Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό. Ο αυτισμός δεν είναι ένα μόνο πράγμα και δεν εκδηλώνεται σε όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο και κατά συνέπεια υπάρχουν άλλες ανάγκες και απαιτήσεις κατά περίπτωση.πατησιωτης έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 15:48Ένα αυτιστικό παιδί έχει συνείδηση του περιβάλλοντός του;μπορεί να αυτοπροστατευθεί και να μην πέσει σε κανένα χαντάκι ή να αγγίξει κάποιο ηλεκτρικό καλώδιο;μήπως πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να το επιτηρεί διαρκώς;
Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν στο προαύλιο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν στο προαύλιο
Re: Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν στο προαύλιο
πατησιωτης έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 15:48
Ένα αυτιστικό παιδί έχει συνείδηση του περιβάλλοντός του;μπορεί να αυτοπροστατευθεί και να μην πέσει σε κανένα χαντάκι ή να αγγίξει κάποιο ηλεκτρικό καλώδιο;μήπως πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να το επιτηρεί διαρκώς;μήπως ο δάσκαλος δεν μπορεί να το διακρίνει στην αυλή ανάμεσα σε εκατό παιδιά;
Άντε γιατί με τα σύμβολα χάνουμε την ουσία.
Ρώτα τον Κολλάτο...

δεν ειναι κακεντρεχεια.
κακος ανθρωπος ειναι αυτος που εν γνωση του φερνει στον κοσμο παιδια τα οποια ειναι βεβαιο οτι θα περασουν μια μιζερη και δυστυχισμένη ζωη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
μπρεξιτάδες μακάκεςHighlander έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 11:43Ο επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- Υπερκουλτουριάρης
Και; Μόνο οι υγιείς θα πρέπει να είναι ζωντανοί; Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του.Lord Brum έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 13:39
ρε μεγάλε διάβασες τι έγραψα? Δεν την κατηγόρησα για την κακή τύχη που τη βρήκε αλλά 5 παιδιά με αυτισμό δείχνει κάποια γενετική προδιάθεση.Θα έπρεπε να το έχει κόψει το σπορ της τεκνοποίησης στα 2 όταν είδε ότι τα παιδιά της συνεχίζουν αν έχουν πρόβλημα. Από εκεί και πέρα έκανε συνειδητή επιλογή να επιμένει να φέρνει στον κόσμο μη υγειή παιδιά.
Δεν κρίνω την επιλογή της γυναίκας, εφόσον δεν κάνει τα παιδιά με κανέναν συγγενή της. Κράτος που θα την στείρωνε, θα ήταν για μπουρλότο.
΄Oταν ήμουν μικρός, 6-7 χρονών, έπαιζα μπάλα με ένα "κοριτσάκι" στην οικοδομή μου που ήταν γύρω στα 25 και είχε σύνδρομο down. Πολύ την συμπαθούσα, θυμάμαι με πρόσεχε κι όλας, μην κάνω καμιά μαλακία και πεταχτώ στον δρόμο.
Πολύ σωστά.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:18
Και; Μόνο οι υγιείς θα πρέπει να είναι ζωντανοί; Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του.
Τότε θα πρέπει να καταργήσουμε τις προληπτικές εξετάσεις στις εγκύους. Επειδή γίνονται για αυτό το λόγο.
Να προλαμβάνουν να μην γεννιούνται παιδιά με "ειδικά" προβλήματα.
Συμφωνείς;
Όταν μπορείς να αποτρέψεις τη γέννηση ενός ασθενούς ανθρώπου οφείλεις να το κάνεις. Έχεις ιδέα τι απέγινε το κοριτσάκι των 25 ετών όταν οι γονείς του πέθαναν ή γέρασαν και δεν ήταν σε θέση να το φροντίζουν? Ξέρεις τι ζόρι θα έφαγαν τα αδέλφια της (αν είχε) που φορτώθηκαν εφ όρου ζωής τη φροντίδα ενός ανθρώπου που πάντα θα μειονεκτεί και ποτέ δνε θα έχει φυσιολογική ζωή? Εγώ ατακρίνω την επιλογή της επειδή είναι άκρως εγωιστική. Για να νοιώθει αυτή καλά με τον εαυτό της έφερε στον κόσμο όχι 1-2-3 (που οκ δεν ήξερε στην αρχή, νόμισε ότι έτυχε ή δεν είχαν διαγνωστεί τα παιδιά της με το πρόβλημα) αλλά 5 παιδιά με νοητικό πρόβλημα. Δηλαδή αν 2 γονείς με το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας ξέρουν ότι έχουν το πρόβλημα θεωρείς οκ να φέρνουν στον κόσμο παιδιά που μια ζωή θα χρειάζονται μεταγγίσεις? Χωρίς προγενητικούς ελέγχους χωρίς τίπορα?Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:18Και; Μόνο οι υγιείς θα πρέπει να είναι ζωντανοί; Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του.Lord Brum έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 13:39
ρε μεγάλε διάβασες τι έγραψα? Δεν την κατηγόρησα για την κακή τύχη που τη βρήκε αλλά 5 παιδιά με αυτισμό δείχνει κάποια γενετική προδιάθεση.Θα έπρεπε να το έχει κόψει το σπορ της τεκνοποίησης στα 2 όταν είδε ότι τα παιδιά της συνεχίζουν αν έχουν πρόβλημα. Από εκεί και πέρα έκανε συνειδητή επιλογή να επιμένει να φέρνει στον κόσμο μη υγειή παιδιά.
Δεν κρίνω την επιλογή της γυναίκας, εφόσον δεν κάνει τα παιδιά με κανέναν συγγενή της. Κράτος που θα την στείρωνε, θα ήταν για μπουρλότο.
΄Oταν ήμουν μικρός, 6-7 χρονών, έπαιζα μπάλα με ένα "κοριτσάκι" στην οικοδομή μου που ήταν γύρω στα 25 και είχε σύνδρομο down. Πολύ την συμπαθούσα, θυμάμαι με πρόσεχε κι όλας, μην κάνω καμιά μαλακία και πεταχτώ στον δρόμο.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Υπερκουλτουριάρης
Αν οι γονείς επιλέξουν να μην θέλουν τέτοιο παιδί ΟΚ. Δεν νομίζω πως ντε και καλά, θα πρέπει να τα πετάμε στα άχρηστα.Μπακάλης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:23Πολύ σωστά.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:18
Και; Μόνο οι υγιείς θα πρέπει να είναι ζωντανοί; Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του.
Τότε θα πρέπει να καταργήσουμε τις προληπτικές εξετάσεις στις εγκύους. Επειδή γίνονται για αυτό το λόγο.
Συμφωνείς;
Σε αυτή την περίπτωση θα πετούσα το μπαλάκι στην μητέρα.
Αυτοί οι αγγλοσάξονες και οι γερμανικοί λαοί, θέλουν καμια 100στη χρόνια ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν άνθρωποι. Σε εμάς αρκεί μια δεκαετία, φασαριόζοι είμαστε, αλλά στην ουσία μας, πιο πολιτισμένοι.
Χωρίς να σημαίνει πως είμαι καλός και εσύ κακός ή το αντίστροφο, δεν θέλω καν να μπω στην διαδικασία να συζητήσω τέτοια άποψη, γιατί θα μου χαλάσει την διάθεση πρωί-πρωί.
Αν αρρωστήσεις εσύ με κάτι μακροχρόνιο, ελπίζω να μην πουν οι οικείοι σου, άντε να ξεμπερδεύουμε γρήγορα.
αν αρρωστήσω με κάτι μακροχρόνιο, ανίατο και χωρίς ποιότητα ζωής θα ξεμπερδέψω μόνος μου.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:38Αν οι γονείς επιλέξουν να μην θέλουν τέτοιο παιδί ΟΚ. Δεν νομίζω πως ντε και καλά, θα πρέπει να τα πετάμε στα άχρηστα.Μπακάλης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:23Πολύ σωστά.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑08 Απρ 2019, 09:18
Συμφωνείς;
Σε αυτή την περίπτωση θα πετούσα το μπαλάκι στην μητέρα.
Αυτοί οι αγγλοσάξονες και οι γερμανικοί λαοί, θέλουν καμια 100στη χρόνια ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν άνθρωποι. Σε εμάς αρκεί μια δεκαετία, φασαριόζοι είμαστε, αλλά στην ουσία μας, πιο πολιτισμένοι.Χωρίς να σημαίνει πως είμαι καλός και εσύ κακός ή το αντίστροφο, δεν θέλω καν να μπω στην διαδικασία να συζητήσω τέτοια άποψη, γιατί θα μου χαλάσει την διάθεση πρωί-πρωί.
Αν αρρωστήσεις εσύ με κάτι μακροχρόνιο, ελπίζω να μην πουν οι οικείοι σου, άντε να ξεμπερδεύουμε γρήγορα.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Εκεί πήγε κ μένα το μυαλό μου. Έπρεπε όμως πρώτα να πάρουν έγκριση από τους γονείς. Από το φόβο τους μήπως βρουν μπελά σε περίπτωση που πάθει κάτι ο πιτσιρικάς, δε σκέφτηκαν αυτή την περίπτωση.Lord Brum έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 13:41η απλά να βλέπει διαρκώς που βρίσκειται το συγκεκριμένο παιδί αυτός/αυτή που επιτηρεί τα παιδιά στο διάλλειμα ώστε να μην πάθει τίποτα. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Απρ 2019, 12:16Θυμήθηκα ένα θέμα που είχε ανέβει για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε ένα ελληνικό σχολείο, όταν είχε γίνει καταγγελία από τους γονείς ενός παιδιού με ψυχική διαταραχή.
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το γιλέκο είχε ως στόχο μία πιθανόν αφελή προειδοποίηση που λειτουργούσε προστατευτικά τόσο προς το μαθητή όσο και προς τα άλλα παιδιά.
Τώρα γιατί έκανε τόσα παιδιά ενώ έβλεπε το πρόβλημα... Ξέρω γω... Τι επιδόματα παίρνει;
αυτο ειναι το ζουμι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ανάγκασαν παιδί να ζητήσει συγγνώμη από Gyft-OS.
από Kauldron » 18 Οκτ 2024, 20:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
18 Οκτ 2024, 20:10
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 352 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
13 Νοέμ 2024, 20:13