Ουτε εγω ειδα βραχυπροθεσμα ωφελη. Μαλισα εχασα εναν τροπο διαχειρισης του αγχους που σε καποιες στιγμες μπορει να με βοηθουσε. Εχουν ομως περασει 7 χρονια και αν καπνιζα ολον αυτον τον καιρο, σιγουρα θα ειχα επιδεινωσει την υγεια μου. Ασε που συνηθως καπνιζα αναβοντας το ενα τσιγαρο μετα το αλλο, με επιανε πονοκεφαλος, βρωμαγε το δωματιο μου τσιγαριλα και σταχτη.Βινόσαυρος έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 23:01Άμεσα (βραχυπρόθεσμα) πρακτικά οφέλη από διακοπή καπνίσματος ισον με μηδέν.
Αισθάνομαι άσχημα που διέκοψα αυτήν την υγιεινή συνήθεια εδώ και 40 ημερνύχτια.
Αντοχή; η ίδια μη πω χειρότερη. Όρεξη; απίστευτο χλαπάκιασμα.
Ώρες-ώρες σκεφτομαι να το ξαναρχίσω μόνο και μόνο γιατί δεν είχε κανένα αποτέλεσμα,
κάτι να πιαστώ βρε αδερφέ για να το συνεχίσω.
Υπερκουλτουριάρης τι λες;
Κριτική διακοπής καπνίσματος
Re: Κριτική διακοπής καπνίσματος
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
το μόνο που μετάνιωσα είναι που δεν το έκοψα πολύ νωρίτερα
Ναι ρε φιλε, αυτο σκεφτομουν και εγω να γραψω. Κοντευει Μαης και ακομα κωλοκαιρο εχει. Λες και μας ξεχασε ο Θεος.the comet the course the tail έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 23:26πώς να το κόψω; πάω για κάνα ούζο με τον πατέρα μου και καπνίζει... στίβεσαντ κόκκινο. έλεος!
ας φτάσω και γω τα χρόνια του και βλέπουμε. θεωρώ πιο σημαντικό να γυμνάζεται κανείς (περπάτημα, ποδήλατο κλπ) ή να έχει χειρωνακτικά και outdoor hobbies γενικότερα, από το να ελπίζει να βελτιωθεί η κατάστασή του κόβοντας το κάπνισμα. αλλά φέτος μας σάπισε στην βροχή... κλειστήκαμε μέσα... και ακόμα βρέχει...
Και εχει αντικτυπο στα παντα η κακοκαιρια, επιβαρυνει τα παντα. Ισως γι αυτο οι ανθρωποι στα βορεια κλιματα να ειναι πιο ανθεκτικοι, οι ευαισθητοι πεθαιναν.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία. Έχουμε παιδί σχεδόν 3 χρονών, και πέρσι τέτοιον καιρό ρωτούσε πού είναι η μάνα του. Ήταν με καρκίνο στο πνευμόνι και χειρουργήθηκε. Αν την έχανε, τι θα κάναμε; Θα έμενε η μαγκιά; Μόνο μια ηλίθια συνήθεια είναι. Κι αυτό το λέω εγώ, ο μαλάκας που καπνίζει.
Ordem e Progresso.
Δεν μετανιώνω που δεν το κόβω...μετάνιωσα που το ξεκίνησα.
- Υπερκουλτουριάρης
Είναι ασφαλώς όπως το λες, αφού το θέμα είναι νικοτινομανία και εκτόνωση της κίνησης, απλά στην υγεία οι συνέπειες είναι σχεδόν ασήμαντες και αποδεδειγμένα πλέον(95 με 99% ασφαλέστερο από τον συμβατικό official , κλάιν μάιν δηλαδή), οπότε αυτό είναι που μετρά.
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι ορισμοί, αν είμαι εθισμένος ή όχι δεν με νοιάζει καθόλου. Τα πάθη τα λατρεύω,πιστεύω πως είναι και υγιεινά εν τέλη

Το συγκεκριμένο είναι αυτό που έπρεπε να κάνει η επιστήμη, να σου δίνει μια διέξοδο,αντί να σου ζαλίζει τον έρωτα. Προσεύχομαι να βγει επίσης ηλεκτρονικό αλκοόλ

Το έχω γράψει χίλιες φορές, δεν γαντζώνεσαι από την ζωή και το πιο ανασχετικό πράγμα που μπορείς να βιώσεις είναι ο φόβος. Από την άλλη και το live fast die young, μαλακία είναι. Στον 21ο αιώνα είμαστε, εξέλιξη αληθινή είναι να γίνουμε 120 χρονών και μπορούμε να δίνουμε πόνο ακόμα( διάβασε και λίγο Τομ Ρόμπινς, Άρωμα του ονείρου και έτσι

Y. Γ. Ήμουν ένα ξημέρωμα πριν λίγο καιρό μέσα σε ένα ταξί με μια πολύ καλή φίλη και έναν πολύ κακό φίλο, άπαντες σε κατάσταση γιούχου. Από τύχη, ο ταξιτζής που μας πήρε, έτυχε να είναι επίσης άτομο και να συντονιστεί αμέσως στο κλίμα, μέχρι και disco μας έβαλε για να γουστάρουμε

Κατέβηκα τελευταίος και αφού πλήρωσα, μου λέει φίλε, πολύ σας καμαρώνω που τα σπάτε ακόμα!
Ευχαρίστησα, αν και

Εκεί είναι και το νόημα νομίζω.
Ευ ζήν, χωρίς να μπορείς να λες που και που δεν γαμιέται, απλά δεν υπάρχει!
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
και ηλεκτρρονικό δημόσιο, ηλεκτρονική σδοε , όλα απ το ιντερνετ.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 10:50Προσεύχομαι να βγει επίσης ηλεκτρονικό αλκοόλκαι ηλεκτρονικά ναρκωτικά, για όσους γουστάρουν.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Mην περιμενεις βραχυπροθεσμα οφελη.Βινόσαυρος έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 14:14Εντάξει αντικειμενικά υπάρχουν οφέλη
η γνώση και βούληση αρκούν για να το κόψεις
και να το κρατήσεις απλά θες και κάτι
υποκειμενικά απτό.
(με εξαιρεση οτι δεν εχεις πονοκεφαλο απο το ποτο την αλλη μερα αν και αμα πιεις πολυ σε αυτην την φαση που εισαι το ποιο πιθανον να το ξαναρχισεις.Το οτι μυριζεις καλυτερα δεν το βαζω καν στα οφελη εφοσον ζεις σε πολη.Tον πρωτο μηνα ενιωθα σαν κυνηγοσκυλο.Μου ρχοταν να κανω εμετο απο τις μυρωδιες της πολης).
Oι σελιδες που σου λενε για τα φοβερα αμεσα οφελη απο την διακοπη λενε μπουρδες.Στα λενε για να το κοψεις.
Επισης σου λενε μπουρδες για τις επιπτωσεις που θα εχεις.Δεν θα παρεις δυο κιλα , θα παρεις δεκα.
Δεν τελειωνουν τα στερητικα στον εναμιση μηνα (τι να το κανω που δεν ειναι σωματικο αλλα ειναι του μυαλου, εγω το νιωθω σαν το ιδιο μετα απο 5 μηνες χωρις τσιγαρο αν και πλεον ειμαι λειτουργικος στο μεγαλυτερο μερος της μερας.Τον πρωτο μηνα ειχα μια μονιμη ομοχλη στο μυαλο.Τωρα μπορω να διαβασω αρκετες ωρες αν και χρειαζομαι 3 ωρες τουλαχιστον περπατημα την μερα), ουτε εισαι πιο ηρεμος.
Το κανεις για να περιορισεις τις πιθανοτητες του καρκινου
και για τα 50,100, 200 (στην περιπτωση μου) ευρω το μηνα για τσιγαρα.
Συν οτι οι περισσοτερες γκομενες , ιδιως οι πιτσιρικες δεν καπνιζουν και πραγματικα πλεον ως μη καπνιστης με αηδιαζει η μυρωδια των καπνιστων.
Φυσικα δεν εχω μετανιωσει που το εχω κοψει
αλλα αμα ηξερα ποσο δυσκολο ειναι να το κοψεις,τουλαχιστον αμα μιλαμε για πολυετη φουγαρα οπως εγω,
δεν θα το αρχιζα ποτε.
Ευτυχως η πλειοψηφια των νεων , τουλαχιστον στις χωρες που απαγορευεται το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους , δεν καπνιζουν.
αλλα αμα ηξερα ποσο δυσκολο ειναι να το κοψεις,τουλαχιστον αμα μιλαμε για πολυετη φουγαρα οπως εγω,
δεν θα το αρχιζα ποτε.
Ευτυχως η πλειοψηφια των νεων , τουλαχιστον στις χωρες που απαγορευεται το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους , δεν καπνιζουν.
Πλάκα έχετε οι καπνιστές πάτε να μας πεισετε ότι το τσιγάρο κάνει καλό;
Τρία χρόνια χωρίς τσιγάρο και απλά γαμαω και δερνω
Τρία χρόνια χωρίς τσιγάρο και απλά γαμαω και δερνω
Πέσιμο ή χεσιμο; 

- Otto Weininger
Σχεδον 7 μήνες τώρα κάνω αποκλειστικά το iqos.
Λιγότερο από ένα πακετάκι την ημέρα. Πλέον δεν αντέχω ούτε την μυρωδιά του κανονικού τσιγάρου.
Απορώ με εαυτό μου πως καπνιζα αυτό το πράγμα. Το επόμενο βήμα είναι να κοπεί τελείως.
Λιγότερο από ένα πακετάκι την ημέρα. Πλέον δεν αντέχω ούτε την μυρωδιά του κανονικού τσιγάρου.
Απορώ με εαυτό μου πως καπνιζα αυτό το πράγμα. Το επόμενο βήμα είναι να κοπεί τελείως.
Let them make the first mistake. We make the last move.
είμαι κάπου στις 30 ώρες χωρίς ατμό/καπνό
ξέρω εάν κάνω έστω και μια τζούρα, θα κυλίσω στο φουγάρο
βασικά, το βιβλίο αυτό σου λέει.
Ο πιο εύκολος τρόπος να το κόψεις; Σπας το ναρκωτικό/εξάρτηση με την μέθοδο: μαχαίρι. Μια κι έξω. Και μετά με πολλές ψυχολογικές αυυποβολές, να καταπολεμήσεις τα ψέμματα του υποσυνειδήτου για το πόσο θες να καπνίσεις και το πόσο καλό θα σου κάνει λίγο τσιγάρο ακόμα κλπ κλπ
Ο πιο εύκολος τρόπος να το κόψεις; Σπας το ναρκωτικό/εξάρτηση με την μέθοδο: μαχαίρι. Μια κι έξω. Και μετά με πολλές ψυχολογικές αυυποβολές, να καταπολεμήσεις τα ψέμματα του υποσυνειδήτου για το πόσο θες να καπνίσεις και το πόσο καλό θα σου κάνει λίγο τσιγάρο ακόμα κλπ κλπ
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Σ' εμένα δεν ισχύει γιατί δεν απεξαρτήθηκα. Το είχα κόψει έτσι για 7 χρόνια και το ξανάρχισα.Γαληνός έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 12:23είμαι κάπου στις 30 ώρες χωρίς ατμό/καπνό
εννοείς μάλλον την ψυχολογική απεξάρτηση;;brb και tyt έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 12:36Σ' εμένα δεν ισχύει γιατί δεν απεξαρτήθηκα. Το είχα κόψει έτσι για 7 χρόνια και το ξανάρχισα.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ναι. Η νικοτίνη φεύγει σε τρεις βδομάδες (αν δεν κάνω λάθος, το λέει στο βιβλίο) Επομένως σε τρεις βδομάδες το έχεις κόψει.Γαληνός έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 12:43εννοείς μάλλον την ψυχολογική απεξάρτηση;;brb και tyt έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 12:36Σ' εμένα δεν ισχύει γιατί δεν απεξαρτήθηκα. Το είχα κόψει έτσι για 7 χρόνια και το ξανάρχισα.
Το πρόβλημα είναι να απεξαρτηθείς, να φύγει από το μυαλό σου. Για πολλά χρόνια όταν το είχα κόψει μαχαίρι, έβλεπα στον ύπνο μου ότι κάπνιζα. Με το βιβλίο αυτό έγινε ελάχιστες φορές τους πρώτους μήνες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 201 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
24 Οκτ 2023, 11:33
-
-
Νέα δημοσίευση Κυτισινικλίνη για διακοπή καπνίσματος
από kongrosian » 26 Οκτ 2024, 13:24 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 31 Απαντήσεις
- 1447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από aLiCat
26 Οκτ 2024, 22:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κομισιόν: Απαγόρευση του καπνίσματος ΚΑΙ σε εξωτερικούς χώρους
από Ζενίθεδρος » 04 Δεκ 2024, 23:47 » σε Life style - 3 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
05 Δεκ 2024, 00:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τσιγάρο: Έρχεται απαγόρευση καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους – Τι εξετάζεται
από vantono » 07 Ιαν 2025, 13:35 » σε Κοινωνικά θέματα - 196 Απαντήσεις
- 2911 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
24 Ιαν 2025, 08:16
-