Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα
Re: Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα
προσοχή τα λιοντάρια δαγκώνουν
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Copy paste αυτής της πρότασης αλλά την έκανα πιο μικρή.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:08Ακριβώς αυτό σημαίνει αυτός ο τίτλος. Δεν ξέρω βέβαια πώς ποδοπάτησαν τους ελέφαντες, αλλά με τέτοια σύνταξη, όλα είναι πιθανά.
Και είναι απολύτως σωστό συντακτικά. Απλά παρεμβαίνει και το ''και κατασπάραξαν λιοντάρια'' (που είναι παρενθετική πρότσαη) και σε μπέρδεψε.Τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 08 Απρ 2019, 01:40, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
τελικά του λαθροθήρα ήταν τα λιοντάρια;brb και tyt έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:33Τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα
Ποιόν έφαγαν;
νόμιζα οτι έπλεκες τους κινέζους και δεν μου άρεσε, τώρα αλλάζει.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Τελικά δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ακόμα κρίση και ότι ''φταίει ότι έγινε εδώ και 44 χρόνια''.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: λαθροθήρας ποδοπατήθηκε απο ελέφαντες και κατασπαράχτηκε απο λιοντάρια
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια, λαθροθήρα (κλητική του λαθροθήρα) = Κάποιοι ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν τα λιοντάρια. Μάλλον κάποιοι τυραννόσαυροι
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν, λιοντάρια λαθροθήρα (γενική κτητική του λαθροθήρα) = Τα λιοντάρια του λαθροθήρα ποδοπάτησαν τους ελέφαντες και τους κατασπάραξαν. Σουρεαλισμός.
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα (Χωρίς κόμμα. Πάλι γενική κτητική του λαθροθήρα) = Κάποιοι ποδοπάτησαν ελέφαντες (αδέσποτους) και κατασπάραξαν τα (κατοικίδια) λιοντάρια του λαθροθήρα.
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν, λιοντάρια λαθροθήρα (γενική κτητική του λαθροθήρα) = Τα λιοντάρια του λαθροθήρα ποδοπάτησαν τους ελέφαντες και τους κατασπάραξαν. Σουρεαλισμός.
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα (Χωρίς κόμμα. Πάλι γενική κτητική του λαθροθήρα) = Κάποιοι ποδοπάτησαν ελέφαντες (αδέσποτους) και κατασπάραξαν τα (κατοικίδια) λιοντάρια του λαθροθήρα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
και μάλιστα στο ΠΑκΥ...
αλλά τουλάχιστον κατάλαβε το ''λάθος'' του.
ον τόπικ:
αυτό!!όμως η Φύση είχε διαφορετικά σχέδια.
η φύση εκδικείται!
(✿ ♥‿♥)
Χάρηκα για την τύχη του (να πω την αμαρτία μου ) , όπως είχα χαρεί και με το rampage του κακόμοιρου tilikum .
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: λαθροθήρας ποδοπατήθηκε απο ελέφαντες και κατασπαράχτηκε απο λιοντάρια
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 02:12Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια, λαθροθήρα (κλητική του λαθροθήρα) = Κάποιοι ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν τα λιοντάρια. Μάλλον κάποιοι τυραννόσαυροι
Ρε πστ μου βραδιάτικα.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 02:12Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια, λαθροθήρα (κλητική του λαθροθήρα) = Κάποιοι ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν τα λιοντάρια. Μάλλον κάποιοι τυραννόσαυροι

Αυτό το καταλαβαίνεις; ''Ποδοπάτησαν ελέφαντες (και κατασπάραξαν λιοντάρια) λαθροθήρα''.
Αυτό το καταλαβαίνεις; ''Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα''
Αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνεις; ''Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα''.
Μήπως γιατί είναι βαρετή η ζωή;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 08 Απρ 2019, 02:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μήπως οι λαθροθήρες ήταν από διπλανό κράτος και είχαν περάσει λαθραία και τα σύνορα;
- hellegennes
Δεν είναι συντακτικά σωστή. Θα πρέπει να είναι παθητική σύνταξη για να μην είναι διφορούμενη.brb και tyt έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:33Copy paste αυτής της πρότασης αλλά την έκανα πιο μικρή.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:08Ακριβώς αυτό σημαίνει αυτός ο τίτλος. Δεν ξέρω βέβαια πώς ποδοπάτησαν τους ελέφαντες, αλλά με τέτοια σύνταξη, όλα είναι πιθανά.Και είναι απολύτως σωστό συντακτικά. Απλά παρεμβαίνει και το ''και κατασπάραξαν λιοντάρια'' (που είναι παρενθετική πρότσαη) και σε μπέρδεψε.Τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Μέλη που αποχώρησαν
ή να βάλω ένα μετά ανάμεσα. Τίτλος είναι και πρέπει να είναι σύντομος. Δεν μαμιέται.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 02:21Δεν είναι συντακτικά σωστή. Θα πρέπει να είναι παθητική σύνταξη για να μην είναι διφορούμενη.brb και tyt έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:33Copy paste αυτής της πρότασης αλλά την έκανα πιο μικρή.hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 01:08Ακριβώς αυτό σημαίνει αυτός ο τίτλος. Δεν ξέρω βέβαια πώς ποδοπάτησαν τους ελέφαντες, αλλά με τέτοια σύνταξη, όλα είναι πιθανά.Και είναι απολύτως σωστό συντακτικά. Απλά παρεμβαίνει και το ''και κατασπάραξαν λιοντάρια'' (που είναι παρενθετική πρότσαη) και σε μπέρδεψε.Τον ποδοπάτησαν ελέφαντες και τον κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροθήρα
Την άλλη φορά που θα ανοίξω νήμα για το παράνομο κυνήγι ρινόκερων θα το βάλω στην γλωσσολογία.

- hellegennes
Δεν έχει σχέση με το μήκος. Οι διφορούμενες συντάξεις είναι λανθασμένες από εννοιολογική και όχι γραμματική άποψη. Μια πρόταση πρέπει να έχει σύνταξη που να γίνεται κατανοητή, πέρα από το να ακολουθεί τους γραμματικούς κανόνες. Διφορούμενη είναι μια σύνταξη που μπορεί να σημαίνει δυο ή περισσότερα διαφορετικά πράγματα.
Η φράση «σκυλί δάγκωσε παιδί» είναι μια τέτοια παρόμοια πρόταση. Είναι ίδια σύνταξη με την δικιά σου. Οι δυο μόνες εκδοχές που ο τίτλος σου δεν θα ήταν διφορούμενος είναι αυτές:
1. Ελέφαντες ποδοπάτησαν λαθροθήρα και τον κατασπάραξαν λιοντάρια
2. Λαθροθήρας ποδοπατήθηκε από ελέφαντες και κατασπαράχθηκε από λιοντάρια.
Η φράση «σκυλί δάγκωσε παιδί» είναι μια τέτοια παρόμοια πρόταση. Είναι ίδια σύνταξη με την δικιά σου. Οι δυο μόνες εκδοχές που ο τίτλος σου δεν θα ήταν διφορούμενος είναι αυτές:
1. Ελέφαντες ποδοπάτησαν λαθροθήρα και τον κατασπάραξαν λιοντάρια
2. Λαθροθήρας ποδοπατήθηκε από ελέφαντες και κατασπαράχθηκε από λιοντάρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πιθανον - ειναι ακριβως στα συνορα με δυο κράτη που φημιζονται για τους Poachers που εχουν κ τους ανέχονται.
Ο οπ κερδισε το παρανικ '' Μπαρμπουτσαλος '' με τις φονικες διαθεσεις του προς το συντακτικό.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Εντάξει χαλαρώστε, όλοι καταλαβαίνουμε τί εννοεί ο τίτλος αν και είναι λίγο περίεργη η σύνταξη.
Μπορεί να λυθεί πάντως το συντακτικό πρόβλημα με μια μικρή παρέμβαση όπως:
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια έναν λαθροθήρα
ή
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροκυνηγό
Μπορεί να λυθεί πάντως το συντακτικό πρόβλημα με μια μικρή παρέμβαση όπως:
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια έναν λαθροθήρα
ή
Ποδοπάτησαν ελέφαντες και κατασπάραξαν λιοντάρια λαθροκυνηγό
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 1110 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
28 Οκτ 2024, 00:18