Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 18 Απρ 2019, 13:23

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:10
Βινόσαυρος έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:06
1. Δεν είναι ζήτημα πίστης.
2. Τα εξήγησα παραπίσω, τα είπες και εσύ, οι προσλαμβάνουσες είναι χριστιανικές (θεϊστικές) ακόμα και αν καθίσεις οκλαδόν σε όλη σου τη ζωή, επομένως η απραγία είναι διαιώνιση και ανοχή της χριστιανικής (θεϊστικής) λαίλαπας.
Μα, εγώ δεν μιλάω για απραγία. Αλλά για μια προσέγγιση αρκετά διαφορετική απ' αυτή των πιστών.
Νομίζω πως είναι κάργα υποκριτικό, από τη μία να θεωρώ λάθος τον προσηλυτισμό και την "καθοδήγηση" των πιτσιρικιών από τους θρήσκους και από την άλλη να κάνω κι εγώ τα ίδια, απλά και μόνο επειδή πιστεύω ότι εγώ έχω δίκιο κι όχι οι άλλοι.
Συζητάς με κάποιον που στην πολιτική έχει υιοθετήσει το φουλ πακέτο μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας και το προωθεί φανατικά λες και είναι το άγιο δισκοπότηρο.
Το ίδιο φανατικά φέρεται και στα (α) θρησκευτικά του.
Καμία δια φορά από τον under!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 18 Απρ 2019, 13:23

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:22
parafrwn έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:18
under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:16

Γι αυτο σου εκανα την προηγουμενη ερωτηση.Επειδη πιστευεις οτι ειμαστε μονο ανθρακας,οξυγονο,υδρογονο και λοιπα χημικα στοιχεια.Αλλα δεν βγαινουν τα κουκια.
Είσαι u,d quarks και ηλεκτρόνια. Κάνε update στην γνώση σου. Και άντε γεια.
Και ο πιθηκος αποτελειται απο quarks και ηλεκτρονια αλλα δεν εχει τις λειτουργιες που εχεις εσυ.Κατα τα αλλα ειμαστε μονο υλη :lol:
Αντε γεια τωρα :003:
Ο κοινός πίθηκος έχει τις ίδιες λειτουργίες που έχεις εσύ όμως.
Είμαι σίγουρος πως στην πρωτόγονη κοινωνία τους θα πιστεύουν σε κάποια θεότητα. Γιατί βλέπεις, αυτά είναι πιθικήσια πράγματα. Μην μπλέκεσαι. Διάβασε για το up & down quark, και μετά ξαναμίλα μου... :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος parafrwn την 18 Απρ 2019, 13:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Απρ 2019, 13:23

parafrwn έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:17
Μην πέφτεις στην παγίδα του. Αυτός πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Και χωρίς αναφορές σε ιερά βιβλία παπούδων με μούσια.
Πρέπει να το δείξει επιστημονικά, με πείραμα ή παρατήρηση.
και οι 2 ξερουμε οτι δεν μπορει, δε θελει, και δεν προκειται να το κανει.

οποτε, το μονο που μενει ειναι το κογιοναρισμα. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 18 Απρ 2019, 13:23

parafrwn έγραψε:
Εσύ πρέπει να αποδείξεις πως υπάρχει. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται το Α.
αν αποδείκνυε κάποιος ότι υπάρχει Θεός δεν θα χρειαζόταν να πιστέψει, δεν θα χρειαζόταν πίστη
όμως ακόμα και στην επιστήμη για να αποδείξεις κάτι πρέπει να πιστέψεις και να ορίσεις αρχές-αξιώματα που δεν αποδεικνύονται
και η επιστήμη χρειάζεται την πίστη της
και αυτό είναι αποδεδειγμένο μαθηματικώς με το θεώρημα της μη πληρότητας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος urbilum την 18 Απρ 2019, 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 13:25

parafrwn έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:23
Είμαι σίγουρος πως στην πρωτόγονη κοινωνία τους θα πιστεύουν σε κάποια θεότητα.
Ναι ο κοινος πιθηκος εχει τις ιδιες σωματικες λειτουργιες που εχω κι εγω.
Αλλα δεν ξερει τι ειναι ο θανατος,ουτε φυσικα προβληματιζεται για το τι γινεται μετα
Ποιος ξερει γιατι αφου ΟΛΑ ειναι υλη ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 18 Απρ 2019, 13:25

urbilum έγραψε:
parafrwn έγραψε:
Εσύ πρέπει να αποδείξεις πως υπάρχει. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται το Α.
αν αποδείκνυε κάποιος ότι υπάρχει Θεός δεν θα χρειαζόταν να πιστέψει, δεν θα χρειαζόταν πίστη
όμως ακόμα και στην επιστήμη για να αποδείξεις κάτι πρέπει να πιστέψεις και να ορίσεις αρχές-αξιώματα που δεν αποδεικνύονται
και αυτό είναι αποδεδειγμένο μαθηματικά με το θεώρημα της μη πληρότητας
Μην μπερδεύεις τα μαθηματικά με την επιστήμη.
Η επιστήμη δεν βασίζεται σε αξιωματικά συστήματα, αλλά σε φυσικούς νόμους που πέρασαν το πειραματικό τεστ. Δεν θα βρεις τέλεια γνώση στην φυσική. Θα την βρεις μόνο στα μαθηματικά.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Απρ 2019, 13:26

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:20
Βινόσαυρος έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:16
shrike έγραψε:

Μα, εγώ δεν μιλάω για απραγία. Αλλά για μια προσέγγιση αρκετά διαφορετική απ' αυτή των πιστών.
Νομίζω πως είναι κάργα υποκριτικό, από τη μία να θεωρώ λάθος τον προσηλυτισμό και την "καθοδήγηση" των πιτσιρικιών από τους θρήσκους και από την άλλη να κάνω κι εγώ τα ίδια, απλά και μόνο επειδή πιστεύω ότι εγώ έχω δίκιο κι όχι οι άλλοι.
Σύντροφε σχρικε
θέλω να κάνω μια καλόπιστη κουβέντα (δεν έχω πρόβλημα για την ενταση της)
αν θες να συνεχίσουμε να αποσύρεις την «πίστη» σαν όρο για τους άθεους.
Στην προηγούμενη τοποθέτηση μας το κατεστησα σαφές ελπίζω.
ΟΚ λοιπόν. Πώς θα 'θελες να το διατυπώσω;
"Μόνο και μόνο επειδή είμαι σίγουρος/ξέρω/υποψιάζομαι/έχω αποδείξεις ότι εγώ έχω δίκιο κι όχι οι άλλοι."

Τι σε χαλάει στο ρήμα "πιστεύω"; Δεν το χρησιμοποιείς ποτέ στην καθημερινότητά σου;
Ας πούμε «λέγω» με τον αστερίσκο της «έχω τη γνώμη»
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 18 Απρ 2019, 13:27

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:13
parafrwn έγραψε:

Εσύ πρέπει να αποδείξεις πως υπάρχει. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται το Α. Όχι σε αυτόν που δεν δέχεται τον ισχυρισμό Α.

Αλλά αφού ρωτάς θα σου πω. Δεν είμαστε τίποτε το ιδιαίτερο. Απλώς κάτι πιθήκια σε ένα κοινότυπο πλανήτη γύρω από ένα μέτριο άστρο. Όλα στην φύση γενιούνται και πεθαίνουν. Τι το ξεχωριστό νομίζεις πως έχεις που δεν σου έμαθε η θρησκεία;
Εσυ μιλας για το σωμα.
Απαντησε μου σε παρακαλω γιατι ο ανθρωπος ειναι το μονο ον με νοημοσυνη και αυτο που αποκαλουμε λογικη και δεν λειτουργει μονο με το ενστικτο ;
Επειδή ξέρουμε πού το πας σε ενημερώνω πως ΔΕΝ υπάρχει ψυχή. Αυτό που οι θρησκείες αποκαλούν ψυχή είναι οι διεργασίες στους νευρώνες του όντως μεγαλύτερου από τα ζώα εγκεφάλου μας.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 18 Απρ 2019, 13:27

Ίφιδα έγραψε:
17 Απρ 2019, 22:48
Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Απο την αρχη ειπα στα παιδια μου οτι αυτα ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας.

Δεν θελω τα παιδια μου να μεγαλωσουν με μυθους. Οτι χειροτερο για τον ανθρωπο η απομακρυνση του απο την επιστημη και την λογικη.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 13:28

Nandros έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:27
Επειδή ξέρουμε πού το πας σε ενημερώνω πως ΔΕΝ υπάρχει ψυχή. Αυτό που οι θρησκείες αποκαλούν ψυχή είναι οι διεργασίες στους νευρώνες του όντως μεγαλύτερου από τα ζώα εγκεφάλου μας.
Εσενα σε αγαπαω γιατι ενιωσες στο πετσι σου τι σημαινει αθεια.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 13:28

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:25
parafrwn έγραψε:
Είμαι σίγουρος πως στην πρωτόγονη κοινωνία τους θα πιστεύουν σε κάποια θεότητα.
Ναι ο κοινος πιθηκος εχει τις ιδιες σωματικες λειτουργιες που εχω κι εγω.
Αλλα δεν ξερει τι ειναι ο θανατος,ουτε φυσικα προβληματιζεται για το τι γινεται μετα
Ποιος ξερει γιατι αφου ΟΛΑ ειναι υλη ;
Μια χαρά ξέρει ο πίθηκος τι είναι ο θάνατος, όπως και τα περισσότερα ζώα.
Το τι γίνεται μετά δεν τον προβληματίζει, απλά γιατί δεν βρέθηκε (ακόμα) κάποιος άλλος πίθηκος να του βάλει την έγνοια στο μυαλό, προκειμένου να φάει πιο πολλές προσφερόμενες μπανάνες.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 18 Απρ 2019, 13:28

parafrwn έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:25
urbilum έγραψε:
parafrwn έγραψε:
και αυτό είναι αποδεδειγμένο μαθηματικά με το θεώρημα της μη πληρότητας
Μην μπερδεύεις τα μαθηματικά με την επιστήμη.
Η επιστήμη δεν βασίζεται σε αξιωματικά συστήματα, αλλά σε φυσικούς νόμους που πέρασαν το πειραματικό τεστ. Δεν θα βρεις τέλεια γνώση στην φυσική. Θα την βρεις μόνο στα μαθηματικά.
αφού δεν θα βρεις τέλεια γνώση στην φυσική δεν θα βρεις και την γνώση για τη ύπαρξη του Θεού
μάλιστα αυτό που λες είναι λάθος, το θεώρημα αποδεικνύει ότι τέλεια γνώση δεν θα βρεις ούτε στα μαθηματικά, ούτε παντού, άρα βάλε λίγη πίστη στη σούπα σου

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 18 Απρ 2019, 13:29

Nero έγραψε:
17 Απρ 2019, 23:29
Αυτή η αντίληψη ότι η θρησκεία, που είναι ολόκληρος μηχανισμός με τεράστιες κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις που μελετάει τόσος κόσμος, επι τόσους αιώνες χωρίς γενικό συμπέρασμα είναι κάτι τόσο ρηχό που μπορεί να ταυτιστεί με την πίστη στον Άι Βασίλη και τη νεράιδα των δοντιών είναι ειρωνικά τόσο ρηχή που καταντάει γελοία
Σωστα. Η θρησκεια ειναι πολυ πιο επικινδυνη.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Απρ 2019, 13:29

Nandros έγραψε:
shrike έγραψε:
Βινόσαυρος έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:06
1. Δεν είναι ζήτημα πίστης.
2. Τα εξήγησα παραπίσω, τα είπες και εσύ, οι προσλαμβάνουσες είναι χριστιανικές (θεϊστικές) ακόμα και αν καθίσεις οκλαδόν σε όλη σου τη ζωή, επομένως η απραγία είναι διαιώνιση και ανοχή της χριστιανικής (θεϊστικής) λαίλαπας.
Συζητάς με κάποιον που στην πολιτική έχει υιοθετήσει το φουλ πακέτο μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας και το προωθεί φανατικά λες και είναι το άγιο δισκοπότηρο.
Το ίδιο φανατικά φέρεται και στα (α) θρησκευτικά του.
Καμία δια φορά από τον under!
Τι έγινε; απαρνηθήκαμε την αθεϊστική τελίτσα;

.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Απρ 2019, 13:30

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:28
Μια χαρά ξέρει ο πίθηκος τι είναι ο θάνατος, όπως και τα περισσότερα ζώα.
Το τι γίνεται μετά δεν τον προβληματίζει, απλά γιατί δεν βρέθηκε (ακόμα) κάποιος άλλος πίθηκος να του βάλει την έγνοια στο μυαλό, προκειμένου να φάει πιο πολλές προσφερόμενες μπανάνες.
Οχι.Ο πιθηκος δεν ξερει τι ειναι ο θανατος.Ξερει τι ειναι ο κινδυνος.Ενστικτο επιβιωσης.
Κατα τα αλλα ποτε λες να βρεθει ενας αλλος πιθηκος να του βαλει την εγνοια για το τι γινεται μετα τον θανατο ; :003:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών