Μην επιμένεις. Για το δημόσιο δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να έγινε. Η μόνη περίπτωση να μην ήταν στην φυλακή ή εξορία σε νησί ήταν να έκαναν δήλωση και να ήταν ''συνεργαζόμενες'' με το καθεστώς'. Είχα έναν ψιλικατζή στην γειτονιά πρώην αντάρτη.
Κα(η)μένο μυαλό
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: Κα(η)μένο μυαλό
Για κάτσε ρε φίλε γιατί εσύ θα μας τρελάνεις.. Από τη μια κατηγορείς τον Παπαδόπουλο ότι έδινε λίγα για εξοπλισμούς, και από την άλλη ΟΛΟΙ οι ομοϊδέατες σου βρίζουν τις μετέπειτα κυβερνήσεις ότι ξοδεύουν πολλά για εξοπλισμούς και όχι για υγεία, παιδεία κλπ....brb και tyt έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 19:55Πολύ πιθανό να ξέρεις αγρότες που πήραν τρακτέρ με δάνεια και τους τα χάρισε. Είπαμε, είχε χρήμα να δίνει γιατί έδινε ελάχιστα για εξοπλισμούς.
Ενδεικτικά, από το 1974 μέχρι το 2012 σουηδικό ινστιτούτο υπολόγισε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ελλάδα στα 216 δισ ευρώ. Τα δύο τρίτα του δημόσιου χρέους.
https://www.theguardian.com/world/2012/ ... ebt-crisis

-
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν ξέρω ποιοι νομίζεις ότι είναι ομοϊδεάτες μου αλλά η Κύπρος (και τα Ίμια) μας κόστισε φοβερά πολύ χρήμα σε στρατιωτικές δαπάνες. Μήπως έχεις αντίρρηση;Bandit59 έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:02Για κάτσε ρε φίλε γιατί εσύ θα μας τρελάνεις.. Από τη μια κατηγορείς τον Παπαδόπουλο ότι έδινε λίγα για εξοπλισμούς, και από την άλλη ΟΛΟΙ οι ομοϊδέατες σου βρίζουν τις μετέπειτα κυβερνήσεις ότι ξοδεύουν πολλά για εξοπλισμούς και όχι για υγεία, παιδεία κλπ....brb και tyt έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 19:55Πολύ πιθανό να ξέρεις αγρότες που πήραν τρακτέρ με δάνεια και τους τα χάρισε. Είπαμε, είχε χρήμα να δίνει γιατί έδινε ελάχιστα για εξοπλισμούς.
Ενδεικτικά, από το 1974 μέχρι το 2012 σουηδικό ινστιτούτο υπολόγισε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ελλάδα στα 216 δισ ευρώ. Τα δύο τρίτα του δημόσιου χρέους.
https://www.theguardian.com/world/2012/ ... ebt-crisis
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Μην επιμενεις και αρχίζω να δινω ονοματα ,μιλαμε για γυναικες γεννημενες απο 1915 -1922 πλουσιες Συρρακιωτισες που σπουδασαν και διοριστηκαν επι Μεταξα .
Αυτες απο την μανα απο τον πατέρα ειχαμε αλλους υψηλοβαθμους κατσαπλιαδες πιυ γυρισαν παμπλουτοι απο το παραπετασμα
Αυτες απο την μανα απο τον πατέρα ειχαμε αλλους υψηλοβαθμους κατσαπλιαδες πιυ γυρισαν παμπλουτοι απο το παραπετασμα
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ερώτηση ουσίας και όχι τρολαρίασματος.
Αν είχαμε το 1992, το 2002, το 2010 ή τώρα χούντα με αρχιχουνταίο τον Παπαδόπουλο, τι οικονομία θα είχαμε;
Τι ανάπτυξη θα είχαμε;
Θα ήμασταν στην ''ευρώπη''; Θα είχαμε ευρώ;
Αν είχαμε το 1992, το 2002, το 2010 ή τώρα χούντα με αρχιχουνταίο τον Παπαδόπουλο, τι οικονομία θα είχαμε;
Τι ανάπτυξη θα είχαμε;
Θα ήμασταν στην ''ευρώπη''; Θα είχαμε ευρώ;
Τώρα τα μπερδεύεις αλλά το αφήνω να πάει για να μην ξοδεύω φαιά ουσία.perseus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:06Μην επιμενεις και αρχίζω να δινω ονοματα ,μιλαμε για γυναικες γεννημενες απο 1915 -1922 πλουσιες Συρρακιωτισες που σπουδασαν και διοριστηκαν επι Μεταξα .
Αντίρρηση έχω μόνο ως πρός το τρόπο προμηθειών. Αντισταθμιστικά οφέλη του κώλου και συμπαραγωγή μηδέν. Κράτος χωρίς αξιόμαχο και σωστά εξοπλισμένο Στρατό, καταντάει σάκκος του μποξ για τον κάθε βλαμμένο γείτονα, απλό είναι.
Κι η μαλακία σύννεφο...εδώ σου τα λέμε άνθρωποι που τα ζήσαμε κι εσύ εκεί, τον χαβά σου και το παραμυθάκι που σου έμαθε η "ηρωϊκή" γενιά του Πολυτεχνείου!brb και tyt έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:01Μην επιμένεις. Για το δημόσιο δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να έγινε. Η μόνη περίπτωση να μην ήταν στην φυλακή ή εξορία σε νησί ήταν να έκαναν δήλωση και να ήταν ''συνεργαζόμενες'' με το καθεστώς'. Είχα έναν ψιλικατζή στην γειτονιά πρώην αντάρτη.
- perseus
Ξερω οτι ειναι δυσκολο να το δεχτεις αλλα ετσι ειναι ,οταν εμεις μεναμε σε υπογειο στην Αρτα το 1970 αυτοι ειχαν τρανταχτες περιουσιες και ηταν ολοι διορισμενοι στο δημοσιο .
Σου ειπα για τις τρεις αδερφες της γιαγιας ,η γιαγια μου παντρευτηκε δεξιο δασκαλο και ταλαιπωρηθηκε τρομερα απο αυτες τις καριες.
Η αδερφή της μανας μου δασκαλα και αυτη παντρευτηκε εναν αρχικομμουνιστη δασκαλο αποτην πυρσογιαννη ο οποιος πολέμησε και με το εαμ και τον Δσε .
Ειχαν μονοκατοικια στο κεντρι των ιωαννινων ,2 διαμερισματα 130 τμ ,γινονται αυρα αμα σε κυνηγάει ο παπαγος και ο Παπαδόπουλος,?
Σου ειπα για τις τρεις αδερφες της γιαγιας ,η γιαγια μου παντρευτηκε δεξιο δασκαλο και ταλαιπωρηθηκε τρομερα απο αυτες τις καριες.
Η αδερφή της μανας μου δασκαλα και αυτη παντρευτηκε εναν αρχικομμουνιστη δασκαλο αποτην πυρσογιαννη ο οποιος πολέμησε και με το εαμ και τον Δσε .
Ειχαν μονοκατοικια στο κεντρι των ιωαννινων ,2 διαμερισματα 130 τμ ,γινονται αυρα αμα σε κυνηγάει ο παπαγος και ο Παπαδόπουλος,?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 10 Απρ 2019, 20:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ε καλά, μόνο παλαβοί και ανισόρροποι σαν τον Χίο υποστηρίζουν χούντες και τανκς, καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα 100 χρόνια πίσω.
- perseus
Αλλο περιστατικο ,ο πατερας αφεντικου μου ,ειχε δυο αδερφια ο ενας ενεργος κλασσικος κομμουνιστης (αλλα ωραιος τυπος με χιουμορ,δουλευε διανομεας) και ο.μικροτερος δικηγορος και σρθρογραφος σε εφημεριδα ,ολο τον εναν που ειχε μπακαλικο επιαναν ,στο στυλ αφου βρισκουμε εσενα ελα να πιουμε ενα καφέ , στο τελος πηρε και αυτος μια αδεια για ενα φορτηγο.
Με τον πατέρα μου έγινε το εξής "γραφικό".perseus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:30Αλλο περιστατικο ,ο πατερας αφεντικου μου ,ειχε δυο αδερφια ο ενας ενεργος κλασσικος κομμουνιστης (αλλα ωραιος τυπος με χιουμορ,δουλευε διανομεας) και ο.μικροτερος δικηγορος και σρθρογραφος σε εφημεριδα ,ολο τον εναν που ειχε μπακαλικο επιαναν ,στο στυλ αφου βρισκουμε εσενα ελα να πιουμε ενα καφέ , στο τελος πηρε και αυτος μια αδεια για ενα φορτηγο.
Τον καλεί ο διοικητής ασφαλείας της Ν.Ιωνίας και του λέει απλά (ο πατέρας μου χεσμένος πε΄ριμενε ανακρίσεις,ξύλο και τα ρέτσα)..."Λιάκο παντρεύτηκες έμαθα;"
"Ναι κ.διοικητά, έκανα και 2 αγοράκια"
"Τι λες ρε θηρίο...πόσο είναι;"
"3 και 2 κ.Διοικητά"
"Λοιπόν Λιάκο εδώ 2 τινά μπορεί να συμβούνε. ή κάθεσαι ήσυχα και σε βοηθάει η Επανάστασις να τα μεγαλώσεις ή σε στέλνω διακοπές στην Άη Στράτη και θα τα ξαναδείς φαντάρους...διάλεξε"
"Μα να τα μεγαλώσω κ.διοικητά"
"Ωραία, φέρε μου αύριο το δίπλωμά σου (ήξερε πως ήταν επαγγελματίας οδηγός) και μια κατάσταση οικογενειακής μερίδας"
Την άλλη μέρα ο πατέρας μου του τα πήγες και αυτός του είπε..."Ωραία τη Δευτέρα έλα να σου δώσω ένα χαρτί να πας στο Υπ.Μεταφορών να πάρεις μια άδεια ταξί!"
Όπερ και εγένετο!
Δεν τον ενόχλησε ποτέ ξανά κανείς!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Al Bundy την 10 Απρ 2019, 21:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ποιός μίλησε για νόμο; Για μαφία μιλάω.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:00Αυτό το έχουμε λύσει, δεν έχουμε δημοκρατίες αλλά συνταγματικά ρεπάμπλικς. Οπότε όχι, δεν μπορείς να περάσεις νόμο για δουλεία με 151 βουλευτές.Cloud87 έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 19:58Εχετε υπ' όψιν οτι δεν είναι απαραιτητο να επικρατεί χουντικό καθεστώς για να υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πολιτική συνήθως...ο επόμενος αποδεικνύεται μεγαλύτερος θύτης από τον προηγούμενο. Μια άνετη πλειοψηφία είναι αρκετή για να πιάνουν ακόμα και σκλάβους οι εγχώριοι και οι ξένοι άρχοντες στα πλαίσια δημοκρατικού καθεστώτος...
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Τι λες ρε θεομπαιχτη?aspergillus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:23Ε καλά, μόνο παλαβοί και ανισόρροποι σαν τον Χίο υποστηρίζουν χούντες και τανκς, καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα 100 χρόνια πίσω.

Η κακιά η Χούντα...Μπακάλης έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:41Με τον πατέρα μου έγινε το εξής "γραφικό".perseus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:30Αλλο περιστατικο ,ο πατερας αφεντικου μου ,ειχε δυο αδερφια ο ενας ενεργος κλασσικος κομμουνιστης (αλλα ωραιος τυπος με χιουμορ,δουλευε διανομεας) και ο.μικροτερος δικηγορος και σρθρογραφος σε εφημεριδα ,ολο τον εναν που ειχε μπακαλικο επιαναν ,στο στυλ αφου βρισκουμε εσενα ελα να πιουμε ενα καφέ , στο τελος πηρε και αυτος μια αδεια για ενα φορτηγο.
Τον καλεί ο διοικητής ασφαλείας της Ν.Ιωνίας και του λέει απλά (ο πατέρας μου χεσμένος πε΄ριμενε ανακρίσεις,ξύλο και τα ρέτσα)..."Λιάκο παντρεύτηκες έμαθα;"
"Ναι κ.διοικητά, έκανα και 2 παιδάκια"
"3 και 2 κ.Διοικητά"
"Λοιπόν Λιάκο εδώ 2 τινά μπορεί να συμβούνε. ή κάθεσαι ήσυχα και σε βοηθάει η Επανάστασις να τα μεγαλώσεις ή σε στέλνω διακοπές στην Άη Στράτη και θα τα ξαναδείς φαντάρους...διάλεξε"
"Ωραία, φέρε μου αύριο το δίπλωμά σου (ήξερε πως ήταν επαγγελματίας οδηγός) και μια κατάσταση οικογενειακής μερίδας"
Την άλλη μέρα ο πατέρας μου του τα πήγες και αυτός του είπε..."Ωραία τη Δευτέρα έλα να σου δώσω ένα χαρτί να πας στο Υπ.Μεταφορών να πάρεις μια άδεια ταξί!"
Όπερ και εγένετο!
Ρε παίδες, ένας αριστερός από 'δω περιέγραφε τη μέρα που είχε γίνει η εισβολή στη Κύπρο, και είχε πεί οτι είχαν φορτώσει τ' αμάξι με προμήθειες κλπ γιατί πήγαιναν στο εξοχικό (κακιά χούντα, αλλά έχουμε αυτοκίνητο, εξοχικό, και αρκετά χρήματα για να το φορτώνουμε τίγκα με προμήθειες). Ποιός ήταν? Beria, μήπως εσύ?
Στο χωριο πηγαίναμε ρε μπαγλαμα!Kauldron έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:50Η κακιά η Χούντα...Μπακάλης έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:41Με τον πατέρα μου έγινε το εξής "γραφικό".perseus έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 20:30Αλλο περιστατικο ,ο πατερας αφεντικου μου ,ειχε δυο αδερφια ο ενας ενεργος κλασσικος κομμουνιστης (αλλα ωραιος τυπος με χιουμορ,δουλευε διανομεας) και ο.μικροτερος δικηγορος και σρθρογραφος σε εφημεριδα ,ολο τον εναν που ειχε μπακαλικο επιαναν ,στο στυλ αφου βρισκουμε εσενα ελα να πιουμε ενα καφέ , στο τελος πηρε και αυτος μια αδεια για ενα φορτηγο.
"Ναι κ.διοικητά, έκανα και 2 παιδάκια"
"3 και 2 κ.Διοικητά"
Όπερ και εγένετο!
Ρε παίδες, ένας αριστερός από 'δω περιέγραφε τη μέρα που είχε γίνει η εισβολή στη Κύπρο, και είχε πεί οτι είχαν φορτώσει τ' αμάξι με προμήθειες κλπ γιατί πήγαιναν στο εξοχικό (κακιά χούντα, αλλά έχουμε αυτοκίνητο, εξοχικό, και αρκετά χρήματα για να το φορτώνουμε τίγκα με προμήθειες). Ποιός ήταν? Beria, μήπως εσύ?
και ο πατέρας μου ήταν μηχανικός, κομμένος από το δημόσιο λόγω φρονημάτων και δουλευταράς
υγ. αφού σου αρέσουν οι ιστορίες, είναι γεγονός ότι επί χούντας δεν υπέστη καμία δίωξη για φρονήματα και αυτός και όλοι όσοι γνωστοί του τους γάμησε τη ζωή η μετεμφυλιακή ελλάδα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση σε ποιον πήγε το μυαλό μου
από βοθρατζης » 15 Οκτ 2024, 01:23 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 251 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk