Από φίλο έχω ακούσει ότι δεν τρώγονται τα πιάτα τους, αν και γενικά θεωρούνται πολύ ανερχόμενα στην υψηλή γαστρονομία.
Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
- Highlander
- Δημοσιεύσεις: 17451
- Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43
- Highlander
- Δημοσιεύσεις: 17451
- Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
η περουβιανή κουζίνα είναι πολύ ωραία. τους φλώρους της δειγματοληψίας τους χαλάει το κρέας που είναι από αλπάκα ή ποντίκια (γουϊνέας).
- Highlander
- Δημοσιεύσεις: 17451
- Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Το μικρότερο ποσοστό πάντως το δίνουν οι Ιάπωνες για τη Σαουδαραβική κουζίνα (11%). 

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Έδεσμα οι ακρίδες και τα φίδια για τους δρακονιανούς ανατολίτες, δεν αντέχει αληθινό φαγητό όπως τα κεφτεδάκια και τις τυρόπιτες κουρού το στομάχι τους.
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
κι εγώ έχω ενα φίλο.Highlander έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 22:21Από φίλο έχω ακούσει ότι δεν τρώγονται τα πιάτα τους, αν και γενικά θεωρούνται πολύ ανερχόμενα στην υψηλή γαστρονομία.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Ετσι. Και το σεβίτσε που είναι από σάπια ψάρια. Δεν ξέρουνε μωρέ.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
και καλά, ακριβώς στον μέσο όρο η britishΖενίθεδρος έγραψε: ↑23 Μαρ 2019, 22:15Αφού βρίσκεται η ινδική και η ισπανική κουζίνα στις πρώτες θέσεις η έρευνα είναι για τον πεοντα.
nuff said
κάμποσους, ρώτα τους Ιρλανδούς
ωστόσο, το αλκοόλ από πατάτα είναι ανακάλυψη κάποιων άλλων μπεκρήδων (Σουηδών)
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
-
- Δημοσιεύσεις: 1603
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 18:12
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Οι τυρόπιτες κουρού είναι σαχλαμάρες.
Τα κεφτεδάκια τα συναντάς και σε άλλες χώρες δεν είναι ελληνικό φαγητό αποκλειστικά.
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας

Παρατηρω τους μαλάκες τους κινέζους, δεν ξεκολλάνε με τίποτα, μόνο τα δικά τους τρώνε
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Δημοσιεύσεις: 956
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2019, 21:12
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
κορεάτικη θέλω να δοκιμάσω.κάπου παραδίπλα έγραφε κάποιος για ένα πιάτο με μελτζάνες και κιμά
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Ιουνίου 09, 2023
Διεκδικούν ότι χωράει ανθρώπινος νους... Οι Τούρκοι λένε ότι η Ελλάδα τους έκλεψε το κοκορέτσι…!!!
Μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία βαθμολόγησε τοπικά πιάτα σε έναν κατάλογο, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Ελλάδα και την Τουρκία.
Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ περιέγραψαν το κοκορέτσι ως παραδοσιακή ελληνική γεύση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
Η παγκοσμίου φήμης εταιρεία αξιολόγησης τροφίμων, η οποία βρίσκεται συχνά στην ημερήσια διάταξη κατατάσσοντας αυθεντικές και τοπικές γεύσεις μεταξύ των χωρών, τελικά βαθμολόγησε τα γεύματα από παραπροϊόντα των χωρών του κόσμου.

Στη λίστα, που περιλαμβάνει επίσης την Τουρκία και την Ελλάδα, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με το «κοκορέτσι» με 4,6 βαθμούς.
Η Τουρκία, από την άλλη, κατέλαβε την 4η θέση, επίσης, με το κοκορέτσι , την 11η με τη σούπα kelle trotter και την 42η με τη σούπα πατσά στην ίδια λίστα.
Διαμάχη για το κοκορέτσι στην Τουρκία.
Το γεγονός ότι αναφέρθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τίτλο «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο» προκάλεσε διαμάχη στην Τουρκία.
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν παλαιότερα ότι πολλά πιάτα που ανήκουν στην τουρκική κουζίνα, όπως ο τουρκικός καφές, ο μπακλαβάς και το τζατζίκι, ανήκουν στη δική τους κουλτούρα.
«Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας»

Ο Νεσάτ Ντουρσούν, δάσκαλος στο φτιάξιμο του κοκορετσιού αναφέρθηκε την είδηση «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να μάθουν πώς να σπάνε δύο αυγά και μετά να μάθουν πώς να φτιάχνουν το κοκορέτσι.
Ξέρουν πολύ καλά να κολυμπούν. Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας. Κατέχουν τα πάντα, ας έρθουν, όμως, να δουν πρώτα αυτό το μέρος. Η γεύση είναι στην Τουρκία».
«Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα»
Ένας πολίτης που δήλωσε ότι το κοκορέτσι ανήκει στην τουρκική κουζίνα είπε: «Η Ελλάδα, φυσικά, είχε κάποιες πρωτοβουλίες σε αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να προστατευτούμε λίγο. Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα. Το φαγητό μας, το κατέχουμε. Εσείς φροντίστε για άλλα πράγματα, το κοκορέτσι είναι δικό μας», είπε.
«Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν»
Ο διευθυντής, Ερκούτ Σουρέλ, δήλωσε ότι το κοκορέτσι είναι ένα πιάτο μοναδικό στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα, και είπε:
«Δουλεύουμε όλες τις πτυχές των παραπροϊόντων. Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν. Πάντα έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά βάζουν μια λέξη στο τέλος ό,τι κάνουμε, την αλλάζουν. Ας πούμε ένα γεια στους Έλληνες αδελφούς μας από εδώ. Ας έρθουν να γευτούν το κοκορέτσι στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.
https://www.stoxos.gr/2023/06/blog-post_439.html
Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
Και όσον αφορά τα ελληνικά τυριά, παίζει να βαθμολογούνται μεταξύ 1ων και 3ων.
Πάνος Σκουρλέτης
Re: Έρευνα πιο δημοφιλούς κουζίνας
25/06/2023
Η μάχη του μπακλαβά: Τούρκοι και Ελληνες τον διεκδικούν.
Ποια χώρα τον προτιμάει με φυστίκια Αιγίνης.

Μπακλαβάς, ζεστός στο ταψί, σε φούρνο στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.
Τούρκοι και Έλληνες ερίζουν για μία ακόμη φορά. Αυτή τη φορά το θέμα περιέχει πολύ συρόπι και διαφορετικές γνώμες σχετικά με την προέλευση αλλά και τη σύσταση ενός πολύ δημοφιλούς γλυκού, του μπακλαβά. Η κουζίνα ποιας χώρας θα κερδίσει;
Έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι αποκλειστικά δικό τους πιάτο.
Στο μεταξύ, όμως, πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο μπακλαβάς είναι δικός τους, με το ένα τρίτο μόλις να εκτιμά ότι είναι τουρκικό έδεσμα.

Ζαχαρομπακλαβάς.
Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι και η προτίμηση για τη γέμιση διαφέρει μεταξύ των γειτονικών χωρών. Σχεδόν στο 57% των Ελλήνων αρέσει με καρύδια, ενώ πάνω από το 56% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.
Το 2013, ο μπακλαβάς από την επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας έγινε το πρώτο τουρκικό προϊόν που καταχωρήθηκε στον κατάλογο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων, που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προώθηση και την προστασία των ονομάτων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.
Πηγή: Daily Sabah
https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-m ... c6b8001926
Η μάχη του μπακλαβά: Τούρκοι και Ελληνες τον διεκδικούν.
Ποια χώρα τον προτιμάει με φυστίκια Αιγίνης.

Μπακλαβάς, ζεστός στο ταψί, σε φούρνο στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.
Τούρκοι και Έλληνες ερίζουν για μία ακόμη φορά. Αυτή τη φορά το θέμα περιέχει πολύ συρόπι και διαφορετικές γνώμες σχετικά με την προέλευση αλλά και τη σύσταση ενός πολύ δημοφιλούς γλυκού, του μπακλαβά. Η κουζίνα ποιας χώρας θα κερδίσει;
Έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι αποκλειστικά δικό τους πιάτο.
Στο μεταξύ, όμως, πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο μπακλαβάς είναι δικός τους, με το ένα τρίτο μόλις να εκτιμά ότι είναι τουρκικό έδεσμα.

Ζαχαρομπακλαβάς.
Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι και η προτίμηση για τη γέμιση διαφέρει μεταξύ των γειτονικών χωρών. Σχεδόν στο 57% των Ελλήνων αρέσει με καρύδια, ενώ πάνω από το 56% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.
Το 2013, ο μπακλαβάς από την επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας έγινε το πρώτο τουρκικό προϊόν που καταχωρήθηκε στον κατάλογο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων, που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προώθηση και την προστασία των ονομάτων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.
Πηγή: Daily Sabah
https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-m ... c6b8001926
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Απορία για αναμικτικό μηχανισμό βρύσης (μπαταρία κουζίνας)
από Allah » 20 Οκτ 2024, 15:05 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 8 Απαντήσεις
- 682 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
21 Οκτ 2024, 01:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απορία για αναμικτικό μηχανισμό βρύσης (μπαταρία κουζίνας)
από Ανδροπαραδίνομαι » 20 Οκτ 2024, 15:12 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 2 Απαντήσεις
- 219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
20 Οκτ 2024, 17:06
-
-
- 20 Απαντήσεις
- 495 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
18 Απρ 2025, 18:58
-
- 0 Απαντήσεις
- 1353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Coolblue
01 Ιούλ 2023, 20:57