Είναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Είναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;
πΩ ΡΕ ΠΣΤΗΕΓΚΕΦΑΛΙΚΌς ΚΥΚΛΏΝΑς...ΔΕΝ ΝΟΙΏΘΕΙ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ...
Γιατί δεν ΛΑΘΡΟμεταναστεύετε στην Κίνα ή στην Β.Κορέα;
Γιατί επί 70 χρόνια δεν μετανασττεύατε στην Σοβιετική Ένωση;
Γιατί δεν πάτε ΛΑΘΡΟμετανάστες στην Σαουδική ΑΡΑΒΊΑ;
Γιατί επί 70 χρόνια δεν μετανασττεύατε στην Σοβιετική Ένωση;
Γιατί δεν πάτε ΛΑΘΡΟμετανάστες στην Σαουδική ΑΡΑΒΊΑ;
Είναι αργά και είμαι έξω. Θα ποσταρω αύριο πως διαχειρίζεται το ΚΚ Κίνας τη μετανάστευση αλλά και τις πολιτικές της δημοκρατίας της Σιγκαπούρης του πλέον καπιταλιστικού κράτους του πλανήτη
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Τωρα που λετε και για ΚΚΕ δεν εθιξα καν την περιπτωση της Κορεας αλλα και της Κινας αν δεν κανω λαθος που απαγορευε την εσωτερικη μεταναστευση και μονο με ειδικες αδειες παραχωρουσε αυτο το δικαιωμα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
δικαιωμα δεν ειναι ουτε ηταν ποτε ... η μεταναστευση ηταν και ειναι ανθρωπινη επιδιωξη ... πρεπει να αγωνιστει καποιος να τον δεχτουνε η να τον ανεχτουνε σε ξενες περιοχεςΕίναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Νομίζω ισχύει ακόμα η απαγόρευση. Τα εργατικά σου δικαιώματα ισχύουν σε συγκεκριμένη περιοχή. Στην Κίνα είναι και πρακτικό το θέμα. Θα άδειαζε όλη η επαρχία για να πάει Πεκίνο, Σανγκάη κλπ. Που να χωρέσουν;
Δηλαδή μπορούσαν τον καιρό των Ελληνοπερσικών πολέμων να έρθουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα 5000 Πέρσες; Δεν νομίζω. Μη συγκρίνουμε την μεμονωμένη μετακίνηση με τις μαζικές ροές πληθυσμών των τελευταίων δεκαετιών.hellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 23:38Ήταν όμως πανεύκολο να μεταναστεύσει από την Γερμανία στην Γαλλία, τον μεσαίωνα, στο απόγειο της θεοκρατίας.Οργισμένος έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 23:28Δεν υπηρχαν εθνη κρατη. Και δεν ηταν τοσο ελευθερα οσο υπονοεις.hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 14:24
Πάντως από το 300.000 π.Χ. μέχρι τον 20ό αιώνα μ.Χ. δεν υπήρχε όρος "λαθρομετανάστευση" και ο κόσμος μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα.
Εν γενει ο ελεγχος μεταναστευσης ενισχυθηκε με την γεννηση των εθνων. Αυτο βεβαια δεν λεει κατι. Στο απογειο των κρατων θρησκειων δεν ηταν και κατι ευκολο ενας πχ χριστιανος να μεταναστευσει στην αραβια ή το αντιστροφο.
Οπως και παλαιοτερα στις πολεις κρατη το αντιστοιχο.
Με μια πρώτη επιπόλαιη σκέψη νομίζω ότι ένας λόγος είναι η ιδιοκτησία και ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και προστατεύεται έτσι όπως την γνωρίζουμε στην χώρα μας.paul25 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 00:36Ωστοσο ακομα κανενας δεν εχει φερει ενα λογικο επιχειρημα γιατι δεν ειναι δικαιωμα η μεταναστευση. Το δικο μου λογικο επιχειρημα ειναι, εφοσον ενδεχεται να το κανεις ο ιδιος η το αναγνωριζεις ως δικαιωμα για τους δικους σου, δεν μπορεις απο την στιγμη που το αναγνωριζεις ως δικαιωμα, να το αναγνωριζεις μονο για καποιους και για καποιους αλλους οχι, διοτι τοτε δεν ειναι δικαιωμα, αλλα υποκειμενικη πεποιθηση και αν αυριο καποιος σε περιορισει να μεταναστευσεις τοτε δεν θα πρεπει να το διεκδικησεις. Εκτος αν το διεκδικησεις ως δικαιωμα για ολους.
Πάρε ένα απλό παράδειγμα. Το δικαίωμα σε στέγη και τροφή. Αν μου πέσει το σπίτι από σεισμό θα θεωρήσεις λογικό να έρθω να κλέψω τροφή από το δικό σου ή να σε διώξω για να στεγάσω την οικογένειά μου γιατί αποτελεί "ανθρώπινο δικαίωμα";
Μετά υπάρχουν συνθετότεροι λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανισορροπία που δημιουργείται σε μια κοινωνία από μαζικές ροές ανθρώπων κυρίως οικονομικά κατεστραμμένων. Αν ήταν να μας έρχονταν 100-200 άτομα κάθε χρόνο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς με ιδιαίτερες δεξιότητες και μόρφωση που θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην εγχώρια αγορά κανείς δεν θα μιλούσε για μεταναστευτικό.
Το παραδειγμα που λες ειναι τα ορια της ελευθεριας που ολοι αποδεχομαστε οτι υπαρχουν και αναγραφεται και ως ρητρα στη Χαρτα Δικαιωματων που παρεθεσε ο Nandros. Με βασει αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο. Για να λειτουργουν σωστα τα δικαιωματα πρεπει η πολιτεια να τα βοηθα να λειτουργησουν, ετσι αν εσενα πεσει το σπιτι σου σε σεισμο και για προστατευθουν τα δικαιωματα ΟΛΩΝ, το κρατος θα σε περιθαλψει. Πως θα σου φαινοταν να αδιαφορουσε για σενα το πληγεντα και υπακουγε σε καποιους που θα το συμβουλευαν οτι δεν θα πρεπει να ξοδευει σε προνοια.ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:17Με μια πρώτη επιπόλαιη σκέψη νομίζω ότι ένας λόγος είναι η ιδιοκτησία και ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και προστατεύεται έτσι όπως την γνωρίζουμε στην χώρα μας.
Πάρε ένα απλό παράδειγμα. Το δικαίωμα σε στέγη και τροφή. Αν μου πέσει το σπίτι από σεισμό θα θεωρήσεις λογικό να έρθω να κλέψω τροφή από το δικό σου ή να σε διώξω για να στεγάσω την οικογένειά μου γιατί αποτελεί "ανθρώπινο δικαίωμα";
Μετά υπάρχουν συνθετότεροι λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανισορροπία που δημιουργείται σε μια κοινωνία από μαζικές ροές ανθρώπων κυρίως οικονομικά κατεστραμμένων. Αν ήταν να μας έρχονταν 100-200 άτομα κάθε χρόνο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς με ιδιαίτερες δεξιότητες και μόρφωση που θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην εγχώρια αγορά κανείς δεν θα μιλούσε για μεταναστευτικό.
Για το αν υπαρχουν η οχι αρνητικες συνεπειες απο μια ακατασχετη μεταναστευση, δεν σημαινει οτι ο καθε ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης να παει να ζησει οπου πιστευει οτι ειναι καλυτερα γι'αυτον και αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποδεχθουμε στην βασει της ιδιας λογικης που θεμελιωσαμε και τα υπολοιπα δικαιωματα του ανθρωπου. Απο εκει και περα μπορουμε να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε στην πραξη, αλλα θα εθελοτυφλουμε και θα το ξερουμε. Οποτε, η απαντηση στην ερωτηση ειναι δικαιωμα η μεταναστευση; Κατηγορηματικα, με την λογικη που θεμελιωσαμε και τα αλλα δικαιωματα, η απαντηση ειναι ΝΑΙ και δεν υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Πως μου φαίνεται όταν είμαι άνεργος και δεν μπορεί (προφανώς) το κράτος να μου βρει δουλειά; Έχω δικαίωμα στην εργασία. Και λοιπόν; Πρακτικό είναι το ζήτημα κυρίως.paul25 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:49Το παραδειγμα που λες ειναι τα ορια της ελευθεριας που ολοι αποδεχομαστε οτι υπαρχουν και αναγραφεται και ως ρητρα στη Χαρτα Δικαιωματων που παρεθεσε ο Nandros. Με βασει αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο. Για να λειτουργουν σωστα τα δικαιωματα πρεπει η πολιτεια να τα βοηθα να λειτουργησουν, ετσι αν εσενα πεσει το σπιτι σου σε σεισμο και για προστατευθουν τα δικαιωματα ΟΛΩΝ, το κρατος θα σε περιθαλψει. Πως θα σου φαινοταν να αδιαφορουσε για σενα το πληγεντα και υπακουγε σε καποιους που θα το συμβουλευαν οτι δεν θα πρεπει να ξοδευει σε προνοια.ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:17Με μια πρώτη επιπόλαιη σκέψη νομίζω ότι ένας λόγος είναι η ιδιοκτησία και ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και προστατεύεται έτσι όπως την γνωρίζουμε στην χώρα μας.
Για το αν υπαρχουν η οχι αρνητικες συνεπειες απο μια ακατασχετη μεταναστευση, δεν σημαινει οτι ο καθε ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης να παει να ζησει οπου πιστευει οτι ειναι καλυτερα γι'αυτον και αυτο ειναι κατι που πρεπει να αποδεχθουμε στην βασει της ιδιας λογικης που θεμελιωσαμε και τα υπολοιπα δικαιωματα του ανθρωπου. Απο εκει και περα μπορουμε να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε στην πραξη, αλλα θα εθελοτυφλουμε και θα το ξερουμε. Οποτε, η απαντηση στην ερωτηση ειναι δικαιωμα η μεταναστευση; Κατηγορηματικα, με την λογικη που θεμελιωσαμε και τα αλλα δικαιωματα, η απαντηση ειναι ΝΑΙ και δεν υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο.
Σε ένα θεωρητικό ή ηθικό επίπεδο θα μπορούσε να γίνει δεκτό ότι έχει δικαίωμα ο άνθρωπος στην μετανάστευση. Και εκεί ίσως με κάποιες ενστάσεις. Γιατί σώνει και καλά να πρέπει να σε αποδεχθεί με το ζόρι μία κοινωνία που μπορεί να μη σε θέλει; Οι ιδέες σου ή ο τρόπος ζωής σου μπορεί να είναι προκλητικός ή ασύμβατος με τα δικά τους ήθη/έθιμα. Γιατί υποχρεούνται να βάλουν ένα διαλυτικό στοιχείο στην δική τους κοινωνία;
Δεν μιλάω και οικονομικούς ή πολιτικούς πρόσφυγες που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες ή κατεστραμμένες περιοχές εξ ανάγκης. Λέω ας πούμε εσύ ενώ έχεις εργασία και καλό βιωτικό επίπεδο να αποφασίσεις μαζί με 10 φίλους σου ότι θέλετε να πάτε στον Αμαζόνιο και να ζήσετε μαζί με μια πρωτόγονη φυλή. Το σοκ που θα προκαλέσετε εκεί μπορεί να είναι τεράστιο. Γιατί είναι δικαίωμά σας;
Αλλά για χάρη της συζήτησης να δεχθούμε πως έχεις το δικαίωμα ως ελεύθερος άνθρωπος να πας όπου επιθυμείς. Πρακτικά όταν αυτό το δικαίωμα ζητήσουν να το εξασκήσουν πολλοί δημιουργείται σωρεία προβλημάτων. Βάλε ας πούμε με το νου σου 200.000 Τούρκους που θα αποφασίσουν να πάνε να εγκατασταθούν στην Κύπρο (όχι στα κατεχόμενα) ως ελεύθεροι άνθρωποι.
- hellegennes
Το θέμα του νήματος είναι αν η μετανάστευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Αν για να καταρρίψεις ότι η μετανάστευση χωρίς περιορισμούς ήταν το καθεστώς μέχρι τον 20ό αιώνα πρέπει να αρχίσεις να παραθέτεις αριθμούς εισβολών, έχεις χάσει το νόημα. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα. Μαζική μετακίνηση δεν νοούνταν στην αρχαιότητα γιατί δεν είχε λόγο ύπαρξης πλην καταστροφών (όπου είχαμε μαζικές μετακινήσεις).ST48410 έγραψε: ↑31 Μαρ 2019, 02:10Δηλαδή μπορούσαν τον καιρό των Ελληνοπερσικών πολέμων να έρθουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα 5000 Πέρσες; Δεν νομίζω. Μη συγκρίνουμε την μεμονωμένη μετακίνηση με τις μαζικές ροές πληθυσμών των τελευταίων δεκαετιών.hellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 23:38Ήταν όμως πανεύκολο να μεταναστεύσει από την Γερμανία στην Γαλλία, τον μεσαίωνα, στο απόγειο της θεοκρατίας.Οργισμένος έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 23:28
Δεν υπηρχαν εθνη κρατη. Και δεν ηταν τοσο ελευθερα οσο υπονοεις.
Εν γενει ο ελεγχος μεταναστευσης ενισχυθηκε με την γεννηση των εθνων. Αυτο βεβαια δεν λεει κατι. Στο απογειο των κρατων θρησκειων δεν ηταν και κατι ευκολο ενας πχ χριστιανος να μεταναστευσει στην αραβια ή το αντιστροφο.
Οπως και παλαιοτερα στις πολεις κρατη το αντιστοιχο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ίσως γιατί η ιδέα ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης ανήκει αυτοδίκαια στα άτομα που γεννήθηκαν σ' αυτό είναι βαθιά παράλογη;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στην πράξη το δικαίωμα της μετανάστευσης συγκρούεται με το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι αρκετά περισσότερο ρυθμισμένο/νομοθετημένο και προστατευμένο στα κράτη και στις κοινωνίες μας έτσι όπως αυτά εξελίχθηκαν. Είναι ανάλογο με το ότι δεν μπορώ να καταλάβω το σπίτι σου επειδή έχασα το δικό μου. Ναι, έχω δικαίωμα σε στέγη αλλά κανείς δεν θα μου το εξασφαλίσει εις βάρος του δικαιώματος της ιδιοκτησίας των άλλων. Τηρουμένων των αναλογιών και για την μετανάστευση. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι έχεις δικαίωμα να πας όπου θέλεις. Στην πράξη αυτό συγκρούεται με τα δικαιώματα αυτών που βρίσκονται ήδη εκεί. Αν δεις μέρος με αθρόα προσέλευση μεταναστών όπως στα νησιά βλέπεις αυτή την σύγκρουση. Και δεν μιλώ για την Ελλάδα που ανήκει γενικώς και αορίστως στους Έλληνες. Μιλάω για το συγκεκριμένο οικόπεδο που είναι του τάδε και έχει γίνει κατάληψη για να βάλει κάποιος ένα τσαντίρι ας πούμε. Όταν έχεις μεγάλους αριθμούς δεν μπορεί να γεννηθεί χώρος από το πουθενά για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και αν δεν τεθεί θέμα πόρων/χρημάτων.
Ρώτησα κάτι παραπάνω όμως για κλειστές εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και την αναστάτωση που μπορεί να φέρει εκεί η παρουσία ξένων. Εκεί θεωρείς επίσης ότι έχεις δικαίωμα και ότι αυτό υπερτερεί του όποιου δικού τους για την προστασία των παραδόσεων και του τρόπου ζωής τους;
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω τα γράφω για την τουριστικού τύπου μετανάστευση - θέλω να πάω να ζήσω εκεί. Όταν υπάρχει πείνα, πόλεμος, φυσική καταστροφή, δηλαδή ζητήματα επιβίωσης υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Ρώτησα κάτι παραπάνω όμως για κλειστές εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και την αναστάτωση που μπορεί να φέρει εκεί η παρουσία ξένων. Εκεί θεωρείς επίσης ότι έχεις δικαίωμα και ότι αυτό υπερτερεί του όποιου δικού τους για την προστασία των παραδόσεων και του τρόπου ζωής τους;
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω τα γράφω για την τουριστικού τύπου μετανάστευση - θέλω να πάω να ζήσω εκεί. Όταν υπάρχει πείνα, πόλεμος, φυσική καταστροφή, δηλαδή ζητήματα επιβίωσης υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δεν υπάρχει ούτε τέτοιο δικαίωμα "όπου θες εσύ".Ο κόσμος χωρίζεται σε διάφορα κράτη που αυτά έχουν το δικαίωμα να δέχονται όποιους ξένους θέλουν.Για αυτό υπάρχουν σύνορα,διαβατήρια,τελωνεία,βίζες,τουριστικά πρακτορεία κλπ.Μηχανισμοί μυριάδων ανθρώπων που ελέγχουν ποιοί μπορούν και για πόσο να μπουν στο κάθε κυρίαρχο κράτος.Αυτή είναι η οργάνωση του πλανήτη σήμερα.Το τι θα γίνει εάν αυτός ενοποιηθεί σε ένα παγκόσμιο κράτος στο μέλλον είναι άλλη υπόθεση.Σήμερα δεν είναι.paul25 έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 21:51Της ελευθεριας επιλογης να φτιαξεις την ζωη σου οπου θες εσυ.Το δικαιωμα της ελευθεριας λοιπον.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 112 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
24 Φεβ 2025, 14:51
-
-
Νέα δημοσίευση Κεφαλαιοκρατία: πεδίο κερδοφορίας το ανθρώπινο αίμα
από Ληστοσυμμορίτης » 04 Ιουν 2024, 08:43 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 1 Απαντήσεις
- 406 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
05 Ιουν 2024, 11:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βρήκαμε ανθρώπινο υπόλειμμα, ενημερώσαμε τις αστυνομικές αρχές...
από Kauldron » 27 Φεβ 2024, 13:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 208 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Φεβ 2024, 14:08
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η σύγχρονη επιστήμη θεωρεί το ανθρώπινο λάθος ως σύμπτωμα και όχι ως αίτιο
από Ληστοσυμμορίτης » 28 Φεβ 2025, 07:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 22 Απαντήσεις
- 732 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
26 Απρ 2025, 08:02
-