Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
να το γεμισει σφιγκτηρες ρε Στεργιο και να δεσει σαν λουκανικο.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Προϋπήρξε κάποια γενική, αμεσοδημοκρατική συνέλευση της οικογένειας στην οποία ορίσθηκες ως ψήστης του οβελία ή σε βάλανε μέσω φασιστικών-παρακρατικών μεθόδων;
Λευτεριά σε όσους/ες/α είναι στα σουβλιά.
Λευτεριά σε όσους/ες/α είναι στα σουβλιά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13765
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Κατάληψη την ημέρα του Πάσχα στο σπίτι του συντρόφου μαξ.
Ως συμπαραστΣη θα του πάμε ένα κομμάτι απ το δικό μας αρνί.
ΥΣ
ΜΗΝ μασάς ρε.
Κάνε ότι σου λέει ο περσε Διάβασε αυτά που σ έστειλα.
Και σχημάτισε το αναρχικό σύμβολο επάνω στο αρνί.
Να το φάνε καλύτερα.
Ως συμπαραστΣη θα του πάμε ένα κομμάτι απ το δικό μας αρνί.
ΥΣ
ΜΗΝ μασάς ρε.
Κάνε ότι σου λέει ο περσε Διάβασε αυτά που σ έστειλα.
Και σχημάτισε το αναρχικό σύμβολο επάνω στο αρνί.
Να το φάνε καλύτερα.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
- Δημοσιεύσεις: 9289
- Εγγραφή: 05 Ιούλ 2018, 11:18
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Υπηρξε ευρυς διαλογος και γενικη συναινεση. Λευτερια σε ολους!
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- Βινόσαυρος
- Δημοσιεύσεις: 6335
- Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο

και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 10:31τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Εγώ πάντως ρώτησα τον φαδερ για το λεμόνι και μου επιβεβαίωσε. Μόνο αλάτι, πιπέρι στο σφαχτό. Και μπόλικο κιόλας να πιαστεί. Λαδόκολλες κτλ δεν χρησιμοποιεί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- Βινόσαυρος
- Δημοσιεύσεις: 6335
- Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
η φώτο είναι τυχαία επιλογή απο γοογλε ιμαγεςshrike έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:24Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 10:31τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Ναι βρε, ΟΚ. Ίσως λάθος μου το "κάνετε" που είπα, πες ότι πάει σε όλους όσοι είπαν πιο πίσω για ώρες ατελείωτες.Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:28η φώτο είναι τυχαία επιλογή απο γοογλε ιμαγεςshrike έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:24Με τόσο λίγο κάρβουνο και τέτοιο μηχανάκι που έχει στη φωτό, γι' αυτό κάνετε 4 ώρες και βάλε να το ψήσετε και σας φαίνονται λίγες οι 1,5 - 2 που λεω. Πιο πολύ ο ήλιος το ψήνει, παρά τα κάρβουνα.Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 10:31τυλιχτο με λαδόκολα/αλουμινοχαρτο
και αστο να σαπίσει στο γύρισμα
μισή ώρα- 1 ώρα πριν το ξεσουβλίσεις
βγάλε και την λαδόκολλα/αλουμινοχαρτο
να πάρει χρώμα
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι βασικά, χωρίς αυτά απλά κοροϊδεύεις, δεν ψήνεις.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
1,5 ωρα αρνι στην σουβλα καλοψημενο δεν παιζει.shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
Έχω μάθει από τους καλύτερους στο θέμα (Στερεοελλαδίτες, για την ακρίβεια επαγγελματία από "κει χάμω") και σε 1,5 ώρα (το πολύ 1 & 3/4) έχω βγάλει αρνί/κατσίκι λουκούμι, ψημένο μέχρι το κόκκαλο, με ξεροψημένες πετσούλες και όλα τα ζουμιά του.
Αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να πω κουβέντα...
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
μίστερ μαξ έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 16:29Δεν ειναι συντηρητικο το περιβαλλον μου, ειναι μωσαικο. Οι περισσοτεροι ειμαστε αναρχοαριστεροι, μουσια κτλ. Αλλα δεν υπαρχουν βεγκαν. Εγω παντως ειμαι βεγκαν φρεντλι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 13:45Πιστεύω ότι έχεις την απόλυτη ευκαιρία για μια γροθιά στο συντηρητικό κατεστημένο του άμεσου περιβάλλοντος σου και ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνέχεια αυτών των βαρβαρικών θρησκευτικών εθίμων.μίστερ μαξ έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 21:27Ανελαβα να κανω τον Οβελια αυτο το πασχα. Ειμαι ηδη αρκετα εκνευρισμενος. Τεσπα. Πως φτιαχνεται ενας σωστος οβελιας; εχετε να προτεινεται καποια ιστοσελιδα; τι υποδομη χρειάζεται; Εδω στην Κυπρο κανουμε μονο σουβλα, τι παθανε ολοι και θελουν οβελια δεν ξερω...Οτι γνωριζετε παιδες, πεστε. Ευχαριστω.
Βάλε στη σούβλα 5 λάχανα, λαδολεμονοαλατοπιπεροριγάνωσε τα και πρόσφερε τις χαρές μιας αναρχοαυτόνομης κοινότητας, που δεν υποτάσσεται στις μικροαστικές συνήθειες. Πάρε και δώσε μια ανάσα λεφτεριάς, μπορείς.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Για να είμαι ειλικρινής, το 1,5 που είπα ήταν το χάι σκορ μου, μια φορά, σε ζώο 13 κιλά και με ιδανικές συνθήκες.Nostalgia έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:341,5 ωρα αρνι στην σουβλα καλοψημενο δεν παιζει.shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
Έχω μάθει από τους καλύτερους στο θέμα (Στερεοελλαδίτες, για την ακρίβεια επαγγελματία από "κει χάμω") και σε 1,5 ώρα (το πολύ 1 & 3/4) έχω βγάλει αρνί/κατσίκι λουκούμι, ψημένο μέχρι το κόκκαλο, με ξεροψημένες πετσούλες και όλα τα ζουμιά του.
Αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να πω κουβέντα...
Το είπα κυρίως για εντυπωσιασμό


Συνήθως είναι μία και τρία τέταρτα με δύο, κάποιες φορές πιάνουμε και τις δύο και λίγο.
Μου έχει τύχει και μια χρονιά, να το καθυστερήσουμε στις 2,5 ώρες σκόπιμα (από τις 2 θα ήταν έτοιμο), επειδή δεν είχαν προλάβει να ετοιμαστούν άλλα πράματα για το τραπέζι.
Ότι γίνεται όμως, γίνεται. Δεν το λέω στην τύχη, ούτε και και το άκουσα από κάπου αλλού. Το κάνω (σχεδόν) κάθε χρόνο μαζί με τον αδελφό μου εδώ και αρκετά χρόνια.
- Βινόσαυρος
- Δημοσιεύσεις: 6335
- Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
λοιπόν, έχει χρόνια, νομίζω είναι πρωτομαγιά, σίγουρα όχι πάσχα
είμαι καλεσμένος σε δύο παρέες
η μία θα πηγαίναμε σε γραφική ψαροταβέρνα για θαλασσινά και ουζάκι
και η άλλη θα 'εκανε αρνί στη σούβλα, σε κτήμα όμως
λέω αρχικά θα ξεκινήσω από το κτήμα
εν συνεχεία θα περάσω για ένα τσιπουράκι από παρέα στην ταβέρνα
και μετά θα πάω στην εξοχή πάλι που θα είναι πιο άνετα
Και έτσι και έγινε, αρχίζουμε πίνουμε τα ρακιά μας έρχεται και άλλος κόσμος στο κήμα
φερνουν όμως και δικά τους μπριζολίδια, παϊδάκια, λουκανίκες κτλπ
μέχρι να γίνει το αρνί να "τσιμπάνε" λίγο.
Φευγω πάω για τσίπουρο στην ταβέρνα, το ένα τσίπουρο γίνεται 2, τα 2 τρια
και πάει λέγοντας όπου εντέλει περνάει κανα 2ωρο από τα 10 λεπτά που
υπολόγιζα να κάτσω.
Κάνω λοιπόν να πάω πίτα στο κτήμα.
Γυρνάω και τι να δω, ήταν όλοι φαγωμένοι απο τα γύρω-γύρω,
οι περισσότεροι άντρες και οι μισές γυναίκες μεθυσμένοι/ες
και το αρνί να γυρίζει μόνο του χωρίς κάρβουνα αφού είχαν γίνει
ντίρλα από το ποτό και το είχαν ξεχάσει.
είμαι καλεσμένος σε δύο παρέες
η μία θα πηγαίναμε σε γραφική ψαροταβέρνα για θαλασσινά και ουζάκι
και η άλλη θα 'εκανε αρνί στη σούβλα, σε κτήμα όμως
λέω αρχικά θα ξεκινήσω από το κτήμα
εν συνεχεία θα περάσω για ένα τσιπουράκι από παρέα στην ταβέρνα
και μετά θα πάω στην εξοχή πάλι που θα είναι πιο άνετα
Και έτσι και έγινε, αρχίζουμε πίνουμε τα ρακιά μας έρχεται και άλλος κόσμος στο κήμα
φερνουν όμως και δικά τους μπριζολίδια, παϊδάκια, λουκανίκες κτλπ
μέχρι να γίνει το αρνί να "τσιμπάνε" λίγο.
Φευγω πάω για τσίπουρο στην ταβέρνα, το ένα τσίπουρο γίνεται 2, τα 2 τρια
και πάει λέγοντας όπου εντέλει περνάει κανα 2ωρο από τα 10 λεπτά που
υπολόγιζα να κάτσω.
Κάνω λοιπόν να πάω πίτα στο κτήμα.
Γυρνάω και τι να δω, ήταν όλοι φαγωμένοι απο τα γύρω-γύρω,
οι περισσότεροι άντρες και οι μισές γυναίκες μεθυσμένοι/ες
και το αρνί να γυρίζει μόνο του χωρίς κάρβουνα αφού είχαν γίνει
ντίρλα από το ποτό και το είχαν ξεχάσει.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Εγω το παιδευω με τις ωρες, χαμηλη φωτια και στην αρχη και ψηλα, μικρες φετες λεμονι μεσα στην κοιλια, αλατοπιπερο και σκορδο μεσα στην κοιλια στα μπουτια και στα χερακια. Φωτια στις ακρες και στην κοιλια λιγοτερο, δεν ειναι σπριντ, εξαλλου ολο το χαζι αυτο ειναι, γιατι να το τελειωσεις γρηγορα;shrike έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:42Για να είμαι ειλικρινής, το 1,5 που είπα ήταν το χάι σκορ μου, μια φορά, σε ζώο 13 κιλά και με ιδανικές συνθήκες.Nostalgia έγραψε: ↑01 Απρ 2019, 11:341,5 ωρα αρνι στην σουβλα καλοψημενο δεν παιζει.shrike έγραψε: ↑30 Μαρ 2019, 10:10Εγώ αναλαμβάνω εδώ και χρόνια το έθιμο και μπορώ να πω ότι είμαι πλέον εξπέρ. Μέχρι και στην Κόνιτσα έχει φτάσει η χάρη μου (ακόμα το θυμούνται μετά από τόσα χρόνια).
Έχω μάθει από τους καλύτερους στο θέμα (Στερεοελλαδίτες, για την ακρίβεια επαγγελματία από "κει χάμω") και σε 1,5 ώρα (το πολύ 1 & 3/4) έχω βγάλει αρνί/κατσίκι λουκούμι, ψημένο μέχρι το κόκκαλο, με ξεροψημένες πετσούλες και όλα τα ζουμιά του.
Αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να πω κουβέντα...
Το είπα κυρίως για εντυπωσιασμό
Συνήθως είναι μία και τρία τέταρτα με δύο, κάποιες φορές πιάνουμε και τις δύο και λίγο.
Μου έχει τύχει και μια χρονιά, να το καθυστερήσουμε στις 2,5 ώρες σκόπιμα (από τις 2 θα ήταν έτοιμο), επειδή δεν είχαν προλάβει να ετοιμαστούν άλλα πράματα για το τραπέζι.
Ότι γίνεται όμως, γίνεται. Δεν το λέω στην τύχη, ούτε και και το άκουσα από κάπου αλλού. Το κάνω (σχεδόν) κάθε χρόνο μαζί με τον αδελφό μου εδώ και αρκετά χρόνια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Κάνετε ένα βασικό λάθος σχεδόν όλοι σας.
Μπερδεύετε το αρνί με το κατσίκι.
Το αρνί θέλει λεμόνι μέσα (σπάει τη μυρωδιά) αλλά όχι λαδόκολλα!
Λαδόκολλά θέλει το κατσίκι για να μη στεγνώσει!
Μπερδεύετε το αρνί με το κατσίκι.
Το αρνί θέλει λεμόνι μέσα (σπάει τη μυρωδιά) αλλά όχι λαδόκολλα!
Λαδόκολλά θέλει το κατσίκι για να μη στεγνώσει!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ας φτιάξουμε μια γλώσσα BASIC ... !
από tanipteros » 06 Δεκ 2023, 01:24 » σε Πληροφορική - 23 Απαντήσεις
- 1361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
18 Δεκ 2023, 19:08
-