Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 09 Μάιος 2018, 08:52

name έγραψε:
09 Μάιος 2018, 01:51
Υποστηριζω την αποψη, αλλωστε ειναι και η πιο λογικη σε σχεση με τις πληροφοριες που εχουμε απ τις πηγες. Απαντα αρκετα ερωτηματα που προκυπτουν οπως πχ ειναι δυνατον να πας να σφαζεις αγνωστους και μετα να κανεις αγαπουλες με τον μητσο; Τοτε γιατι αντι για τα ουκ στην μαχη, δεν στελνουμε τους χορευτες της λυρικης;
Σε ένα σημείο που διατηρώ μια ένσταση-επιφύλαξη σε αυτά που είχες γράψει αρχικά είναι στα περί Ρωμαίων. Έχω την αίσθηση ότι οι "παραδοσιακοί" Ρωμαίοι, ωθούμενοι από μια τάση να διακριθεί το ρωμαϊκό από το ελληνικό αλλά και από κάποια φαινόμενα σε περιοχές που πριν από αυτούς ήταν υπό ελληνιστική διοίκηση (αν και δε μπορούν να αποδοθούν σε αυτή), είχαν αφήσει αιχμές περί ομοφυλοφυλίας (ενεργητικής-παθητικής-παιδοφιλίας) στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και μέσα στην γενικευμένη παρακμή (και των ηθών) της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο Χριστιανισμός άφησε (αρκετά πιο δικαιολογημένες πάντως) αιχμές για γενικευμένη ομοφυλοφυλία στους "εθνικούς" (και γενική χαλάρωση των ηθών).

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 08:57

Maspoli έγραψε:
09 Μάιος 2018, 08:52
name έγραψε:
09 Μάιος 2018, 01:51
Υποστηριζω την αποψη, αλλωστε ειναι και η πιο λογικη σε σχεση με τις πληροφοριες που εχουμε απ τις πηγες. Απαντα αρκετα ερωτηματα που προκυπτουν οπως πχ ειναι δυνατον να πας να σφαζεις αγνωστους και μετα να κανεις αγαπουλες με τον μητσο; Τοτε γιατι αντι για τα ουκ στην μαχη, δεν στελνουμε τους χορευτες της λυρικης;
Σε ένα σημείο που διατηρώ μια ένσταση-επιφύλαξη σε αυτά που είχες γράψει αρχικά είναι στα περί Ρωμαίων. Έχω την αίσθηση ότι οι "παραδοσιακοί" Ρωμαίοι, ωθούμενοι από μια τάση να διακριθεί το ρωμαϊκό από το ελληνικό αλλά και από κάποια φαινόμενα σε περιοχές που πριν από αυτούς ήταν υπό ελληνιστική διοίκηση (αν και δε μπορούν να αποδοθούν σε αυτή), είχαν αφήσει αιχμές περί ομοφυλοφυλίας (ενεργητικής-παθητικής-παιδοφιλίας) στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και μέσα στην γενικευμένη παρακμή (και των ηθών) της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο Χριστιανισμός άφησε (αρκετά πιο δικαιολογημένες πάντως) αιχμές για γενικευμένη ομοφυλοφυλία στους "εθνικούς" (και γενική χαλάρωση των ηθών).
Η κατασυκοφάντηση των "εθνικών" από τους χριστιανούς είναι γνωστή τακτική πλέον σε όλους τους μελετητές προκειμένου να επικρατήσει η νέα θρησκεία.
Εδώ κατακρεουργούσαν τα γεννετήσια μέλη των αγαλμάτων διότι θεωρούσαν πως ήταν ανίερα και προσβλητικά.
Αυτό δηλαδή, το κάλλος, που ενέπνευσε και τον Όμηρο ακόμη ήρθε να καταδικάσει η νέα θρησκεία, να το εκμαυλίσει και να φορέσει παρωπίδες στο ανθρώπινο πνεύμα.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 09:05

Είδαμε στα παραπάνω αναρτηθέντα κείμενα ότι η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο "ύβρις".
Ας δούμε λοιπόν τι ήταν η ύβρις και ποια η σχέση της με τα θρησκευτικά πιστεύω της εποχής.

Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων της αρχαιότητας η οποία ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τον Ελληνισμό μέχρι τις μέρες μας.
Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, απρόσεκτο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες, τους νόμους του Κράτους και κυρίως στους θεούς, συμπεριφορά η οποία αντανακλούσε πάνω στους άλλους ανθρώπους - άγραφοι ηθικοί νόμοι, οι οποίοι επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση - θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὓβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.

(Το μπολνταρισμένο για κάποιους που ισχυρίστηκαν ότι οι κοινοί θνητοί εμιμούντο τους Θεούς με βάση τον μύθο του Γανυμήδη)

Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον
υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 09 Μάιος 2018, 09:36

Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 07:55
zteo έγραψε:
08 Μάιος 2018, 21:52
Η Ινσομνια εβαλε σαν ((καταλογο απαγορευσης)) την αποψη ενος αρχαιου φιλοσοφου.Πουθενα και κανενας αλλος συγγραφεας δεν αναφερει για τετοιο ((καταλογο)).Μπορει να μην ειμαι το ποιο ορθογραφικο ατομο αλλα Ελληνικα ξερω να γραφω.Εσυ ξερεις να διαβαζεις Ελληνικα?Διοτι αυτο που εγραψα παραπανω δεν το διαβασες.
Αισχίνης κατά Τιμάρχου λέει στην παράγραφο 21:

«Εάν τις Αθηναίος εταιρήση, μη εξέστω αυτώ των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδ' ιερωσύνην ιε-ρώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμίαν, μήτε ένδημον μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν μήτε χειροτονητήν, μηδ' επί κηρυκείαν αποστελλεσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδ' εν ταις κοιναίς στεφανοφορίαις στεφανούσθω, μηδ' εντός (της αγοράς) των περιραντηρίων πορευέσθω. Εάν δε τις ταύτα ποιή, καταγνωσθέντος αυτού εταιρείν θανάτω ζημιούσθω».

Δηλαδή:

«Αν κάποιος Αθηναίος εταιρήσει (κάνει ομοφυλοφιλική σχέση), απαγορεύεται να γίνει ένας από τους εννέα άρχοντες, ούτε μπορεί να γίνει ιερέας, ούτε να συνηγορήσει σε δημόσιο δικαστήριο, ούτε να έχει κανένα αξίωμα, ούτε εντός των ορίων του δήμου ούτε εκτός, είτε με κλήρο είτε με χειροτονία, ούτε να αποσταλεί ως κήρυκας, ούτε να εκφέρει γνώμη, να μη μπαίνει στα δημόσια ιερά, ούτε στις τελετές στεφανοφυρίας να φέρει στεφάνι, ούτε να περνάει από τους ραντισμένους με αγίασμα χώρους της αγοράς. Αν κάποιος τα κάνει αυτά, ενώ έχει βρεθεί ένοχος, για ομοφυλοφυλία, να τιμωρείται με θάνατο».
Ενα κειμενο εχεις και το κανεις σημαια οτι και καλα εκφραζει τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο.Οχι δεν ειναι υβρις οτι ατομα ειχαν ομοφυλοφιλικες σχεσεις στην Αρχαια Ελλαδα.Υβρις ειναι οτι προσπαθεις να επιβαλεις την χριστιανικη ηθικη περι ετεροφυλιας-ομοφυλοφιλιας στον Αρχαιο Ελληηνικο πολιτισμο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 09:42

zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:36
Ενα κειμενο εχεις και το κανεις σημαια οτι και καλα εκφραζει τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο.Οχι δεν ειναι υβρις οτι ατομα ειχαν ομοφυλοφιλικες σχεσεις στην Αρχαια Ελλαδα.Υβρις ειναι οτι προσπαθεις να επιβαλεις την χριστιανικη ηθικη περι ετεροφυλιας-ομοφυλοφιλιας στον Αρχαιο Ελληηνικο πολιτισμο.
Εγώ τουλάχιστον έχω ένα, εσύ κανένα!!!
Από πού συμπέρανες ότι προσπαθώ να επιβάλλω εγώ τη χριστιανική ηθική; ΄Οσον αφορά εμένα προσωπικά απέχεις παρασάγγας...
Σχετικά δε, με την σεξουαλικότητα στην αρχαία Ελλάδα, μπορείς να διαβάσεις όλες τις αναρτήσεις στην σελ. 14 και ξαναέλα να συζητήσουμε.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 09 Μάιος 2018, 09:45

Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:42
zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:36
Εγώ τουλάχιστον έχω ένα, εσύ κανένα!!!
Από πού συμπέρανες ότι προσπαθώ να επιβάλλω εγώ τη χριστιανική ηθική; ΄Οσον αφορά εμένα προσωπικά απέχεις παρασάγγας...
Σχετικά δε, με την σεξουαλικότητα στην αρχαία Ελλάδα, μπορείς να διαβάσεις όλες τις αναρτήσεις στην σελ. 14 και ξαναέλα να συζητήσουμε.
Να ξαναρωτησω στην Αρχαια Ελλαδα υπηρχε ομοφυλοφιλια η ειχαν και ομοφυλοφιλικες σχεσεις?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 09 Μάιος 2018, 09:49

Chainis έγραψε:
09 Μάιος 2018, 08:19
zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 00:42
Φινγκόλφιν έγραψε:
09 Μάιος 2018, 00:36
Επίσης, από την αρχαία Ελλάδα έχουν επιβιώσει οι απόψεις της ελίτ, αυτών που δημιούργησαν τις πηγές. Δεν ξέρουμε τι απόψεις είχε ο αγράμματος λαός, οι γυναίκες ή οι δούλοι.
Πολλη σωστο αυτο που γραφεις.
Παρα πολλή σωστό ; :smt005:

Μου αρέσει που πιο πίσω έγραφες για φιλολόγους.
Τώρα θα θυμώσει και θα τα γράφει σωστά. Έχω παρατηρήσει πως όταν θυμώνει, μόνον τόνους δεν βάζει, όλα τα άλλα τα έχει σωστά.
Μάλλον αιματώνεται ο εγκέφαλος επειδή του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και γράφει σαν απόφοιτος δημοτικού. Κάτι είναι και αυτό.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 09:51

zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:45
Να ξαναρωτησω στην Αρχαια Ελλαδα υπηρχε ομοφυλοφιλια η ειχαν και ομοφυλοφιλικες σχεσεις?
Να ξαναπαντήσω όπως αναφέρεται και στα κείμενα που επιμένεις να ΜΗΝ διαβάζεις.
Όπως υπάρχει σήμερα υπήρχε και τότε με τη διαφορά ότι τότε οι νόμοι ήταν πολύ πιο αυστηροί και σαν γεννετήσια πράξη καταδικαστέα με ποινές που περιθωριοποιούσαν και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επέφεραν έως και την ποινή του θανάτου.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 09 Μάιος 2018, 09:53

Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 08:57
Η κατασυκοφάντηση των "εθνικών" από τους χριστιανούς είναι γνωστή τακτική πλέον σε όλους τους μελετητές προκειμένου να επικρατήσει η νέα θρησκεία.
Εδώ κατακρεουργούσαν τα γεννετήσια μέλη των αγαλμάτων διότι θεωρούσαν πως ήταν ανίερα και προσβλητικά.
Αυτό δηλαδή, το κάλλος, που ενέπνευσε και τον Όμηρο ακόμη ήρθε να καταδικάσει η νέα θρησκεία, να το εκμαυλίσει και να φορέσει παρωπίδες στο ανθρώπινο πνεύμα.
Κοίτα εγώ Χριστιανός είμαι οπότε μπορείς να με πεις προκατειλημμένο. Θεωρώ όμως ότι το παραπάνω σχόλιο είναι παραπάνω συναισθηματικό από όσο "χρειάζεται". Πρέπει να κρίνεις τα πράγματα μέσα στα περιβάλλον της τότε εποχής-οι Χριστιανοί δεν είχαν λάβει και την πιο αγαπησιάρικη συμπεριφορά εκ μέρους των "εθνικών". Για αιώνες. Μάλλον φτηνά τη γλύτωσαν οι "εθνικοί"

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 09:59

Maspoli έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:53
Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 08:57
Κοίτα εγώ Χριστιανός είμαι οπότε μπορείς να με πεις προκατειλημμένο. Θεωρώ όμως ότι το παραπάνω σχόλιο είναι παραπάνω συναισθηματικό από όσο "χρειάζεται". Πρέπει να κρίνεις τα πράγματα μέσα στα περιβάλλον της τότε εποχής-οι Χριστιανοί δεν είχαν λάβει και την πιο αγαπησιάρικη συμπεριφορά εκ μέρους των "εθνικών". Για αιώνες. Μάλλον φτηνά τη γλύτωσαν οι "εθνικοί"
Νομίζω πως σου διαφεύγει πως οι πρώτοι χριστιανοί ήταν κυρίως οι αμόρφωτοι, οι απαίδευτοι και οι δούλοι. Άνθρωποι δηλαδή που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το πνεύμα και τον πολιτισμό.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 09 Μάιος 2018, 10:00

Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:51
zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:45
Να ξαναπαντήσω όπως αναφέρεται και στα κείμενα που επιμένεις να ΜΗΝ διαβάζεις.
Όπως υπάρχει σήμερα υπήρχε και τότε με τη διαφορά ότι τότε οι νόμοι ήταν πολύ πιο αυστηροί και σαν γεννετήσια πράξη καταδικαστέα με ποινές που περιθωριοποιούσαν και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επέφεραν έως και την ποινή του θανάτου.
Μονο απο την απαντηση σου δειχνει οτι προσπαθεις να επιβαλεις την χριστιανικη ηθικη στην Αρχαια Ελλαδα.Το τοτε δεν εχει σχεση με το σημερα.Αλλα ετσι ειναι στο μυαλλο καποιων υπαρχει ενας αχταρμας οπου εξισωνοντε ανομοια πραγματα ωστε να αποδειξουμε οτι τιποτα δεν αλλαξε απο την αρχαιοτητα ως σημερα.Ετσι λοιπον οι εχθροι της προοδου και της εξελιξης παραποιου τον Ελληνικο πολιτισμο σε επιπεδο εξεφτελισμο του για να εχουν ενα αλλοθι στην πολιτικη καφριλα που τους διατρεχει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 10:02

zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 10:00
Μονο απο την απαντηση σου δειχνει οτι προσπαθεις να επιβαλεις την χριστιανικη ηθικη στην Αρχαια Ελλαδα.Το τοτε δεν εχει σχεση με το σημερα.Αλλα ετσι ειναι στο μυαλλο καποιων υπαρχει ενας αχταρμας οπου εξισωνοντε ανομοια πραγματα ωστε να αποδειξουμε οτι τιποτα δεν αλλαξε απο την αρχαιοτητα ως σημερα.Ετσι λοιπον οι εχθροι της προοδου και της εξελιξης παραποιου τον Ελληνικο πολιτισμο σε επιπεδο εξεφτελισμο του για να εχουν ενα αλλοθι στην πολιτικη καφριλα που τους διατρεχει.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι πρόοδος και εξέλιξη είναι η ομοφυλοφιλία
και πολιτική καφρίλα η ετεροφυλία;
Σε τι επίπεδο φασισμού βρίσκεσαι;

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 09 Μάιος 2018, 10:03

Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:59
Νομίζω πως σου διαφεύγει πως οι πρώτοι χριστιανοί ήταν κυρίως οι αμόρφωτοι, οι απαίδευτοι και οι δούλοι. Άνθρωποι δηλαδή που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το πνεύμα και τον πολιτισμό.
Οι πρώτοι Χριστιανοί, σίγουρα δεν κατέστρεψαν κανένα άγαλμα και λάμβαναν διωγμούς για πλάκα

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 09 Μάιος 2018, 10:05

zteo έγραψε:
09 Μάιος 2018, 10:00

Υπερβολικές εκφράσεις ρε ΖΤΕΟ. Παραποιήσεις γίνονταν και γίνονται από διάφορες μεριές

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 09 Μάιος 2018, 10:07

Maspoli έγραψε:
09 Μάιος 2018, 10:03
Isomnia έγραψε:
09 Μάιος 2018, 09:59
Οι πρώτοι Χριστιανοί, σίγουρα δεν κατέστρεψαν κανένα άγαλμα και λάμβαναν διωγμούς για πλάκα
Δεν είναι του θέματος, και δεν μου αρέσει να παρεκλίνω στα νήματα, αλλά γιατί νομίζεις ότι εκδιώχθηκαν οι πρώτοι χριστιανοί;
Επειδή ήταν καλοί και αγαθοί και δεν πείραζαν κανέναν;
Ρητορικό το ερώτημα και συνεχίζουμε στο θέμα μας. Αν θέλεις άνοιξε νήμα να το συζητήσουμε εκεί.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών