Πέτρες ή χαλίκι από κάτω.μίστερ μαξ έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 09:53
Σε ευχαριστω! Ομως οι αρχαιοι ημων ειχαν λαμαρινες; φιλολογικοτο ερωτημα γιατι αποφασισα ψησταρια.
Φιλολογική η απάντηση.
Πέτρες ή χαλίκι από κάτω.μίστερ μαξ έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 09:53
Σε ευχαριστω! Ομως οι αρχαιοι ημων ειχαν λαμαρινες; φιλολογικοτο ερωτημα γιατι αποφασισα ψησταρια.
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 09:00να βοηθήσεις το μικρό.
πες ιδέες!
μίστερ μαξ έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 08:40Σωστο μεν αλλα:stavmanr έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 08:00Αυτά τα έθιμα είχαν νόημα όταν οι άνθρωποι έτρωγαν κρέας μία φορά το μήνα ή το τρίμηνο. Τότε γιόρταζαν με "πλούσιο γεύμα" την πιο σημαντική γιορτή της ορθοδοξίας.
Σήμερα που οι μισοί έχουν προβλήματα από ζάχαρο και χοληστερίνη, το συγκεκριμένο έθιμο έχει χάσει το νόημά του.
Α)τωρα το 75% τρωμε τζανκ ή πολυ επεξεργασμενο φαγητο. Ευκαιρια για να φαμε πραγμαυικο κρεας
Β)τωρα συνηθως τρωμε μονοι ή μονο με 1-2ατομα παρεα. Ευκαιρια να φαμε τουτ λα φαμιγ και να τσακωθουμε για πολιτικα θεματα. Θα τσακισουμε τους φασιστες και στο οικογενιακο τραπεζι.
ναι...είναι μικιό!!!!
shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
Έχω μάθει από τους καλύτερους στο θέμα (Στερεοελλαδίτες, για την ακρίβεια επαγγελματία από "κει χάμω") και σε 1,5 ώρα (το πολύ 1 & 3/4) έχω βγάλει αρνί/κατσίκι λουκούμι, ψημένο μέχρι το κόκκαλο, με ξεροψημένες πετσούλες και όλα τα ζουμιά του.
Αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να πω κουβέντα...
ΜΗ.ΚΥ.Ο;κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:56ναι...είναι μικιό!!!!
shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
Έχω μάθει από τους καλύτερους στο θέμα (Στερεοελλαδίτες, για την ακρίβεια επαγγελματία από "κει χάμω") και σε 1,5 ώρα (το πολύ 1 & 3/4) έχω βγάλει αρνί/κατσίκι λουκούμι, ψημένο μέχρι το κόκκαλο, με ξεροψημένες πετσούλες και όλα τα ζουμιά του.
Από μιάμιση έως το πολύ δύο, ανάλογα με τα κιλά του ζώου. Άκου που σου λέω.dna replication έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 11:16shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
από τον ρουμελιώτη ψήστη τσίμπησα,
αλλά η μιάμιση ώρα μου φαίνεται πολύ λίγη