Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"
Re: Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"
Δυστυχώς η εθνικιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ακαθεκτη, από τον εθνικο αναπτυξισμο και την ρητορική των εθνικών συμφερόντων, τώρα στον αδιάλλακτο σωβινισμο και την απαγόρευση βουλγαρικων τραγουδιών.
So hab ich dich schon unbedingt
- Highlander
- Golden Age
Μόνο που το Μακεδονία Ξακουστή δεν αναφέρεται στη Μεγάλη Ελλάδα. Αναφέρεται σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδος.Highlander έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 01:23Κατά τ' άλλα οι Βορειομακεδόνες είναι οι εθνικιστές,όχι εμεις.
Εαν εσείς θέλετε να θεωρείτε "Μακεδονία" την περιοχή που οι Οθωμανοί είχαν ονομάσει έτσι, δικό σας πρόβλημα.
- hellegennes
Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, πάντως βορειομακεδόνες είναι αυτοί που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Μακεδονίας, μέρος της ελληνικής επικράτειας.Highlander έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 01:23Κατά τ' άλλα οι Βορειομακεδόνες είναι οι εθνικιστές,όχι εμεις.
Η παπαριά που πέταξε ο stavmanr είναι μνημειώδης. Το «Μακεδονία Ξακουστή» δεν αναφέρεται σε καμμιά Μεγάλη Ελλάδα, αναφέρεται στην ομώνυμη περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Hellegennes, δεν ξέρεις καν το τραγούδι προφανώς, το οποίο αναφέρεται στην επικράτεια των αλεξανδρινών χρόνων, με σαφή ονομαστική αναφορά.
Επομένως, είτε αναφέρεσαι σε άλλο τραγουδι, είτε δεν γνωρίζεις την επικράτεια της μακεδονίας των αλεξανδρινών χρόνων.
Και φυσικά μας επιστρέφεις σελίδες πίσω στη συζητηση.
Επομένως, είτε αναφέρεσαι σε άλλο τραγουδι, είτε δεν γνωρίζεις την επικράτεια της μακεδονίας των αλεξανδρινών χρόνων.
Και φυσικά μας επιστρέφεις σελίδες πίσω στη συζητηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 25 Μαρ 2019, 08:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Λίνο Βεντούρα
Γράφεις την ίδια σαχλαμάρα εδώ και πενήντα σελίδες και όλοι σε κοροϊδεύουν.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Το μακεδονια ξακουστη ηταν ενα αντι βουλγαρικο τραγουδακι αλλα εχασε πλεον την αρχικη του σημασια. Τωρα τραγουδιεται απο τοσο συχνα απο τους εθνολαικιστες που απορελει πλεον ιδεολογικο τους συμβολο παρομοιο με τα μπιχλιμπιδια του παισιου που ειναι made in china και πουλιουνται στα πανηγυρια.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Εγω συμφωνω μαζι τουΛίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:07Γράφεις την ίδια σαχλαμάρα εδώ και πενήντα σελίδες και όλοι σε κοροϊδεύουν.
Δεν έχω πρόβλημα να παριστάνω την Άλις απέναντι σε ορδές από ιντερνετικά εθνικιστικα ζόμπις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:07Γράφεις την ίδια σαχλαμάρα εδώ και πενήντα σελίδες και όλοι σε κοροϊδεύουν.

- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
stavmanr έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:13Δεν έχω πρόβλημα να παριστάνω την Άλις απέναντι σε ορδές από ιντερνετικά εθνικιστικα ζόμπις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:07Γράφεις την ίδια σαχλαμάρα εδώ και πενήντα σελίδες και όλοι σε κοροϊδεύουν.

Ξερω πως νοιωθεις.
Έχω πάψει να νιώθω, Μαξ.
Λίγο με λυπεί ο hellegennes στις συζητήσεις, ο οποίος παρασύρεται διαρκώς στα μικρά και τα εμμονικά, στο κουτσομπολιό και τη μικροπρέπεια.
Δε με λυπεί σε διαπροσωπικό επίπεδο, απλά ως "πνίξιμο" της δυνατότητας παραγωγής λόγου και πολιτισμού.
Λίγο με λυπεί ο hellegennes στις συζητήσεις, ο οποίος παρασύρεται διαρκώς στα μικρά και τα εμμονικά, στο κουτσομπολιό και τη μικροπρέπεια.
Δε με λυπεί σε διαπροσωπικό επίπεδο, απλά ως "πνίξιμο" της δυνατότητας παραγωγής λόγου και πολιτισμού.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν συμφωνείς μαζί του, ο φίλος σταυμαρ λέει πως δεν ήταν αντιβουλγάρικο, αλλά ότι υπάρχει σε ένα φάσμα από μεγαλοϊδεατισμό μέχρι αντιπακιστανισμό.
Αυτό το έγραψε ομοϊδεάτης σου στη συζήτησή μας, προσπαθώντας να φτιάξει ...επιχείρημα.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:21Δεν συμφωνείς μαζί του, ο φίλος σταυμαρ λέει πως δεν ήταν αντιβουλγάρικο, αλλά ότι υπάρχει σε ένα φάσμα από μεγαλοϊδεατισμό μέχρι αντιπακιστανισμό.

- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μα δεν έχει βάση η ρητορική τους αν δεν τα βαφτίσουν όλα εθνικιστικά.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:23Αυτή είναι η φαντασίωσή σου, αλλά στ' αλήθεια είσαι απλά ο χαζός του χωριού.stavmanr έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:13Δεν έχω πρόβλημα να παριστάνω την Άλις απέναντι σε ορδές από ιντερνετικά εθνικιστικα ζόμπις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:07Γράφεις την ίδια σαχλαμάρα εδώ και πενήντα σελίδες και όλοι σε κοροϊδεύουν.
Βούτυρο στο ψωμί τους.
Όταν λες "όλα" τι εννοείς;
Πότε με είδες να γράφω κάτι για τα υπόλοιπα εμβατήρια/τραγούδια;
Αν κάποιο αντίστοχο τούρκικο εμβατήριο έλεγε "Θράκη, του τάδε Πασά της οθωματικής αυτοκρατορίας, ελεύθερη γη που έδιωξες τους γκιαούρηδες" θα πηδουσαμε παρέα μέχρι το ταβάνι απέναντι στον εθνικισμό του, παρότι ο ομόλογος τουρκαλάς εθνικιστής θα υποστηριζε -όταν ζορίζονταν- ότι αναφέρεται στη σημερινή ελεύθερη Θράκη, την "ανατολική Ρωμυλία".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι έλληνες δεν πάνε για δουλειά..
από Parrot » 14 Μαρ 2024, 13:51 » σε Κοινωνικά θέματα - 4 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
14 Μαρ 2024, 14:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μα γιατί δεν πάνε να δουλέψουνε στα ξενοδοχεία μας;
από Σενέκας » 02 Ιουν 2024, 12:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 85 Απαντήσεις
- 2553 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
12 Ιουν 2024, 15:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μα είναι δυνατόν να πάνε να δουλέψουν??
από Unique » 16 Οκτ 2024, 13:54 » σε Εσωτερική Πολιτική - 43 Απαντήσεις
- 1026 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
17 Οκτ 2024, 01:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κασσελάκη, έτσι πάνε αυτά.
από Otto Weininger » 13 Μαρ 2024, 21:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 110 Απαντήσεις
- 2377 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
14 Μαρ 2024, 16:02
-