Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Είμαι

Χριστιανός (Όρθόδοξος, Καθολικός, Προτεστάντης κλπ)
56
46%
Μουσουλμάνος (Σιίτης, Σουνίτης κλπ)
1
1%
Ιουδαίος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Εθνικός
2
2%
Βουδιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ινδουιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αλλόθρησκος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άθρησκος
7
6%
Αγνωστικιστής
22
18%
Άθεος
35
28%

Σύνολο ψήφων: 123

bluerose

Re: Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 24 Απρ 2019, 23:34

hellegennes έγραψε:
24 Απρ 2019, 23:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Απρ 2019, 21:22
Απλώς μου φαίνεται λίγο έως πολύ περίεργο αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία συμβιβασμού και ανοχής για να κρατήσουν τις απαραίτητες ισορροπίες ή οφέλη στον στενό τους περίγυρο, να θεωρούν ότι μετράει η γνώμη τους όταν απευθύνονται στο ευρύ -και ανώδυνο για τους ίδιους- κοινό
Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι άθεοι δεν έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες και ως εκ τούτου δεν θεωρούμε ότι θα πάθουμε κάτι αν πατήσουμε σε εκκλησία ή πούμε «θεέ και κύριε». Ίσως μας μπερδεύεις με τους αντίχριστους.
Αν πατήσεις πρώτη φορά σ εκκλησία και δεν είσαι μικρός ( μικρή μαρεσε μετά νυσταζα κατόπιν παύσης χρόνων) θα νυστάζεις ή θα κουραστείς

Η πρώτη φορά μπορεί να κρατήσει χρόνια
Μέχρι να νοιωθεις ξεκούραση στην εκκλησία

Αρχίζεις από μοναστήρια που υπάρχει η Χάρη άπλα. Θα τη νοιώσεις
Μετά πας στην μητρόπολη

Αρκεί να μη νυστάζεις τότε πέτυχες: P
Α και να μη κοιτάς το κόσμο. Δε κοιτάς δε μιλάς δεν ακους

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Απρ 2019, 12:14

hellegennes έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Απλώς μου φαίνεται λίγο έως πολύ περίεργο αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία συμβιβασμού και ανοχής για να κρατήσουν τις απαραίτητες ισορροπίες ή οφέλη στον στενό τους περίγυρο, να θεωρούν ότι μετράει η γνώμη τους όταν απευθύνονται στο ευρύ -και ανώδυνο για τους ίδιους- κοινό
Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι άθεοι δεν έχουμε μεταφυσικές ανησυχίες και ως εκ τούτου δεν θεωρούμε ότι θα πάθουμε κάτι αν πατήσουμε σε εκκλησία ή πούμε «θεέ και κύριε». Ίσως μας μπερδεύεις με τους αντίχριστους.
Πιστεύω ότι η χαλαρή αντιμετώπιση που αναφέρεις, είναι από τις πιο φυσικές προσεγγίσεις της αθεΐας.

Οι μάχιμοι :D αντίχριστοι, παίζουν σ' άλλες κατηγορίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 25 Απρ 2019, 12:18

bluerose έγραψε:
24 Απρ 2019, 23:34
hellegennes έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αν πατήσεις πρώτη φορά σ εκκλησία και δεν είσαι μικρός ( μικρή μαρεσε μετά νυσταζα κατόπιν παύσης χρόνων) θα νυστάζεις ή θα κουραστείς

Η πρώτη φορά μπορεί να κρατήσει χρόνια
Μέχρι να νοιωθεις ξεκούραση στην εκκλησία

Αρχίζεις από μοναστήρια που υπάρχει η Χάρη άπλα. Θα τη νοιώσεις
Μετά πας στην μητρόπολη

Αρκεί να μη νυστάζεις τότε πέτυχες: P
Α και να μη κοιτάς το κόσμο. Δε κοιτάς δε μιλάς δεν ακους
Στην Ελλάδα το ποσοστό των άθεων είναι μονοψήφιο(τουλάχιστον με βάση τις έρευνες που γίνονται).Οντας μία μειονότητα πολλοί άθεοι κάνουν συμβιβασμούς.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Απρ 2019, 12:19

ΧΟ είμαι αλλά θεωρώ οτι αν ειχα να επιλέξω μόνος, θα ήμουν μάλλον καθολικός. Μου ταιριάζει πιο πολύ το τελετουργικό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Απρ 2019, 12:24

Ερμής έγραψε:
25 Απρ 2019, 12:19
ΧΟ είμαι αλλά θεωρώ οτι αν ειχα να επιλέξω μόνος, θα ήμουν μάλλον καθολικός. Μου ταιριάζει πιο πολύ το τελετουργικό.
Και η Ιερά Εξέταση, μια μορφή τελετουργίας ήταν. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Απρ 2019, 12:30

εξακλι μάη ντία

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 25 Απρ 2019, 12:46

άθρησκος, ο Σατανάς δεν είναι θρησκεία - είναι λατρεία

Fire on High - Electric Light Orchestra
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Απρ 2019, 13:07

Apergos8 έγραψε:
25 Απρ 2019, 12:18
Στην Ελλάδα το ποσοστό των άθεων είναι μονοψήφιο(τουλάχιστον με βάση τις έρευνες που γίνονται).
Αυτό οφείλεται σε ιστορικοκοινωνικούς λόγους και πολύ λιγότερο σε θρησκευτικούς. Πολλοί άθεοι είτε δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι είναι άθεοι είτε παραδέχονται ότι βρίσκονται στο φάσμα του αγνωστικισμού. Η δυσκολία έγκειται στο πόσο αρνητικό βάρος έχει η μη πίστη σε τίποτα όχι μόνο για τον περίγυρο αλλά και στην συνείδηση του ατόμου. Συχνά με ρωτάνε «μα δεν πιστεύεις σε τίποτα;». Γι' αυτό και δεν θυμάμαι πότε παραδέχτηκα ότι είμαι άθεος γιατί για χρόνια επέπλεα στο φάσμα του «δεν θέλω να το σκέφτομαι». Κάπου γύρω στα 21 πρέπει να το πήρα απόφαση ότι «ρε, μαλάκα, δεν είναι κακό, παραδέξου ότι δεν πιστεύεις σε τίποτα». Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν ξύπνησα μια μέρα και το είπα αυτό στον εαυτό μου. Ήταν σταδιακή αποδοχή.

Ακόμη και η ίδια η λέξη «άθεος» είναι αρνητική στην ελληνική γλώσσα, γι' αυτό και αρκετοί άθεοι επιλέγουν να ονομάζονται «αθεϊστές», κατά τον γαλλικό όρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 13:27

Παπαριές, εγώ έζησα εφηβεία στην Ελλάδα, και το να είσαι άθεος ήτανε πολύ κουλ. Έπρεπε να είσαι άθεος, αν δεν ήθελες να σε περνάνε για ηλίθιο. Όποιος έλεγε το καλύτερο τσιτάτο στον θεολόγο την ώρα των θρησκευτικών, ήταν αρχηγός. Το να τρως παϊδάκιa τη Μ. Εβδομάδα ήτανε must. Για αυτό γελάω με κάτι μελισσούλες που νομίζουν πως κάνουν κάτι αν φάνε κοκορέτσι την Μ. Παρασκευή, εμείς αυτά τα κάναμε στα 16 μας στο Πασαλιμάνι, επανάσταση του μπιλιαρδάδικου εγώ το λέω. Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία, και να μην αντιδρούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά, π.χ. Ελλάδα κι Ιταλία συνεχώς βλαστημούν, στη Γερμανία κι ιδιαίτερα στην πόλη που ζω όπου η πλειοψηφία είναι άθεοι, δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου μια βλαστήμια. Ο αθεϊσμός στον Νότο είναι συμπλεγματικός, στον Βορρά είναι τοποθέτηση ενηλίκων.
Ordem e Progresso.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 25 Απρ 2019, 13:31

Cavaliere έγραψε:
25 Απρ 2019, 13:27
Παπαριές, εγώ έζησα εφηβεία στην Ελλάδα, και το να είσαι άθεος ήτανε πολύ κουλ. Έπρεπε να είσαι άθεος, αν δεν ήθελες να σε περνάνε για ηλίθιο.
Έτσι, ακριβώς Cavaliere.
Το βλέπεις, ακόμα και στο φόρουμ: ποτέ δεν θα χλευαστεί ένας αθεϊστής. Θα χλευαστεί όμως ο χριστιανός και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο (βλ. μίστερ Μαξ, Νάνδρος κλπ)

Το επιχείρημα ότι υπάρχουν "κρυφοάθεοι" εν έτι 2019, είναι άτοπο. Το αντίθετο ισχύει: πολλοί "ντρέπονται" ή διστάζουν να δηλώσουν χριστιανοί.
Ακόμη και η ίδια η λέξη «άθεος» είναι αρνητική στην ελληνική γλώσσα, γι' αυτό και αρκετοί άθεοι επιλέγουν να ονομάζονται «αθεϊστές», κατά τον γαλλικό όρο.
Βασικά η σημασία της λέξης άθεος ή αθεϊστής είναι κενή νοήματος.
Το στερητικό α- έχει νόημα όταν μπαίνει δίπλα σε αντικείμενα υπαρκτά, και δηλώνουν την απουσία τους. Πχ. άοπλος είναι αυτός που δεν φέρει οπλισμό, όχι αυτός που δεν πιστεύει ότι υπάρχουν όπλα.
Ο αθειστής/άθεος είναι μία ψευδεπίγραφη ταμπέλα που υποτίθεται ότι αρνείται την ύπαρξη ενός αντικειμένου που ο ίδιος αναγνωρίζει, αφού το βάζει στην ίδια προσδιοριστική λέξη: α- θεός.

Η λέξη που περιγράφει πραγματικά τη νοοτροπία του "άθεου" είναι αντι-θε(ο)-ιστής. Πρόκειται για μία ιδεολογία που αντιτίθεται στην σημασία του θεού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 25 Απρ 2019, 13:37, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Απρ 2019, 13:32

καμια σχέση η Ιταλία με την Ελλάδα στο θέμα βλαστήμιας. Ακόμη και κάφροι ναπολετάνοι απο τo σεκοντιλιάνο είναι λόγιοι μπροστά στον μέσο έλ καράμπαμπα.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 13:34

Ερμής έγραψε:
25 Απρ 2019, 13:32
καμια σχέση η Ιταλία με την Ελλάδα στο θέμα βλαστήμιας. Ακόμη και κάφροι ναπολετάνοι απο τo σεκοντιλιάνο είναι λόγιοι μπροστά στον μέσο έλ καράμπαμπα.
Στο Βένετο, κάθε δεύτερη λέξη είναι... δεν τη λέω. Και μάλιστα σε διάλεκτο. Δεν έχω δει περισσότερες βλασφημίες. Μπορεί οι παρθενοπαίοι να είναι πιο ευσεβείς.
Ordem e Progresso.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 25 Απρ 2019, 13:39

Cavaliere έγραψε:
Παπαριές, εγώ έζησα εφηβεία στην Ελλάδα, και το να είσαι άθεος ήτανε πολύ κουλ. Έπρεπε να είσαι άθεος, αν δεν ήθελες να σε περνάνε για ηλίθιο. Όποιος έλεγε το καλύτερο τσιτάτο στον θεολόγο την ώρα των θρησκευτικών, ήταν αρχηγός. Το να τρως παϊδάκιa τη Μ. Εβδομάδα ήτανε must. Για αυτό γελάω με κάτι μελισσούλες που νομίζουν πως κάνουν κάτι αν φάνε κοκορέτσι την Μ. Παρασκευή, εμείς αυτά τα κάναμε στα 16 μας στο Πασαλιμάνι, επανάσταση του μπιλιαρδάδικου εγώ το λέω. Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία, και να μην αντιδρούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά, π.χ. Ελλάδα κι Ιταλία συνεχώς βλαστημούν, στη Γερμανία κι ιδιαίτερα στην πόλη που ζω όπου η πλειοψηφία είναι άθεοι, δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου μια βλαστήμια. Ο αθεϊσμός στον Νότο είναι συμπλεγματικός, στον Βορρά είναι τοποθέτηση ενηλίκων.
ο αθεϊσμός δεν προέκυψε από το πουθενά, προϋπήρξε η ανακάλυψη του θεού, και δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπρος στην παράνοια ή την χειραγώγηση των πιστών και την μπίζνα της εκκλησίας α.ε. ο αθεϊσμός έχει και πολιτική διάσταση. δεν είναι το θέμα πίστης, θέμα χίπιδων πιστών μόνο, να πας πάσο.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 25 Απρ 2019, 13:42

the comet the course the tail έγραψε:
25 Απρ 2019, 13:39
ο αθεϊσμός δεν προέκυψε από το πουθενά, προϋπήρξε η ανακάλυψη του θεού, και δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπρος στην παράνοια ή την χειραγώγηση των πιστών και την μπίζνα της εκκλησίας α.ε. ο αθεϊσμός έχει και πολιτική διάσταση. δεν είναι το θέμα πίστης, θέμα χίπιδων πιστών μόνο, να πας πάσο.
Αυτά τα ξέρουμε, χιλιοειπωμένα. Κάτι ενδιαφέρον θέλω να διαβάσω.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 25 Απρ 2019, 13:42

Cavaliere έγραψε:
Εσύ μπορεί να έζησες εφηβεία την περίοδο 1980-1990 που η αριστερή "επαναστατική " κουλτούρα σάρωνε. Οι περισσότεροι από όσους το παίζανε άθεοι τους σήμερα είναι χλιαροι χριστιανοί με κάποιες εξαιρέσεις(βλέπε Τσίπρας που ήταν και στις καταλήψεις).Οι έρευνες που γίνονται για τα ποσοστά άθεων στην περιοχή των Βαλκανίων (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκία που έχει ένα κομμάτι και την Κων/πόλη στα Βαλκάνια) βρίσκουν ότι στις πιο πολλές αυτές χώρες όσοι δηλώνουν άθεοι είναι μονοψήφιο ποσοστό.Και δε μιλάμε για έρευνες ότι νάναι αλλά για έρευνες σημαντικών δημοσκοπικων εταιρειών.Εγώ πάντως στη ζωή μου ππυ γνώρισα πολλά άτομα λίγους άθεους είδα. Είδα όμως αρκετούς χλιαρους έλληνες χριστιανους.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών