Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
Re: Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
Επιχειρημα 1)
Ουγκ ναι ολοι οι βάρβαροι κλεψανε τους αρχαιους ελληνες επειδης δε ειχανε ιστορια
Επιχείρημα 2)
Ολοι αυτοι ειναι αρχαιοι ελληνες που εξισλαμηστηκαν ουγκ και μεταφεραν τα εθιμα τους και στους αλλους. Απο τους μυρμιδωνες του Αλέξαντρου
Ουγκ ναι ολοι οι βάρβαροι κλεψανε τους αρχαιους ελληνες επειδης δε ειχανε ιστορια
Επιχείρημα 2)
Ολοι αυτοι ειναι αρχαιοι ελληνες που εξισλαμηστηκαν ουγκ και μεταφεραν τα εθιμα τους και στους αλλους. Απο τους μυρμιδωνες του Αλέξαντρου
- Alchemist501
Εσύ κάνεις τον ισχυρισμό, εσύ θα φέρεις ιστορικές πηγές και επίσημες μελέτες απο ειδικούς να υποστηρίζουν στη θέση σου αντί για βιντεάκια.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.
Ειμαι σιγουρος οτι αυτην την αποκλειστικότητα την εχουν μονο οι ποντιοι.
Αυτά μπορεί να περνάνε σε καφενειοσυζήτηση πουθενά αλλού.
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
Alchemist501 έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:24Εσύ κάνεις τον ισχυρισμό, εσύ θα φέρεις ιστορικές πηγές και επίσημες μελέτες απο ειδικούς να υποστηρίζουν στη θέση σου αντί για βιντεάκια.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.
Τι ιστορικες πηγες θελεις δηλαδη? Για το προφανές? Και δευτερον σου λεω. Δε συμβαινει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου στον κόσμο αυτο το πραγμα. Μονο στην ελλαδα οπου, πως να το κανουμε, περασαν δεκαδες λαοι.
- Alchemist501
DIOMEDESGR έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:26Όχι ρε Γιώργη, μην χαλάς το ΕΘΝΙΚΌ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΌ των αμνών!Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.
Όσο περισσότερα αμνοερίφια στο παχνι, τόσο καλύτερα περνάνε οι Εθνικοί νταβατζήδες και τα τσιράκια τους οι Αριστεροί "προοδευτικοί".
Άστον χαζό στην χαζομάρα του να παρακολουθεί Πλεύρη, Γεωργιάδη και Ελληνική αγωγή και να φαντασιώνεται Μεγαλεξαντρους και Λεωνίδες.
Λυσε μου μια απορία Ο χορός που έβαλες για Λαζικός για πεις πως είναι ίδιοι, απο που προέκυψε ότι είναι λαζικος ?
Στην περιγραφή δεν βλέπω τιποτα και στα σχόλια είναι Τουρκοι.
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- Alchemist501
Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:32Alchemist501 έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:24Εσύ κάνεις τον ισχυρισμό, εσύ θα φέρεις ιστορικές πηγές και επίσημες μελέτες απο ειδικούς να υποστηρίζουν στη θέση σου αντί για βιντεάκια.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.
Τι ιστορικες πηγες θελεις δηλαδη? Για το προφανές? Και δευτερον σου λεω. Δε συμβαινει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου στον κόσμο αυτο το πραγμα. Μονο στην ελλαδα οπου, πως να το κανουμε, περασαν δεκαδες λαοι.
https://yourlogicalfallacyis.com/begging-the-question
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- Alchemist501
-Κυριολεκτικά λέγεται "Horon".
-Διομήδης : καθαρα λαζικο

― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- hellegennes
Κινέζοι και Ιάπωνες. Βασικά όλοι οι ασιατικοί πολιτισμοί έχουν πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που ισχυρίζεσαι για τους Πόντιους και τους υπόλοιπους.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αρα επειδη εχει ελληνικο ονομα οι πόντιοι ειναι ελληνες ή οι λαζοι ειναι ελληνες. Αρα οσοι ειναι απο ηγουμενιτσα ειναι σλαβοι, οσοι ειναι απο Καρδίτσα σκλαυοι και αυτοι.
Το οτι ονομαζεται χορον δε σημαινει οτι οι πόντιοι ειναι έλληνες. Ο ποντος ειναι κ ια Περιοχή στην οποοια εγκαταστάθηκαν, αρμενιοι, τσετσενοι, αμπχαζιοι, τουρκοι ρωμαιοι, γεωργιανοι, ουζμπεκοι κοκ... ολους αυτους δεν ανοιξε η γη και τους καταπιε
Το οτι ονομαζεται χορον δε σημαινει οτι οι πόντιοι ειναι έλληνες. Ο ποντος ειναι κ ια Περιοχή στην οποοια εγκαταστάθηκαν, αρμενιοι, τσετσενοι, αμπχαζιοι, τουρκοι ρωμαιοι, γεωργιανοι, ουζμπεκοι κοκ... ολους αυτους δεν ανοιξε η γη και τους καταπιε
hellegennes έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:48Κινέζοι και Ιάπωνες. Βασικά όλοι οι ασιατικοί πολιτισμοί έχουν πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που ισχυρίζεσαι για τους Πόντιους και τους υπόλοιπους.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:17Ok. Παραθεστε παρακαλω παραδειγματα απο αλλους λαους οι οποιοι εχουν ολόιδιο φαινοτυπο, ιδια εθιμα και πολιτισμο, ιδια ρουχα, ιδιους χορους με καποιιν γειτονικο λαό και ισχυριζονται οτι ριναι δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοι μεταξυ τους λαοι.

- hellegennes
Ζητάς κάτι, το παραθέτω, τον πίνεις και μετά το αφήνεις γιατί δεν σε συμφέρει ή βάζεις κανένα γελακι. Καμία ιστορική πηγή για τους ισχυρισμούς σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι να συζητησω? Οτι οι Ιαπωνες και οι κινεζοι ειναι ο ιδιος λαος? Πιο χασιμο χρονου δεν υπαρχει. Οχιονο διαφορετικη ιστορια, ουτε καν εζησαν ποτε μαζι αυτοι οι λαοι. Διαφορετικες παραδοσεις, διαφορετικη θρησκεια.
Τι να σου πω ρε χελεγενε. Βγαλε ακρη μονος σου.
Τι να σου πω ρε χελεγενε. Βγαλε ακρη μονος σου.
- Alchemist501
Τρικυμία τα έχεις κάνει στο κεφάλι σου.Γιωργης έγραψε: ↑06 Μάιος 2019, 15:49Αρα επειδη εχει ελληνικο ονομα οι πόντιοι ειναι ελληνες ή οι λαζοι ειναι ελληνες. Αρα οσοι ειναι απο ηγουμενιτσα ειναι σλαβοι, οσοι ειναι απο Καρδίτσα σκλαυοι και αυτοι.
Και εσύ και ο Διομήδης τα πάτε ανάποδα και διαστρεβλώνετε κάθε λογική.
Οι πόλεις αυτές πιθανών να χτίστηκαν/εποικίστηκαν από Σλάβους, δεν έχω γνώση της τότε εποχής.
Άσχετο παντελώς είναι όμως και η σύγκριση άκυρη γιατί με το ζόρι έχει κοινές προδιαγραφές με αυτό που συζητάμε εμείς. Στις πόλεις αυτές δεν μιλάνε σλάβικα ούτε έχουν μιλήσει για αιώνες από ότι ξέρω.
Αντίθετα οι Πόντιοι ελληνική διάλεκτο μιλάγανε.
Εγώ δεν είπα ότι οι τύπο στο βίντεο είναι Έλληνες. Είπα ότι υπάρχουν επιρροές σε γειτονικούς λαούς και κοινά πολιτισμικά στοιχεία. Εσείς είστε που πάτε να τους βγάλετε όλους Λαζούς λόγω αυτών των κοινών χαρακτηριστικών ακόμα και όταν αυτά έχουν Ελληνική χροιά.
Ναι εγκαταστάθηκαν όλοι αυτοί οι λαοί εκεί. Και ακόμα υπάρχουν και μιλάνε τις γλώσσες τους, ξέχωρα από τους Έλληνες. Τι ακριβώς νόμιζες ότι θα αποδείκνυες με αυτό ?
Για αυτό σου λέω ότι για τους ισχυρισμούς αυτούς πρέπει να αναφέρεις επιστήμονες και μελετητές που τα εξετάζουν πιο αμερόληπτα, έχοντας περισότερες γνώσεις, ευρύτερο μυαλό και ειδίκευση σε αυτά αντί να τσαμπουνάς βιντεάκια του Youtube σαν τον μπάρμπα που μόλις ανακάλυψε το Ιντερνετ και το παίζει παντογνώστης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alchemist501 την 06 Μάιος 2019, 17:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- hellegennes
Κατά τον Γιώργη, ένας λαός που μιλάει την Χ γλώσσα, γίνεται να την αφήσει οικειοθελώς για να μιλάει την ψ.
Είπε λοιπόν ο αυτοκράτορας στους Ασιάτες να εγκατασταθούν σε ελληνική επικράτεια με την προϋπόθεση να μιλάνε πλέον μόνο ελληνικά.
Τώρα πώς αργότερα προέκυψαν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες είναι άγνωστο. Μάλλον κάποιοι θα βαρέθηκαν να μιλάνε ελληνικά και επέστρεψαν στην γλώσσα που μιλούσαν οι πρόγονοί τους.
Είπε λοιπόν ο αυτοκράτορας στους Ασιάτες να εγκατασταθούν σε ελληνική επικράτεια με την προϋπόθεση να μιλάνε πλέον μόνο ελληνικά.

Τώρα πώς αργότερα προέκυψαν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες είναι άγνωστο. Μάλλον κάποιοι θα βαρέθηκαν να μιλάνε ελληνικά και επέστρεψαν στην γλώσσα που μιλούσαν οι πρόγονοί τους.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
26 Μαρ 2024, 22:33
-
-
Νέα δημοσίευση Διεγράφη ο Καρατζαφέρης από το ΛΑΟΣ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 07 Μαρ 2025, 19:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1547 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
12 Μαρ 2025, 03:05
-
-
- 72 Απαντήσεις
- 1816 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
06 Αύγ 2024, 20:25
-