στο νόμισμά τους. Η χρεωκοπία τους όμως εκδηλώνεται σαν έλλειψη συναλλάγματος και υψηλός πληθωρισμός.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 19 Μαρ 2019, 08:17

klg έγραψε:
19 Μαρ 2019, 04:16
ΠΕΗΝ!!!

εννοείται μέχρι κεραίας, επίσης με αφορμή ML κάποια στιγμή μικρότερης νωθρότητας πρέπει να ανοίξει νήμα με όλα τα σχετικά μπαζ σκιτζηλίκια
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 19 Μαρ 2019, 08:33

enaon έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:53
paul25 έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:27
Συνεχίζω να ρωτώ, τι εννοούμε και τι καταλαβαίνετε ως σημείο ισορροπίας της αγοράς; Το ξέρει κανείς να το εξηγήσει;
και ποιας αγοράς, της παγκόσμιας;
Έστω της Εθνικής μην το πάμε τόσο μακριά ακόμα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 19 Μαρ 2019, 08:38

brb και tyt έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:55
paul25 έγραψε:
19 Μαρ 2019, 00:27
Συνεχίζω να ρωτώ, τι εννοούμε και τι καταλαβαίνετε ως σημείο ισορροπίας της αγοράς; Το ξέρει κανείς να το εξηγήσει;
Εγώ θα έλεγα ότι σε μία οικονομία σημείο ισορροπιας πρέπει να είναι το ισοσκελισμένο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.

Να προσθέσω και το ΑΕΠ που θα πρέπει να είναι ισορροπημένο μεταξύ των δημοσίων δαπανών, του εμπορικού ισοζυγίου, της κατανάλωσης και των επενδύσεων.
Δεν νομίζω, διότι σε τέτοιες οικονομικές παραμέτρους η ισορροπία δεν είναι επιθυμητή και δεν είναι το βέλτιστο σενάριο. Ένας πχ ισοσκελισμένος κρατικός ισολογισμός είναι μια σύμβαση ανάγκης και όχι το βέλτιστο αποτέλεσμα και το οποίο είναι περισσότερα έσοδα από έξοδα, γιατί να μην είναι σημείο ισορροπίας τα περισσότερα έσοδα από τα έξοδα; Άρα δεν νομίζω πως εννοεί αυτό, μάλλον σε μπέρδεψε το παράδειγμα με τα ομόλογα.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 19 Μαρ 2019, 08:44

Awesomatic έγραψε:
19 Μαρ 2019, 01:02
Πολύ χονδρικά είναι το σημείο που όλοι οι παίκτες του παιχνιδιού της αγοράς έχουν κατασταλάξει σε μια στρατηγική γνωρίζοντας τις στρατηγικές των άλλων παικτών και δεν έχουν κάτι να κερδίσουν αλλάζοντας την στρατηγική τους.

(Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στον κατά τη θεωρία παιγνίων ορισμό)
Αυτό είναι πιο κοντά στην θεωρία παιγνίων του Nash και στην ουσία μου λέει ότι έχει επέλθει κατάσταση win-win για όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά. Νομίζω ότι και χωρίς την απόδειξη του Δασκαλάκη, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, είναι κάτι που όλοι μας ξέραμε, διαισθητικά μεν, αλλά το ξέραμε.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Μαρ 2019, 09:30

Μαυροβασίλης έγραψε:
19 Μαρ 2019, 08:17
klg έγραψε:
ΠΕΗΝ!!!

εννοείται μέχρι κεραίας, επίσης με αφορμή ML κάποια στιγμή μικρότερης νωθρότητας πρέπει να ανοίξει νήμα με όλα τα σχετικά μπαζ σκιτζηλίκια
Α ρε πούστη, σε λάθος αθρώπους τα δίνουνε τα νόμπλες, δεν διαβάζουν πχόρουμ ναούμ οι σκιτζήδες, με 10 λέξεις τον σβήσατε τον Κωστάκη.
Γίγαντες.
:romance-hearteyes::romance-hearteyes:
:romance-hearteyes:

Α ρε κλγ τι θα κάμανε χωρίς εσένα ρε με λες;
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 19 Μαρ 2019, 09:57

ισορροπία και παπαριές. τι στρατηγική να έχει ο Β ή ο Γ παίχτης για να ισορροπήσει το σύστημα όταν ο Α βομβαρδίζει το Ιράκ ή στήνει πραξικοπήματα; πάντως θετικά όλα αυτά που αποδεικνύει ο Δασκαλάκης. η υπολογιστική πολυπλοκότητα/θεωρία υπολογισμού είναι πολύ ενδιαφέρον τομέας. άντε, του εύχομαι και αντικαπιταλιστής στο μέλλον.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 19 Μαρ 2019, 10:03

klg έγραψε:
Μαυροβασίλης έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τον γιο της μαλακίας να μας πει το προφανές, ειδικά και να κάνουμε και tedχ. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί χτύπησε τις οικονομικές θεωρίες ο ΚΔ. Έστω ότι είμαι τραπεζίτης (υποθέτω το ίδιο θα κάνει apply σε κάποια άλλη μορφή και άμα είμαι ο sec/treas), κυριολεκτικά στα αρχίδια μου οι αποδείξεις αυτού του τύπου, θα ακουληθήσω το επιτυχημένο μοντέλο το οποίο μου προσφέρει τα bonus και το οποίο τρέχει η walls street εδώ και 10τιες.

Δεν υπάρχει ανάγκη απόδειξης το πόσο σαθρό είναι το concept, όλοι το ξέρουμε, nobody gives a fuck apparently. Εδώ βγάλανε οι Ρώσσοι POTUS και τα παιδιά απλά τουιτάρουν ότι την πατήσανε και γελάνε που ο Ζούκεμπεργκ τρολλάρει το Κονγκρέσο

Προτιμώ να παραμείνει στην πρωτοποριακή δουλειά (λολζ) στο CERN με τα νευρωνικά δίκτυα (ε να μην επιβιβαστεί και ο ΚΔ στο τραίνο της ML μαλακίας;) και να αφήσει τα tedx σε τίποτα entrepreneurs της πούτσας
Στη συζήτηση που είχε με τον Nash, συμφώνησαν και οι δύο πως οι οικονομολόγοι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα μοντέλα. Η εργασία του Δασκαλάκη ενίσχυσε τα οικονομικά και σαφώς υπάρχει ανάγκη απόδειξης της σαθρότητας. Τα μαθηματικά είχαν την ανάγκη να αποδείξουν ότι 1+1=2, κάτι που όλοι γνωρίζουν. Η απόδειξη ότι δεν γίνεται να το αποδείξεις δεν καταστρέφει τα μαθηματικά αλλά τα ενισχύει.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 19 Μαρ 2019, 10:07

είχα σχεδόν ξεχάσει ότι μιλάμε για οικονομολόγους

Εικόνα

τεσπα, βαριέμαι πάλι τα επιστήμη/μηχανική
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 19 Μαρ 2019, 10:17

brb και tyt έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:03
Οι Γερμανοί εφαρμόζουν πολιτική και όχι οικονομικά. Γι' αυτό διαψεύστηκαν όλες οι προβλέψεις των οικονομολόγων ότι θα διαλυόταν η ευρωζώνη.

Αν έπαιρναν τις αποφάσεις οι οικονομολόγοι, δεν θα είχε καν υπάρξει η κρίση του ευρώ.

Μπορεί να μην υπήρχε καθόλου το ευρώ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 19 Μαρ 2019, 10:24

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
18 Μαρ 2019, 22:37
Μαυροβασίλης έγραψε:
Παντως η γνωμη του Δασκαλακη για θεματα που αφορουν πρωτιστως την πολιτικη και δευτερευοντως την οικονομιαεχει την ιδια βαρυτητα με του φιλου μου του Μανθου που κουβαλαει κλουβες στην λαχαναγορα
Να τα λεμε αυτα
Ναι δεν έχει βαρύτητα η γνώμη του Δασκαλάκη που έχει καταπιαστεί με προβλήματα που έχει θέσει ο νομπελίστας Oικονομικών για το 1994, και τον κρίνει αυτός που παίρνει χαρτζιλίκι και θέλει να φορολογούνται τα φιλοδωρήματα :smt005::smt005::smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elchav την 19 Μαρ 2019, 16:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 19 Μαρ 2019, 10:35

Σε ένα παίγνιο όπου το κέρδος του ενός είναι απώλεια του άλλου, η ισορροπία Nash είναι μια κατάσταση όπου τα πράγματα είναι μοιρασμένα κατά τέτοιον τρόπο που όποιος πάει να αλλάξει τη μοιρασιά χωρίς να συμφωνούν οι υπόλοιποι θα βγει τελικά χαμένος.

Ομολογώ ότι η άμεση σχέση της ισορροπίας Nash με "τις οικονομικές θεωρίες που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει" δε μου είναι ιδιαίτερα προφανής.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών