1.3 εκ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. Φθιώτιδος το 2018

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
bluerose

Re: 1.3 εκ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. Φθιώτιδος το 2018

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 14 Απρ 2019, 23:00

Έχω γνωρίσει ιερωμένο ο οποίος δεν έχει παιδιά και συντηρεί κανονικά μια άλλη οικογενεια

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 14 Απρ 2019, 23:05

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:58
bluerose έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:54
Κι από τα δυο
Δεν είναι και από τα δύο , κάνουν έρανο οι παπάδες στους πιστούς για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μέρος των εσόδων τα πάνε σε φιλανθρωπίες όπου κάνουν και προπαγάνδα ενώ κρατούν τα υπόλοιπα
Έρανο κάνουν όταν είναι να αποπερατωθεί ένας ναός
Επειδή δεν υπάρχει όμως ρευστό πλέον, ορισμένοι μετά τη λειτουργία, προσφέρουν καφέ και κάνουν οι γυναίκες κέικ τυρόπιτες κτλ και λέει στο λόγο ο ιερέας, ορίστε αντί να πάτε για μπουγάτσα μετά ελάτε βλέπετε δε τελείωσε η εκκλησία να κάτσετε εδώ, κι ότι θέλετε δώστε
Αντί να πουλάνε διαφορά η κάνουν έρανο γιατί σκανδαλίζονται μερικοί
Ο εκάστοτε κληρικός αποφασίζει της ενορίας με ποιο τρόπο

Τα ενοίκια από κτίρια πάνε σε τέτοιες μεγάλες φιλανθρωπίες γιατί εκείνες έχουν έξοδα πολλα

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 14 Απρ 2019, 23:52

Patriot έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:49
pylothess έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:14
bluerose έγραψε:
14 Απρ 2019, 13:50
Η εκκλησία θέλει να παει και με την κοινωνία, η κοινωνία δε θέλει να πάει και με την εκκλησία
ε φυσικά . Αφού η Εκκλησία δεν είναι πια της μόδας! Είναι πολύ μπανάλ. Εμείς είμαστε Κουλτουριάρηδες!!!
:hammer:

Δεν ξέρω γιατί αλλά πολλοί μόλις ακούσουν για Εκκλησία ,παθαινουν αλλεργικό σοκ . Δεν ξέρω γιατί.
Και καλά ότι τους ενοχλεί που πληρώνονται από το κράτος! Οι 300 που πληρώνονται χωρίς να παράγουν ,δεν
διαμαρτύρεται κανένας γι αυτούς;
Αυτοί που αντιπαθούν την εκκλησία είναι κυρίως αριστεροί (εννοώ αριστεροί κανονικοί γιατί εγώ ξέρω ένα σωρό πασοκους που έχουν πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία) που θέλουν οπωσδήποτε να έχουν έναν αντίπαλο απένατι τους.Αλλά η αντιπάθεια των αριστερών προς την εκκλησία είναι κυρίως ιδεολογική. Καθώς στο ελληνικό έθνος η εκκλησία ταυτίζεται έντονα με το έθνος αυτό τους ενοχλεί (καθετί που έχει σχέση με το έθνος τους ενοχλεί όχι μόνο η εκκλησία).
'Οχι απαραίτητα αριστεροί. Δεν θα το έλεγα. Και δεν νομίζω πως έχει απαραίτητα σχέση με τα κόμματα. Έχω συναντήσει πολλούς Κομμουνιστές που πιστεύουν. Οι κομμουνιστές αν και Άθεοι οι περισσότεροι ,θα έλεγα πως είναι και οι πιο φιλικοί στην Εκκλησία. Ας μην ξεχνάμε,ότι και ο παππούς του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ,Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν ιερέας. Ο πάτερ Δημήτρης Κουτσούμπας. Και ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν φίλος με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Οι πιο εχθρικοί προς την Εκκλησία είναι οι λεγόμενοι "μετριοπαθείς" σοσιαλιστές, οι ανανεωτικοί ,που έχουν ξεπεράσει τα γκούλαγκ.Οι Συριζαίοι είναι περισσότερο εχθρικοί ως προς την Εκκλησία σε σχέση με το ΚΚΕ.Υπάρχουν και Νεοδημοκράτες άθεοι.

Πάντως ,εγώ σε νεαρούς έχω διακρίνει έναν έντονο αντικληρικαλισμό και σε άτομα που είναι απολιτίκ. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει πως οι Δεξιοί είναι με την Εκκλησία ενώ οι Αριστεροί είναι αντικληρικαλιστές. Βέβαια ,προσωπική μου άποψη είναι πως και οι αναρχικοί και οι λεγόμενοι απολιτίκ κατά βάθος είναι κρυφοαριστεροί.
Έχω συναντήσει και αυτοαποκαλούμενους άθεους που στην πραγματικότητα μόνο άθεοι δεν ήταν. Αντικληρικαλιστές ήταν. Πόσο άθεος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που πιστεύει στην μοίρα; Η κάποιος που πιστεύει στην Λευκή και Μαύρη μαγεία; Η κάποιος που δηλώνει άθεος και ασχολείται με νεράϊδες και ξωτικά; Απλώς από ότι φαίνεται ,δεν τους αρέσει ένας Θεός που κατεβαίνει στην γή και γίνεται άνθρωπος. Και μάλιστα όχι κανένας ευγενής η κανένας στρατηγός. Αλλά ένα απλός και ασήμαντος οικοδόμος- μαραγκός που έχει ακόλουθους 12 ψαράδες. Δεν τους αρέσει ένας Θεός που πεθαίνει για εμάς τους ανθρώπους. Και ψάχνουν να βρούνε υποκατάστατα. Άλλος ψάχνει για εξωγήινους, άλλος τους 12 θεούς,άλλος Wicca,μαγείες ,φυλαχτά . Και άλλος έχει θεοποιήσει την μούμια του Λένιν.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 15 Απρ 2019, 00:00

pylothess έγραψε:
14 Απρ 2019, 23:52
Απλώς από ότι φαίνεται ,δεν τους αρέσει ένας Θεός που κατεβαίνει στην γή και γίνεται άνθρωπος. Και μάλιστα όχι κανένας ευγενής η κανένας στρατηγός. Αλλά ένα απλός και ασήμαντος οικοδόμος- μαραγκός που έχει ακόλουθους 12 ψαράδες. Δεν τους αρέσει ένας Θεός που πεθαίνει για εμάς τους ανθρώπους. Και ψάχνουν να βρούνε υποκατάστατα. Άλλος ψάχνει για εξωγήινους, άλλος τους 12 θεούς,άλλος Wicca,μαγείες ,φυλαχτά . Και άλλος έχει θεοποιήσει την μούμια του Λένιν.
Μα ο Χριστός ποιος ο λόγος να έρθει ως χρυσοποίκιλτος βασιλιάς;
Για να διδάξει ήρθε και ενσαρκώθηκε και μέσω της κοινωνίας μας δίδαξε
Εργάστηκε, τάισε τα θετα αδέρφια του,τακτοποίησε τη Μητέρα του πριν αφήσει το πνεύμα του ( μόνος το άφησε)
Κυκλοφόρησε ως κοινός θνητός για να μας δείξει το τροπο

Το απωγειο ήταν η σταύρωση κι η Ανάσταση που πλέον ξανά μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Αδάμ στο παράδεισο

Έπεσε λίγο παρακοης, πως θα γινόταν ξανά να ανέβει; Ο Αδάμ;
Έτσι έλα πάλι;
Μα τότε χάνεται η ελευθερία
Δικαιώνονται οι άδικοι
Κτλ κτλ κτλ

Σίγουρα δε γινόταν αν ερχόταν ως βασιλιάς να διατάζει αλλά έπρεπε να μπει στη κοινωνια

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 15 Απρ 2019, 00:09

bluerose έγραψε:
15 Απρ 2019, 00:00

Μα ο Χριστός ποιος ο λόγος να έρθει ως χρυσοποίκιλτος βασιλιάς;
Για να διδάξει ήρθε και ενσαρκώθηκε και μέσω της κοινωνίας μας δίδαξε
Εργάστηκε, τάισε τα θετα αδέρφια του,τακτοποίησε τη Μητέρα του πριν αφήσει το πνεύμα του ( μόνος το άφησε)
Κυκλοφόρησε ως κοινός θνητός για να μας δείξει το τροπο

Το απωγειο ήταν η σταύρωση κι η Ανάσταση που πλέον ξανά μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Αδάμ στο παράδεισο

Έπεσε λίγο παρακοης, πως θα γινόταν ξανά να ανέβει; Ο Αδάμ;
Έτσι έλα πάλι;
Μα τότε χάνεται η ελευθερία
Δικαιώνονται οι άδικοι
Κτλ κτλ κτλ

Σίγουρα δε γινόταν αν ερχόταν ως βασιλιάς να διατάζει αλλά έπρεπε να μπει στη κοινωνια

Το ανίθετο από τον Βούδα δηλαδή. Ο Βούδας ήταν ένας πρίγκηπα που έζησε μέσα στην χλιδή μέχρι τα 29.
Όταν ανακάλυψε τις αλήθειες της ζωής : έναν ζητιάνο ,έναν άρρωστο ,έναν γέρο και έναν νεκρό τα παράτησε
όλα και πήγε να ασκητέψει. Με τον διαλογισμό έφτασε στην πλήρη φώτιση. Ο Βούδας είναι ένας άνθρωπος από βασιλική
γενιά που μόνος του έφτασε στην φώτιση.

Ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός που έγινε άνθρωπος ,ταπεινής καταγωγής, μόχθησε, τάισε φτωχούς ,γιάτρεψε άρρωστους, πέθανε
με ατιμωτικό θάνατο και αναστήθηκε.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 15 Απρ 2019, 00:11

Δε ξέρω για το Βούδα
Τα δέχεται αλλά δε τα πιστεύει η ορθοδοξία όλα αυτά

Έχω καλό κατηχητή, ο Θεός να τον έχει καλά
Δεν είναι πολύ σωστά όλα αυτά, περί απορίας γιατί ο Χριστός δεν ήρθε ως βασιλιάς;

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 15 Απρ 2019, 00:15

Για αυτό...μη μόνο παίρνουμε αλλά να δίνουμε κιόλας έκανα την υπέρβαση

Σφου-γγα-ρισμα στην εκκλησία του :smt017
Πώς το είπα; Πώς θα το κάνω;
Τι θα κάνω; Τα χαλιά εκεί πέρα τα τινάζουν; Έχουν ηλεκτρική;

Θα κάνω πως πονάει η μέση μου να γυαλίζω εικόνες με κολόνια
Στις αρχάριες βάζουν δλ το σφουγγάρισμα πρώτο; Η τις καλοπιανουν και μετά έχει σφουγγάρισμα;
Αγχώθηκα από τώρα το σκέφτομαι. Συν τη σούπα την Ανάσταση

Άβαταρ μέλους
Patriot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patriot » 15 Απρ 2019, 00:15

pylothess έγραψε:
14 Απρ 2019, 23:52
Patriot έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:49
pylothess έγραψε:
14 Απρ 2019, 22:14

ε φυσικά . Αφού η Εκκλησία δεν είναι πια της μόδας! Είναι πολύ μπανάλ. Εμείς είμαστε Κουλτουριάρηδες!!!
:hammer:

Δεν ξέρω γιατί αλλά πολλοί μόλις ακούσουν για Εκκλησία ,παθαινουν αλλεργικό σοκ . Δεν ξέρω γιατί.
Και καλά ότι τους ενοχλεί που πληρώνονται από το κράτος! Οι 300 που πληρώνονται χωρίς να παράγουν ,δεν
διαμαρτύρεται κανένας γι αυτούς;
Αυτοί που αντιπαθούν την εκκλησία είναι κυρίως αριστεροί (εννοώ αριστεροί κανονικοί γιατί εγώ ξέρω ένα σωρό πασοκους που έχουν πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία) που θέλουν οπωσδήποτε να έχουν έναν αντίπαλο απένατι τους.Αλλά η αντιπάθεια των αριστερών προς την εκκλησία είναι κυρίως ιδεολογική. Καθώς στο ελληνικό έθνος η εκκλησία ταυτίζεται έντονα με το έθνος αυτό τους ενοχλεί (καθετί που έχει σχέση με το έθνος τους ενοχλεί όχι μόνο η εκκλησία).
'Οχι απαραίτητα αριστεροί. Δεν θα το έλεγα. Και δεν νομίζω πως έχει απαραίτητα σχέση με τα κόμματα. Έχω συναντήσει πολλούς Κομμουνιστές που πιστεύουν. Οι κομμουνιστές αν και Άθεοι οι περισσότεροι ,θα έλεγα πως είναι και οι πιο φιλικοί στην Εκκλησία. Ας μην ξεχνάμε,ότι και ο παππούς του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ,Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν ιερέας. Ο πάτερ Δημήτρης Κουτσούμπας. Και ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν φίλος με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Οι πιο εχθρικοί προς την Εκκλησία είναι οι λεγόμενοι "μετριοπαθείς" σοσιαλιστές, οι ανανεωτικοί ,που έχουν ξεπεράσει τα γκούλαγκ.Οι Συριζαίοι είναι περισσότερο εχθρικοί ως προς την Εκκλησία σε σχέση με το ΚΚΕ.Υπάρχουν και Νεοδημοκράτες άθεοι.

Πάντως ,εγώ σε νεαρούς έχω διακρίνει έναν έντονο αντικληρικαλισμό και σε άτομα που είναι απολιτίκ. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει πως οι Δεξιοί είναι με την Εκκλησία ενώ οι Αριστεροί είναι αντικληρικαλιστές. Βέβαια ,προσωπική μου άποψη είναι πως και οι αναρχικοί και οι λεγόμενοι απολιτίκ κατά βάθος είναι κρυφοαριστεροί.
Έχω συναντήσει και αυτοαποκαλούμενους άθεους που στην πραγματικότητα μόνο άθεοι δεν ήταν. Αντικληρικαλιστές ήταν. Πόσο άθεος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που πιστεύει στην μοίρα; Η κάποιος που πιστεύει στην Λευκή και Μαύρη μαγεία; Η κάποιος που δηλώνει άθεος και ασχολείται με νεράϊδες και ξωτικά; Απλώς από ότι φαίνεται ,δεν τους αρέσει ένας Θεός που κατεβαίνει στην γή και γίνεται άνθρωπος. Και μάλιστα όχι κανένας ευγενής η κανένας στρατηγός. Αλλά ένα απλός και ασήμαντος οικοδόμος- μαραγκός που έχει ακόλουθους 12 ψαράδες. Δεν τους αρέσει ένας Θεός που πεθαίνει για εμάς τους ανθρώπους. Και ψάχνουν να βρούνε υποκατάστατα. Άλλος ψάχνει για εξωγήινους, άλλος τους 12 θεούς,άλλος Wicca,μαγείες ,φυλαχτά . Και άλλος έχει θεοποιήσει την μούμια του Λένιν.
Οταν λέω αριστερούς εννοώ κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.Το ΚΚΕ δεν έχει τόση κόντρα με την εκκλησία είναι η αλήθεια όση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.Τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού αλλά δεν έχει αντικληρικαλιστικο πνεύμα (στην Ικαρία που έχω πάει και που βγάζει πρώτο κόμμα το ΚΚΕ δεν διέκρινα αντικληρικαλισμο ούτε αθεια).Και ο Μιλοσεβιτς κομμουνιστης ηταν αλλά βοήθησε την Σερβική εκκλησία να ανακτήσει το κύρος που είχε χάσει στην Γιουγκοσλαβικη περίοδο. Βέβαια στους Σέρβους(σε Σερβία, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας,Κόσοβο,Κροατία κτλ) ο Ορθόδοξος χριστιανισμός και η Σερβική εκκλησία αντιμετωπίζεται ως ύψιστο στοιχείο εθνικής ταυτότητας αφού η θρησκεία είναι η μόνη διαφθορά των Σέρβων από τους Βόσνιους (Μουσουλμάνους) και τους Κροάτες (Καθολικοί). Τώρα για το ότι ο παππούς του Κουτσούμπα ήταν παπάς αυτό δε λέει απαραίτητα κάτι καλό ή κακό. Και ο θείος του Τσίπρα ήταν παπας(πέθανε το 2017) και είχε άριστες σχέσεις με τον ανιψιό του.Οσον αφορά τους νέους με βάση πρόσφατη έρευνα το 49% των νέων είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας και το 48% κατά: https://www.insider.gr/eidiseis/politik ... psyhagogia άρα υπάρχει διχασμός σε ότι αφορά τους νέους (και πάλι οι νέοι που τείνουν προς την δεξιά είναι πιο υπέρ της εκκλησίας ενώ οι νέοι που τείνουν στην αριστερά είναι πιο επιφυλακτικοί όπως γίνεται και με τους μεγαλύτερους τους).Οσον αφορά τους άθεους με βάση τις έρευνες αυτοί δεν είναι πολλοί στην Ελλάδα και αποτελούν το 5-7% του πληθυσμού της χώρας με βάση τελευταίες έρευνες.Πάνω από το 90% πιστεύει στο Θεό στην Ελλάδα.
Υπεράνω όλων η πατρίς

pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 15 Απρ 2019, 10:46

Patriot έγραψε:
15 Απρ 2019, 00:15
'Oταν λέω αριστερούς εννοώ κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.Το ΚΚΕ δεν έχει τόση κόντρα με την εκκλησία είναι η αλήθεια όση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.Τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού αλλά δεν έχει αντικληρικαλιστικο πνεύμα (στην Ικαρία που έχω πάει και που βγάζει πρώτο κόμμα το ΚΚΕ δεν διέκρινα αντικληρικαλισμο ούτε αθεια).Και ο Μιλοσεβιτς κομμουνιστης ηταν αλλά βοήθησε την Σερβική εκκλησία να ανακτήσει το κύρος που είχε χάσει στην Γιουγκοσλαβικη περίοδο. Βέβαια στους Σέρβους(σε Σερβία, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας,Κόσοβο,Κροατία κτλ) ο Ορθόδοξος χριστιανισμός και η Σερβική εκκλησία αντιμετωπίζεται ως ύψιστο στοιχείο εθνικής ταυτότητας αφού η θρησκεία είναι η μόνη διαφθορά των Σέρβων από τους Βόσνιους (Μουσουλμάνους) και τους Κροάτες (Καθολικοί). Τώρα για το ότι ο παππούς του Κουτσούμπα ήταν παπάς αυτό δε λέει απαραίτητα κάτι καλό ή κακό. Και ο θείος του Τσίπρα ήταν παπας(πέθανε το 2017) και είχε άριστες σχέσεις με τον ανιψιό του.Οσον αφορά τους νέους με βάση πρόσφατη έρευνα το 49% των νέων είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας και το 48% κατά: https://www.insider.gr/eidiseis/politik ... psyhagogia άρα υπάρχει διχασμός σε ότι αφορά τους νέους (και πάλι οι νέοι που τείνουν προς την δεξιά είναι πιο υπέρ της εκκλησίας ενώ οι νέοι που τείνουν στην αριστερά είναι πιο επιφυλακτικοί όπως γίνεται και με τους μεγαλύτερους τους).Οσον αφορά τους άθεους με βάση τις έρευνες αυτοί δεν είναι πολλοί στην Ελλάδα και αποτελούν το 5-7% του πληθυσμού της χώρας με βάση τελευταίες έρευνες.Πάνω από το 90% πιστεύει στο Θεό στην Ελλάδα.
Συναντήθηκε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. σφ Δημήτρης Κουτσούμπας με αντπροσωπεί από το Φανάρι. Και ενώ ο Κουτσούμπας τάχηθηκε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας κράτους ,δήλωσε πως θα υποστηρίξει τα δικαιώματα των κληρικών και πως θέση του είναι η κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών για να εξασφαλιστεί η διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους.
https://www.vimaorthodoxias.gr/oikoumen ... iarcheiou/

Απίστευτο και όμως αληθινό !!!
Στην Ε.Σ.Σ.Δ. στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ,ο Στάλιν ζήτησε την βοήθεια της Εκκλησίας για να εμψυχώσει τον κόσμο.

Τώρα για την φλιανθρωπία έχω την εντύπωση πως η Εκκλησία είναι από τους λίγους που θα δώσουν βοήθεια χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.
Αν κάποιος έχει ανάγκη για φαγητό ,θα τον ρωτήσουν αν είναι ΧΟ για να του δώσουνε; Σε αντίθεση με πολλούς άλλους φορείς ,δεν θέλω να πω ονόματα ,που δίνουνε φαγητό με ανταλλάγματα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών