Ορέστης 35 έγραψε: ↑15 Απρ 2019, 00:19
Natasha έγραψε: ↑14 Απρ 2019, 16:06
Ορέστης 35 έγραψε: ↑14 Απρ 2019, 09:50
Παντως εγω περσι τετοια εποχη, εμπνευσμενος απο τις χοτ εμφανισεις των γυναικων στην Ανασταση και μην μπορωντας να αγνοησω την χρονικη συμπτωση της εορτης με την εαρινη αναγεννηση της φυσης, ανοιξα ενα θρεντ ρωτωντας αν ο χριστιανισμος θα μπορουσε καποτε να μετεξελιχθει σε θρησκεια που αποδεχεται και ευλογει το ελευθερο σεξ στην κοινοτητα των πιστων.

Αυτό που λες για την ευλογία είναι πολυ προχωρημένο και δεν νομίζω ότι θα γινόταν ποτέ. Αλλά τουλάχιστον το να το αποδέχεται το ελευθερο σεξ και να μην το δαιμονοποιεί, ως εκεί θα μπορούσε πιστευω να φτάσει η εκκλησία. Αν και νομίζω ότι το γνησιο πνεύμα της αποδοχής του ελευθερου ερωτα και της ανεκτικότητάς του ήδη υπάρχει στις μοναστικές κοινότητες και στο μοναχικό πνεύμα και νοοτροπία. Το μεγάλο κακό έγινε όταν παρείσφρυσε στον ορθόδοξο χριστιανισμό ο προτεσταντικός ευσεβισμός που κρυβει την υποκρισία και δεν αφήνει ελευθερο τον άνθρωπο να εκδηλωθεί όπως επιθυμεί και όπως τον προίκισε ο Θεός.
... ειτε οτι μας εχουν πει ψεμματα για τις αληθινες επιθυμιες του Δημιουργου σχετικα με τον ανθρωπο...
Όχι, δεν την ξέρω την θεωρία που μου λες, αλλά να εστιάσεις σ αυτό που γράφεις για τα ΨΕΜΑΤΑ που μας είπαν!
Σκέψου, ένας φιλέυσπλαχνος Θεός μας δημιουργεί, μας δίνει ένστικτα, δηλ δυνάμεις και μετά "εμφανίζεται" δήθεν να θέλει να την χαλιναγωγήσουμε αυτήν την δυναμη, την ερωτική σημειωτέον, όχι τις υπολοιπες, επειδή τάχα μου προκαλείται απο την αξιοποιησή της. Και μάλιστα είναι τόσο διεστραμμένος ο Θεός που μας έδωσε κανόνες άφταστους για τον πολύ τον κόσμο μέσα απο τους οποίους "επιθυμεί" να εξαφανίσουμε αν γίνεται αυτήν την δυναμη, αυτό το ένστικτο και γελώντας χαιρέκακα απο τον ουρανό μας βλέπει να ταλαιπωρουμαστε και να υποφέρουμε καθώς υποβάλουμε τους εαυτούς μας σ αυτήν την ..."θεάρεστη" διαδικασία.
Λοιπόν, πιστεύω ότι όπως το λέει ακριβώς ο Δημοσθένης, ναι μεν την ψυχή μας την έπλασε ο Θεός, αλλά το σώμα μας μετά την έξωση απο τον παράδεισο το έφτιαξε ο Σαμαέλ, δηλ ο Διάβολος.
Τώρα, γιατί έδωσε τα συγκεκριμένα σχήματα στα δυο αιδοία δεν το ξέρω.
Τους κανόνες λοιπόν τους αρρωστημένους και την δαιμονοποίηση του έρωτα τα μαγείρεψε ο Διάολος, αυτό πιστεύω.
Και όποιος άνθρωπος είναι απαλλαγμένος απο ενοχές και συμπλέγματα και αναστολές και φοβίες μπορεί άφοβα και άνετα να προσφέρει τον έρωτά του όπου εκείνος επιθυμεί.
Αν δεν είναι απαλλάγμένος απο όλα αυτά, ας ζητήσει την βοήθεια του Θεού και την χάρη Του, ώστε να φέρεται φυσιολογικά...