Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Pam

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 18 Απρ 2019, 14:57

Ενα άλλο θαύμα στον τομέα της ιατρικής που άλλαξε την ζωή ενός γιατρού:
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 15:01

Pam έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:55
shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:41
Pam έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:38
Ανοησίες. Δεν ξέρω για όλους τους θετικούς κλάδους αλλά ο ξάδερφος μου έχει σπουδάσει ιατρική και είναι γιατρός και είναι θρήσκος ενώ έχει επισκεφτεί σχολές ιατρικής σε διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ,Πολωνία,Γεωργία, Κύπρος,Σερβία, Μολδαβία,Εκουαδόρ κτλ).Η συντριπτική των φοιτητών ήταν θρήσκοι και πολλοί προσευχόταν και γενικά είχαν θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου.
Όταν λες θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου, τι εννοείς;

Πάει ο ασθενής και λέει "γιατρέ νιώθω ένα βάρος στο στήθος και έχω ταχυκαρδία" κι ο γιατρός του απαντά "κάνε νηστεία και τρεις προσευχές την ημέρα για μια βδομάδα, πιες και λίγο αγιασμό και θα γίνεις περδίκι";
Τόσο σε κόβει τόσο λες.Η επιστήμη ασχολείται με άλλο θέμα και η θρησκεία με άλλο.Ενα θαύμα όταν γίνεται δεν υπόκειται στους νόμους της επιστήμης. Και ναι πολλοί γιατροί με όσους μίλησα πιστεύουν στα θαύματα και κάποιοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτά.Τα λείψανα των αγίων που ευωδοιαζουν και τα αυθαρτα σώματα κάποιων άλλων αγίων για παράδειγμα είναι ένα είδος θαύματος. Δεν είναι λογικό με βάση την ανθρώπινη λογική ένα σώμα να είναι αυθαίρετο η να ευωδιαζουν τα λείψανα του.
Καλά. Προσπερνώ τα περί ευωδίας των λειψάνων, λες και τα αρώματα ανακαλύφθηκαν χθες, και επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα.

Τι εννοείς ακριβώς με το "θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου" που λες; Και αν είναι όντως υψηλού επιπέδου (αλήθεια, υπάρχει τέτοια κατάταξη στην πίστη;), τότε γιατί χρησιμοποιούν φάρμακα, επεμβάσεις, θεραπείες κλπ; Ακόμα και σε πιστούς ασθενείς, του ίδιου (ή και υψηλότερου) επιπέδου πίστης.

Άβαταρ μέλους
Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 18 Απρ 2019, 15:04

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:01
Pam έγραψε:
shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:41

Όταν λες θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου, τι εννοείς;

Πάει ο ασθενής και λέει "γιατρέ νιώθω ένα βάρος στο στήθος και έχω ταχυκαρδία" κι ο γιατρός του απαντά "κάνε νηστεία και τρεις προσευχές την ημέρα για μια βδομάδα, πιες και λίγο αγιασμό και θα γίνεις περδίκι";
Τόσο σε κόβει τόσο λες.Η επιστήμη ασχολείται με άλλο θέμα και η θρησκεία με άλλο.Ενα θαύμα όταν γίνεται δεν υπόκειται στους νόμους της επιστήμης. Και ναι πολλοί γιατροί με όσους μίλησα πιστεύουν στα θαύματα και κάποιοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτά.Τα λείψανα των αγίων που ευωδοιαζουν και τα αυθαρτα σώματα κάποιων άλλων αγίων για παράδειγμα είναι ένα είδος θαύματος. Δεν είναι λογικό με βάση την ανθρώπινη λογική ένα σώμα να είναι αυθαίρετο η να ευωδιαζουν τα λείψανα του.
Καλά. Προσπερνώ τα περί ευωδίας των λειψάνων, λες και τα αρώματα ανακαλύφθηκαν χθες, και επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα.

Τι εννοείς ακριβώς με το "θρησκευτική πίστη υψηλού επιπέδου" που λες; Και αν είναι όντως υψηλού επιπέδου (αλήθεια, υπάρχει τέτοια κατάταξη στην πίστη;), τότε γιατί χρησιμοποιούν φάρμακα, επεμβάσεις, θεραπείες κλπ; Ακόμα και σε πιστούς ασθενείς, του ίδιου (ή και υψηλότερου) επιπέδου πίστης.
Εννοώ ότι ασχολούνται με τη επιστήμη τους αλλά ταυτόχρονα έχουν βαθιά θρησκευτική πίστη.Στον κόσμο κατανοούν πως δεν εξηγούνται όλα με βάση την κοινή ανθρώπινη λογική (κάτι που εσύ δεν κατανοεις).Παρέθεσα ήδη ένα βίντεο πιο πάνω. Οσον αφορά τους κληρικούς η μεγάλη τους πλειοψηφία διαθέτει ανώτατη εκπαίδευση και παιδεία.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 15:10

Pam έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:04
shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:01
Pam έγραψε:

Εννοώ ότι ασχολούνται με τη επιστήμη τους αλλά ταυτόχρονα έχουν βαθιά θρησκευτική πίστη.Στον κόσμο κατανοούν πως δεν εξηγούνται όλα με βάση την κοινή ανθρώπινη λογική (κάτι που εσύ δεν κατανοεις).Παρέθεσα ήδη ένα βίντεο πιο πάνω. Οσον αφορά τους κληρικούς η μεγάλη τους πλειοψηφία διαθέτει ανώτατη εκπαίδευση και παιδεία.
Ναι βρε παιδάκι μου, κατάλαβα μια χαρά τι είπες. Και το τι κατανοώ εγώ και τι όχι, άσε να το ξέρω εγώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η δική μου απορία ήταν, αν θεωρείς ότι υπάρχει ασυνέπεια στα πιστεύω αυτών των "υψηλού επιπέδου" πιστών γιατρών. Από τη μία πιστεύουν στον Θεό και στα θαύματα, αλλά από την άλλη συνταγογραφούν εξετάσεις, χαπάκια και ινσουλίνες αντί να λένε στον κόσμο (και δη στους πιστούς) κάνε μια προσευχή και θα περάσουν όλα. Αν δεν πιστεύουν ότι βοηθάει η πίστη κι ο Θεός και καταλήγουν σε χημικά μέσα, τότε πώς ακριβώς έχουν υψηλού επιπέδου πίστη;

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 18 Απρ 2019, 15:18

Θα σου απαντήσω εγώ, διότι ειλικρινή και ψυχολογημένη απάντηση από θρήσκο δεν παίρνεις.

Όπως μπορεί κανείς να δει και από το τόπικ που άνοιξα πριν λίγο για την κιβωτό, η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει ότι αυτά που του είπαν από μικρό παιδί, είναι αληθινά, είναι ικανή να τον κάνει να πιστεύει σε θεούς, ακόμα και αν το επάγγελμα του το ίδιο απορρίπτει την ιδέα του θεού στο πρώτο κεφάλαιο των σπουδών του. Ένας τέτοιος άνθρωπος, που ξεπερνά αυτά τα διανοητικά συμπλέγματα (cognitive dissonance λέγεται στα αγγλικά) γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από άλλους καθημερινούς ανθρώπους, που έχουν την ίδια ανάγκη να πιστέψουν, αλλά θέλουν κάτι περισσότερο, ένα σπρώξιμο, για να θωρακιστεί η πίστη τους. Γι' αυτό και βλέπεις συχνά πυκνά άρθρα ή αναφορές για τον τάδε γιατρό, φυσικό, χημικό, επιστήμονα, που είναι "κορυφή στον τομέα του" αλλά και "πιστεύει πολύ στον θεό". Είναι δηλαδή σαν να θαυμάζει ο 'item of delusion +1' τον 'item of delusion +3'). Στο +5 μιλάμε για μεσσιανικές φιγούρες.

Στην πραγματικότητα αυτή η ανάγκη να είναι αληθινά όλα όσα το άτομο έχει πιστέψει είναι καθαρός και μόνο εγωϊσμός του υψίστου και χειρίστου είδους, που δεν επιτρέπει στο άτομο να σκεφτεί ούτε κατ' ελάχιστο ότι δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή κάτι περισσότερο από ένα σακούλι με οστά και αίμα, και πως υπάρχουν άλλα 7 δισεκατομμύρια τέτοια σακούλια εκεί έξω. Εγωϊσμός και μόνο.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 18 Απρ 2019, 15:23

Pam έγραψε:

Τόσο σε κόβει τόσο λες.Η επιστήμη ασχολείται με άλλο θέμα και η θρησκεία με άλλο.
αυτό είναι λάθος και το ακυρώνει η εκ της πολύ αρχής επιδίωξη της ίδιας της θρησκειας : Το ότι θέλει να βρίσκεται ΜΕΣΑ στην παιδεία ! Αν το θέμα της θρησκείας, δεν ήταν ίδιο με το θεμα της επιστήμης, μόνη της η θρησκεία θα αποσυρόταν από την παιδεία στην οποία διδάσκεται η απλή επιτομή της επιστήμης ! Δεν γίνεται αυτό γιατί στοχεύουν και τα δύο στο ίδιο πράγμα.

Το αντικείμενο και των δύο είναι το ίδιο : το να πορευτεί ο άνθρωπος προσπαθώντας να καταλαβει/ελέγξει τον εαυτό του, τι ειναι καλο για αυτόν, και εν συνεχεια τι είναι γύρω μας, τι ηταν πριν, τι ειναι τωρα και τι είναι μετά.

Απλά η επιστήμη το προσεγγίζει με την λογική, την απόδειξη (όταν υπάρχει) και τον αγνωστικισμό όταν απόδειξη δεν υπάρχει, παρέχοντας έτσι διαφάνεια και επομένως εντιμότητα μεταξύ των ανθρώπων, ενώ η θρησκεία το προσεγγίζει χωρίς διαφάνεια, με την εξ αποκαλύψεως αόρατη αλήθεια των θνητών εκλεκτών την οποία απαγορεύεται να την αμφισβητήσεις και αν δεν την δεχτείς θα υποστείς τις κακές συνέπειες στο μετά.

Όλα τα υπόλοιπα που λέτε είναι εντελώς χαζή συζήτηση, δηλ. για ποιο πράγμα αντιμάχεστε για το αν σε ένθρησκες κοινωνίες που μέχρι πρώτινος ο νηπιοβαπτισμός ήταν υποχρεωτικός δια νόμου, η πλειοψηφεία συγκεκριμένων πεδίων της επιστήμης, δηλώνουν πιστοί θρήσκοι ή όχι ? χαίρω πολύ !

Το επιχείρημα εδώ ΑΝ θα υπήρχε, θα ήταν πως ΑΝ είχαμε άθρησκες κοινωνίες, κοινωνίες δηλ. στις οποίες οι θρησκείες θα είχαν την υπόσταση "ενωση φιλων του τζατζικιου" δηλ. υπόσταση εκτός παιδείας και κρατικών θεσμών, και ωστόσο βλέπαμε οτι η πλειοψηφεία των επιστημόνων τείνει να έχει πίστη προς την ύπαρξη θεού ο οποίος αλληλεπιδρά μαζί μας και να είναι και φίλοι του τζατζικιού.
ΤΟΤΕ ναι, το επιχείρημα "και οι επιστήμονες τείνουν να είναι πιστοι και τζατζικοσυμπαθουντες" θα είχε βάση, θα έδειχνε πράγματι πως η θρησκευτική πίστη είναι ανεξάρτητη της επιστημονικής μόρφωσης και γνώσης γιατί ακόμα και οι κάτοχοί σε αυτήν καταλήγουν.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
shrike

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 18 Απρ 2019, 15:26

Λεγεών έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:18
Θα σου απαντήσω εγώ, διότι ειλικρινή και ψυχολογημένη απάντηση από θρήσκο δεν παίρνεις.

Όπως μπορεί κανείς να δει και από το τόπικ που άνοιξα πριν λίγο για την κιβωτό, η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει ότι αυτά που του είπαν από μικρό παιδί, είναι αληθινά, είναι ικανή να τον κάνει να πιστεύει σε θεούς, ακόμα και αν το επάγγελμα του το ίδιο απορρίπτει την ιδέα του θεού στο πρώτο κεφάλαιο των σπουδών του. Ένας τέτοιος άνθρωπος, που ξεπερνά αυτά τα διανοητικά συμπλέγματα (cognitive dissonance λέγεται στα αγγλικά) γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από άλλους καθημερινούς ανθρώπους, που έχουν την ίδια ανάγκη να πιστέψουν, αλλά θέλουν κάτι περισσότερο, ένα σπρώξιμο, για να θωρακιστεί η πίστη τους. Γι' αυτό και βλέπεις συχνά πυκνά άρθρα ή αναφορές για τον τάδε γιατρό, φυσικό, χημικό, επιστήμονα, που είναι "κορυφή στον τομέα του" αλλά και "πιστεύει πολύ στον θεό". Είναι δηλαδή σαν να θαυμάζει ο 'item of delusion +1' τον 'item of delusion +3'). Στο +5 μιλάμε για μεσσιανικές φιγούρες.

Στην πραγματικότητα αυτή η ανάγκη να είναι αληθινά όλα όσα το άτομο έχει πιστέψει είναι καθαρός και μόνο εγωϊσμός του υψίστου και χειρίστου είδους, που δεν επιτρέπει στο άτομο να σκεφτεί ούτε κατ' ελάχιστο ότι δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή κάτι περισσότερο από ένα σακούλι με οστά και αίμα, και πως υπάρχουν άλλα 7 δισεκατομμύρια τέτοια σακούλια εκεί έξω. Εγωϊσμός και μόνο.
Εγώ πάντως, και θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για δικά μου παραδείγματα, ξέρω 2 γιατρούς που είναι και καλοί στη δουλειά τους, αλλά και θρήσκοι. Εικόνες Αγίων στο ιατρείο τους, αν τους κάνεις κουβέντα έστω και για πλάκα (πχ ρε γιατρέ, να πάρω νορτζέσικ ή να κάνω τον σταυρό μου; -το 'χω πει :lol: ) θα σου πούνε ότι κάνεις λάθος, ότι ο Θεός το ένα, ο Θεός το άλλο και διάφορα τέτοια.

Τώρα, θες σύμπτωση... θες κάτι άλλο... όλως τυχαίως, κανενός από τους δύο η καθημερινότητα δεν θυμίζει και πολύ τη ζωή ενός πιστού (σε διάφορα θέματα), αλλά όοοολως τυχαίως, και οι δύο έχουν ένα σκασμό πελάτες που έχουν σχέση με την Εκκλησία και σε καθημερινή βάση μπαινοβγαίνουν στα ιατρεία τους από απλές πιστές θείτσες του φιλόπτωχου επειδή είναι "καλό παιδί και θρήσκο" μέχρι και Αρχιμανδρίτες. Τυχαίο, φαντάζομαι.

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 18 Απρ 2019, 15:27

under έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:56
Al Bundy έγραψε:
18 Απρ 2019, 14:49
Τότε πως εξηγείς την ύπαρξή τους πριν τον άνθρωπο;
Ο Θεος πρωτα εφτιαξε τα ζωα.Μετα εφτιαξε τον Ανθρωπο και του ειπε : ολα αυτα που βλεπεις εδω μεσα ειναι για να σε υπηρετουν.Γαμησε τους ασαλιωτα.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ;

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 18 Απρ 2019, 15:31

shrike έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:26
Λεγεών έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:18

Εγώ πάντως, και θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για δικά μου παραδείγματα, ξέρω 2 γιατρούς που είναι και καλοί στη δουλειά τους, αλλά και θρήσκοι. Εικόνες Αγίων στο ιατρείο τους, αν τους κάνεις κουβέντα έστω και για πλάκα (πχ ρε γιατρέ, να πάρω νορτζέσικ ή να κάνω τον σταυρό μου; -το 'χω πει :lol: ) θα σου πούνε ότι κάνεις λάθος, ότι ο Θεός το ένα, ο Θεός το άλλο και διάφορα τέτοια.

Τώρα, θες σύμπτωση... θες κάτι άλλο... όλως τυχαίως, κανενός από τους δύο η καθημερινότητα δεν θυμίζει και πολύ τη ζωή ενός πιστού (σε διάφορα θέματα), αλλά όοοολως τυχαίως, και οι δύο έχουν ένα σκασμό πελάτες που έχουν σχέση με την Εκκλησία και σε καθημερινή βάση μπαινοβγαίνουν στα ιατρεία τους από απλές πιστές θείτσες του φιλόπτωχου επειδή είναι "καλό παιδί και θρήσκο" μέχρι και Αρχιμανδρίτες. Τυχαίο, φαντάζομαι.
Εγώ για τους μαθηματικούς που έχω γνωρίσει (σε μεγάλη πλειοψηφία) να είναι θρήσκοι, το έχω φιλοσοφίσει. Παριστάνουν πως πιστεύουν για κοινωνικούς λόγους καθαρά. Αν ζούσαν στην Γαλλία όπου το 40% δηλώνει άθεοι, μπορεί να ήταν άθεοι ή αγνωστικιστές. Αλλά ζούνε στην Ελλάδα, και οπότε προσαρμόστηκαν στην πραγματικότητα γύρω τους, ώστε να μην χαλάει η ζαχαρένια τους. Επίσης δεν νομίζω πως πιστέυουν πραγματικά, μιας και είναι μαθηματικοί, υλιστικά & ωφελιμιστικά σκουπίδια του κερατά. Να το είπα.

Οι περισσότεροι φυσικοί αντίθετα είναι ρομαντικές ψυχές. Κουβαλάνε διαφορετική...τρέλα από αυτή των μαθηματικών.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 18 Απρ 2019, 15:40

Ίφιδα έγραψε:
18 Απρ 2019, 12:39
Παρατηρώ ότι του αρέσει η ιστορία με την Ανάσταση κι αυτό γιατί δε του αρέσει ό θάνατος. Ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο της προγιαγιάς του το καλοκαίρι κι έτσι οι σχετικές ερωτήσεις ήρθαν νωρίτερα απ ότι τις περίμενα και ήμουν κάπως απροετοίμαστη
- Μαμά τί γίνεται όταν πεθαινουμε; Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε να του πω είναι "τροφή για τα σκουλικια". Τελικά του είπα ότι σταματάει η καρδούλα και διαλυομαστε σιγά σιγά μέχρι να γινουμε πολυ μικρά κομματάκια και να ενωθούμε με το Συμπαν
-Εσύ θα πεθάνεις; με ρωτάει γεμάτος ανησυχία. Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε, του λεω αλλά μην ανησυχείς, θα είσαι μεγάλος τότε και δε θα με χρειάζεσαι.
-Εγώ δε θέλω να πεθάνεις μου λέει, άμα πεθάνεις εγώ θα τα ενώσω όλα τα κομματάκια και θα τα βάλω μέσα στο σώμα σου. Ούτε εγώ θέλω να πεθάνω, θέλω να μείνω για πάντα παιδί, σα τον Πήτερ Παν.
Ε δεν άντεξα, λιγοψυχησα, δε το συνέχισα, μπήκα σε σκέψεις μήπως του κανω κακό μ όλη αυτή την αλήθεια σε τόσο μικρη ηλικία και του είπα ότι θα το ξανασυζητήσουμε στο μέλλον.

Το καλό είναι ότι με τον σύζυγό είμαστε στο ιδιο μηκος κυμματος όποτε δε λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα, απο εμας τουλάχιστον.

Σας ευχαριστώ για την ωραία συζήτηση
Αυτή είναι και η κατάρα που κουβαλούνε όσοι μισούνε το Χριστιανισμό (όπως πολλοί εδώ μέσα),ότι τρέμουνε στην ιδέα του Θανάτου.
Ούτε τα Μαθηματικά βοηθάνε σε αυτό,ούτε η Βιολογία,ανφόρτσιουνατλι.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Απρ 2019, 15:42

Papa John έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:40
Αυτή είναι και η κατάρα που κουβαλούνε όσοι μισούνε το Χριστιανισμό (όπως πολλοί εδώ μέσα),ότι τρέμουνε στην ιδέα του Θανάτου.
Αντίθετα με τους Χριστιανούς που βιάζονται να πεθάνουν για να βρεθούν στον Παράδεισο; :lol:

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Απρ 2019, 15:44

Papa John έγραψε:
Ίφιδα έγραψε:
Παρατηρώ ότι του αρέσει η ιστορία με την Ανάσταση κι αυτό γιατί δε του αρέσει ό θάνατος. Ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο της προγιαγιάς του το καλοκαίρι κι έτσι οι σχετικές ερωτήσεις ήρθαν νωρίτερα απ ότι τις περίμενα και ήμουν κάπως απροετοίμαστη
- Μαμά τί γίνεται όταν πεθαινουμε; Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε να του πω είναι "τροφή για τα σκουλικια". Τελικά του είπα ότι σταματάει η καρδούλα και διαλυομαστε σιγά σιγά μέχρι να γινουμε πολυ μικρά κομματάκια και να ενωθούμε με το Συμπαν
-Εσύ θα πεθάνεις; με ρωτάει γεμάτος ανησυχία. Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε, του λεω αλλά μην ανησυχείς, θα είσαι μεγάλος τότε και δε θα με χρειάζεσαι.
-Εγώ δε θέλω να πεθάνεις μου λέει, άμα πεθάνεις εγώ θα τα ενώσω όλα τα κομματάκια και θα τα βάλω μέσα στο σώμα σου. Ούτε εγώ θέλω να πεθάνω, θέλω να μείνω για πάντα παιδί, σα τον Πήτερ Παν.
Ε δεν άντεξα, λιγοψυχησα, δε το συνέχισα, μπήκα σε σκέψεις μήπως του κανω κακό μ όλη αυτή την αλήθεια σε τόσο μικρη ηλικία και του είπα ότι θα το ξανασυζητήσουμε στο μέλλον.

Το καλό είναι ότι με τον σύζυγό είμαστε στο ιδιο μηκος κυμματος όποτε δε λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα, απο εμας τουλάχιστον.

καθολου
εξάλου ο μεγάλος διδασκαλος εκλογίκευσε τον θάνατο
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Απρ 2019, 15:47

Βινόσαυρος έγραψε:
18 Απρ 2019, 15:44
Papa John έγραψε:
Ίφιδα έγραψε:

καθολου
εξάλου ο μεγάλος διδασκαλος εκλογίκευσε τον θάνατο
έλα ρε μωρό, πότε το έκανα κι αυτό;

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Απρ 2019, 15:48

:lol::lol:
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 18 Απρ 2019, 15:49

Βινόσαυρος έγραψε:
18 Απρ 2019, 13:33
Ένα πράγμα θα σας πω,
για την παρεκτροπή του νήματος
υπεύθυνοι είστε όσοι απαντάτε
σε αλλαντάλλων. Μετά μην κλαίτε.
Καλά,μην τρελλαίνεσαι,μάθε να δέχεσαι και άλλες απόψεις,αλλιώς θα παραμείνεις μια ζωή στενόμυαλη.
Δεν δαγκώνει κανείς,συζήτηση γίνεται.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών