Το ερωτικό χαμόγελο...

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
the comet the course the tail

Το ερωτικό χαμόγελο...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 07 Απρ 2019, 10:23

Της Κέλλυ Σταμούλη*

Δεν ερωτεύομαι μόνο αυτούς που ερωτεύομαι… Κανείς μας νομίζω. Ερωτευόμαστε όσους μας κινούν το ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή κάτι μας… κινούν, μας «συν-κινούν». Οσους έχουν αυτό το πολύτιμο, το λαχταριστό, το ακριβοπόθητο το «κάτι». Στην αύρα, στο βλέμμα, στο χαμόγελο…

Σε πρόσφατη ομιλία του, για μια απειροελάχιστη στιγμή που σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε, κοίταξε έντονα το κοινό του και κάνοντας μια παύση, χαμογέλασε παρατεταμένα. Με ζηλευτή αθωότητα και πρόδηλη ειλικρίνεια μάς χαμογέλασε. Ημουν εκεί και το είδα. Καταμπροστά του. Στο «πρώτο τραπέζι».

Τον κάρφωσα με τον αδυσώπητο, τον αδηφάγο τρόπο μου. Σαν να έβλεπα επί σκηνής τον Στέλιο Μάινα ή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τους οποίους θες κι άλλο, κι άλλο, και ακόμη πιο πολύ να τους κοιτάς και να θαυμάζεις αυτήν την ταλαντούχα ύπαρξή τους.

Αυτό το στιγμιαίο, το σθεναρό χαμόγελό του είναι βαρύνουσας σημασίας, ακριβώς γιατί είναι αυθόρμητο και ως τέτοιο σηματοδοτεί την αισιοδοξία της βούλησης.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτό το φωτεινό χαμόγελο, το οποίο σαφώς υπήρξε εκτός πρωτοκόλλου ομιλίας.

Αυτό το χαμόγελο είναι ένα κατ' εξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα», δηλαδή της «ερωτήσεως».

Κι εξηγούμαι:

Γιατί «ερωτευόμαστε», αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του μας «συν-κινεί» και, με έναν τρόπο, μας προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία «ερωτήσεως» απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα τεκταινόμενα. Ανασκόπησε την Ιστορία, αναγνώστη μου... Ενας ισχυρός ταγός διά της ομιλίας και της παρουσίας του σε θέτει σε τροχιά έρωτα, δηλαδή ερωτήσεως.

Αυτό επιτυγχάνεται, όχι βεβαίως με τις στενώς κομματικές απευθύνσεις του, αλλά με τις ανθρώπινες, μη επιτηδευμένες αποδράσεις του εκ των περιχαρακομένων ορίων που θέτει το δημόσιο αξίωμα. Ετσι λοιπόν η αυθόρμητη, αφιλτράριστη κίνησή του προχθές προδίδει την πεμπτουσία των βαθύτερων ενδόμυχων σκέψεών του.

«Ετσι πολύ ατένισα...» το ερωτικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα έρθουν.

«Το όμορφο χαμόγελο είναι θέμα κατανομής χαρακτηριστικών προσώπου;» ρώτησα τον ποιητή Νίκο Μοσχοβάκο σε συνέντευξη που μου έδωσε για το presspublica.gr. «Το χαμόγελο είναι θέμα κατανομής ψυχής» μου απάντησε ο ποιητής...

*Δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες έκανε το μεταπτυχιακό της στο Δίκαιο Αέρος και Θαλάσσης στο ULB και τη Σχολή Θεάτρου Klein Akademie

Πηγή: https://www.efsyn.gr/nisides/189317_ero ... exi-tsipra
:giggle:

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Το ερωτικό χαμόγελο...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 07 Απρ 2019, 10:27

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 07 Απρ 2019, 10:29

the comet the course the tail έγραψε:
07 Απρ 2019, 10:23
[ ρώτησα τον ποιητή Νίκο Μοσχοβάκο σε συνέντευξη που μου έδωσε για το presspublica.gr. «Το χαμόγελο είναι θέμα κατανομής ψυχής» μου απάντησε ο ποιητής...

Από την συνέντευξη:

Νίκος Μοσχοβάκος, ποιητής: «Στην πραγματικότητα το πιο σέξυ πράγμα είναι ο ίδιος...

Νίκος Μοσχοβάκος :lol::lol::lol:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 07 Απρ 2019, 10:31

παίδες, έχουν αναλυθεί αυτά, αξίζει μόνο να προστεθεί το έτερο βιπεροειδές για τη διακριτική γοητεία (!) του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 07 Απρ 2019, 10:32

Ετσι γαμάει η Κουμουνδούρου
Έτσι αγαπούν οι ποιητές
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 07 Απρ 2019, 11:20

Yochanan έγραψε:
07 Απρ 2019, 10:32
Ετσι γαμάει η Κουμουνδούρου
Έτσι αγαπούν οι ποιητές
:smt005: ρετομαλακαρε :smt005:
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 07 Απρ 2019, 11:21

Αυτό το χαμόγελο είναι ένα κατ' εξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα», δηλαδή της «ερωτήσεως».

έχω διαβάσει πως πολλές φορές αποδίδουμε στους άλλους χαρακτηριστικά
που θα θέλαμε να αναγνωρίσουν εκείνοι σ εμάς

αυτό λοιπόν έπαθε και η κυρία, θα ήθελε να δούμε και το ερωτικό της χαμόγελο (εκτός από τους ερωτικούς της μηρούς)
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 07 Απρ 2019, 11:25

Της Κέλλυ Σταμούλη*

Δεν ερωτεύομαι μόνο αυτούς που ερωτεύομαι… Κανείς μας νομίζω. Ερωτευόμαστε όσους μας κινούν το ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή κάτι μας… κινούν, μας «συν-κινούν». Οσους έχουν αυτό το πολύτιμο, το λαχταριστό, το ακριβοπόθητο το «κάτι». Στην αύρα, στο βλέμμα, στο χαμόγελο…

Σε πρόσφατη ομιλία του, για μια απειροελάχιστη στιγμή που σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε, κοίταξε έντονα το κοινό του και κάνοντας μια παύση, χαμογέλασε παρατεταμένα. Με ζηλευτή αθωότητα και πρόδηλη ειλικρίνεια μάς χαμογέλασε. Ημουν εκεί και το είδα. Καταμπροστά του. Στο «πρώτο τραπέζι».

Τον κάρφωσα με τον αδυσώπητο, τον αδηφάγο τρόπο μου. Σαν να έβλεπα επί σκηνής τον Στέλιο Μάινα ή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τους οποίους θες κι άλλο, κι άλλο, και ακόμη πιο πολύ να τους κοιτάς και να θαυμάζεις αυτήν την ταλαντούχα ύπαρξή τους.

Αυτό το στιγμιαίο, το σθεναρό χαμόγελό του είναι βαρύνουσας σημασίας, ακριβώς γιατί είναι αυθόρμητο και ως τέτοιο σηματοδοτεί την αισιοδοξία της βούλησης.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτό το φωτεινό χαμόγελο, το οποίο σαφώς υπήρξε εκτός πρωτοκόλλου ομιλίας.

Κι εξηγούμαι:

Γιατί «ερωτευόμαστε», αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του μας «συν-κινεί» και, με έναν τρόπο, μας προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία «ερωτήσεως» απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα τεκταινόμενα. Ανασκόπησε την Ιστορία, αναγνώστη μου... Ενας ισχυρός ταγός διά της ομιλίας και της παρουσίας του σε θέτει σε τροχιά έρωτα, δηλαδή ερωτήσεως.

Αυτό επιτυγχάνεται, όχι βεβαίως με τις στενώς κομματικές απευθύνσεις του, αλλά με τις ανθρώπινες, μη επιτηδευμένες αποδράσεις του εκ των περιχαρακομένων ορίων που θέτει το δημόσιο αξίωμα. Ετσι λοιπόν η αυθόρμητη, αφιλτράριστη κίνησή του προχθές προδίδει την πεμπτουσία των βαθύτερων ενδόμυχων σκέψεών του.

«Ετσι πολύ ατένισα...» το ερωτικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα έρθουν.

«Το όμορφο χαμόγελο είναι θέμα κατανομής χαρακτηριστικών προσώπου;» ρώτησα τον ποιητή Νίκο Μοσχοβάκο σε συνέντευξη που μου έδωσε για το presspublica.gr. «Το χαμόγελο είναι θέμα κατανομής ψυχής» μου απάντησε ο ποιητής...

*Δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες έκανε το μεταπτυχιακό της στο Δίκαιο Αέρος και Θαλάσσης στο ULB και τη Σχολή Θεάτρου Klein Akademie

Πηγή: https://www.efsyn.gr/nisides/189317_ero ... exi-tsipra
Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Απρ 2019, 11:55

Μια χαρά βρίσκουμε. Απλά θέλουμε κι άλλες.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 07 Απρ 2019, 16:34

Το πιο όμορφο χαμόγελο το είχε η Marilyn Monroe
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 07 Απρ 2019, 16:36

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 07 Απρ 2019, 16:58

Της Κέλλυ Σταμούλη*

δεν κάνει διακρίσεις η Κέλλυ,

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 07 Απρ 2019, 17:05

αυτά θα πάθουν οι κόρες σας πατεράδες που λείπετε συνέχεια από το σπίτι αναζητώντας την επιτυχία
θα τρέχουν πίσω από τον κάθε ημι-διάσημο και θα μαγεύονται από χαμόγελό του και θα τον λατρεύουν αρκεί να μην είναι διαθέσιμος και να μην είναι μόνο γι'αυτές

https://www.protothema.gr/stories/artic ... plirosoun/

Φευγάτη, διαφορετική, παθιασμένη με οτιδήποτε καταπιανόταν. Εάν την κοιτούσες καλύτερα, εάν έμπαινες λίγο στο μυαλό της προσεγγίζοντας την υπό μία φροϋδική σκοπιά, δεν θα αργούσες να καταλάβεις ότι για αυτό το «περίεργο» κορίτσι ευθυνόταν «ο μπαμπάς». Σύμπλεγμα Οιδιπόδειο, έρωτας βαθύς.

Σήμερα, χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε εκείνη. Πόσο μάλλον ο έρωτάς της για τον «Θεό-μπαμπά» και το πείσμα της να μην ξεχάσει λέξη απ’ όσα της είχε πει: «“Η μέρα, πουλάκι μου έχει 24 ώρες. Τις έξι κοιμόμαστε και τις δεκαοχτώ δουλεύουμε”», μου έλεγε. Τον πατέρα μου δεν τον θυμάμαι ποτέ σπίτι. Μόνο στο γραφείο. Ακόμη και στις διακοπές ήταν κλεισμένος σ’ ένα γραφείο που του στήνανε όπου κι αν πηγαίναμε, έγραφε και διάβαζε πάντοτε μέσα στο σύμπαν της Νομικής. Όχι. Δεν έπαιζε μαζί μου, ούτε με κανάκευε στην αγκαλιά του. Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως, ο Σταμούλης, είχε μια προσωπικότητα ικανή να σε καθηλώνει ακόμη και δια της απουσίας της. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι κι έναν περίγυρο να τον αποθεώνει. Το να σπουδάσω νομικά ήταν κάτι σαν θέλημα του «Θεού-μπαμπά». Το να ακολουθήσω τα χνάρια του ήταν για μένα κάτι παραπάνω από δεδομένο…».

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2019, 17:11

Κλασσικη περίπτωση - που προσπαθει να μην μασαμπουκιαζει και στερειται για να μην γινει 800 οκαδες
Δεν τις δινω πάνω απο 3 χρονια - οτι και να κανει - που θα επικρατήσει ο σωματότυπος και η τάση για τσιμπουσια και θα εμφανιζεται με ρομποφορεματα αλα Μαρίζας Κωχ - Φαραντουρη - Ντέμη Ρούσσου.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 07 Απρ 2019, 17:14

καλό θα είναι να αποφύγεις το σύνδεσμο που παρατέθηκε, φίλε Άγη :lol:

από το οι γερμανοί θα πλερώκουν έχουν μεσολαβήσει άπειροι (και άσωτοι) τακτικοί ελιγμοί, για τους ζαίους και για το ΠΘ
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών