Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 10:37

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
been there, done that, τα αλλα παιδακια λενε στη μαμα τους οτι ο μικρος ασεβαστουλης που ειναι το πιο εξυπνο παιδι στην ταξη, λεει πως δεν υπαρχει αηβασιλης, εσυ μαμα γιατι με κοροιδευεις; η μαμα κανει παραπονα στη γυναικα μου, η γυναικα μου σε μενα, εγω διαολοστελνω αμφοτερες και επιβραβευω το καμαρι μου που δεν κολωνει να λεει την αληθεια.

με το χριστουλη δεν εχει πολυασχοληθει ακομη, θα δουμε σε λιγα χρονια που θα κανει μαθημα θρησκευτικων, αν κρινει οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες, θα τον ρωτησω αν θελει η οχι να παρακολουθει το μαθημα. αν πει οχι, θα παιξει σοβαρη μαχη με γυναικα μανα και πεθερα, αλλα θα νικησω. :smt068
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 10:41

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:46

δεν λέμε για θρησκείες και καθήκοντα, λέμε τι θα διδάξεις,
ε εσύ δίδαξε, θεωρίες της εξέλιξης, σεξουαλική απελευθέρωση,
ε, ναι, γιατι οχι.
άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις, πάτα επι πτωμάτων κλπ. κλπ. και θα πάει «καλά» το παιδί, θα επιβιώσει, και η κοινωνία συνάμα
οχι βεβαια, δεν θα το κανουμε χριστιανοπουλο, τα παραπανω τα κανουν χριστιανοι, και αλλοι πιστοι, εδω και χιλιετιες.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 10:43

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:30
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:54
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:36

Κατ αρχήν δεν είναι ευγενικό να αναφέρεσαι σε παιδια με τέτοιον τρόπο. Προφανώς χριστιανός της πλάκας είσαι για να μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία επειδή είσαι θυμωμένος μ ένα νήμα. Κατά τ άλλα το να γνωρίζει το παιδί μου την αλήθεια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιβάλλει στα άλλα παιδιά, όπως κάνετε εσείς.
Αυτό έλειπε, να την επιβάλει και στους άλλος.
Δεν είμαι θυμωμένος με το νήμα και δεν είμαι χριστιανός.
Καλά το είπα, χριστιανός της πλάκας, Υποκριτής , μιας που δε σε χαλάει να επιβάλλεται το ψέμα αλλά να ακουγεται η αλήθεια
Ίφιδα, η κάτοχος της αλήθειας. :blm:
Την κατέκτησε σε μια χριστιανική κοινωνία, άλλα φοβάται μην τυχόν και δεν την κατακτήσει το παιδί της, σε μια λιγότερο χριστιανική - αν όχι άθεη - κοινωνία.
Λογική...
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 20 Απρ 2019, 10:44

Al Bundy έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:30
Βινόσαυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:27
Εμεις οι μαχητικοί άθεοι πρέπει να βγούμε στις
πρωτες γραμμές ανατροπής αυτών των συνειδήσεων.
Θα αναστενάξουν τα κοκορέτσια τη Μεγάλη Παρασκευή ε;
αυτό είναι σωστό
Εικόνα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 20 Απρ 2019, 10:46

urbilum έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:01
Βινόσαυρος έγραψε:
20 Απρ 2019, 08:27
όπως βλέπεις και βλέπουμε, η ιδεολογική ηγεμονία του χριστιανισμού
έχει διαποτίσει ακόμα και πολλoυς από εμας τους άθεους σαν
cultural christian. Εμεις οι μαχητικοί άθεοι πρέπει να βγούμε στις
πρωτες γραμμές ανατροπής αυτών των συνειδήσεων.
τα χριστιανικά έθνη προόδευσαν, κάτι πρέπει να σου λέει αυτό
αν νομίζεις ότι οι κοινωνίες στέκονται έτσι πλανάσαι
και τι νομίζεις, θα βγάζει ηθικούς κανόνες από το μυαλό του ο καθένας και θα τους ακολουθούνε όλοι; για πιο λόγο και γιατί; αν δεν υπάρχει ένας ανώτερος προσωπικός σκοπός; αν δεν υπάρχει η Αλήθεια
ή μήπως να ακολουθούμε παρα-κοσμοθεωρίες όπως θεωρία της εξέλιξης «να πατάμε επι πτωμάτων» για να επιβιώσουμε
το ότι θα έρθει η αντιλογία στο τέλος προφητευμένο (Πραξ.δ.25-27)(Ψαλ.β.)(ΒΘεσ.β.3) και επιβεβαιώνεται
Φίλε δεν έχω χρόνο τώρα, επιφυλασσομαι
αν το ξεχάσω θυμησε με.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 10:48

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:43
Ίφιδα έγραψε:
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:54

Αυτό έλειπε, να την επιβάλει και στους άλλος.
Δεν είμαι θυμωμένος με το νήμα και δεν είμαι χριστιανός.
Καλά το είπα, χριστιανός της πλάκας, Υποκριτής , μιας που δε σε χαλάει να επιβάλλεται το ψέμα αλλά να ακουγεται η αλήθεια
Την κατέκτησε σε μια χριστιανική κοινωνία, άλλα φοβάται μην τυχόν και δεν την κατακτήσει το παιδί της, σε μια λιγότερο χριστιανική - αν όχι άθεη - κοινωνία.
Λογική...
Δέν είναι η Ίφιδα η κάτοχος της αλήθειας, το ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης που μπαίνει σε καμινάδες και δίνει δώρα στα παιδιά είν η αλήθεια, την οποία αποστρέφεται, και θα αποκαλουσες το παιδί μου πούτσα γιατί θα έλεγε στο δικό σου την αλήθεια και θα αποκάλυπτε τα ψέμματα που το ταΐζεις εσύ. Απο κάτι τυπάδες σαν κι εσένα πάει ο κόσμος σκατά, όχι από παιδιά που λένε την αλήθεια

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 10:48

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:37
με το χριστουλη δεν εχει πολυασχοληθει ακομη, θα δουμε σε λιγα χρονια που θα κανει μαθημα θρησκευτικων, αν κρινει οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες, θα τον ρωτησω αν θελει η οχι να παρακολουθει το μαθημα. αν πει οχι, θα παιξει σοβαρη μαχη με γυναικα μανα και πεθερα, αλλα θα νικησω. :smt068
Αν μετά από αυτήν την νίκη, σου πει πως δεν του αρέσει το μάθημα της ιστορίας ή κάποιο άλλο, τι θα κάνεις;
Occasio facit furem

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 10:50

foscilis έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:51

Περυσι ομως του ετυχε μια θεουσα νηπιαγωγος που τους εδειξε τη σκηνη της σταυρωσης και του θανατου του ιησου απο τη ναζαρετ. Στα τετραχρονα η μαλακισμενη. Το αποτελεσμα ωστοσο δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενε. Δυο μηνες κοιμοταν ο μικρος στο κρεβατι μας και καναμε κυκλο οπου ειχε εκκλησια.
t-shirt των rotting christ βγαινουν σε μικρα νουμερα;

Άβαταρ μέλους
urbilum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από urbilum » 20 Απρ 2019, 10:54

Ασέβαστος έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:41
οχι βεβαια, δεν θα το κανουμε χριστιανοπουλο, τα παραπανω τα κανουν χριστιανοι, και αλλοι πιστοι, εδω και χιλιετιες.
το ότι επιβλήθηκε τελικά ο χριστιανισμός (διαφωνώ με αυτή την επιβολή) και δεν τον θέλουν οι περισσότεροι (εκ των πραγμάτων) ισχύει, αυτό όμως ήταν καλό για την κοινωνία σαν κοινωνικό συμβόλαιο τα τελευταία 1500 χρόνια στη δύση
τελικά όμως η διδασκαλία δεν είναι τι λες, πολύ περισσότερο είναι τι κάνεις, ακόμα και τι σκέφτεσαι και η πρόθεση. Και αυτό το βλέπουν τα παιδιά,
πολύ περισσότερο απ ότι νομίζουμε
διδασκαλία είναι και πράξη, όχι μόνο λόγια, τα παιδία αντιγράφουν, ακόμα και στις μεγάλες ηλικίες, αν απορίψουν τους γονείς και αυτά που λένε θα βρουν άλλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος urbilum την 20 Απρ 2019, 10:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 20 Απρ 2019, 10:55

Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:48
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:43
Ίφιδα έγραψε:

Λογική...
Δέν είναι η Ίφιδα η κάτοχος της αλήθειας, το ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης που μπαίνει σε καμινάδες και δίνει δώρα στα παιδιά είν η αλήθεια, την οποία αποστρέφεται, και θα αποκαλουσες το παιδί μου πούτσα γιατί θα έλεγε στο δικό σου την αλήθεια και θα αποκάλυπτε τα ψέμματα που το ταΐζεις εσύ. Απο κάτι τυπάδες σαν κι εσένα πάει ο κόσμος σκατά, όχι από παιδιά που λένε την αλήθεια
Πολύ προσωπικά το πήρες. :lol:
Occasio facit furem

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Απρ 2019, 11:01

Ασέβαστος έγραψε:
vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:29
Ίφιδα έγραψε:
20 Απρ 2019, 09:12
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί;
Εννοώ πως όταν τα άλλα παιδάκια θα να αναφέρονται στον Αη Βασίλη, στον Χριστούλη, στην εκκλησία και πετάγεται σαν την πούτσα ο δικός σου, δασκαλεμένος πως είναι όλα ψέματα, μάλλον δεν θα αρέσει στα άλλα παιδάκια.
been there, done that, τα αλλα παιδακια λενε στη μαμα τους οτι ο μικρος ασεβαστουλης που ειναι το πιο εξυπνο παιδι στην ταξη, λεει πως δεν υπαρχει αηβασιλης, εσυ μαμα γιατι με κοροιδευεις; η μαμα κανει παραπονα στη γυναικα μου, η γυναικα μου σε μενα, εγω διαολοστελνω αμφοτερες και επιβραβευω το καμαρι μου που δεν κολωνει να λεει την αληθεια.

Τα Χριστούγεννα δεν με χαλάνε από μόνα τους, γιατί διαφορετικά οι Έλληνες που το έχουν αυτό να περιμένουν την άλλη ζωή θα είχαν μια φλατ ζωή για πολλούς ασταμάτητους μήνες να περιμένουν πότε θα φτιάξει ο καιρός να βγούνε έξω να κάνουν κάτι. Τουλάχιστον γεμίζουν τους δρόμους και τα σπίτια cute props και τα παιδάκια είναι γλυκούλικα να είναι σε στολισμένο σπίτι. Αλλά δεν έχουν όλοι ψαροντούφεκα να κάνουν κάτι... Με τρελαίνει αυτό που κάθονται μέσα και περιμένουν μια καλύτερη μέρα! :102::102::o:-? Φέτος έτυχε και αυτό το συνεχόμενο κρύο και αντικειμενικά ήταν δύσκολο να κάνεις κάτι έξω

Ε, αν δεν βαλεις κάπως στο παιχνίδια τα μικρά παιδάκια για τα Χριστούγεννα, θα είναι δύσκολο να κρατήσεις το νόημα. Στο χαλαρό έστω.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Απρ 2019, 11:05

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:55

Πολύ προσωπικά το πήρες. :lol:
Επειδή σου απάντησα το πήρα προσωπικά; :lol:
Άμα θες να γίνεις χριστιανός να βρίσκεις τη δύναμη να ζητάς συγγνώμη όταν παρεκτρέπεσαι και μιλάς άσχημα για παιδάκια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 11:08

vagabondo έγραψε:
20 Απρ 2019, 10:48
Ασέβαστος έγραψε:
Αν μετά από αυτήν την νίκη, σου πει πως δεν του αρέσει το μάθημα της ιστορίας ή κάποιο άλλο, τι θα κάνεις;
θα του πω οτι το μαθημα αυτο δεν ειναι παραμυθι, ειναι ωραιο μαθημα, θα εξηγησω τους λογους που ειναι ωραιο και χρησιμο, και θα καταληξω στο οτι σε καθε περιπτωση ειναι υποχρεωτικο, δεν γινεται να μην το κανει.

προβλημα θα εχουμε με τα αρχαια, που ειναι εξισου αχρηστα με τα θρησκευτικα, και δεν θα εχω επιχειρηματα για τη χρησιμοτητα τους. αν επιμενει πολυ, στη λογικη θεση οτι ειναι εντελως μαλακια να ασχολειται με αρχαια, θα του δωσω την εναλλακτικη τεχνικου λυκειου, η οτι αλλο υπαρχει τοτε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Απρ 2019, 11:12

Athina__P έγραψε:
20 Απρ 2019, 11:01

Τα Χριστούγεννα δεν με χαλάνε από μόνα τους, γιατί διαφορετικά οι Έλληνες που το έχουν αυτό να περιμένουν την άλλη ζωή θα είχαν μια φλατ ζωή για πολλούς ασταμάτητους μήνες να περιμένουν πότε θα φτιάξει ο καιρός να βγούνε έξω να κάνουν κάτι. Τουλάχιστον γεμίζουν τους δρόμους και τα σπίτια cute props και τα παιδάκια είναι γλυκούλικα να είναι σε στολισμένο σπίτι. Αλλά δεν έχουν όλοι ψαροντούφεκα να κάνουν κάτι... Με τρελαίνει αυτό που κάθονται μέσα και περιμένουν μια καλύτερη μέρα! :102::102::o:-? Φέτος έτυχε και αυτό το συνεχόμενο κρύο και αντικειμενικά ήταν δύσκολο να κάνεις κάτι έξω

Ε, αν δεν βαλεις κάπως στο παιχνίδια τα μικρά παιδάκια για τα Χριστούγεννα, θα είναι δύσκολο να κρατήσεις το νόημα. Στο χαλαρό έστω.
εννειται οτι ακολουθουμε οποια εθιμα ειναι ωραια και εχουν πλακα, και αρνια στολιζουμε και δεντρα σουβλιζουμε :roll: δεν παναπει οτι πιστευουμε στα παραμυθια που υπαρχουν πισω απο αυτα.

και στο καρναβαλι βγαινουμε, δεν ειμαστε πιστοι του διονυσου. :102:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Απρ 2019, 11:16

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να διευκρινήσεις στο παιδί ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης, από τη στιγμή που του δίνεις εσύ το δώρο των Χριστουγέννων. Στην τελική, αυτό που νοιάζει τα παιδιά, είναι τα δώρα και όχι η ταυτότητα των Δαναών.

Και πόσο ηλίθιο θεωρείτε ένα παιδί που περιμένει να κατέβει ένας χοντρός κύριος από την καμινάδα σε ένα σπίτι που δεν έχει τζάκι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών