Μου εξηγεις σε παρακαλω που ειναι η αγενεια στα παραπανω βιντεο; δεν το πιανω.hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 12:43Ευγένεια + απουσία πολιτικής ορθότητας:
Αγένεια + πολιτική ορθότητα:
Πολιτική Ορθότητα
Re: Πολιτική Ορθότητα
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus

Για τον σκηνοθετη ναι ,στην ιλιαδα του Μπραντ πιτ ειχαν και γαμω τα σεναρια και τα εκαναν κωλο.
- hellegennes
Ευχαρίστως. Όχι μόνο την διακόπτει ενώ μιλάει και μετά αδιαφορεί και για τι πράγμα ρώτησε και αρχίζει να λέει τα δικά του, πράγμα που σημαίνει ότι της έδινε μηδενική σημασία και ήθελε απλώς να κάνει την ποζεριά του, αλλά τις έκανε και τον διδάκτορα σε ύφος γλώσσας. Εγώ αυτό το λέω αγένεια του χειρότερου βαθμού. Αν την έφτυνε στα μούτρα θα ήταν λιγότερο αγενής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δεν βλεπω πως αυτο (μια στιγμη στην οποια καποιος συμπεριφερθηκε αγενως) ακυρωνει το οτι "η πολιτικη ορθοτητα ειναι η ευγενεια του 21ου αιωνα".hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:12
Ευχαρίστως. Όχι μόνο την διακόπτει ενώ μιλάει και μετά αδιαφορεί και για τι πράγμα ρώτησε και αρχίζει να λέει τα δικά του, πράγμα που σημαίνει ότι της έδινε μηδενική σημασία και ήθελε απλώς να κάνει την ποζεριά του, αλλά τις έκανε και τον διδάκτορα σε ύφος γλώσσας. Εγώ αυτό το λέω αγένεια του χειρότερου βαθμού. Αν την έφτυνε στα μούτρα θα ήταν λιγότερο αγενής.
- Alchemist501
Γιατί πολύ απλά δεν σημαίνει το ίδιο.
Είναι σαν να μου λες "σπιτι = θάλασσα"
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
Μου εξηγεις παρακαλω την διαφορα τους; δεν την καταλαβαινω.Alchemist501 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:21Γιατί πολύ απλά δεν σημαίνει το ίδιο.
- hellegennes
Γιατί η ευγένεια είναι στους τρόπους και την συμπεριφορά, όχι στην θεωρία ότι υπάρχουν λέξεις που είναι «κακές».axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:15Σε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δεν βλεπω πως αυτο (μια στιγμη στην οποια καποιος συμπεριφερθηκε αγενως) ακυρωνει το οτι "η πολιτικη ορθοτητα ειναι η ευγενεια του 21ου αιωνα".hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:12
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Alchemist501
Ευγένεια : σεβασμός απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω και αποφυγή προσωπικής προσβολής χωρίς λόγο
Πολιτική ορθότητα :
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
Μα η ευγενεια στηριζεται στο οτι υπαρχουν "λεξεις" (εννοιες δλδ) που ειναι "κακες".hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:33Γιατί η ευγένεια είναι στους τρόπους και την συμπεριφορά, όχι στην θεωρία ότι υπάρχουν λέξεις που είναι «κακές».axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:15Σε ευχαριστω για την απαντηση, αλλα δεν βλεπω πως αυτο (μια στιγμη στην οποια καποιος συμπεριφερθηκε αγενως) ακυρωνει το οτι "η πολιτικη ορθοτητα ειναι η ευγενεια του 21ου αιωνα".hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:12
Δεν βλεπω τι σχεση εχει το βιντεο που παραθετεις με την πολιτικη ορθοτητα.Alchemist501 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:42axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:22Μου εξηγεις παρακαλω την διαφορα τους; δεν την καταλαβαινω.Alchemist501 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 13:21
Γιατί πολύ απλά δεν σημαίνει το ίδιο.
Ευγένεια : σεβασμός απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω και αποφυγή προσωπικής προσβολής χωρίς λόγο
Πολιτική ορθότητα :
Η πολιτική ορθότητα έχει τόση σχέση με την ευγένεια όσο τα μακντόναλντς με το κανονικό φαγητό: είναι χαμηλής πχιότητας υποκατάστατο. στην καλύτερη εκδοχή της αυτό, στη χειρότερη ας μην το σχολιάσουμε.
- hellegennes
Ούτε καν. Η ευγένεια βασίζεται στον τρόπο ομιλίας, την γλώσσα του σώματος, τον τρόπο χρήσης της γλώσσας -και όχι την επιλογή λέξεων- καθώς και τον στοιχειώδη σεβασμό κοινωνικών συμβάσεων (π.χ. να μην διακόπτεις τους συνομιλητές σου).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δηλαδή, αν σε βρίσω με χαμόγελο, είμαι ευγενικός;hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 14:57Ούτε καν. Η ευγένεια βασίζεται στον τρόπο ομιλίας, την γλώσσα του σώματος, τον τρόπο χρήσης της γλώσσας -και όχι την επιλογή λέξεων- καθώς και τον στοιχειώδη σεβασμό κοινωνικών συμβάσεων (π.χ. να μην διακόπτεις τους συνομιλητές σου).
- hellegennes
Δεν είναι σαφής η περιγραφή μου; Αν με βρίσεις χαριτολογώντας, ναι, δεν είσαι αγενής. Υπάρχει ουσιώδης διαφορά στο «είσαι μεγάλο μουνόπανο» όταν έχεις πρόθεση να με βρίσεις και όταν απλώς χαριτολογείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
Και η διόρθωση του αρχιερέα της πολιτικής ορθότητας ήτανhellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 15:28Δεν είναι σαφής η περιγραφή μου; Αν με βρίσεις χαριτολογώντας, ναι, δεν είσαι αγενής. Υπάρχει ουσιώδης διαφορά στο «είσαι μεγάλο μουνόπανο» όταν έχεις πρόθεση να με βρίσεις και όταν απλώς χαριτολογείς.
για φεμινιστικους λόγους, είχε την πρόθεση να προστατέψει
τις γυναικες από ρητορικές μίσους.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αν ζούσε ο Τζιμάκος στη σημερινή πολιτική ορθότητα
από Αρίστος » 18 Απρ 2024, 19:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 330 Απαντήσεις
- 6641 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
20 Απρ 2024, 15:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα βυζιά της Συδνευ Σουίνι νικούν την πολιτική ορθότητα
από Σενέκας » 16 Μαρ 2024, 16:50 » σε Διεθνής πολιτική - 59 Απαντήσεις
- 1725 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
19 Απρ 2024, 13:56
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η πολιτική μου ταυτότητα.
από Γενιά της Αμαρτίας » 31 Μαρ 2025, 09:25 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 3 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας
31 Μαρ 2025, 09:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εβδομαδιαία πολιτική κ@@@σκόπηση.
από Niki » 31 Μαρ 2024, 09:05 » σε Εσωτερική Πολιτική - 36 Απαντήσεις
- 1222 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
04 Οκτ 2024, 23:02
-