Υψηλα παγια κοστηhellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 02:05Τι εμποδίζει την οποιαδήποτε εταιρεία να φτιάξει επιταχυντές και να πάει στον Άρη; Και ποια εταιρεία αναπτύσσει διαστημικές τεχνολογίες για τον εαυτό της; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν απάντησες.
Η μάζα μιας μαύρης τρύπας μετρημένη σε ήλιους.
- Οργισμένος
Re: Η μάζα μιας μαύρης τρύπας μετρημένη σε ήλιους.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Για αλλη μοα φορα η μαρξιστοειδης πλεμπα προσπαθει να αποδειξει την "αναποτελεσματικοτητα" του φιλελευθερισμου θετωντας τεχνηέντως ορους αναρχοκαπιταλισμου.Οργισμένος έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 12:56Υψηλα παγια κοστηhellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 02:05Τι εμποδίζει την οποιαδήποτε εταιρεία να φτιάξει επιταχυντές και να πάει στον Άρη; Και ποια εταιρεία αναπτύσσει διαστημικές τεχνολογίες για τον εαυτό της; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν απάντησες.
Ποιος σας ειπε οτι ο φιλελευθερισμος ΔΕΝ προβλεπει μικρο και αποτελεσματικο κρατος το οποιο διαφυλατει τις αγορες αλλα και τις δημιουργει εκει οππυ δεν δυναται να τις δημιουργησει η ιδιωτικη πρωτοβουλια (πχ υψηλα παγιο κοστος) ???
Βοδια... Τσκ τσκ τσκ...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Γκουντ ποηντ.DIOMEDESGR έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 01:43Εντάξει δεν περιμένω να καταλάβεις όταν έχεις μεγαλώσει με την πλύση εγκεφάλου της Κεντρικής κατεύθυνσης της έρευνας και εφαρμογής της επιστήμης από το κρατικό μονοπώλιο!hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 01:29Τι είναι αυτά που λες; Υπάρχει ακριβώς μηδέν όφελος για ιδιωτική πρωτοβουλία σε αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Έχουμε πλήρως ελεύθερη οικονομία εδώ και πόσες δεκαετίες; Πόσους επιταχυντές αδρονίων ξέρεις να έφτιαξαν ιδιωτικές εταιρείες;
Στο μεταξύ, δεν ξέρω σε τι ακριβώς βασίζεσαι, αλλά δεν υπάρχει καμμιά ιδιωτική εταιρεία που να ασχολείται με το διάστημα και να μπορείς να την ονομάσεις «ιδιωτική πρωτοβουλία». Καμμιά από τις σχετικές εταιρείες δεν δουλεύει για τον εαυτό της, ακόμα. Όλες δουλεύουν για κρατικές εταιρείες. Αν δεν υπήρχε η ΝΑΣΑ δεν θα υπήρχε και η SpaceX, γιατί η SpaceX έχει την ΝΑΣΑ για πελάτη, δεν δουλεύει για δικό της λογαριασμό.
Σύγκρινε απλώς την τεχνολογική ανάπτυξη της περιόδου laissez-faire του 18ου-19ου αιώνα με την σημειωτόν πρόοδο της διαστημικής και αστροφυσικής εφαρμογής του 20ου αιώνα.
Το ιδιωτικό συμφέρον και η ελευθερία στην αγορά αυτών των τομέων θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόστος.
Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, λυπάμαι ΔΕΝ μπορώ να σε βοηθήσω. (στοχω ξαναγράψει αυτό).

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Η χρήση του λογικού σφάλματος "δεν θέλεις να καταλάβεις επειδή είσαι κολλημένος" δεν στέκει σε μία συζήτηση.
Αρκεί να επισημάνουμε ότι "Ελεύθερη Αγορά" είναι μία φαντασιακή, απόλυτα θεωρητική έννοια - σαν τη μηχανή Καρνώ της Φυσικής - που απαιτεί από τους ανθρώπους να λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμωνα την οικονομία.DIOMEDESGR έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 03:21Πριν την κατάρευση του υπαρκτού μιλούσαμε για ΜΟΝΟΠΏΛΙΑ. Σήμερα μιλάμε για ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑ. Και τα δύο εξίσου καταστροφικά για την Ελεύθερη αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Απρ 2019, 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολύ βέβαιος φαίνεσαι για κάτι που ακόμα ψάχνουν οι κορυφαίοι του χώρου.

- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Μην γράφεις ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!
Το να λοιδορεις την Ελεύθερη Αγορά και τον Καπιταλισμό που σε έκανε άνθρωπο και δεν ζεις ακόμη στις καλύβες που ζούσαν οι παππούδες σου οδηγώντας κάρα με βόδια, υποτιμά την ανθρώπινη ευφυΐα γενικότερα, όχι μόνον την δική σου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 13 Απρ 2019, 17:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- hellegennes
stavmanr έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 13:52Πολύ βέβαιος φαίνεσαι για κάτι που ακόμα ψάχνουν οι κορυφαίοι του χώρου.
Αυτή είναι η ισχύουσα αντίληψη. Οι μαύρες τρύπες δεν έχουν ύλη και κατά επέκταση μάζα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μα δεν απαντάς. Απο τι παραιτείσαι; Μέχρι τώρα έχεις εκθέσει μόνο την θεώρησή σου, αλλά δεν την έχεις στηρίξει σε κάτι. Σε Βοηθάω στην ουσία όταν ζητάω να επεκταθείς.DIOMEDESGR έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 03:21OK man, I give up!hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 03:10Σου ζητάω να μου εξηγήσεις πού είναι το οικονομικό όφελος, γιατί αδυνατώ να το δω. Και δεν υπάρχουν μονοπώλια. Δεν απαγορεύει κανείς σε κανέναν να κάνει αυτά που λες. Απλά κανείς δεν τα κάνει.
Πίστεψε ότι θες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
Γιαυτό ακριβώς παραιτούμαι, γιατί ΔΕΝ καταλαβαινεις τις απαντήσεις μου, λες και σου γράφω Κινέζικα.hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 17:12Μα δεν απαντάς. Απο τι παραιτείσαι; Μέχρι τώρα έχεις εκθέσει μόνο την θεώρησή σου, αλλά δεν την έχεις στηρίξει σε κάτι. Σε Βοηθάω στην ουσία όταν ζητάω να επεκταθείς.
. Υπάρχουν μονοπώλια και ολιγοπώλεια στην διαστημική εξερεύνηση και αστροφυσική εφαρμογή, όχι ο hell, δεν υπάρχουν, πουτάδες?
. Υπάρχουν κίνητρα για την Ιδιωτική αεροδιαστημική βιομηχανία και γενικότερα την ανάπτυξη της Φυσικής επιστήμης ΕΚΤΟΣ δημοσίων οργανισμών, ΌΧΙ ο Hell, δεν υπάρχουν, γιατί δεν τα βλέπουμε τώρα?
. Βρε καλέ μου φταίνε οι ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ που κρατούν κλειστή την αγορά για ιδιοτέλεια και "εθνικούς" σκοπούς, ΌΧΙ ο Hell, φταίνε οι εταιρίες που δεν αναπτύσσουν τεχνολογία γιατί δεν έχουν οικονομικά κίνητρα.

Ε τι άλλο να γράψω πια, τα παρατάω Μπάμπη!
Με έκανε ...άνθρωπο ο καπιταλισμός;DIOMEDESGR έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 16:37Το να λοιδορεις την Ελεύθερη Αγορά και τον Καπιταλισμό που σε έκανε άνθρωπο και δεν ζεις ακόμη στις καλύβες που ζούσαν οι παππούδες σου οδηγώντας κάρα με βόδια, υποτιμά την ανθρώπινη ευφυΐα γενικότερα, όχι μόνον την δική σου.

Θα μας τρελάνετε βρε σεις;
Ας τα πάρουμε ξανά από την αρχή. Η ελεύθερη αγορά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά. Όπως κι ο σοσιαλισμός. Πρόκεται για ιδεολογικά/ουτοπικά ρεύματα κι όχι για πραγματικές καταστάσεις. Και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ τους κατά γράμμα επειδή έρχονται σε αντίθεση με βασικές ανθρωπινες δραστηριότητες κι ανάγκες, οι οποίες δεν εξαρτώνται κατ' αποκλειστικότητα από την προσφορά και τη ζήτηση της αγοράς των αγαθών και υπηρεσιών.
Εκείνο που παράγει τεχνολογίες, πολιτισμό κλπ. δεν είναι κανένα σύστημα μεμονωμένο. Είναι η μεταβολή από ένα βαλτωμένο σύστημα σε ένα άλλο, όποιο κι αν είναι το ένα ή όποιο κι αν είναι το άλλο. Η μεταβολή των αξιών, των δυνάμεων, της κοινωνικής ζυγαριάς, παράγει νέες αξίες και νέες ανάγκες για την κοινωνία. Όπως βάλτωσε ο σοσιαλισμός επειδή η κοινωνία πάγωσε σε ένα στατικό σύστημα αξιών, έτσι βαλτώνει και ο καπιταλισμός που σιγά σιγά φέρνει την κοινωνία σε μία στατικότητα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος.
Το πρόβλημα με τους οπαδούς του καπιταλισμού είναι ακριβώς το ίδιο με το πρόβλημα των οπαδών του κομμουνισμού ή όποιας άλλης ιδεολογίας: παγιδεύονται στα καλά της αλλαγής προς το σύστημα (κινητικότητα, διεκδικήσεις κλπ) και πιστεύουν ότι φταίει το ίδιο το σύστημα που δήθεν αποτελεί πανάκεια για τα κοινωνικά προβλήματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Απρ 2019, 18:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Όπου "ισχύουσα αντίληψη" εννοούμε "αναπόδεικτη αποψη που γίνεται διαισθητικά αποδεκτή από ένα τσούρμο αυθεντίες".hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 17:06
Αυτή είναι η ισχύουσα αντίληψη. Οι μαύρες τρύπες δεν έχουν ύλη και κατά επέκταση μάζα.
- hellegennes
DIOMEDESGR έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 17:21Γιαυτό ακριβώς παραιτούμαι, γιατί ΔΕΝ καταλαβαινεις τις απαντήσεις μου, λες και σου γράφω Κινέζικα.hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 17:12Μα δεν απαντάς. Απο τι παραιτείσαι; Μέχρι τώρα έχεις εκθέσει μόνο την θεώρησή σου, αλλά δεν την έχεις στηρίξει σε κάτι. Σε Βοηθάω στην ουσία όταν ζητάω να επεκταθείς.
. Υπάρχουν μονοπώλια και ολιγοπώλεια στην διαστημική εξερεύνηση και αστροφυσική εφαρμογή, όχι ο hell, δεν υπάρχουν, πουτάδες?
. Υπάρχουν κίνητρα για την Ιδιωτική αεροδιαστημική βιομηχανία και γενικότερα την ανάπτυξη της Φυσικής επιστήμης ΕΚΤΟΣ δημοσίων οργανισμών, ΌΧΙ ο Hell, δεν υπάρχουν, γιατί δεν τα βλέπουμε τώρα?
. Βρε καλέ μου φταίνε οι ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ που κρατούν κλειστή την αγορά για ιδιοτέλεια και "εθνικούς" σκοπούς, ΌΧΙ ο Hell, φταίνε οι εταιρίες που δεν αναπτύσσουν τεχνολογία γιατί δεν έχουν οικονομικά κίνητρα.
Ε τι άλλο να γράψω πια, τα παρατάω Μπάμπη!
Εγώ σου λέω άνθρωπε να μου πεις τι κίνητρα, όχι να μου δηλώσεις ότι υπάρχουν. Πόθεν προκύπτει ότι τα κράτη κρατούν κλειστή την αγορά. Τίποτα από αυτά δεν απαντάς. Απλά δηλώνεις την άρνησή σου.
Γενικότερα, η επιστήμη είναι συνέπεια της ανθρώπινης περιέργειας, της δίψας για νέες γνώσεις και εξερεύνηση, για απαντήσεις. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον καπιταλισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
Κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι, την Κυριακή ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ!hellegennes έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 20:09.......................................
Γενικότερα, η επιστήμη είναι συνέπεια της ανθρώπινης περιέργειας, της δίψας για νέες γνώσεις και εξερεύνηση, για απαντήσεις. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον καπιταλισμό.
Πιο Σοσιαλιστικό, ονειροπαρμένο ορισμό της Επιστήμης δεν θα μπορούσες να κάνεις Helly.
Βοήθειά σου.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΡΥΠΑΣ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 27 Αύγ 2024, 19:35 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 206 Απαντήσεις
- 5425 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
26 Φεβ 2025, 20:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα με μάζα 5-10 φορές μεγαλύτερη της γης
από Αρίστος » 10 Ιαν 2025, 09:27 » σε Θετικές Επιστήμες - 59 Απαντήσεις
- 1554 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
11 Ιαν 2025, 15:19
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 831 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ
22 Μαρ 2024, 11:09