Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Μάιος 2019, 00:43

Γιωργης έγραψε:
30 Απρ 2019, 20:49
Και αν θελουμε μικροτερα και πιο συγκρισηματ μεγεθη, οι κρητικοι. Θα βρεις τεραστια λιστα απο μαχες, εξεγερσεις και πολεμους που εχουν κανει ( οφφ τοπικ ειναι καθαρα το αραβικο αιμα τους, και οι κοινες παραδοσεις μεμε μουσουλμανους οπως βεντέτες).
Ξεκάθαρα μουσουλμανική η ρίζα της λέξης βεντέτα, άλλωστε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

ΠΥΡΡΟΣ Ο ΜΟΛΟΣΣΟΣ
Phorum.gr user: ΠΥΡΡΟΣ Ο ΜΟΛΟΣΣΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΥΡΡΟΣ Ο ΜΟΛΟΣΣΟΣ » 01 Μάιος 2019, 00:46

:blm:
Γιωργης έγραψε:
30 Απρ 2019, 15:39
Συχνα πυκνα ακουω οτι οι ποντιοι ειναι πολεμικος λαος, σφυρηλατημενος σε μαχες κτλ κτλ.

Ας μας πουν εδω μεσα οι ειδήμονες, ποτε πολεμησε ο ποντος ακροβως και εναντιων ποιας χωρας? Απο οσο γνωρίζω ΕΝΑ αντάρτικο εκαμαν μονο και αυτο τελειως αποτυχημένο. Πολεμησαν εναντιων των Τούρκων ΜΟΝΟ ως συμμαχοι των Ρώσων και οπως και με την ελλαδα ο αριθ μ ος των εθελοντων ηταν ασημαντος.

Απεναντιας, ο λαος των ποντιων ειναι ενας λαος εμπόρων και μουσικών ( ο θεος να το πει μουσικη αυτο το πραμα). Τουλαχιστον στη σοβιετια και στην ελλαδα αυτο ηταν το επαγγελμα τους. Παντοπωλες σε παγκους της λαϊκής, μουσικοι του δρομου, κλπ κλπ

Τι ακριβώς τους κανει πολεμικο λαο? Που δερνανε στα 90ς αθωους περαστικους νοικοκυρηδες? Που πλακωνανε 40 ατομα εναν? Αυτος ριναι ο διαβοητος πολεμικος λαος.

Βαζω το νημα στην ιστορια γιατι περιμένω να μου αποδειξετε τον ισχυρισμο με πηγες αν και δεν εχω πολλες ελπιδες καθως θα διαγραφει και αυτο το νημα οπως και τοσα αλλα που λενε αληθειες.

Κυριοι, ιδου ο ποντος ιδου και το πηντημα
:blm::blm::blm: ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ;;;;
Οι πόντιοι τον ήπιανε
Οι βορειοηπειρώτες τον πίνουν
Οι Κύπριοι με χαρά...τον δίνουν (ο Γρίβας είναι μια εξαίρεση)
Πολεμικός είναι ο λαός που σφάζει μόνος του το αρνάκι του....εμεις αν δεν κάνω λάθος...το αγοράσαμε έτοιμο
Οι Κούρδοι πχ, οι Τούρκοι, οι Παλαιστίνιοι και οι εβραίοι

Fanfaron
Phorum.gr user: Fanfaron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fanfaron » 01 Μάιος 2019, 00:46

hellegennes έγραψε:
01 Μάιος 2019, 00:43
Γιωργης έγραψε:
Και αν θελουμε μικροτερα και πιο συγκρισηματ μεγεθη, οι κρητικοι. Θα βρεις τεραστια λιστα απο μαχες, εξεγερσεις και πολεμους που εχουν κανει ( οφφ τοπικ ειναι καθαρα το αραβικο αιμα τους, και οι κοινες παραδοσεις μεμε μουσουλμανους οπως βεντέτες).
Ξεκάθαρα μουσουλμανική η ρίζα της λέξης βεντέτα, άλλωστε.

Θυμάμαι μία ηλίθια συζήτηση, πριν πολλά χρόνια.
ένα καφέ στο τρία ρειιιιι

Fanfaron: Τελικά, ποιους πρέπει να πετάξουμε έξω; Τους αριστερούς, τους δεξούς ή τους μετανάστες; :102:

Null: Berseker: Μενόμαχος (μένος + μάχη).

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 01 Μάιος 2019, 00:52

foscilis έγραψε:
01 Μάιος 2019, 00:41
Πρώτα απ' όλα αγράμματ@ νασίστρ@ η Νέα Ζηλανδία έχει 2 επίσημες γλώσσες και οι Μάορι είναι ισότιμοι πολίτες από το 1840 επειδή ανάγκασαν τη Βρετανική Αυτοκρατορία να συνθηκολογήσει. Μόνοι σε ολον τον κόσμο. Είναι η μόνη χώρα του αγγλοσαξωνικού κόσμου όπου οι αγγλόφωνοι έχουν *αγοράσει* τη γη τους αντί να την κατακτήσουν.

Δεύτερον 100 χρόνια αργότερα τον έφαγαν οι φίλες σου στην Κρήτη και την Αίγυπτο και οι ίδιοι οι ανώτεροί σου παραδέχτηκαν ότι ποτέ ως τότε δεν είχαν πολεμήσει με τέτοιους στρατιώτες.
Το ότι εκτός απο τις άφθονες αρρώστειες και τα αρκετά όπλα για αλληλοσφάξιμο που τους δώσανε ώστε τελικά να μην γεμίζουν συν γυναιξί και τέκνοις ούτε το Καραϊσκάκη, εσύ το θεωρείς εξαναγκασμό για συνθηκολόγηση; Να υποθέσω πως θεωρείς επίσης σπουδαίο πολεμικό λαό και τους Ζουλού;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Alchemist501

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alchemist501 » 01 Μάιος 2019, 00:55

DIOMEDESGR έγραψε:
30 Απρ 2019, 20:02
λαό των Ποντίων (εκχριστιανισμένων Λαζών)?

:102:
'Οχι που δεν θα την πεταγε παλι αυτός. :fp:
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”

― Anurag Shourie

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 01 Μάιος 2019, 00:58

sys3x έγραψε:
30 Απρ 2019, 15:48
:wave:
Γεια σου πούλιμ.

Πριν ξεκινήσουμε αν θέλεις πες μας ποιους λαούς θεωρείς ότι είναι πολεμικοί λαοί για να δω κάτι που θέλω.

Επίσης αν θέλεις πες μας σε μία μικρή προτασούλα τι άποψη έχεις για την γενοκτονία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ο Κιμ-Γιον-Γιωργης θεωρεί πολεμικό λαό μόνον τους Βορειοκορεάτες υπηκόους του.
Μη με κοιτάς έτσι Διάδοχε Κιμ.
Εικόνα
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Μάιος 2019, 01:03

Ζαποτέκος έγραψε:
30 Απρ 2019, 21:27
Γιωργης έγραψε:
30 Απρ 2019, 21:24
Ζαποτέκος έγραψε:
30 Απρ 2019, 21:05

https://el.wikipedia.org/wiki/Αλέξιος_Μαυροθαλασσίτης

Μαυροθαλασσίτης είναι ένα επίθετο με το οποίο έμειναν στην ιστορία αρκετοί αγωνιστές του 1821 προερχόμενοι από διάφορες πόλεις του Πόντου. Γνωστότεροι ήταν οι εξής: Μιχάλης Γεωργίου, Στεφανής Γεωργίου, Αθανάσης, Κωνσταντίνος και Ιωάννης Μπεχλιβάνης.

http://www.pontos-news.gr/article/9986/ ... s-toy-1821
Πολυ ενδιαφερον οτι κανενας δεν ειναι -ιδης.
Πότε επικράτησε το - ίδης στα ποντιακά επίθετα ;
Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα επικράτησε οριστικά. Ήταν μια τάση που εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Το -ίδης είναι αρχαιοελληνική κατάληξη που χρησιμοποιούσαν για να δηλώσουν την έννοια «γιος του Χ». Από την μεριά του πατέρα μου είμαι Πόντιος. Μόνο ο παππούς μου όμως έχει επίθετο σε -ίδης κι αυτό γιατί άλλαξαν το επώνυμό τους όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι στην περιοχή έχουν ακόμα επώνυμα σε -άδης, -άκης, -πουλος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 01 Μάιος 2019, 01:04

Σοβαρά δεν έχεις ιδέα;
Μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα από στρατιωτικά θέματα.
Είσαι εντελώς μυρωδιάς, και προσπαθείς να πεταχτείς να μιλήσεις για πράγματα που δεν έχεις δεί ποτέ σου, εκτός από καμιά ταινία του Χολυγουντ.
Αν είχες λίγο μυαλό στο κεφάλι σου, δε θα μίλαγες για πράγματα που δεν γνωρίζεις, βουτυρομπεμπέ, που μάλλον γιώτα 5 πήρες.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 01 Μάιος 2019, 01:06

Απορώ πώς κανείς δεν είπε για τους Τσετσένους ως πολειμκό λαό.
Ακόμα και σήμερα είναι περιζήτητοι ως μισθοφόροι στη Συρία (από τους τζιχαντοψυχάκηδες, βέβαια).
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 01 Μάιος 2019, 01:10

Μαυροβασίλης έγραψε:
30 Απρ 2019, 23:41
0/10 και πραγματικά ελπίζω ότι ο Διάδοχος δεν έχει καταπέσει τόσο
Το 0 στα 10 δεν είναι κριτική είναι πως να το πω, άδικο; και χάρη μας κάνει ε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 01 Μάιος 2019, 01:10

hellegennes έγραψε:
01 Μάιος 2019, 01:03
Ζαποτέκος έγραψε:
Γιωργης έγραψε:

Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα επικράτησε οριστικά. Ήταν μια τάση που εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Το -ίδης είναι αρχαιοελληνική κατάληξη που χρησιμοποιούσαν για να δηλώσουν την έννοια «γιος του Χ». Από την μεριά του πατέρα μου είμαι Πόντιος. Μόνο ο παππούς μου όμως έχει επίθετο σε -ίδης κι αυτό γιατί άλλαξαν το επώνυμό τους όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι στην περιοχή έχουν ακόμα επώνυμα σε -άδης, -άκης, -πουλος.
Κάτι είχα υπόψιν μου. :wink Παρόμοιο ισχύει με το -άκος της Μάνης. Προεπαναστατικά το -άκης ήταν το συνηθέστερο.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 01 Μάιος 2019, 01:12

Ορέστης 35 έγραψε:
30 Απρ 2019, 23:52
Γιωργης έγραψε:
Συχνα πυκνα ακουω οτι οι ποντιοι ειναι πολεμικος λαος, σφυρηλατημενος σε μαχες κτλ κτλ.

Ας μας πουν εδω μεσα οι ειδήμονες, ποτε πολεμησε ο ποντος ακροβως και εναντιων ποιας χωρας? Απο οσο γνωρίζω ΕΝΑ αντάρτικο εκαμαν μονο και αυτο τελειως αποτυχημένο. Πολεμησαν εναντιων των Τούρκων ΜΟΝΟ ως συμμαχοι των Ρώσων και οπως και με την ελλαδα ο αριθ μ ος των εθελοντων ηταν ασημαντος.

Απεναντιας, ο λαος των ποντιων ειναι ενας λαος εμπόρων και μουσικών ( ο θεος να το πει μουσικη αυτο το πραμα). Τουλαχιστον στη σοβιετια και στην ελλαδα αυτο ηταν το επαγγελμα τους. Παντοπωλες σε παγκους της λαϊκής, μουσικοι του δρομου, κλπ κλπ

Τι ακριβώς τους κανει πολεμικο λαο? Που δερνανε στα 90ς αθωους περαστικους νοικοκυρηδες? Που πλακωνανε 40 ατομα εναν? Αυτος ριναι ο διαβοητος πολεμικος λαος.

Βαζω το νημα στην ιστορια γιατι περιμένω να μου αποδειξετε τον ισχυρισμο με πηγες αν και δεν εχω πολλες ελπιδες καθως θα διαγραφει και αυτο το νημα οπως και τοσα αλλα που λενε αληθειες.

Ναι και όσο κραδαίνει το σπαθί του σαν μαστίγιο, ο απέναντι του έχει κάνει το συκώτι, σουβλάκι.
Κάντο εικόνα όμως, σοβαρά το λέω. :smt005::smt005::smt005:
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Μάιος 2019, 01:22

Γιωργης έγραψε:
Οι ποντιοι ξαναρωταω. Ποια ειναι τα πολεμικα επιτευγματα των? Ως λαος. Οχι δυο τρεις μεμονωμένες περιπτωσεις πουπολεμησαν εθελοντες σε ξενους στρατους. Ως ποντος. Ποια ειναι η πολεμικη τους ιστορια?
Τον 13ο αιώνα:

1205: Μάχη της Τραπεζούντας
1214: Πολιορκία της Σινώπης
1222: Δεύτερη μάχη της Τραπεζούντας
1231: Μάχη του Γιασιτσιμέν
1243: Μάχη των Σατάλων
1254: Ανακατάληψη της Σινώπης
1265: Δεύτερη πολιορκία της Σινώπης

Στα πρόχειρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 01 Μάιος 2019, 02:18

Juno έγραψε:
01 Μάιος 2019, 01:12
Ορέστης 35 έγραψε:
30 Απρ 2019, 23:52
Γιωργης έγραψε:

Ναι και όσο κραδαίνει το σπαθί του σαν μαστίγιο, ο απέναντι του έχει κάνει το συκώτι, σουβλάκι.
Κάντο εικόνα όμως, σοβαρά το λέω. :smt005::smt005::smt005:

Απο 5 ετων εκπαιδευονται στον πολεμο. Ενας πολεμικος λαος.

Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 01 Μάιος 2019, 08:38

hellegennes έγραψε:
01 Μάιος 2019, 01:03
Ζαποτέκος έγραψε:
Γιωργης έγραψε:

:smt005:
Αρχαιοελληνική κατάληξη όπου πριν από αυτή υπάρχει μια τουρκόσποριλα. Πχ, αμανάτι, καρντασι, κ άλλες Ελληνόψυχες λέξεις.
:smt005::smt005:

Όμορφες καλημερες

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών