Οι Λαζοί είναι λαός της καυκασιανής γλωσσικής οικογένειας. Συγγενείς των Γεωργιανών, των Αμπχαζίων , των Κιρκασίων, των Τσετσένων, των Ινγκουσέτιων κ.α. Υπάρχουν ακόμη. Στην Τουρκία είνα μουσουλμάνοι ενώ στην Γεωργία χριστιανοί. Οι Έλληνες του Πόντου ήταν ελληνόφωνοι στον Ανατολικό Πόντο ( η ελληνική τους διάλεκτος λεγόταν "λαζική" ) και τουρκόφωνοι στον Δυτικό Πόντο. Γκέγκε ; 100 φορές τα είπα . Ξελαρυγγιάστηκα. Νισάφι. Έλεος. Με ποιο σκεπτικό τους λές Λαζούς και δεν τους λές Μιγκρέλιους ή Γεωργιανούς ή Αρμένιους ;Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:34Τότε λυπάμαι, με διακρίσεις τέτοιου τύπου η κουβένταΖαποτέκος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:25Άλλο Λαζοί και άλλο οι Έλληνες του Πόντου.Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 00:49δεν αναγνωρίζουμε λαότητα με τον όρο «πόντιοι»
«Λαζοί» μπορούμε να κάνουμε κουβέντα
δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα οι λαζομακεδόνες
να αναγνωρίστούν ως ισότιμοι πολίτες και να αναπτύξουν
τα πολιτιστικά τους στοιχεία. Τέρμα πια τα «τουρκοσπέρματα»
και τα «ντουλγκέρια», γηγενείς αιγαιομακεδόνες και απόγονοι
των λαζων προσφύγων θα ζήσουμε αδελφωμένοι.
Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
Re: Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Alchemist501
Γιατί για "Λαζούς" έγραψε το σούργελο ο Θεοδωρίδης που αντιγράφουν και δεν τείνουν να αποκλίνουν από το σύνηθες παπαγάλισμα.Ζαποτέκος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:51Οι Λαζοί είναι λαός της καυκασιανής γλωσσικής οικογένειας. Συγγενείς των Γεωργιανών, των Αμπχαζίων , των Κιρκασίων, των Τσετσένων, των Ινγκουσέτιων κ.α. Υπάρχουν ακόμη. Στην Τουρκία είνα μουσουλμάνοι ενώ στην Γεωργία χριστιανοί. Οι Έλληνες του Πόντου ήταν ελληνόφωνοι στον Ανατολικό Πόντο ( η ελληνική τους διάλεκτος λεγόταν "λαζική" ) και τουρκόφωνοι στον Δυτικό Πόντο. Γκέγκε ; 100 φορές τα είπα . Ξελαρυγγιάστηκα. Νισάφι. Έλεος. Με ποιο σκεπτικό τους λές Λαζούς και δεν τους λές Μιγκρέλιους ή Γεωργιανούς ή Αρμένιους ;Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:34Τότε λυπάμαι, με διακρίσεις τέτοιου τύπου η κουβέντα
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
Γιωργης έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 14:10Απλη ερώτηση. Γιατι ο μεσος ποντιος μοιαζει με λαζο ή αν θελετε οποιονδηποτε αλλο κάτοικο του καυκασου καο οχι με τους υπολοιπους νεοελληνες?
Γιατι ο μεσος ποντιος φερνει στον koksal baba και οχι σε νεοελληνα.
Btw, hellegenes. Αν εισαι οντως αυτος στο αβαταρ ψολοφερνεις στην τεραστια αυτη μορφη, τον κοσκαλ μπαμπα. In any case, πιστευω οτι αυτο που ρωταω ειναι πολυ απλο. Γιατι ο ποντιος δε μοιαζει με έλληνα.
foscilis @ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΦΥΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΗΛΑΝ ΤΟ 1923 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Για να δούμε μερικές Εθνικιστικές ΜΑΛΑΚΙΕΣ των ημέτερων Ποντίων, που τρεμουν για την ανύπαρκτη "Ελληνικότητα" τους, και παλεύουν με νύχια και με δόντια να πείσουν ότι ακόμη και ο Erdogan είναι ΕΛΛΗΝΑΣ! 
Τέτοιου είδους εθνικιστικές πομφόλυγες στρατευουν οι Εθνικιστές για να πάνε κόντρα στην επιστήμη και να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν το 1915 και το 1922 ήταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και όχι Χριστιανοί, Ελληνοποιημένοι ΛΑΖΟΊ, ΚΟΛΧΟΙ και ΤΖΑΝΟΙ.

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει <<ελληνική καταγωγή>>, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.
Ο προπάππος τού Ερντογάν, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας <<Ελλήνων του Πόντου>> εναντίον των Τούρκων κατακτητών.
Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis.
Πριν χρόνια, μιλώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση πάλι στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στην εθνική του καταγωγή και είπε:
«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι» ομολόγησε ο Ερντογάν.
Πηγη:https://m.tribune.gr/world/news/article ... yrkoi.htmlΗ πλήρης δήλωση μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Artı Gerçek. Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στους Ποντίους, τους αποκάλεσε «Λαζούς».
Τέτοιου είδους εθνικιστικές πομφόλυγες στρατευουν οι Εθνικιστές για να πάνε κόντρα στην επιστήμη και να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν το 1915 και το 1922 ήταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και όχι Χριστιανοί, Ελληνοποιημένοι ΛΑΖΟΊ, ΚΟΛΧΟΙ και ΤΖΑΝΟΙ.

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- hellegennes
Ακριβώς, με βάση την ιστορία, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Την ιστορία που διδάσκουν σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, όχι αυτήν που φαντασιώνονται οι Ιοί της Ελευθεροτυπίας.DIOMEDESGR έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 13:29Δεν μιλάμε με βάση τις Εθνικιστικές φαντασιώσεις των Νεοελληνων Ηelly, μιλάμε βάσει των Ιστορικών ντοκουμέντων.hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 11:40Οι Πόντιοι δεν είχαν ποτέ την ονομασία Λαζοί, με τους οποίους δεν έχουν καμμία σχέση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Οι Πόντιοι δεν μοιάζουν καθόλου με Λαζούς, έχουν ελληνικά γενικά χαρακτηριστικά, στο μέτρο που ένας λαός μοιράζεται κάποια γενικά χαρακτηριστικά.Γιωργης έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 14:10Απλη ερώτηση. Γιατι ο μεσος ποντιος μοιαζει με λαζο ή αν θελετε οποιονδηποτε αλλο κάτοικο του καυκασου καο οχι με τους υπολοιπους νεοελληνες?
Γιατι ο μεσος ποντιος φερνει στον koksal baba και οχι σε νεοελληνα.
Btw, hellegenes. Αν εισαι οντως αυτος στο αβαταρ ψολοφερνεις στην τεραστια αυτη μορφη, τον κοσκαλ μπαμπα. In any case, πιστευω οτι αυτο που ρωταω ειναι πολυ απλο. Γιατι ο ποντιος δε μοιαζει με έλληνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
λαζομακεδονόπουλο και σεις;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 22:53Ακριβώς, με βάση την ιστορία, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Την ιστορία που διδάσκουν σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, όχι αυτήν που φαντασιώνονται οι Ιοί της Ελευθεροτυπίας.DIOMEDESGR έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 13:29Δεν μιλάμε με βάση τις Εθνικιστικές φαντασιώσεις των Νεοελληνων Ηelly, μιλάμε βάσει των Ιστορικών ντοκουμέντων.hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 11:40Οι Πόντιοι δεν είχαν ποτέ την ονομασία Λαζοί, με τους οποίους δεν έχουν καμμία σχέση.
οτι πειτε για να καθησυχαστείται
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Βινόσαυρος
εχει υιοθετηθεί από μερίδα τους ο όρος «λαζοί»Ζαποτέκος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:51Οι Λαζοί είναι λαός της καυκασιανής γλωσσικής οικογένειας. Συγγενείς των Γεωργιανών, των Αμπχαζίων , των Κιρκασίων, των Τσετσένων, των Ινγκουσέτιων κ.α. Υπάρχουν ακόμη. Στην Τουρκία είνα μουσουλμάνοι ενώ στην Γεωργία χριστιανοί. Οι Έλληνες του Πόντου ήταν ελληνόφωνοι στον Ανατολικό Πόντο ( η ελληνική τους διάλεκτος λεγόταν "λαζική" ) και τουρκόφωνοι στον Δυτικό Πόντο. Γκέγκε ; 100 φορές τα είπα . Ξελαρυγγιάστηκα. Νισάφι. Έλεος. Με ποιο σκεπτικό τους λές Λαζούς και δεν τους λές Μιγκρέλιους ή Γεωργιανούς ή Αρμένιους ;Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:34Τότε λυπάμαι, με διακρίσεις τέτοιου τύπου η κουβέντα
- hellegennes
Όχι, ό,τι λένε οι ιστορικοί.Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:08λαζομακεδονόπουλο και σεις;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 22:53Ακριβώς, με βάση την ιστορία, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Την ιστορία που διδάσκουν σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, όχι αυτήν που φαντασιώνονται οι Ιοί της Ελευθεροτυπίας.DIOMEDESGR έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 13:29
Δεν μιλάμε με βάση τις Εθνικιστικές φαντασιώσεις των Νεοελληνων Ηelly, μιλάμε βάσει των Ιστορικών ντοκουμέντων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
οι ιστορικοι λένε για λαζικο χυλοhellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:21Όχι, ό,τι λένε οι ιστορικοί.Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:08λαζομακεδονόπουλο και σεις;hellegennes έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 22:53
Ακριβώς, με βάση την ιστορία, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση. Την ιστορία που διδάσκουν σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, όχι αυτήν που φαντασιώνονται οι Ιοί της Ελευθεροτυπίας.
δεν τσιμπας με τα ορθογραφικα ε; λολ
- hellegennes
Τα ορθογραφικά τα σχολιάζω μόνο σε δεξιούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ανοιξιάτικη μπόρα
Κοντεύουν μεσάνυχτα
και το λευκό βαμβακερό μου σύννεφο
έγινε κόκκινο σαν αίμα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:08λαζομακεδονόπουλο και σεις;

Πειραχτήρι κι εσύ, να μην χαρεί ένας άνθρωπος.

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Η ηλιθιότητα δεν τον αφήνει.Ζαποτέκος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:51Οι Λαζοί είναι λαός της καυκασιανής γλωσσικής οικογένειας. Συγγενείς των Γεωργιανών, των Αμπχαζίων , των Κιρκασίων, των Τσετσένων, των Ινγκουσέτιων κ.α. Υπάρχουν ακόμη. Στην Τουρκία είνα μουσουλμάνοι ενώ στην Γεωργία χριστιανοί. Οι Έλληνες του Πόντου ήταν ελληνόφωνοι στον Ανατολικό Πόντο ( η ελληνική τους διάλεκτος λεγόταν "λαζική" ) και τουρκόφωνοι στον Δυτικό Πόντο. Γκέγκε ; 100 φορές τα είπα . Ξελαρυγγιάστηκα. Νισάφι. Έλεος. Με ποιο σκεπτικό τους λές Λαζούς και δεν τους λές Μιγκρέλιους ή Γεωργιανούς ή Αρμένιους ;Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:34Τότε λυπάμαι, με διακρίσεις τέτοιου τύπου η κουβέντα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
DIOMEDESGR έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:49Βινόσαυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 23:08λαζομακεδονόπουλο και σεις;
Πειραχτήρι κι εσύ, να μην χαρεί ένας άνθρωπος.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
26 Μαρ 2024, 22:33
-
-
Νέα δημοσίευση Διεγράφη ο Καρατζαφέρης από το ΛΑΟΣ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 07 Μαρ 2025, 19:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1546 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
12 Μαρ 2025, 03:05
-
-
- 72 Απαντήσεις
- 1815 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
06 Αύγ 2024, 20:25
-