Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Απρ 2019, 09:51

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:27
Ποιό δημοτικό Οργισμένος; Απ τον βρεφονηπιακό
Καλα για αυτο φταιει ο βρεφονηπιακος. Και ακριβεστερα φταινε οι βρεφοκομοι και η θρησκεια τους. Συνηθως ειναι αγραμματοι, ο παιδικος απαιτει μονο 1 ατομο σε ολη την επιχειρηση να εχει πτυχιο, ο βρεφονηπιακος δεν απαιτει τιποτα. Καλοπροαιρετα θεωρουν τον προσηλυτισμο ενα ειδος βασικης παιδειας καταλληλο για βρεφη. Α ρε Ιουλιανε αχρηστε ανθρωπε.

Εμας ηταν κατι γκομενακια που ουτε κουβεντα για ιησουδες και τετοια, τους βαζανε ζουζουνια και χορευανε. Και μετα οι νηπιαγωγοι ηταν κατι κορυφαιες.

Περυσι ομως του ετυχε μια θεουσα νηπιαγωγος που τους εδειξε τη σκηνη της σταυρωσης και του θανατου του ιησου απο τη ναζαρετ. Στα τετραχρονα η μαλακισμενη. Το αποτελεσμα ωστοσο δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενε. Δυο μηνες κοιμοταν ο μικρος στο κρεβατι μας και καναμε κυκλο οπου ειχε εκκλησια.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 20 Απρ 2019, 09:53

foscilis έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:51
μως του ετυχε μια θεουσα νηπιαγωγος που τους εδειξε τη σκηνη της σταυρωσης και του θανατου του ιησου απο τη ναζαρετ. Στα τετραχρονα η μαλακισμενη. Το αποτελεσμα ωστοσο δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενε. Δυο μηνες κοιμοταν ο μικρος στο κρεβατι μας και καναμε κυκλο οπου ειχε εκκλησια.
Εγώ θα έκανα μία βόλτα από το σχολείο σε τέτοια περίπτωση.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 09:53

foscilis έγραψε:
Περυσι ομως του ετυχε μια θεουσα νηπιαγωγος που τους εδειξε τη σκηνη της σταυρωσης και του θανατου του ιησου απο τη ναζαρετ. Στα τετραχρονα η μαλακισμενη. Το αποτελεσμα ωστοσο δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενε. Δυο μηνες κοιμοταν ο μικρος στο κρεβατι μας και καναμε κυκλο οπου ειχε εκκλησια.
:011: Πες μου ότι της έσκισες τα βάρδουλα

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 09:54

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:36
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Σε ρώτησε εσένα κάνα παιδάκι αν εισαι Χριαστιανός ή αν βαφτίστηκες, αν έχεις πνευματικό ή αν κανεις νηστεία για να παίξει μαζί σου;
Άλλες οι εποχές τότε και δεν ξεκινούν έτσι τα παιδιά να κάνουν παρέα, εκτός κι αν έχουν ρατσιστές γονείς.
Κατ αρχήν δεν είναι ευγενικό να αναφέρεσαι σε παιδια με τέτοιον τρόπο. Προφανώς χριστιανός της πλάκας είσαι για να μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία επειδή είσαι θυμωμένος μ ένα νήμα. Κατά τ άλλα το να γνωρίζει το παιδί μου την αλήθεια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιβάλλει στα άλλα παιδιά, όπως κάνετε εσείς.
Αυτό έλειπε, να την επιβάλει και στους άλλος.
Δεν είμαι θυμωμένος με το νήμα και δεν είμαι χριστιανός.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 20 Απρ 2019, 09:55

foscilis έγραψε:

Κι αυτή πως κοιμόταν;
Ελπίζω να έκανες κάτι να χάσει τον ύπνο της, ναι;

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Απρ 2019, 09:58

foscilis έγραψε:
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:27
Ποιό δημοτικό Οργισμένος; Απ τον βρεφονηπιακό
Καλα για αυτο φταιει ο βρεφονηπιακος. Και ακριβεστερα φταινε οι βρεφοκομοι και η θρησκεια τους. Συνηθως ειναι αγραμματοι, ο παιδικος απαιτει μονο 1 ατομο σε ολη την επιχειρηση να εχει πτυχιο, ο βρεφονηπιακος δεν απαιτει τιποτα. Καλοπροαιρετα θεωρουν τον προσηλυτισμο ενα ειδος βασικης παιδειας καταλληλο για βρεφη. Α ρε Ιουλιανε αχρηστε ανθρωπε.

Εμας ηταν κατι γκομενακια που ουτε κουβεντα για ιησουδες και τετοια, τους βαζανε ζουζουνια και χορευανε. Και μετα οι νηπιαγωγοι ηταν κατι κορυφαιες.

Τις καλες εποχές ήταν η σειρά μας να πάμε παιδικό και το ψάξαμε πάρα πολύ και με τη δεύτερη (η πρώτη ήταν αποτυχία παρά το ψάξιμο) με τη δεύτερη λοιπόν πέσαμε στον πιο καλό θεωρώ της περιοχής. Δεν άγγιξαν πολύ το θέμα θρησκεία, ίσως κάναν καμιά κατασκευή τα Χριστούγεννα, ειλικρινά δεν θυμάμαι. Παρόλα αυτά το παραμύθι πήγαινε σύννεφο! Άκουσα παιδάκι που του έλειπε η μαμά του να του λένε θα γυρίσει σε λίγο ενώ ήταν να γυρίσει σε 5 ώρες, για να το ηρεμήσουν δήθεν. Μαντέψτε πόσο γρήγορα ηρέμησε το παιδί! Ώρες πρέπει να έκλαιγε. Δεν είμαι σίγουρη κιόλας αν αυτό ήταν στον πρώτο ή στο δεύτερο παιδικό. Πάντως το δούλεμα ως τρόπο χειρισμού των παιδιών ήταν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ! Για αυτό και ενήλικες δεν τους πειράζει καμιά φορά να τους κάνουν το ίδιο! Αυτό μου την έδωσε που έμαθαν τα παιδιά μου εκεί μέσα, ήταν συστηματικό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τόσο σύστημα το δούλεμα που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ποιοι είναι πια.

Αυτό ήταν και το μόνο σημείο στο οποίο δεν μπορούσα να συμφωνήσω με την τακτική τους, κατά τα άλλα ήταν ό,τι καλύτερο μας έτυχε γιατί κάναν τη δουλειά τους πολύ καλά σε όλους τους άλλους τομείς. Δεν μπορείς να είσαι σε όλα με μια γραμμή με πόσες οικογένειες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 20 Απρ 2019, 10:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 20 Απρ 2019, 10:02

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:50
Ότι νά ναι urbilum Σε πιο ακριβώς σημείο μιλήσαμε για σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, κλοπές και άρπαγες. Κόψτε λίγο απ το ψέμα είναι εντελώς ανήθικο αυτο
αυτό που θα σε ρωτήσει, πρέπει να του απαντήσεις, αλλιώς θα βρει αλλού απάντηση,
και είτε εσύ ή ο άλλος που θα του δώσει την απάντηση (για οποιοδήποτε θέμα) δεν το βγάζει από το μυαλό του, το παίρνει από ιδεολογίες-ιδεοληψίες-κοσμοθεωρίες που επικρατούν, οι ερωτήσεις θα έρθουν και για την σεξουαλικότητα αργότερα, και για όλα. Δεν θα είναι μόνο γιατί έχουμε μέρα και νύχτα,
άρα δεν είναι ούτε ψέμα ούτε ανήθικο, είναι απάντηση στο πρόβλημα του νήματος που εσύ θέτεις

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Απρ 2019, 10:03

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:46
Υδράργυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:39
Πρωτη φορα που συμφωνω με την ιφιδα. Μακρια απ τις θρησκειες τα παιδια, ειναι το χειροτερο πραμα. Ουτως ή αλλως τα πιο πολλα παιδια ειναι απο αθρησκες οικογενειες σημερα
δεν λέμε για θρησκείες και καθήκοντα, λέμε τι θα διδάξεις,
ε εσύ δίδαξε, θεωρίες της εξέλιξης, σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις, πάτα επι πτωμάτων κλπ. κλπ. και θα πάει «καλά» το παιδί, θα επιβιώσει, και η κοινωνία συνάμα
Ετσι, αποδειξε οτι εχω δικιο

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 20 Απρ 2019, 10:08

...
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 20 Απρ 2019, 10:15

Λεγεών έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:08
...
Μίλα όμορφα ρε.

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 20 Απρ 2019, 10:17

Υδράργυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:03
Ετσι, αποδειξε οτι εχω δικιο
τι να σου αποδείξω, θα σου αποδείξει η πραγματικότητα με την κοινωνία που θες να φτιάξεις
που όπου εφαρμόστηκε αυτό που πιστεύεις πήγε στράφι
διαπαιδαγώγησης τέκνων δεν είναι μόνο 5-6 χρονών είναι και 12 είναι και 18

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 10:23

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:44
Ίφιδα έγραψε:
18 Απρ 2019, 02:33
Δεν έχω τέτοιο σκοπό, ίσα ίσα το πεδίο των θρησκειών μου αρέσει απλά ήθελα να το ανοιξω καπως το θέμα και σε άλλα, που ως ενήλικοι δεν πιστεύουμε
Είναι το παιδί σου πιο ηλίθιο από σένα; Δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ;
Ότι πιστεύουν τα άλλα παιδιά, να πιστεύει κι αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποξενωθεί. Βραβείο δεν θα του δώσει κανένας.
λογικη της μαζας. μακρια.

χεστηκαμαν τι πιστευουν τα αλλα παιδακια. με γεια τους με χαρα τους, αλλα εκει εξω ειναι ζουγκλα, οι λογικοι ανθρωποι εχουμε χρεος να δωσουμε στα παιδια μας λογικη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 10:27

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:14
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:06
Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
να τους πεις την αλήθεια,
ο Θεός έφτιαξε τα ζωάκια να τρώνε μόνο καρπούς αλλά ο άνθρωπος που είναι κυρίαρχος σε όλη τη φύση παράκουσε και χάλασε η φύση και το ένα τρώει το άλλο, γιαυτό ζητάμε να έρθει πάλι ο Χριστός, πρώτα μέσα στην καρδιά μας και μετά να μας πάρει κοντά Του όπου θα τα διορθώσει όλα
αυτο ειναι ψεμμα. χοντρο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 20 Απρ 2019, 10:28

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:46
Υδράργυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:39
Πρωτη φορα που συμφωνω με την ιφιδα. Μακρια απ τις θρησκειες τα παιδια, ειναι το χειροτερο πραμα. Ουτως ή αλλως τα πιο πολλα παιδια ειναι απο αθρησκες οικογενειες σημερα
δεν λέμε για θρησκείες και καθήκοντα, λέμε τι θα διδάξεις,
ε εσύ δίδαξε, θεωρίες της εξέλιξης, σεξουαλική απελευθέρωση, gender studies, άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις, πάτα επι πτωμάτων κλπ. κλπ. και θα πάει «καλά» το παιδί, θα επιβιώσει, και η κοινωνία συνάμα
Η πρώτη απορία μου είναι, γιατί βάζεις τη θεωρία της εξέλιξης ή τη σεξουαλική απελευθέρωση στην ίδια γραμμή με την κλοπή και το πάτημα επί πτωμάτων. Θεωρείς ότι κι αυτά είναι εγκληματικές πράξεις, για κάποιον λόγο; Ειδικά η θεωρία της εξέλιξης... :102:

Η δεύτερη είναι, γιατί πιστεύεις ότι οι αξίες και οι αρχές υπάρχουν μόνο μέσα σε κάποια θρησκεία. Να παραδεχτώ, ότι αιώνες πριν που η μόρφωση ήταν προνόμιο πολύυυυ λίγων και ο μέσος άνθρωπος ήταν ένα στουρνάρι και μισό (στις περισσότερες κοινωνίες τουλάχιστον, όχι σε όλες) μπορεί να ήταν και απαραίτητο να υπάρχει μια καθοδήγηση της μάζας προς το σωστό, μέσω παραμυθιών. Σήμερα που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και που πιστεύω ότι θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, γιατί χρειάζεται όλο αυτό;

Πρόσεξε, δεν λέω να καταργηθούν οι θρησκείες, δεν πάω στο άλλο άκρο. Όποιος θέλει πιστεύει, όποιος θέλει δεν μπαίνει σ' αυτήν τη διαδικασία ν' αρχίσει να πιστεύει (γιατί έτσι είναι τα πράγματα, ξεκινάμε "άπιστοι" και μας αλλάζουν στην πορεία, όχι το αντίθετο). Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί και καλά τις θεωρούμε "απαραίτητες".

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 10:30

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:54
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:36
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29

Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.

Άλλες οι εποχές τότε και δεν ξεκινούν έτσι τα παιδιά να κάνουν παρέα, εκτός κι αν έχουν ρατσιστές γονείς.
Κατ αρχήν δεν είναι ευγενικό να αναφέρεσαι σε παιδια με τέτοιον τρόπο. Προφανώς χριστιανός της πλάκας είσαι για να μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία επειδή είσαι θυμωμένος μ ένα νήμα. Κατά τ άλλα το να γνωρίζει το παιδί μου την αλήθεια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιβάλλει στα άλλα παιδιά, όπως κάνετε εσείς.
Αυτό έλειπε, να την επιβάλει και στους άλλος.
Δεν είμαι θυμωμένος με το νήμα και δεν είμαι χριστιανός.
Καλά το είπα, χριστιανός της πλάκας, Υποκριτής , μιας που δε σε χαλάει να επιβάλλεται το ψέμα αλλά να ακουγεται η αλήθεια

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών