Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Καλαβρία
Phorum.gr user: Πέτρος

Re: Τελικα οι αρβανιτες ειναι Αλβανοί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 16:38

Esperos έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:19
Ύποπτα , εσφαλμενα, ότι δεν παρουσιάζεις την πραγματικότητα όπως είναι αλλά όπως θα ήθελες να ήταν.

Ζούσες την δεκαετία του 50 και στην θυμίζω?

Δεν τα διαβάζω διότι δεν με πείθεις για αξιόλογο ερευνητή, μάλλον έχεις φάει πετριά με θέματα εθνικιστικής καθαρότητας.

Δεν τα διαβάζω διότι έχω άλλες προτεραιότητες και δεν με πείθεις ότι έχεις ανιδιοτελείς στόχους.
Προβλέπω οτι μετα τον DIOMEDES, τον Beria κοκ
αλλος ενας που θα εξαφανιστει αφου πρωτα με στολισει ως '''εθνικιστή'''......

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 09 Απρ 2019, 16:39

Το ότι κάποιος είναι αναγνωρισμένος ήρωας της επανάστασης, δεν τον καθιστά αυτομάτως και αλάνθαστο-αυθεντίσ- σε θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Είναι πηγές αλλά ο ιστορικός επιστήμονας δεν ανακυκλώνει τις όποιες πηγές αν δεν τις διαστευρώσει με άλλες πηγές και με δεδομένα.

Σχετικά με την φυσιογνωμία των Περοβιανών, υποψιάζομαι πως έχεις κατα νου χολυγουντιανές ταινίες και άλλα στερεότυπα.
Δεν ξέρω πως είναι οι Περουβιανοί αλλά γνωρ'ιζουμε πως εκείνα τα μέρη ήταν Ισπανικές αποικίες και είχαν πάει πολλοί ισπανοί άποικοι οι οποίοι αναμίχθηκαν με λίγους ντόπιους κατοίκους. Πιθανότατα η αναλογίες δεν ήταν παντού ίδιες, μπορεί στους κάμπους της Αργεντνής να πήγαν περισσοτεροι ισπανοί και να εκτόπισαν ντόπιους, οι οποίοι ντόπιοι να κατέφηγαν σε βουνά.
Πάντως, το ότι ομιλούν την ίδια γλώσσα, είναι ένδειξη κοινής καταγωγής (σε έα μεγάλο βαθμό) και όχι σύμπτωσης.

Να μην κάνεις προβλέψεις
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 16:42

Esperos έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:39
Το ότι κάποιος είναι αναγνωρισμένος ήρωας της επανάστασης, δεν τον καθιστά αυτομάτως και αλάνθαστο-αυθεντίσ- σε θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Είναι πηγές αλλά ο ιστορικός επιστήμονας δεν ανακυκλώνει τις όποιες πηγές αν δεν τις διαστευρώσει με άλλες πηγές και με δεδομένα.

Σχετικά με την φυσιογνωμία των Περοβιανών, υποψιάζομαι πως έχεις κατα νου χολυγουντιανές ταινίες και άλλα στερεότυπα.
Δεν ξέρω πως είναι οι Περουβιανοί αλλά γνωρ'ιζουμε πως εκείνα τα μέρη ήταν Ισπανικές αποικίες και είχαν πάει πολλοί ισπανοί άποικοι οι οποίοι αναμίχθηκαν με λίγους ντόπιους κατοίκους. Πιθανότατα η αναλογίες δεν ήταν παντού ίδιες, μπορεί στους κάμπους της Αργεντνής να πήγαν περισσοτεροι ισπανοί και να εκτόπισαν ντόπιους, οι οποίοι ντόπιοι να κατέφηγαν σε βουνά.
Πάντως, το ότι ομιλούν την ίδια γλώσσα, είναι ένδειξη κοινής καταγωγής (σε έα μεγάλο βαθμό) και όχι σύμπτωσης.

Να μην κάνεις προβλέψεις
Καλα στις προβλεψεις δεν ειμαι καλός, οκ :8)
Που διαφωνεις σε αυτο που εγραψε ο Κολοκοτρωνης και ο Αινιαν ;;;

Οταν λες διασταυρωση πηγών τι παραπανω ηθελες να δασταυρώσω;;; :102::102:

Giorgos 574

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos 574 » 09 Απρ 2019, 16:44

Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:22
Esperos έγραψε:
Ύποπτα , εσφαλμενα, ότι δεν παρουσιάζεις την πραγματικότητα όπως είναι αλλά όπως θα ήθελες να ήταν.

Δεν τα διαβάζω διότι δεν με πείθεις για αξιόλογο ερευνητή, μάλλον έχεις φάει πετριά με θέματα εθνικιστικής καθαρότητας.

Δεν τα διαβάζω διότι έχω άλλες προτεραιότητες και δεν με πείθεις ότι έχεις ανιδιοτελείς στόχους.

Αφου λες οτι δεν τα διαβάζεις τι ασχολησαι τοτε;;;

Πες μου οχι πολλές αλλά έστω 2 αντιεπιστημονικές '''μπαρουφες''' από ολα οσα εχω γράψει .
[Βάζω δυο γιατί το ενα λάθος ειναι πιθανό , άνθρωποι ειμαστε ]

Σε ξαναρωτάω φυσιογνωμικα ποσο σχεση εχουν οι ομογλωσσοι Περουβιανοι και οι Αργεντινοι;;;;
Έλα τώρα ο αδερφός του Μποτσαρη για παράδειγμα δε μοιάζει με Αλβανό;;

Εικόνα

Giorgos 574

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos 574 » 09 Απρ 2019, 16:46

Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:42
Esperos έγραψε:

Να μην κάνεις προβλέψεις

Ο Κολοκοτρωνης και τους τουρκαλβανους Αρβανίτες τους λέει.

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 16:47

grtex 7381 έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:46
Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:42
Esperos έγραψε:

Να μην κάνεις προβλέψεις

Ο Κολοκοτρωνης και τους τουρκαλβανους Αρβανίτες τους λέει.
Σου ξαναέγραψα ξανα και ξανα
οτι ολοι οι μη Αρβανιτες Ελληνες
λέγανε Αρβανίτη οποιον ερχότανε από τα μέρη πάνω από τη Χειμάρα

Εγω του ειπα που διαφωνει στις πηγες που αφορουν τη φουστανέλα γιατι για αυτη εγινε λόγος

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 16:50

grtex 7381 έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:44
Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:22
Esperos έγραψε:

Αφου λες οτι δεν τα διαβάζεις τι ασχολησαι τοτε;;;

Πες μου οχι πολλές αλλά έστω 2 αντιεπιστημονικές '''μπαρουφες''' από ολα οσα εχω γράψει .
[Βάζω δυο γιατί το ενα λάθος ειναι πιθανό , άνθρωποι ειμαστε ]

Σε ξαναρωτάω φυσιογνωμικα ποσο σχεση εχουν οι ομογλωσσοι Περουβιανοι και οι Αργεντινοι;;;;
Έλα τώρα ο αδερφός του Μποτσαρη για παράδειγμα δε μοιάζει με Αλβανό;;

[img]https://i.postimg.cc/BbTYJGH2/C16- ... .jpg[/img]
Εμένα πιο πολυ με Θεσσαλό μου μοιάζει

οπως και ο Τζαβέλας

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 09 Απρ 2019, 16:52

Δεν ξέρω κανένα Αινιαν.
Ο Κολοκοτρώνης, δεν ήξερε γράμματα, άλλοι έγραφαν για αυτόν.
Εντάξει, μπορεί να είχε μάθει λίγο γραφή και ανάγνωση αλλά δεν ήταν συγγραφέας.
Πολλά από αυτά που αποδίδονται στον Κολοκοτρώνη, είναι εμβόλιμες απόψεις των γραμματέων του.

Για να σου πω σε τι διαφωνώ με τον ΘΚ, πρέπει να κάτσω να το διαβάσω.
Δεν θεωρώ ούτε ότι είναι κάτι 100% ορθό επειδή το υπογράφει ο ΘΚ ούτε ότι είναι απαραίτητα λάθος.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 16:57

Esperos έγραψε:
09 Απρ 2019, 16:52
Δεν ξέρω κανένα Αινιαν.
Εντάξει, μπορεί να είχε μάθει λίγο γραφή και ανάγνωση αλλά δεν ήταν συγγραφέας.
Πολλά από αυτά που αποδίδονται στον Κολοκοτρώνη, είναι εμβόλιμες απόψεις των γραμματέων του.

Για να σου πω σε τι διαφωνώ με τον ΘΚ, πρέπει να κάτσω να το διαβάσω.
Δεν θεωρώ ούτε ότι είναι κάτι 100% ορθό επειδή το υπογράφει ο ΘΚ ούτε ότι είναι απαραίτητα λάθος.
Ποιο δεν θεωρεις ορθό;;;

Το οτι θα τους ντύνανε τους γαλλους με φουστανέλες;;;;

Γεγονός ειναι
ουτε ερμηνεία ουτε άποψη για να πεις ΄΄μπορει και να μην ειναι ετσι''''....

Δεν σε καταλαβαινω .

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 18:11

Esperos έγραψε:
Δεν ξέρω κανένα Αινιαν.
Αναγνωση ήξερε , την έμαθε στα επτάνησα κυρίως.
Οποτε οι υποθεσεις του τυπου
'''αλλα ελεγε ο Κολοκοτρωνης αλλα εγραφε ο Τερτσέτης κατω απο τη μυτη του ''' ειναι μαλλον.....υπερβολικες :8):8):8)

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 19:07

sport billy έγραψε:
27 Μαρ 2019, 11:29

Οι Αρβανίτες από την αρχή της καθόδου τους στον ελληνικό χώρο ή έστω αργότερα ήταν δίγλωσσοι.
Κατά την Οθωμανική περίοδο γνωρίζανε ρωμαίικα αρκετοί και ήτανε και ορθόδοξοι χριστιανοί ΟΛΟΙ.
Άρα δεν δυσκολευτήκανε στην επιλογή τους ανάμεσα στους ομόγλωσσους αλλά μουσουλμάνους τουρκαλβανούς και στους επίσης ομόγλωσσους αλλά Ορθόδοξους Ρωμαίους/Γρεκούς.
Συνδρομή στα λεγόμενα σου

Αρβανίτες και παράλια Αλβανία

Τό οτι οι Αρβανίτες προέρχοντε κυρίως από την παράλια Αλβανία και λιγότερο από ενδοχώρα φαίνεται από πολλές ενδείξεις,

Το σημαντικό είναι οι παραδόσεις των ιδιων των Αρβανίτων όπως κάποτε είχε παρουσιάσει ο Μπουας.

¨Το κείμενο που ακολουθεί είναι απ' το βιβλίο “Athenes, Ancienne et Nouvelle” του Guillet de la Guilletiere, 1676, σελίδα 89.

Ils sont en par....... Magnottes sont sur mer...”

Μτφ

''''Ενα μέρος τους προέρχεται ... απ' τα μέρη που είναι κοντά στην Απολιμένα και την Σαπόζα
κι ένα άλλο απ' την περιοχή της Ηπείρου κοντά στα βουνά της Χειμάρας.
Είναι γενναίοι απ' την φύση τους, αποφασιστικοί κι ακούραστοι..
..'''''

Το όνομα Απολιμένα είναι στην πραγματικότητα μια παραφθορά του ονόματος της αρχαίας Απολλωνίας (η Πογιάνας η Μπογιάνας).
Κι αυτό σημαίνει πως ένα μέρος των Αρβανιτών της Αττικής προερχόταν απ' την περιοχή η οποία σήμερα έχει το, λατινικό και σχεδόν Ιταλικό, όνομα Φίερι.

Το όνομα Σαπόζα είναι στην πραγματικότητα η Σόπεζα στην σημερινή κεντρική Αλβανία,
βόρεια της πόλης Φίερι. Το αρχαιότερο όνομα της ήταν Σπαλάτο ενώ σήμερα λέγεται Κριεκούκι κι αποτελεί τμήμα της περιοχής της Μουζακίας.

Kάτι ακόμα σημαντικό μαζι με όλα αυτά
Mιχάλης Κοκκολάκης
Κάνει αναφορά στηΣελίδα 51 το ύστερο Γιαννιώτικο Πασαλίκι : χώρος, διοίκηση και πληθυσμός στην τουρκοκρατούμενη Ηπειρο (1820-1913),]
''''ελληνικό τοπωνυμικό υπόστρωμα των αλβανόφωνων περιοχών
στις παράλιες πεδινές ζώνες Φαναριού, Πλαταριάς και Μουζακιάς
......''''

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ
Άρθρο του Δώρη Κ. Κυριαζή ….
''''Τοπωνύμια ελληνικής αρχής διαπιστώνουμε ότι, αν και απαντάνε καθ’ όλη την παραλιακή γραμμή από την/τον Αυλώνα και μέχρι το Βουθρωτό, πυκνώνουν ωστόσο σε ορισμένα σημεία του Bregu i Detit (Παλάσα, Δρυμάδες, Χιμάρα), ενώ αλλού αραιώνουν (Πικέρας – Piqeras) ή απαντάνε κυρίως ως μακροτοπωνύμια.'''''

Στη Μουζακιά όπως στις παραλιες περιοχες και λιγότερο στην ενδοχώρα αυτών
οι οποίες ειναι περιοχές από οπου κατήλθε μεγάλο μέρος των Αρβανιτών
οπως φάνηκε παραπάνω από τις παραδόσεις τους

υπάρχει πλυθωρα ελληνικων τοπονυμιακού και ελληνικο υπόστρωμα
σε αντίθεση με την ενδότερη σημερινή Σκιπερία

Μαρτυρία του 1570 αυτή τη φορά ''Da Dulcino fino alla Vallona e suoi confini si usa ancoi la linqua Greca'''
Rellagione anonima sull ' Albania [Dokumente 1989 ,273]

Δηλαδή στη παράλια σημερινή Αλβανία , [κυρίως στις πόλεις λογικα και δευτερευοντως στα χωρια ιδιως ως το Δυρράχιο ]
ομιλείτε και η ελληνικη γλωσσα :g030:

Αυτό σε αντίθεση με την παράλια περιοχη πάνω απο την Αυλώνα οπου δεν διατηρήθηκε ,
διατηρήθηκε όμως στη παραλια επαρχία Χειμάρας ως και την εποχη του 1913 αλλα και του Χότζα

Γράφει χαρακτηριστικά ο Σίλβεστρος Κωνσταντίνος Σλάδης, για τη περιοχή της Χειμάρας , σε επιστολή του στο Βατικανό (1780)
«…
Οι άνθρωποι των παραλίων
ομιλούν νέα ελληνικά και αλβανικά,
ενώ του εσωτερικού αλβανικά. Οι λειτουργίες τους γίνονται στα αρχαία ελληνικά
…».

Ας γίνουμε αναλυτικότεροι .....

Πχ μαρτυρία [πρώην] δίγλωσσσου χωριού της Χειμάρας

Πυλιουρι ,μαρτυρία του Υποστράτηγου Ιωαννου Αλεξάκη για το 1913 , χαρακτηριστικά αποσπάσματα

Τό Πύλιουρι ήτο ολόκληρον 'Ελληνικόν μέ άγνούς "Ελληνας :smt038 . Συνειργάζον το πρότερον μέ τούς Κρήτας πολεμιστάς κατά τών Αλβανών καί πλησίον τού χωρίου, άνατολικώς αύτού, ύπήρχε τάφος τού φονευθέντος εκεί εις μάχην Κρητός οπλαρχηγού Γ. Στυλ. Τζουλάκη, εξ 'Αγίας Βαρβάρας ' Ηρακλείου.
Κατά τήν εσπέραν τής έκεΐ άφίξεώς μου, εις συγκέντρωσιν τών κατοίκων ώμίλησα εις αύτούς διά τήν Πατρίδα 'Ελλάδα καί έξεδήλωσαν μεγάλην χαράν, έλπίζοντες εις τήν πλήρη έλευθέρωσιν τής Βορείου ’Ηπείρου καί ένωσιν μέ τήν ' Ελλάδα..

Εκεί κατεγινόμην εις τήν έκμάθησιν τής 'Αλβανικής γλώσσης, με βοηθούς κατοίκους,
οί όποιοι έγνώριζον καί τήν 'Αλβανικήν καί τήν Ελληνικήν.
Κατήρτισα τετράδιον με λέξεις καί φράσεις, τάς χρησίμους διά συνεννόησιν καί έξέτασιν 'Αλβανών. '

'''Αναπολώ έκτοτε τήν διαμονήν μου εις τό ώραϊον Πύλιουρι, πλησίον τών άγνών Ελλήνων :smt038 κατοίκων του.

Journals of a Landscape Painter in Albania
Από τον/την Edward Lear

Ονομαζει τα χωρια της Xειμαρας ως »’as a body o greek christians»»

Ενω μαρτυραει την ελληνοφωνια και ελληνικη καταγωγη της Χωρας των Χειμαριωτων
»’The people οf Chimara are all of Greek origin and speak Romeic ,though those of the towns i have passed on my way , although Christians are all Albanians»’
Δηλαδη μιλανε ρωμεικα και ειναι Ελληνες στη καταγωγη ,
σε αντιθεση με τους χριστιανους των βορειοτερων πολεων που οπως λεει ,ηταν Αλβανοι.

Eνω για τα βορειοτερα της Χειμαρας αλβανομουσουλμανικα Λιαμποχωρια οπως οι Τραγιαδες αναφερει ο ιδιος στο βιβλιο του
»’Albania only is spoken and very little Greek undrestood here»
Αρα εκει μιλιοτανε μονο τα αλβανικα και μονο ελαχιστες λεξεις ελληνικες γνωριζανε προφανως οι ανδρες του χωριου.
Ειδαμε εδω τη γλωσσολογική διαφορά
Χειμαρας ,Πυλιουριου ,και Τραγκιαδ

Κάτι παρόμοιο συνέβαινε προ του 1500 και βορειότερα αυτής
δηλαδή πάνω από τη σημερινη βορεια Ηπειρο
, στην παράλια σημερινη Σιπερία

οπως ειδαμε στα αρχικα στοιχεία
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καλαβρία την 09 Απρ 2019, 20:43, έχει επεξεργασθεί 11 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 09 Απρ 2019, 19:13

Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 18:11
Esperos έγραψε:
Δεν ξέρω κανένα Αινιαν.
'''αλλα ελεγε ο Κολοκοτρωνης αλλα εγραφε ο Τερτσέτης κατω απο τη μυτη του ''' ειναι μαλλον.....υπερβολικες :8):8):8)
Να προσέχεις τις λεπτομέρειες.
Ο ΘΚ δεν ήξερε γράμματα. Πολύ αμφιβάλω πως τέτοιοι μπαρουτοκαπνισμένοι άνθρωποι θα έδιναν σημασία σε επουσιώδη πράγματα.
Ο Τερτσέτης δημοσίευσε βιβλίο ΜΕΤΑ τον θάνατο του ΘΚ.
Βασίστηκε σε σημειώσεις που είχε κρατήσει από αφηγήσεις του ΘΚ πολλά χρόνια πριν.
Το έργο είναι ΚΥΡΙΩΣ έργο του Τερτσέτη.
Πολύ πιθανόν να έχει συγγράψει και πράγματα που αποδόθηκαν στον ΘΚ από κεκτημένη ταχύτητα και από επιπόλαιους αναγνώστες.

Το να αποδίδονται έργα και λόγια σε ιστορικά πρόσωπα τα οποία όμως γράφτηκαν από άλλους "ασήμαντους" γραμματικούς, είναι σύνηθες.
Οι ιστοριοδήφες οφείλουν να τα γνωρίζουν και να τα προσέχουν αυτά.

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 19:16

Esperos έγραψε:
09 Απρ 2019, 19:13
Καλαβρία έγραψε:
Esperos έγραψε:
Δεν ξέρω κανένα Αινιαν.
Ο ΘΚ δεν ήξερε γράμματα. Πολύ αμφιβάλω πως τέτοιοι μπαρουτοκαπνισμένοι άνθρωποι θα έδιναν σημασία σε επουσιώδη πράγματα.
''''τα βιβλία που εδιάβαζα συχνά ήταν η Ιστορία της Ελλάδας, η Ιστορία του Αριστομένη και η Ιστορία του Σκεντέρμπεη.'''
'''Ανέγνωσα ,έλεγε, τον βίον του Σκεντέρμπεη, εσυλλογούμην τα έργα του, δενεκλείσθη ποτέ εις την Κρόγια», έγραφε επίσης ο «Γέρος του Μοριά».

Giorgos 574

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos 574 » 09 Απρ 2019, 19:45

Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 19:16
Esperos έγραψε:
Καλαβρία έγραψε:

''''τα βιβλία που εδιάβαζα συχνά ήταν η Ιστορία της Ελλάδας, η Ιστορία του Αριστομένη και η Ιστορία του Σκεντέρμπεη.'''
'''Ανέγνωσα ,έλεγε, τον βίον του Σκεντέρμπεη, εσυλλογούμην τα έργα του, δενεκλείσθη ποτέ εις την Κρόγια», έγραφε επίσης ο «Γέρος του Μοριά».
Καλές είναι όλες αυτές οι πηγές που έχεις παραθέσει για να αποδείξεις αυτό που προσπαθείς (πχ οι εξελληνισμενοι Αρβανίτες stradioti πήγαν στην ελληνική αδελφοτητα και όχι στην αλβανική, η παρατηρήσεις ενός βενετου, τα παράλια της Αλβανίας κτλ)

Αλλά για ποιο λόγο αγνοείς επιδεικτικά όλες τις φραγκικες/ελληνικές πηγές της εποχής που διαρκώς διαχωρίζουν εθνοτικά τους Αρβανίτες από τους Έλληνες και τους περιγράφουν με τόσο μίσος και εμπάθεια;
(π.χ χρονικό Ιωαννίνων, χρονικό Τοκκων, Φραντζης, Χαλκοκονδύλης, Δούκας, Καντακουζινος, Κριτοβουλος, Σπανουδινος κτλ)

Αν έλεγες πχ σε έναν Ιωαννιτη ή σε έναν Αιτωλό κατά το 14ο αιώνα ότι είναι ο ίδιος λαός με τους Αρβανίτες θα σου έπαιρνε το κεφάλι...

Καλαβρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία » 09 Απρ 2019, 20:36

grtex 7381 έγραψε:
09 Απρ 2019, 19:45
Καλαβρία έγραψε:
09 Απρ 2019, 19:16
Esperos έγραψε:

Καλές είναι όλες αυτές οι πηγές που έχεις παραθέσει για να αποδείξεις αυτό που προσπαθείς (πχ οι εξελληνισμενοι Αρβανίτες stradioti πήγαν στην ελληνική αδελφοτητα και όχι στην αλβανική, η παρατηρήσεις ενός βενετου, τα παράλια της Αλβανίας κτλ)

Αλλά για ποιο λόγο αγνοείς επιδεικτικά όλες τις φραγκικες/ελληνικές πηγές της εποχής που διαρκώς διαχωρίζουν εθνοτικά τους Αρβανίτες από τους Έλληνες και τους περιγράφουν με τόσο μίσος και εμπάθεια;
(π.χ χρονικό Ιωαννίνων, χρονικό Τοκκων, Φραντζης, Χαλκοκονδύλης, Δούκας, Καντακουζινος, Κριτοβουλος, Σπανουδινος κτλ)

Αν έλεγες πχ σε έναν Ιωαννιτη ή σε έναν Αιτωλό κατά το 14ο αιώνα ότι είναι ο ίδιος λαός με τους Αρβανίτες θα σου έπαιρνε το κεφάλι...

Εσυ αν πας σημερα σε εναν αρβανιτη και τους πεις οτι δεν ειναι Ελληνας τι θα γινει ξερεις;;;
Οχι σημερα αλλα και πριν 200 χρονια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καλαβρία την 09 Απρ 2019, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών