Η έρευνα για την αιώνια ζωή.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Re: Η έρευνα για την αιώνια ζωή.
Υπάρχει θεωρία ή υπόθεση ας πούμε ότι το σύμπαν έχει δομή κώδικα προγραμματισμού.
Κάπου υπάρχει νήμα νομίζω.
Κάπου υπάρχει νήμα νομίζω.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Έχουμε δει και ταινία με το θέμα.Spiros252 έγραψε: ↑21 Μαρ 2019, 23:19Έχει δίκιο η Νατάσα εδώ. Ακόμα και βιολογικά να λειτουργεί τέλεια ο οργανισμός πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα δυστυχήματος π.χ. τροχαίου ή άλλου. Και στο άπειρο φυσικά η πιθανότητα γίνεται 100% δηλαδή κάποια στιγμή όλοι θα πέθαιναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Αλλά το γυρίσατε τώρα στους "άφθαρτους" το οποίο είναι άλλο πράγμα.
Ένας τρόπος θα ήταν να μεταφέρουμε τις συνειδήσεις / προσωπικότητες μας σε μη βιολογικά μέσα αλλά και πάλι όμως η πιθανότητα ατυχήματος υπάρχει όπως και ολοκληρωτικής καταστροφής.
the end
Δεν νομίζω ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει άφθαρτο. Μάλλον παραβιάζονται οι νόμοι της φυσικής.
Το ζήτημα είναι αν η συνείδηση μας μπορεί να διαχωριστεί από το σώμα.
Το ζήτημα είναι αν η συνείδηση μας μπορεί να διαχωριστεί από το σώμα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
the comet the course the tail έγραψε: ↑21 Μαρ 2019, 22:34τι σόι αθάνατοι θα είμαστε; δλδ αν ξεχάσω να φάω θα πεθαίνω;Πάνας έγραψε: ↑21 Μαρ 2019, 22:31Γιατί να μην τρέφεσαι, πως θα έχεις ενέργεια; Πως τα έμπλεξες έτσι;the comet the course the tail έγραψε: ↑21 Μαρ 2019, 22:30αν γίνουμε αθάνατοι θα καταρρεύσει ο καπιταλισμός και ο πολιτισμός ολάκερος όπως τον γνωρίζουμε. δεν θα δουλεύει κανείς, αφού δεν θα υπάρχει ανάγκη να τρεφόμαστε και γενικά οτιδήποτε συμβάλει στην επιβίωση μας. θα κάνουμε μόνο πράγματα που μας ευχαριστούν... π.χ. θα λέμε με 2 φίλους πάμε καμιά βόλτα και θα φτάνουμε ποδαράτο στην Κίνα ξέρω γω μετά από μήνες... ωραία φάση...

Κορυφαία συζήτηση. Σουρεαλιστική αλλά όμορφη.
Γενικά, όποιος φαντάζεται την αθανασία σε σάρκα-ύλη, θα πρέπει να λύσει βασικά θέματα της σάρκας-ύλης.
Συνήθως , όπως σωστά γράφει ο ΟΥΤΙΣ, όταν σε τέτοιες αναζητήσεις μιλάμε για "αθανασία", αναφερόμαστε θεωρητικά σε αέναη μεταφορά συνειδήσεως από σώμα σε σώμα.
-
- Διαχειριστής
Δηλαδή στην ανάσταση νεκρών δεν θα αναστηθεί και το σώμα; Στον παράδεισο σκέτη ψυχή θα πάει;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μου θυμίζει το black mirror Με τις συνειδήσεις που αποθηκεύονται σε κάποιου είδους server Και ζεις αιωνίως σε προσομοίωση.Cloud87 έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 08:42Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ένα ενδιαφέρον από την μερία των υπερπλουσίων στη Σίλικον Βάλει ας πούμε Google κτλπ, διάφοροι άλλοι, για να ερευνήσουν πάνω στο πως θα ζούμε δυνητικά για πάντα με την τωρινή μας μορφή. Απ οτι ξέρω η λόγω έρευνα είναι μέχρι στιγμής, άκαρπη. Αλλά πιστεύω ακράδαντα πως είναι στην σωστή κατεύθυνση. Δε θέλω να πεθάνω. Υπάρχει μια γοητεία στο να λες "Να κοιτα τον βλέπεις αυτόν, θα πεθάνει, and I'll live." Αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. Εντυπωσιακό δε είναι η αντίσταση των πιστών. Που θέλουν να πεθάνουμε. Και να ζήσουμε το μάξιμουμ 120 χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο.
Στηρίζετε;
Δεν θα μου φανεί παράξενο αν κάποια στιγμή βρουν τρόπο να το πετύχουν αυτό.
Βέβαια εγείρονται αλλού είδους ερωτήματα όπως το ποιος θα το διαχειρίζεται.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Μαρέσει γιατί ΔΕΝ θέτε να το πάτε στο "Φιλοσοφία" και "Θρησκειολογεία"!

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Σου εξηγήσαμε ρε φίλε. Είναι επιστημονικό το θέμα. Γίνονται επιστημονικές έρευνες. Δεν είναι κάτι αφηρημένο και ανέφικτο σαν τη θρησκεία.DIOMEDESGR έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 11:27Μαρέσει γιατί ΔΕΝ θέτε να το πάτε στο "Φιλοσοφία" και "Θρησκειολογεία"!
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
και η συνείδηση σάρκα και ύλη είναι. μη μπερδεύεστε.stavmanr έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 09:38the comet the course the tail έγραψε: ↑21 Μαρ 2019, 22:34τι σόι αθάνατοι θα είμαστε; δλδ αν ξεχάσω να φάω θα πεθαίνω;
Κορυφαία συζήτηση. Σουρεαλιστική αλλά όμορφη.
Γενικά, όποιος φαντάζεται την αθανασία σε σάρκα-ύλη, θα πρέπει να λύσει βασικά θέματα της σάρκας-ύλης.
Συνήθως , όπως σωστά γράφει ο ΟΥΤΙΣ, όταν σε τέτοιες αναζητήσεις μιλάμε για "αθανασία", αναφερόμαστε θεωρητικά σε αέναη μεταφορά συνειδήσεως από σώμα σε σώμα.
Εδώ μιλάμε για επιστήμη.

«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Διαχειριστής
Δε νομίζω. Τα windows και το linux δεν είναι ακριβώς ύλη.the comet the course the tail έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:00
και η συνείδηση σάρκα και ύλη είναι. μη μπερδεύεστε.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
τι προσπαθείς να πεις;Spiros252 έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:20Δε νομίζω. Τα windows και το linux δεν είναι ακριβώς ύλη.the comet the course the tail έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:00
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
-
- Διαχειριστής
Ότι είναι μια κατάσταση δομημένης πληροφορίας που υφίσταται ανεξαρτήτως σε ένα βαθμό του υλικού φορέα της. (για το software)the comet the course the tail έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:32τι προσπαθείς να πεις;Spiros252 έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:20Δε νομίζω. Τα windows και το linux δεν είναι ακριβώς ύλη.the comet the course the tail έγραψε: ↑22 Μαρ 2019, 13:00
Stephen Hawking
Stephen Hawking
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πλανήτης με αιώνια άνοιξη
από Ourania-Rania » 16 Φεβ 2024, 15:00 » σε Θετικές Επιστήμες - 16 Απαντήσεις
- 1106 Προβολές
-