Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Απρ 2019, 09:25

Ίφιδα έγραψε:
17 Απρ 2019, 22:48
Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Sto δημοτικο δεχονται αρκετους τονους προσηλυτισμου
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 20 Απρ 2019, 09:26

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:22
urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:14
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:06
Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
να τους πεις την αλήθεια,
ο Θεός έφτιαξε τα ζωάκια να τρώνε μόνο καρπούς αλλά ο άνθρωπος που είναι κυρίαρχος σε όλη τη φύση παράκουσε και χάλασε η φύση και το ένα τρώει το άλλο, γιαυτό ζητάμε να έρθει πάλι ο Χριστός, πρώτα μέσα στην καρδιά μας και μετά να μας πάρει κοντά Του όπου θα τα διορθώσει όλα
Σοβαρά τώρα;
Άσε να τον πάρει κοντά του ο Χριστός, τι θες και μπαίνεις στη μέση ρε Ίφιδα; :a108:

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 09:27

Ποιό δημοτικό Οργισμένος; Απ τον βρεφονηπιακό

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Απρ 2019, 09:27

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:44
Ίφιδα έγραψε:
18 Απρ 2019, 02:33
Δεν έχω τέτοιο σκοπό, ίσα ίσα το πεδίο των θρησκειών μου αρέσει απλά ήθελα να το ανοιξω καπως το θέμα και σε άλλα, που ως ενήλικοι δεν πιστεύουμε
Είναι το παιδί σου πιο ηλίθιο από σένα; Δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ;
Ότι πιστεύουν τα άλλα παιδιά, να πιστεύει κι αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποξενωθεί. Βραβείο δεν θα του δώσει κανένας.
Προφανως δε διαβασες το υπολοιπο νήμα και σίγουρα δε μας ενδιαφέρει προς το παρόν κάποιο βραβειο.

Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί; Σε ρώτησε εσένα κάνα παιδάκι αν εισαι Χριαστιανός ή αν βαφτίστηκες, αν έχεις πνευματικό ή αν κανεις νηστεία για να παίξει μαζί σου;

Το τι βλακειες λεγανε δεν περιγραφεται. Θα δειχνουν οι συμμαθητριες βιντεο απο τα βαφτισια κι εσενα δε θα εχει. Δηλαδη φανταζοντουσαν τα παιδια να κανουν αυτο το πραγμα. Λες και τα παιδια δεν εχουν καθολου ζωη, σαν την ελληνιδα νονα.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 09:29

Ίφιδα έγραψε:
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
Ίφιδα έγραψε:
Σε ρώτησε εσένα κάνα παιδάκι αν εισαι Χριαστιανός ή αν βαφτίστηκες, αν έχεις πνευματικό ή αν κανεις νηστεία για να παίξει μαζί σου;
Άλλες οι εποχές τότε και δεν ξεκινούν έτσι τα παιδιά να κάνουν παρέα, εκτός κι αν έχουν ρατσιστές γονείς.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 20 Απρ 2019, 09:32

Ίφιδα, έχεις σκοπό να του πεις να μην κάνει προσευχή όταν θα κάνουν τα άλλα παιδάκια;

Αν ναι...το λυπάμαι το κακόμοιρο με αυτά που θα τραβήξει.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Απρ 2019, 09:32

Οργισμένος έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:25
Ίφιδα έγραψε:
17 Απρ 2019, 22:48
Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Sto δημοτικο δεχονται αρκετους τονους προσηλυτισμου
Προτιμώ να μην το θεωρώ έτσι, από τη στιγμή που προέρχονται από την επικρατούσα θρησκεία και τέλος πάντων ακόμα και αυτοί που δεν το πολυέχουν μπορεί να ανάψουν ένα κερί. Ειδικά στον κόσμο που είμαστε σήμερα. Να μου πεις πριν 20 - 30 χρόνια, μπορεί να έλεγα ναι, ας μην το κάνουν τόσο θέμα με τόσα θρησκευτικά πια. Τώρα ο κόσμος πάει και λίγο έως αρκετά πίσω αν δώσεις χώρο :roll:

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 09:36

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
Ίφιδα έγραψε:
Σε ρώτησε εσένα κάνα παιδάκι αν εισαι Χριαστιανός ή αν βαφτίστηκες, αν έχεις πνευματικό ή αν κανεις νηστεία για να παίξει μαζί σου;
Άλλες οι εποχές τότε και δεν ξεκινούν έτσι τα παιδιά να κάνουν παρέα, εκτός κι αν έχουν ρατσιστές γονείς.
Κατ αρχήν δεν είναι ευγενικό να αναφέρεσαι σε παιδια με τέτοιον τρόπο. Προφανώς χριστιανός της πλάκας είσαι για να μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία επειδή είσαι θυμωμένος μ ένα νήμα. Κατά τ άλλα το να γνωρίζει το παιδί μου την αλήθεια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιβάλλει στα άλλα παιδιά, όπως κάνετε εσείς.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 20 Απρ 2019, 09:38

Είχα μια σχετική συζήτηση με έναν φίλο, φανατικό άθεο, αλλά και ρεαλιστή.

Μου είπε πως τα παιδιά του θα τα μεγάλωνε μέσα στο χριστιανικό πλαίσιο, για να μην αποξενωθούν κοινωνικά και θα τους εξηγούσε πως είναι απλώς μια κοινωνική σύμβαση και τίποτε άλλο. Με έβαλε σε σκέψεις.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Απρ 2019, 09:39

Πρωτη φορα που συμφωνω με την ιφιδα. Μακρια απ τις θρησκειες τα παιδια, ειναι το χειροτερο πραμα. Ουτως ή αλλως τα πιο πολλα παιδια ειναι απο αθρησκες οικογενειες σημερα

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Απρ 2019, 09:40

Υποβαλλουν τα παιδια να βλεπουνε μαυρα ορκ, μια ακαταλλαβιστικη στριφνη γλωσσα, ασχημες εικονες. Καταπιεση

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Απρ 2019, 09:42

Ναι, αλλά καραδοκούν και χειρότερα. Σου λέει θα πει και αυτός έχω δικαίωμα και εγώ. Και αυτοί αν έχουν θέμα με τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 09:43

Al Bundy έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:32
Ίφιδα, έχεις σκοπό να του πεις να μην κάνει προσευχή όταν θα κάνουν τα άλλα παιδάκια;
Καλή ερώτηση. Προφανώς και δε θα του πω να μην κάνει την προσευχή, θα του πω να κάνει αυτό που θέλει, εξηγώντας του τις συνέπειες σε περίπτωση που δε θα θέλει να το κάνει, αν και δε νομίζω, θα το βλέπει σαν ένα ποιηματάκι όπως τα άλλα παιδιά.
Δεν έχω σκοπό να βάλω το παιδί να παλέψει τις δικές μου "μάχες". Έχω δίνω τις δικές μου κι εκείνο τις δικές του

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 20 Απρ 2019, 09:46

Υδράργυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:39
Πρωτη φορα που συμφωνω με την ιφιδα. Μακρια απ τις θρησκειες τα παιδια, ειναι το χειροτερο πραμα. Ουτως ή αλλως τα πιο πολλα παιδια ειναι απο αθρησκες οικογενειες σημερα
δεν λέμε για θρησκείες και καθήκοντα, λέμε τι θα διδάξεις,
ε εσύ δίδαξε, θεωρίες της εξέλιξης, σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις, πάτα επι πτωμάτων κλπ. κλπ. και θα πάει «καλά» το παιδί, θα επιβιώσει, και η κοινωνία συνάμα

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 09:50

Ότι νά ναι urbilum Σε πιο ακριβώς σημείο μιλήσαμε για σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, κλοπές και άρπαγες. Κόψτε λίγο απ το ψέμα είναι εντελώς ανήθικο αυτο

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών