Τότε όλοι με κάποιο τρόπο θα είναι δηλωμένοι και νόμιμοι για να αποδώσουν φόρο. Άλλη συζήτηση αυτό. Πάλι δεν θα μπορούσε να πάει εκεί η γιαγιά και να πουλήσει χωρίς χαρτιά. Σωστά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:58Είπα όχι στο μηδενικό φόρο 622 φορές. Ο Spiros είπε μηδενικό φόρο.
Χειροπέδες σε 90χρονη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Χειροπέδες σε 90χρονη
- wooded glade
Μας κοροϊδεύεις ; Επιμένεις ;ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:01Τότε όλοι με κάποιο τρόπο θα είναι δηλωμένοι και νόμιμοι για να αποδώσουν φόρο. Άλλη συζήτηση αυτό. Πάλι δεν θα μπορούσε να πάει εκεί η γιαγιά και να πουλήσει χωρίς χαρτιά. Σωστά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:58Είπα όχι στο μηδενικό φόρο 622 φορές. Ο Spiros είπε μηδενικό φόρο.
Θα είχε λοιπόν ξεχάσει τα χαρτιά της, αξίας 50-60 ευρώ (λογικά) και θα ήταν βέβαια παράβαση.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Όχι ακριβώς. Τώρα γνωρίζοντας ότι αν πας να πουλήσεις χωρίς χαρτιά θα σε καρφώσουν οι άλλοι απλά δεν πας. Και μάλλον έγινε καταγγελία για να έρθει η αστυνομία. Δεν θυμάμαι αστυνομικούς να σουλατσάρουν προληπτικά στην λαϊκή.
Δεν διαφωνώ. Δεν σου έχω έτοιμη λύση. Όποια και να ήταν αυτή θα την ήθελα νομοθετημένη. Κάτι θα υπάρχει που γίνεται σε άλλες χώρες. Ας πουν φίλοι που ζουν στο εξωτερικό αν γνωρίζουν.Spiros252 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:57Το θέμα εδώ είναι το εξής. Κάποιος που δεν έχει τα προς το ζην, στερείται το θεμελιώδες, πατροπαράδοτο, πανανθρώπινο δικαίωμα να πάει στο βουνό να μαζέψει χόρτα και να τα ανταλλάξει με συνανθρώπους του για αλλά αγαθά.
Πρόσεξε ότι μιλάω για πρωτογενείς εργασίες. Δε θυμάμαι ακριβώς τον νομικό όρο, δεν μιλάμε για συνδυαστικές εμπορικές συναλλαγές όπως π.χ. να πάει στη λαχαναγορά να αγοράσει 10 τελάρα ντομάτα και να τα πουλάει στην άκρη της λαϊκής ή να έχει εγκαταστάσεις και καλλιέργειες αμπελιών και να πουλάει κρασί. Ή να αγοράζει - πουλάει παιχνίδια, και γενικώς εργοστασιακά προϊόντα.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Αυτό που λες υφίσταται ήδη. Έχουν οριστεί σε μεγάλο βαθμό οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ηλεκτρονικά. (πάσχει σε μερικά σημεία βέβαια). Το μόνο που μένει είναι να βγει και μια κάρτα, αν και δεν χρειάζεται μιας και το όργανο ελέγχου θα μπορούσε να μπαίνει μόνο με το αφμ / ΑΜΚΑ και να τσεκαρει online στην idika αν είναι όντως.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- wooded glade
Pay as you earn είναι η λύση.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:04Όχι ακριβώς. Τώρα γνωρίζοντας ότι αν πας να πουλήσεις χωρίς χαρτιά θα σε καρφώσουν οι άλλοι απλά δεν πας. Και μάλλον έγινε καταγγελία για να έρθει η αστυνομία. Δεν θυμάμαι αστυνομικούς να σουλατσάρουν προληπτικά στην λαϊκή.Δεν διαφωνώ. Δεν σου έχω έτοιμη λύση. Όποια και να ήταν αυτή θα την ήθελα νομοθετημένη. Κάτι θα υπάρχει που γίνεται σε άλλες χώρες. Ας πουν φίλοι που ζουν στο εξωτερικό αν γνωρίζουν.Spiros252 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:57Το θέμα εδώ είναι το εξής. Κάποιος που δεν έχει τα προς το ζην, στερείται το θεμελιώδες, πατροπαράδοτο, πανανθρώπινο δικαίωμα να πάει στο βουνό να μαζέψει χόρτα και να τα ανταλλάξει με συνανθρώπους του για αλλά αγαθά.
Πρόσεξε ότι μιλάω για πρωτογενείς εργασίες. Δε θυμάμαι ακριβώς τον νομικό όρο, δεν μιλάμε για συνδυαστικές εμπορικές συναλλαγές όπως π.χ. να πάει στη λαχαναγορά να αγοράσει 10 τελάρα ντομάτα και να τα πουλάει στην άκρη της λαϊκής ή να έχει εγκαταστάσεις και καλλιέργειες αμπελιών και να πουλάει κρασί. Ή να αγοράζει - πουλάει παιχνίδια, και γενικώς εργοστασιακά προϊόντα.
Το site που πληρώνουν ηλεκτρονικά οι Εγγλέζοι το είχαμε βάλει κι εδώ μιά φορά.
Αν αναφέρεσαι στις λαϊκές, όλοι ξέρουν πολύ καλά αν είναι νόμιμος ή όχι αυτός που έχει πάγκο δίπλα τους. Όλοι οι πάγκοι έχουν παραστατικά και όλοι είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη. Το ότι κάποιοι δεν θα κόψουν, είναι άλλο θέμα. Αλλά αυτό που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία και τα ταμεία, δεν το γλυτώνουν.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:54Σε ρωτάω κάτι συγκεκριμένο. Αν πούμε ότι καθαρίζει 15000 τότε τα 4500 είναι όντως πολλά. Γιατί να μη πάρει 3 τρίκυκλα να σπάσει το εμπόρευμα, να πάει σε 3 διαφορετικές λαϊκές αυτός, ο πατέρας και ο πεθερός του και ως άποροι να τα πουλάνε χωρίς ταμειακές, φόρο κλπ. Ποιός θα τον εμποδίσει; Πως θα ξέρει ο νόμιμος πωλητής τι είναι ο άλλος που βάζει πάγκο δίπλα του και πουλάει χωρίς υποχρεώσεις αν είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όποιον θέλει να πουλήσει δηλώνοντας άπορος ή πολύ φτωχός;
Δεν βλέπω πρακτικά πως θα το εμποδίσεις. Να μου πεις ότι το κράτος εκδίδει κάποιες άδειες για απόρους μετά από έλεγχο και τους απαλλάσσει από φόρο κλπ να το καταλάβω.
Αυτό που αναφέρουμε παραπάνω για πώληση χωρίς φορολογικές υποχρεώσεις, θα μπορούσε να λειτουργεί ατομικά σε άσχετα σημεία ή σε μικρές τοπικές αγορές (σαν μικρή λαϊκή) που θα ήταν εύκολο να ελεγχθεί η ποσότητα των προϊόντων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εσύ θεωρείς βέβαιο ότι αν το ποσό ήταν πολύ μικρό (δεν θα ήταν 50-60 Ευρώ, το κράτος κοιτάει να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις, μην γελιόμαστε) όλοι θα πήγαιναν να γίνουν νόμιμοι. Αν ας πούμε ήταν 500 Ευρώ αντί για 4500 πάλι δεν θα υπήρχαν κάποιοι που δεν έχουν ούτε αυτά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:03Μας κοροϊδεύεις ; Επιμένεις ;ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:01Τότε όλοι με κάποιο τρόπο θα είναι δηλωμένοι και νόμιμοι για να αποδώσουν φόρο. Άλλη συζήτηση αυτό. Πάλι δεν θα μπορούσε να πάει εκεί η γιαγιά και να πουλήσει χωρίς χαρτιά. Σωστά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:58Είπα όχι στο μηδενικό φόρο 622 φορές. Ο Spiros είπε μηδενικό φόρο.
Θα είχε λοιπόν ξεχάσει τα χαρτιά της, αξίας 50-60 ευρώ (λογικά) και θα ήταν βέβαια παράβαση.
Η κοινή γνώμη,
μια κοινή, μια πόρνη,
μια παλιογυναίκα τρυφερή,
μια κατσαρίδα,
μια εφημερίδα
γράφει ραβασάκια σ' όποιον βρει
Μες στα σάπια μήλα
μια ανατριχίλα,
ένα σκουληκάκι θηλυκό
τρώει τα σωθικά μου
η ψεύτικη μαμά μου
λάσπη μαγεμένη αερικό
Βουτηγμένοι όλοι
μες στο βιτριόλι
στη Δύση κρεμασμένοι με θηλιές
μα η ψυχή μου λείπει
σας το λέω με λύπη είναι ταξιδάκι για δουλειές
μια κοινή, μια πόρνη,
μια παλιογυναίκα τρυφερή,
μια κατσαρίδα,
μια εφημερίδα
γράφει ραβασάκια σ' όποιον βρει
Μες στα σάπια μήλα
μια ανατριχίλα,
ένα σκουληκάκι θηλυκό
τρώει τα σωθικά μου
η ψεύτικη μαμά μου
λάσπη μαγεμένη αερικό
Βουτηγμένοι όλοι
μες στο βιτριόλι
στη Δύση κρεμασμένοι με θηλιές
μα η ψυχή μου λείπει
σας το λέω με λύπη είναι ταξιδάκι για δουλειές
the end
- wooded glade
Μπορεί να μην πήγαινε και επειδή ήταν λάθρο ή επειδή εκκρεμούν άλλα εντάλματα εις βάρος του.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:09Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εσύ θεωρείς βέβαιο ότι αν το ποσό ήταν πολύ μικρό (δεν θα ήταν 50-60 Ευρώ, το κράτος κοιτάει να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις, μην γελιόμαστε) όλοι θα πήγαιναν να γίνουν νόμιμοι. Αν ας πούμε ήταν 500 Ευρώ αντί για 4500 πάλι δεν θα υπήρχαν κάποιοι που δεν έχουν ούτε αυτά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:03Μας κοροϊδεύεις ; Επιμένεις ;
Άλλη φαιδρή ένσταση ;
Δες τι προτείνει η Γαλή παραπάνω:wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:11Μπορεί να μην πήγαινε και επειδή ήταν λάθρο ή επειδή εκκρεμούν άλλα εντάλματα εις βάρος του.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:09Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εσύ θεωρείς βέβαιο ότι αν το ποσό ήταν πολύ μικρό (δεν θα ήταν 50-60 Ευρώ, το κράτος κοιτάει να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις, μην γελιόμαστε) όλοι θα πήγαιναν να γίνουν νόμιμοι. Αν ας πούμε ήταν 500 Ευρώ αντί για 4500 πάλι δεν θα υπήρχαν κάποιοι που δεν έχουν ούτε αυτά;wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:03
Μας κοροϊδεύεις ; Επιμένεις ;
Άλλη φαιδρή ένσταση ;
Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα απαιτούν έλεγχο. Ακόμα και αν έχετε απόλυτο δίκιο θεωρητικά ή ηθικά στις προτάσεις σας ξεχνάτε ότι είμαστε σε μία περίοδο που το κράτος προσπαθεί να μαζέψει και την τελευταία δεκάρα μας, φορολογώντας ακόμα και περιουσία που κάθεται (βλέπε ξενοίκιαστα και ΕΝΦΙΑ). Και μου λέτε ότι σε αυτές τις συνθήκες θα αποφασίσει ο χ υπουργός αντί να βάλε ένα φιξ χαράτσι που θα το πληρώνουν όλοι, να βρει μηχανισμούς για δίκαιη φορολόγηση και ελεγκτικό προσωπικό να τους εφαρμόσει. Μου φαίνονται ουτοπικά αυτά στην παρούσα φάση. Μαζί σας και εγώ. Μακάρι να γίνουν.
- wooded glade
Υπάρχει χούντα φυσικά, που αν την άκουγε ο Παπαδόπουλος θα πήγαινε να γίνει μέλος της ΚΝΕ.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:21Δες τι προτείνει η Γαλή παραπάνω:wooded glade έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:11Μπορεί να μην πήγαινε και επειδή ήταν λάθρο ή επειδή εκκρεμούν άλλα εντάλματα εις βάρος του.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:09
Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εσύ θεωρείς βέβαιο ότι αν το ποσό ήταν πολύ μικρό (δεν θα ήταν 50-60 Ευρώ, το κράτος κοιτάει να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις, μην γελιόμαστε) όλοι θα πήγαιναν να γίνουν νόμιμοι. Αν ας πούμε ήταν 500 Ευρώ αντί για 4500 πάλι δεν θα υπήρχαν κάποιοι που δεν έχουν ούτε αυτά;
Άλλη φαιδρή ένσταση ;Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα απαιτούν έλεγχο. Ακόμα και αν έχετε απόλυτο δίκιο θεωρητικά ή ηθικά στις προτάσεις σας ξεχνάτε ότι είμαστε σε μία περίοδο που το κράτος προσπαθεί να μαζέψει και την τελευταία δεκάρα μας, φορολογώντας ακόμα και περιουσία που κάθεται (βλέπε ξενοίκιαστα και ΕΝΦΙΑ). Και μου λέτε ότι σε αυτές τις συνθήκες θα αποφασίσει ο χ υπουργός αντί να βάλε ένα φιξ χαράτσι που θα το πληρώνουν όλοι, να βρει μηχανισμούς για δίκαιη φορολόγηση και ελεγκτικό προσωπικό να τους εφαρμόσει. Μου φαίνονται ουτοπικά αυτά στην παρούσα φάση. Μαζί σας και εγώ. Μακάρι να γίνουν.
Δεν ξέρω αν βγάζει κάποια δεκάρα ο υπουργός πάντως κάνοντας την φτωχοποίηση του πληθυσμού.
Από τη γιαγιά π.χ.θα έπαιρνε ένα (λογικό) 500άρι, τώρα θα πάρει μηδέν αφού δεν θα μπορεί να πουλήσει τις παντόφλες.
Εκτός αν σε επόμενη φάση αρχίσει να μας εξοντώνει και σε θαλάμους αερίων.
Είναι όμως και ψευδείς οι διάφορες δικαιολογίες διότι:
α) όλα αυτά ίσχυαν και πριν
β) η αυστηροποίηση-εξόντωση των μικρών ήταν και στο καλό πρόγραμμα Σύριζα, του 2014
Αλήθεια είναι και ότι δεν τους τα σπάνε και σαν αποτέλεσμα κάνουν ότι θέλουν.
Εγώ το 1994 με τα αντικειμενικά κριτήρια του Γιάννου πήγα στα γραφεία της ΝΔ που έλεγαν για κάποια κίνηση διαμαρτυρίας.
Τα γραφεία ήταν τότε στη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγα λοιπόν και ήμουν μόνος μου (περίμενα το αδιαχώρητο).
Μάλιστα κάτι έτυχε εκεί πέρα -κάτι χαρτιά μου είπαν να συμπληρώσω και δεν μπορούσα να τα συμπληρώσω σωστά- και μου είπε ο αρμόδιος "ξαναπέρνα αύριο" και ξαναπέρασα και ήμουνα πάλι μόνος μου με τον υπάλληλο !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 23 Μαρ 2019, 01:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στις λαϊκές, ο έλεγχος παίζει μεταξύ των παγκιτών. Οι "ελεύθεροι", είτε πουλάν λουλούδια, είτε πατάτες, σκόρδα κλπ παίζουν σε παράδρομους της λαϊκής. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι σου διαφεύγει κάτι βασικό. Ότι και οι παγκίτες της λαϊκής λειτουργούν με σταθερή πελατεία σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Και επειδή δεν είναι πιο φτηνοί από τα σούπερ μάρκετ, το χαρτί τους είναι η ποικιλία και η καλύτερη ποιότητα.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:38Αν τους φαινόταν προτιμότερο να καταργήσουν τον πάγκο με την μηχανή και να πάνε να σταθούν μαζί με τους άλλους "άπορους" τι θα έκανες; Πως θα εμπόδιζες να μαζεύονται στις λαϊκές αγορές όλοι οι μετανάστες και ρακοσυλλέκτες της περιοχής και να πουλούν οτιδήποτε; Μόνο με γερό ελεγκτικό μηχανισμό. Δεν νομίζω ότι τον έχεις. Επισκέπτομαι την λαϊκή κάθε 15 μέρες και έχω χρόνια να συναντήσω κάποιας μορφής έλεγχο.
Οι μετανάστες, ρακοσυλλέκτες, ρομα και λοιποί, είναι επίσης μαζεμένοι σε άλλους δρόμους. Γίνεται μια εθιμική "έφοδος" μια φορά στο τόσο αλλά έχει την ίδια επίπτωση που θα έχει μια μπόρα. Αναφέρομαι στις γειτονιές και όχι στο κέντρο της Αθήνας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όλοι οι ναζί αυτό λέγανε μετά τον βππ.Χαοτικός έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:18"δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, λόγω ανωτέρας βίας"ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:09Για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον θα της πει να φύγει. Τι θα κάνει ο αστυνομικός αν ο άλλος που κάνει την καταγγελία είναι μπροστά; Τον διακοσμητικό; Τον χαζό; Απαξιώνεται και δεν θα τον σέβεται κανείς μετά. Πως θα πάει παρακάτω να ελέγξει αν κλέβει ο άλλος με πειραγμένη ζυγαριά ξερωγώ;
Για την υπόλοιπη ταλαιπωρία προφανώς ήταν αχρείαστη και το έχω γράψει ήδη 1-2 φορές. Δεν διαφωνώ.
Γαμώ τις δικιολογίες ε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- wooded glade
Όλα αυτά είναι πάντως μαρξιστικά δόγματα από τον παλιό καιρό.
Ουκρανία - Βαλτικές χώρες - χώρες παραπετάσματος.
Όχι ότι δεν έχουν προσχωρήσει κι άλλοι και όχι ότι δεν είναι τρέλα και για τους Κρουπ-Όπελ η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του πληθυσμού, αλλά είναι μαρξιστικά-μαρξιστικώτατα δόγματα.
Ουκρανία - Βαλτικές χώρες - χώρες παραπετάσματος.
Όχι ότι δεν έχουν προσχωρήσει κι άλλοι και όχι ότι δεν είναι τρέλα και για τους Κρουπ-Όπελ η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του πληθυσμού, αλλά είναι μαρξιστικά-μαρξιστικώτατα δόγματα.
Δεν έχω καταλάβει καλά τι θέλεις να πεις ή δεν έχω δώσει ξεκάθαρα αυτό που θέλω να πω. Αν αυτή τη στιγμή έχεις μια λαϊκή με 100 πάγκους με το φιξ ποσό (αλήθεια δεν ξέρω αν αυτό το 4500 που λέμε είναι σωστό αλλά έστω) έχεις 100 χ 4500 το χρόνο. Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να φορολογήσεις με κριτήρια τζίρου θα πρέπει κατ' αρχήν να ελέγχεις ότι όλοι κόβουν αποδείξεις για όλα και προφανώς ότι δεν έχουν αδήλωτες ταμειακές μηχανές. Ποτέ μου δεν έχω ελέγξει αν η απόδειξη που μου έδωσαν είναι μαϊμού ή αναγράφει τα σωστά στοιχεία του παραγωγού/πωλητή κλπ. Αποδείξεις από μόνοι τους δίνουν 1 στους 5 και πολύ σου λέω. Άρα τι θα δήλωναν όλοι αυτοί αν δεν υπήρχε συστηματικός έλεγχος; Πως θα ήξερες εσύ αν η μηχανή του δίπλα είναι δηλωμένη; Δεν θα αρκούσε ο αυτοέλεγχος. Το βασικό για το κράτος στην παρούσα φάση είναι να βγάλει τα 450.000 με τον απλούστερο τρόπο. Ναι, δεν είναι δίκαιο, συμφωνούμε.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 01:35Στις λαϊκές, ο έλεγχος παίζει μεταξύ των παγκιτών. Οι "ελεύθεροι", είτε πουλάν λουλούδια, είτε πατάτες, σκόρδα κλπ παίζουν σε παράδρομους της λαϊκής. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι σου διαφεύγει κάτι βασικό. Ότι και οι παγκίτες της λαϊκής λειτουργούν με σταθερή πελατεία σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Και επειδή δεν είναι πιο φτηνοί από τα σούπερ μάρκετ, το χαρτί τους είναι η ποικιλία και η καλύτερη ποιότητα.ST48410 έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 00:38Αν τους φαινόταν προτιμότερο να καταργήσουν τον πάγκο με την μηχανή και να πάνε να σταθούν μαζί με τους άλλους "άπορους" τι θα έκανες; Πως θα εμπόδιζες να μαζεύονται στις λαϊκές αγορές όλοι οι μετανάστες και ρακοσυλλέκτες της περιοχής και να πουλούν οτιδήποτε; Μόνο με γερό ελεγκτικό μηχανισμό. Δεν νομίζω ότι τον έχεις. Επισκέπτομαι την λαϊκή κάθε 15 μέρες και έχω χρόνια να συναντήσω κάποιας μορφής έλεγχο.
Οι μετανάστες, ρακοσυλλέκτες, ρομα και λοιποί, είναι επίσης μαζεμένοι σε άλλους δρόμους. Γίνεται μια εθιμική "έφοδος" μια φορά στο τόσο αλλά έχει την ίδια επίπτωση που θα έχει μια μπόρα. Αναφέρομαι στις γειτονιές και όχι στο κέντρο της Αθήνας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 20 Απαντήσεις
- 995 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
20 Απρ 2024, 11:28
-