Natasha έγραψε: ↑24 Απρ 2019, 02:52
Στο 4:25 έως το 5:00 λέει ο Πλεύρης, οι εβραίοι ΔΕΝ μπορούσαν να τον εκτελέσουν (τον Χριστό), επειδή ο Ιησους ήτο ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Δεν είχαν δηλ. νομικά το δικαίωμα.
Όλοι οι έλληνες ήταν ρωμαίοι πολίτες.
ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κανείς άλλος αλλόφυλος δεν ήτο ρωμαίος πολίτης.
Και ο Χριστός ΗΤΟ ΕΛΛΗΝ!
Και απορεί γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν το αξιοποίησε αυτό!
...................................................................................
Νομίζω ότι αν αποδείξει κανείς αυτό που λέει ο Πλεύρης, δηλ. αν ΌΝΤΩΣ μόνο οι έλληνες ήταν ρωμαίοι πολίτες και κανείς άλλος αλλόφυλος, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι όντως ο Χριστός ήταν έλληνας, έτσι δεν είναι; Αυτό θέλω να μαθω.

Καταρχάς από πού προκύπτει ότι ο Χριστός ήταν Ρωμαίος πολίτης; Από πουθενά! Εγώ ακούω τον Πλεύρη να λέει ότι ήταν Ρωμαίος πολίτης... επειδή ήταν Έλληνας! Τρέχα γύρευε δηλαδή.
Δεύτερον, την εποχή του Χριστού πολύ λίγοι Έλληνες γίνονταν Ρωμαίοι πολίτες, κυρίως οι πιο εύποροι. Και φυσικά ΟΧΙ ΜΟΝΟ οι Έλληνες. Π.χ. Ρωμαίος είχε πολιτογραφηθεί ο πατέρας του Παύλου, γι΄αυτό και ο τελευταίος, όταν τα έβρισκε σκούρα με τη ρωμαϊκή διοίκηση έλεγε ότι "είχε γεννηθεί Ρωμαίος" (=είχε κληρονομήσει τη ρωμαϊκή πολιτική ιδιότητα από τον πατέρα του - Πράξεις Αποστόλων: 22,28).
Και ένα ακόμα σχόλιο για τον ίδιο τον Πλεύρη, ο συγχωρεμένος ο Ραφαηλίδης είχε πει ότι πρέπει το ελληνικό κράτος να βάλει τον Πλεύρη να διδάσκει ιστορία στα ελληνόπουλα! Όταν ένας αριστερός παραδέχεται έτσι τον αντίθετό του, τότε σκεφτείτε τί χάρισμα έχει ο...εθνικιστής Πλεύρης!...
Σώπα! Που το είχε πει αυτό ο Ραφαηλίδης;
Αν θες την γνώμη μου για τον Πλεύρη, τον θαυμάζω σαν γνώστη της ιστορίας και γενικά σαν έναν έξυπνο άνθρωπο, αλλά ΔΕΝ είμαι σίγουρη αν κατατάσσεται στους γνήσιους πιστους ανθρώπους, οι οποίοι ως γνωστόν αγαπουν όλο τον κόσμο, όλους τους λαούς, και τους εβραίους, όπως κάνει ο ίδιος ο Θεός δηλ.
Κλαίω.