Έλα, μωρέ. Έκαναν σαράντα Σταυροκοπήματα για να μην πνιγούν στο Παλούκια-Πέραμα, και τώρα γίναν όλοι άθεοι-κρυφοδωδεκαθεϊστές.

Έλα, μωρέ. Έκαναν σαράντα Σταυροκοπήματα για να μην πνιγούν στο Παλούκια-Πέραμα, και τώρα γίναν όλοι άθεοι-κρυφοδωδεκαθεϊστές.
Κι όπως λέγαμε, ο Επιτάφιος της ΚΝΕ πάει ως την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην εφηβεία μας η πορεία ήτανε τόπος καμακίου. Γινόταν πολύ παζάρι. Μια δόση στο χωριό μου έγινε πέσιμο, κι απεδείχθη ξαδέρφη (αλλά ποιός γαμεί, δεν ήτανε πρώτη).
Οπως λεει μια γαλλικη παροιμια με την πρωτη επιτρεπεται, με την δευτερη επιβαλλεται, με την τριτη εισαι μαλακας αν δεν το κανεις...
Ναι μικρός πριν ακόμα έρθω στην Ελλάδα. Στην εκκλησία μου όλα τα αγόρια κάνουν περιτομή (όπως ο Ιησούς είχε κάνει μικρός). Επίσης στην εκκλησία μου οι χριστιανοι δεν τρώμε ούτε χοιρινό και οι γυναίκες φοράνε μαντήλα και καλύπτονται στην εκκλησία. Η δικιά μου η εκκλησία ακολουθεί τον Μωσαϊκό νόμο της Παλαιάς Διαθήκης. Στην ελληνορθοδοξη εκκλησία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Δεν ξέρω γιατί ίσως διαφορετική ιστορική πορεία.
Κοίταξα στο προφίλ σου και έχεις 143 σελιδες ποστς (2147 ποστς). Στις 15 πρώτες σελίδες (225 ποστς) που έλεγξα (Cntr+F > Θρησκειολ) βρήκα ότι δεν έχεις πατήσει πόδι στην Θρησκειολογία.
Δεν γράφω στη θρησκειολογία και δεν το είχα προσέξει ίσως. Δεν είναι στα ενδιαφέροντά μου. Θυμάμαι καμιά φορά να κάνω κλικ όμως γιατί μπορεί να έβγαινε κάτι στα πρόσφατα. Αλλά δεν έχω τόσο χρόνο πια να περνάω και από εκεί και να γράφω.Nandros έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 22:00Κοίταξα στο προφίλ σου και έχεις 143 σελιδες ποστς (2147 ποστς). Στις 15 πρώτες σελίδες (225 ποστς) που έλεγξα (Cntr+F > Θρησκειολ) βρήκα ότι δεν έχεις πατήσει πόδι στην Θρησκειολογία.
Παρόλα αυτά έχεις άποψη/θεωρία για μένα και κυρίως, γνωρίζεις και τους λόγους που την πέφτω στους πιστούς.
Σε έχω σε άλλη κατηγορία και εκπλήσσομαι που - ΙΣΩΣ - βγάζεις συμπεράσματα για μένα από όσα διαβάζεις από άλλους για μένα και χωρίς να έχεις διαβάσει τα γραπτά μου γι αυτούς.
.
Διάβασα την απάντηση σου συν αυτό:Tigrayan έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 21:54Ναι μικρός πριν ακόμα έρθω στην Ελλάδα. Στην εκκλησία μου όλα τα αγόρια κάνουν περιτομή (όπως ο Ιησούς είχε κάνει μικρός). Επίσης στην εκκλησία μου οι χριστιανοι δεν τρώμε ούτε χοιρινό και οι γυναίκες φοράνε μαντήλα και καλύπτονται στην εκκλησία. Η δικιά μου η εκκλησία ακολουθεί τον Μωσαϊκό νόμο της Παλαιάς Διαθήκης. Στην ελληνορθοδοξη εκκλησία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Δεν ξέρω γιατί ίσως διαφορετική ιστορική πορεία.
Μια οργισμένη προγενέστερη απάντηση στην ερώτηση για μένος:Athina__P έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 22:04Δεν γράφω στη θρησκειολογία και δεν το είχα προσέξει ίσως. Δεν είναι στα ενδιαφέροντά μου. Θυμάμαι καμιά φορά να κάνω κλικ όμως γιατί μπορεί να έβγαινε κάτι στα πρόσφατα. Αλλά δεν έχω τόσο χρόνο πια να περνάω και από εκεί και να γράφω.Nandros έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 22:00Κοίταξα στο προφίλ σου και έχεις 143 σελιδες ποστς (2147 ποστς). Στις 15 πρώτες σελίδες (225 ποστς) που έλεγξα (Cntr+F > Θρησκειολ) βρήκα ότι δεν έχεις πατήσει πόδι στην Θρησκειολογία.
Παρόλα αυτά έχεις άποψη/θεωρία για μένα και κυρίως, γνωρίζεις και τους λόγους που την πέφτω στους πιστούς.
Σε έχω σε άλλη κατηγορία και εκπλήσσομαι που - ΙΣΩΣ - βγάζεις συμπεράσματα για μένα από όσα διαβάζεις από άλλους για μένα και χωρίς να έχεις διαβάσει τα γραπτά μου γι αυτούς.
.
Σε άλλα τόπικς, μπορεί να έχω γράψει απόψεις, όταν το έφερνε η κουβέντα. Που για μένα είναι ακόμα και η τάση κάποιοι πχ να τα βάζουν ξαφνικά με το αλκόολ ενώ πχ για τους υδατάνθρακες που προκαλούν διαβήτη που προκαλεί πολλαπλάσια ζημιά από το αλκόολ στατιστικά τσιμουδιά! Γιατί βλέπεις οι υδατάνθρακες δεν είναι πρόβλημα όταν δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το αυτοκίνητο, ενώ όταν έχει εφευρεθεί είναι, δεν βλέπεις όμως να απασχολεί αυτό μερικούς μερικούς! Το αλκόολ όμως και το χοιρινό, μάαααααλιστα, είναι πάρα πολύ επιβλαβή, σου λέει! Πολλούς πολλούς υδατάνθρακες γιατί λέει είναι καλοί! Τόσο πολλούς που σχηματίζουν βουνά;
Δηλαδή... Δεν με ενοχλούν τόσο τόσο πολύ οι χριστιανοί ειδικότερα. Ως άτομο που δεν πολυπιστεύω στα μαγικά εννοώ. Με ενοχλούν πράγματα που με βάση εμπειρίες, τα θεωρώ αντικειμενικά ενοχλητικά ή και επικίνδυνα. Οι χριστιανοί δεν είναι τέτοιοι. Γιατί μένος λοιπόν;
.Nandros έγραψε: ↑06 Δεκ 2018, 16:32Πόσες φορές ρε πστη μου θα επαναλάβω πως ο κύκλος μου (συγγενείς, φίλοι, γνωστοί) είναι χριστιανοί της ανάστασης, των γάμων, κηδειών και βαπτισιών και ΔΕΝ τους πολεμάω;
Πόσες φορές ρε πστη μου θα επαναλάβω ότι ενοχλούμαι από τους κάθε είδους ταλιμπάνους, θρησκευτικούς, πολιτικούς, συνωμοσιολόγους, γουατέβερ και η συμπεριφορά μου μου είναι ανάλογη με την δική τους;
Πόσες φορές ρε πστη μου θα επαναλάβω ότι ενοχλούμαι από τους κάθε είδους μαλάκες που προσβάλουν την νοημοσύνη μας και νομίζουν πως εμείς είμαστε οι μαλάκες;
Το άρθρο ξεχνά να αναφέρει και τον Ορθόδοξη εκκλησία της Ερυθραίας στην οποία ανήκουν οι Τιγρανιανοι της Ερυθραίας(δηλαδή περίπου 50-55% του πληθυσμού της χώρας συγκεντρωμένοι κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας-που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα της χώρας την Ασμάρα) που ουσιαστικά είναι αδελφή της Αιθιοπικής Ορθόδοξης εκκλησίας (τυπικά η ίδια σχεδόν): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eritrea ... edo_ChurchNandros έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 22:08Διάβασα την απάντηση σου συν αυτό:Tigrayan έγραψε: ↑21 Απρ 2019, 21:54Ναι μικρός πριν ακόμα έρθω στην Ελλάδα. Στην εκκλησία μου όλα τα αγόρια κάνουν περιτομή (όπως ο Ιησούς είχε κάνει μικρός). Επίσης στην εκκλησία μου οι χριστιανοι δεν τρώμε ούτε χοιρινό και οι γυναίκες φοράνε μαντήλα και καλύπτονται στην εκκλησία. Η δικιά μου η εκκλησία ακολουθεί τον Μωσαϊκό νόμο της Παλαιάς Διαθήκης. Στην ελληνορθοδοξη εκκλησία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Δεν ξέρω γιατί ίσως διαφορετική ιστορική πορεία.
The origin of circumcision is not known with certainty; the oldest documented evidence for it comes from ancient Egypt.[5] Various theories have been proposed as to its origin including as a religious sacrifice and as a rite of passage marking a boy's entrance into adulthood.[22] It is part of religious law in Judaism[23] and is an established practice in Islam, Coptic Christianity, and the Ethiopian Orthodox Church.
Άποψη μου είναι πως η περιτομή είναι αρχαιότερο του Ιουδαϊσμού έθιμο (rite of passage) που επικρατούσε στην περιοχή και υιοθετήθηκε και καπελώθηκε από τις αντίστοιχες θρησκείες από ανάγκη, αφού δεν μπόρεσαν να το εξαφανίσουν.
.
fixed.