Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από stavmanr » 25 Μαρ 2019, 08:50
Cloud87 έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:44
Εσθήρ έγραψε: ↑24 Μαρ 2019, 23:21
Cloud87 έγραψε: ↑24 Μαρ 2019, 23:20
Ξέρεις ποιός θέλει να ζήσει 110 χρόνια ε;
Ναι...ΕΓΩ!!!!!!

Ομως τα 110 χρονια δεν εινα αιωνια!Μηοως δενε χεις αντιληφθει την εννοια του αιωνιου;

Εντάξει να σου πω κάτι. Είναι εγωιστικό αλλά κάποιοι αγαπάνε τον εαυτό τους ή και τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν θέλουν ποτέ να τα χάσουν. Δεν είναι όλοι δυστυχισμένοι με τις ζωές τους.
Δυστυχισμένος είναι εκείνος που παλεύει μόνιμα να κερδίσει αυτό που δεν γίνεται.
Απεναντίας, όταν γνωρίζεις ότι μέρος της ζωής σου είναι η παύση της, ίσως είσαι πιο ευτυχισμένος από τον άλλο που ζει στο άγχος "τώρα ήρθε η ώρα; σε λίγο;".
-
1451
- Phorum.gr user: Nikos1451
από 1451 » 25 Μαρ 2019, 09:05
Δε νομίζω ότι η αθανασία αφορά υπάρχοντες, μη τροποποιημένους ανθρώπους. Μόνο με τη βοήθεια της ευγονικής θα μπορούν να δημιουργούνται αγέραστοι. Κι αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί σε μερικούς αιώνες.
Πώς θα έμοιαζε για παράδειγμα κάποιος που έζησε πέντε αιώνες, θα έμοιαζε σε αυτό που γνωρίζουμε ως άνθρωπο ή θα ήταν κάποιου είδους τέρας που έχει αναδυθεί από τον βαθύτερο ωκεανό;
Και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διαστημικές αποικίες, τα σχέδια για αυτές θα γίνονται από τους αθάνατους αντικαταστάτες μας και όχι από τους παλιού τύπου ανθρώπους.
-
User_601
από User_601 » 25 Μαρ 2019, 10:07
Cloud87 έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 08:44
Εσθήρ έγραψε: ↑24 Μαρ 2019, 23:21
Cloud87 έγραψε: ↑24 Μαρ 2019, 23:20
Ξέρεις ποιός θέλει να ζήσει 110 χρόνια ε;
Ναι...ΕΓΩ!!!!!!

Ομως τα 110 χρονια δεν εινα αιωνια!Μηοως δενε χεις αντιληφθει την εννοια του αιωνιου;

Εντάξει να σου πω κάτι. Είναι εγωιστικό αλλά κάποιοι αγαπάνε τον εαυτό τους ή και τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν θέλουν ποτέ να τα χάσουν. Δεν είναι όλοι δυστυχισμένοι με τις ζωές τους.
Μα δεν μιλαω για δυστυχισμενους ανθρωπους,ουτε κατα διαννοια.Για κανονικοτατες ζωες μιλαω.Η ευτυχια δεν εχει εννοια χωρις την υπαρξη της δυστυχιας.Το ιδιο και η ζωη,δενε χει εννοια χωρις την υπαρξη του θανατου.Βασικα δεν υπαρχει ζωη,χωρις τον θανατο.Η ζωη προυποθετει τον θανατο.
Επισης κατι μου λεει οτι αν δεν υπηρχε θανατος και ολα ηταν αιωνια,μαλλον δεν θα αγαπουσαμε κανεναν.Αγαπαμε τα κοντινα μας πλασματα,επειδη ξερουμε οτι καποια στιγμη θα τα χασουμε,ειτε φευγοντας εμεις πρωτοι,ειτε αυτοι.
Ειναι απιστευτα δυσκολο να φανταστουμε μια αιωνια ζωη,οπως ειμαστε τωρα και για αυτο δεν μπορουμε να αντιληφθουμε ποσο διαφορετικα θα ηταν ΟΛΑ.

-
tipiti klop
από tipiti klop » 25 Μαρ 2019, 12:43
Θα γράψω κάτι που δεν το έχω ελέγξει συστηματικά, αλλά που φαίνεται να βάζει μια τελείως διαφορετική διάσταση στον προβληματισμό.
Αν θεωρήσουμε ότι η αιωνιότητα δεν είναι κάποια μεταφυσική συνθήκη, αλλά θα προκύψει με βιολογικούς όρους, τότε το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι η Φύση δεν πριμοδοτεί ιδιαίτερα τις αιωνόβιες μορφές. Με αυτό εννοώ ότι η κορωνίδα της βιολογικής εξέλιξης στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, τα θηλαστικά, αδιαφορούν για την "αθανασία", και εστιάζονται περισσότερο στις σχέσεις εξάρτησης των μελών τους , όπως και στις όλο και πιο πολύπλοκες εγκεφαλικές λειτουργίες.
Η "αιωνιότητα", με την πρώτη απτή μορφή της, την μακροζωία, έχει δοθεί σε κάποιους λιγότερο ζηλευτούς οργανισμούς, όπως οι απίστευτα θωρακισμένες χελώνες, ή τα αμετακίνητα αιωνόβια δέντρα.
Ίσως λοιπόν ο πόθος για αιωνιότητα να είναι μια ακόμα θρησκευτικού τύπου λοβοτομή, και μια ακόμα εθελοτυφλία μπροστά σε μια Φύση που αδιαφορεί επιδεικτικά για αυτήν την παράξενη εμμονή.
-
1451
- Phorum.gr user: Nikos1451
από 1451 » 25 Μαρ 2019, 12:50
Ο άνθρωπος όμως ως το πιο εξελιγμένο ον στη φύση, μπορεί να εξελίσσει τον εαυτό του πια χωρίς να υπολογίζει την φύση καθόλου. Δεν υπάρχει ούτε ένας οργανισμός που να είναι συγκρίσιμος με τον άνθρωπο, επομένως τα όρια του ανθρώπου δεν είναι ίδια με των υπόλοιπων ζώων και φυτών.
-
Cloud87
- Phorum.gr user: Cloud87
από Cloud87 » 25 Μαρ 2019, 12:57
tipiti klop έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 12:43
Θα γράψω κάτι που δεν το έχω ελέγξει συστηματικά, αλλά που φαίνεται να βάζει μια τελείως διαφορετική διάσταση στον προβληματισμό.
Αν θεωρήσουμε ότι η αιωνιότητα δεν είναι κάποια μεταφυσική συνθήκη, αλλά θα προκύψει με βιολογικούς όρους, τότε το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι η Φύση δεν πριμοδοτεί ιδιαίτερα τις αιωνόβιες μορφές. Με αυτό εννοώ ότι η κορωνίδα της βιολογικής εξέλιξης στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, τα θηλαστικά, αδιαφορούν για την "αθανασία", και εστιάζονται περισσότερο στις σχέσεις εξάρτησης των μελών τους , όπως και στις όλο και πιο πολύπλοκες εγκεφαλικές λειτουργίες.
Η "αιωνιότητα", με την πρώτη απτή μορφή της, την μακροζωία, έχει δοθεί σε κάποιους λιγότερο ζηλευτούς οργανισμούς, όπως οι απίστευτα θωρακισμένες χελώνες, ή τα αμετακίνητα αιωνόβια δέντρα.
Ίσως λοιπόν ο πόθος για αιωνιότητα να είναι μια ακόμα θρησκευτικού τύπου λοβοτομή, και μια ακόμα εθελοτυφλία μπροστά σε μια Φύση που αδιαφορεί επιδεικτικά για αυτήν την παράξενη εμμονή.
Κοίτα αυτό που έγραψες είναι γαμάτο. Αλλά για τη δεύτερη παράγραφο έχω να πω. Στα @@ μας και μας για τη φύση. Δε χρωστάω τίποτα ούτε στη γάτα μου ούτε στη μπουκαβίλια στη γλάστρα μου. Ούτε σε κάποιον υπαρκτό ανύπαρκτο θεό που δεν αντιλαμβάνομαι την παρουσία του και δε θέλει να μου πεί. Απλά δε θέλω να γίνω σκόνη. That's all.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
-
Ίφιδα
από Ίφιδα » 25 Μαρ 2019, 13:23
Cloud87 έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 12:57
Κοίτα αυτό που έγραψες είναι γαμάτο. Αλλά για τη δεύτερη παράγραφο έχω να πω. Στα @@ μας και μας για τη φύση. Δε χρωστάω τίποτα ούτε στη γάτα μου ούτε στη μπουκαβίλια στη γλάστρα μου. Ούτε σε κάποιον υπαρκτό ανύπαρκτο θεό που δεν αντιλαμβάνομαι την παρουσία του και δε θέλει να μου πεί. Απλά δε θέλω να γίνω σκόνη. That's all.
Είσαι μέρος της Φύσης, δεν υπάρχεις χωρίς αυτήν, χρωστάς την ύπαρξή σου σ αυτήν.
Όχι, δεν θα ήθελα να ζήσω 120 χρόνια.
Θα έλεγα αντί να προσπαθούμε να ζήσουμε τόσα χρόνια να δουλέψουμε λίγο περισσότερο τον φόβο του Θανάτου.
Για την ακρίβεια, όντας ήδη νεκρός, στα @@ σου που θα γίνεις σκόνη.
-
Fanfaron
- Phorum.gr user: Fanfaron
από Fanfaron » 25 Μαρ 2019, 13:49

Τα πράγματα είναι απλά, ας υπενθυμιστεί στους συμπαθείς οικότροφους του παρόντος ερευνητικού ινστιτούτου - οικήματος.
Μὲ τὴν ἀνάσταση Του ἀπὸ τὸν τάφον ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ὄπως εἶχε πεῖ πρὶν τὰ ἅγια πάθη Του, μᾶς χάρισε τὴν ἀληθινὴ αἰώνια ζωή καὶ τὸ μέγα ἔλεος.
Μην ζμπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε, θέτε δεν θέτε, ερευνάτε δεν ερευνάτε.
ένα καφέ στο τρία ρειιιιι
Fanfaron: Τελικά, ποιους πρέπει να πετάξουμε έξω; Τους αριστερούς, τους δεξούς ή τους μετανάστες;

Null: Berseker: Μενόμαχος (μένος + μάχη).
-
parafrwn
- Μέλη που αποχώρησαν
από parafrwn » 25 Μαρ 2019, 13:51
Fanfaron έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 13:49

Τα πράγματα είναι απλά, ας υπενθυμιστεί στους συμπαθείς οικότροφους του παρόντος ερευνητικού ινστιτούτου - οικήματος.
Μὲ τὴν ἀνάσταση Του ἀπὸ τὸν τάφον ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ὄπως εἶχε πεῖ πρὶν τὰ ἅγια πάθη Του, μᾶς χάρισε τὴν ἀληθινὴ αἰώνια ζωή καὶ τὸ μέγα ἔλεος.
Μην ζμπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε, θέτε δεν θέτε, ερευνάτε δεν ερευνάτε.
Και αν δεν ισχύει η υπόθεση ότι υπάρχει Θεός, τι γίνεται;

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
Fanfaron
- Phorum.gr user: Fanfaron
από Fanfaron » 25 Μαρ 2019, 14:10
parafrwn έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 13:51

Δεν πρόκειται για υπόθεση

Η φαινομενική τυχαιότητα είναι αποτέλεσμα της άγνοιάς μας

ένα καφέ στο τρία ρειιιιι
Fanfaron: Τελικά, ποιους πρέπει να πετάξουμε έξω; Τους αριστερούς, τους δεξούς ή τους μετανάστες;

Null: Berseker: Μενόμαχος (μένος + μάχη).
-
parafrwn
- Μέλη που αποχώρησαν
από parafrwn » 25 Μαρ 2019, 14:13
Fanfaron έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 14:10

Ποια φαινομενική τυχαιότητα; Οι φυσικοί νόμοι που διέπουν το σύμπαν δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός Θεού.

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 25 Μαρ 2019, 14:38
parafrwn έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 14:13
Fanfaron έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 14:10

Ποια φαινομενική τυχαιότητα; Οι φυσικοί νόμοι που διέπουν το σύμπαν δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός Θεού.

Αλλά;

Τυχαιότητα;

Φαντάσου αντίστοιχα να υποστήριζες ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας (σύνολο λογικών κανόνων) γράφτηκε από τυχαίες τοποθετήσεις 24 συμβόλων επάνω σε χαρτί που επίσης φτιάχτηκε τυχαία.
-
Cloud87
- Phorum.gr user: Cloud87
από Cloud87 » 25 Μαρ 2019, 14:53
Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 13:23
Είσαι μέρος της Φύσης, δεν υπάρχεις χωρίς αυτήν, χρωστάς την ύπαρξή σου σ αυτήν.
Αυτή η φύση απ οτι ξέρω είναι απρόσωπη και δεν ζητάει πίσω δανεικά. Οπότε δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν πληρώσω.
Όχι, δεν θα ήθελα να ζήσω 120 χρόνια.
Το θέμα πάντα είναι βέβαια και πως θα ζείς. Αν ζούσες στην τωρινή σου υγιή ή σχετικά υγιή και ευέλικτη μορφή;
Θα έλεγα αντί να προσπαθούμε να ζήσουμε τόσα χρόνια να δουλέψουμε λίγο περισσότερο τον φόβο του Θανάτου.
Δεν υπάρχει τίποτα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Το μηδέν όπως και να το κοιτάξεις είναι το μηδέν.
Για την ακρίβεια, όντας ήδη νεκρός, στα @@ σου που θα γίνεις σκόνη.
Αυτά που λέγαμε.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
-
Ίφιδα
από Ίφιδα » 25 Μαρ 2019, 15:04
Cloud87 έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 14:53
Αυτή η φύση απ οτι ξέρω είναι απρόσωπη και δεν ζητάει πίσω δανεικά. Οπότε δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν πληρώσω.
Είναι απρόσωπη και δανεικά δεν ζητάει, αλλά χρωστάμε σε άλλα "πρόσωπα" της Φύσης, στους μελλοντικούς ανθρώπους. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε πλεονέκτες. Πώς θα ζήσουμε τόσοι δισεκατομμύρια άνθρωποι εδω πάνω; Ας ζήσουμε αυτό που μας αναλογεί κι ας αφήσουμε και τις μελλοντικές γεννιές να ζήσουν, πράγμα που δε θα γίνει αν εμείς θέλουμε την αθανασία. Η πραγματική αθανασία θα είναι βαρετή, τα 120 χρόνια δεν ειναι αθανασία, μετά πάλι θα πεθάνεις, πάλι στο "μηδέν" θα φτάσεις. Ποιά η διαφορά λοιπόν; Η παράταση του αναπόφευκτου;
Νομίζω ότι έχει περισσότερο αξία να ζήσεις καλά 60-70-80 χρόνια παρά να ζήσεις 120. Η ποιότητα έχει σημασία δηλαδή. Να φύγεις γεμάτος, όχι απλά υγιής και ευέλικτος. Σπάνιο και πολύ δύσκολο
-
Highlander
από Highlander » 25 Μαρ 2019, 15:06
Ίφιδα έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 15:04
Cloud87 έγραψε: ↑25 Μαρ 2019, 14:53
Είναι απρόσωπη και δανεικά δεν ζητάει, αλλά χρωστάμε σε άλλα "πρόσωπα" της Φύσης, στους μελλοντικούς ανθρώπους. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε πλεονέκτες. Πώς θα ζήσουμε τόσοι δισεκατομμύρια άνθρωποι εδω πάνω; Ας ζήσουμε αυτό που μας αναλογεί κι ας αφήσουμε και τις μελλοντικές γεννιές να ζήσουν, πράγμα που δε θα γίνει αν εμείς θέλουμε την αθανασία. Η πραγματική αθανασία θα είναι βαρετή, τα 120 χρόνια δεν ειναι αθανασία, μετά πάλι θα πεθάνεις, πάλι στο "μηδέν" θα φτάσεις. Ποιά η διαφορά λοιπόν; Η παράταση του αναπόφευκτου;
Νομίζω ότι έχει περισσότερο αξία να ζήσεις καλά 60-70-80 χρόνια παρά να ζήσεις 120. Η ποιότητα έχει σημασία δηλαδή. Να φύγεις γεμάτος, όχι απλά υγιής και ευέλικτος. Σπάνιο και πολύ δύσκολο
Τη ζωή δεν τη χορταίνεις ποτέ.
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 1106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Naranjita
19 Σεπ 2024, 05:50
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 1345 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Coolblue
01 Ιούλ 2023, 20:57
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 1150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
16 Σεπ 2023, 19:49
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 1156 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
04 Ιούλ 2023, 23:26
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.