Ξένες γλωσσες
Re: Ξένες γλωσσες
NANDROS, με τα βραζιλιάνικα πορτουγκέζικα δυσκολεύτηκες στα πορτογαλικά; Θέλω να πω, δεν σου φαινόντουσαν δυσκολότερα τα ευρωπαϊκά;
Ordem e Progresso.
Το πιο ανεξίτηλα ειρωνικό υφίσταται πως τα ελληνικά είναι το πιο κοντινότερο σημείο σε μη-ινδοευρωπαϊκή παρόλο που είναι ινδοευρωπαϊκή γλώσσα ούτως ή άλλως που ωφείλεται στο βαθειά δυνατό υπόστρωμα της απο τις "πελασγικές", "μινωϊκές" γλώσσες και σε μικρότερη επιρροή, απο τις αφροασιατικές γλώσσες.fagano3 έγραψε: ↑09 Απρ 2018, 10:50Aγγλικα,Γερμανικα εχω το c1 και ελπιζω να εχω και το c1 και στα ισπανικα μεχρι τα χριστουγεννα.
Τα ιταλικα μου αρεσουν αλλα μοιαζουν πολυ με τα ισπανικα και δεν θελω να τα μπλεξω.
Το ιδιο και με τα βαλενθιανικα (μια γλωσσα που στο γραπτο λογο μοιαζει πολυ με τα καταλανικα αλλα εχει αρκετα διαφορετικη προφορα)
Θελω να μαθω και μια δυο μη ινδοευρωπαικες γλωσσες.
Το πιθανοτερο ειναι να ξαναξεκινησω τα εβραικα που ειναι ισιως η πιο ευκολη μη ινδοευρωπαικη γλωσσα για εμας.
Ισως και βασκικα που εχουν μονο 5 φωνηεντα.
Ειχα δοκιμασει ενα φεγγαρι ουγγρικα.Συμπαθητικη και ενδιαφερουσα γλωσσα αλλα με δυσκολευαν παρα πολυ τα φωνηεντα τους.
Θα ηθελα και μια σλαβικη γλωσσα.Τα βουλγαρικα που εκανα μια περιοδο μου φανηκαν στρωτα.Ειμαι μεταξυ βουλγαρικων και ρωσσικων.
Στο σχολειο εκανα γαλλικα.Δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα και δεν μπορω να πω οτι θελω να τα ξαναπιασω.
Εγώ προτείθομαι κάποια στιγμή στη ζωή μου να μάθω την ντακότα γλώσσα και μου έχει καρφωθεί στο μυαλό και η χαλκομέλεμ γλώσσα. Αυτές ανήκουν σε εντελώς άσχετες μεταξύ τους γλωσσικές οικογένειες και είναι γλώσσες των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής. Στην πραγματικότητα με ωθεί διάκριτα να αναπτυγμένα καταπιαστώ και με την βασκική γλώσσα που είναι ολίγον βαρετή ενώ ομολογώ πως έχω τουλάχιστον λεξιλογικά καταπιαστεί μα η πιο αβυσσαλέα κραυγή μου ηχεί μέσα στη μύτρα της γλώσσας του Παλαιού Αιγυπτιακού Βασιλείου δηλαδή τα παλαιά αιγυπτιακά και να 'ναι καλά ο Antonio Loprieno που με ενδεικτικά παρέχει την αναστηλωμένη προφορά των λέξεων μόνο που φαίνεται πως δεν αποτελούν αρκετές.
Έχω πτυχίο στα Αγγλικά C2 στα Αγγλικά, B1 στα Γερμανικά και θα ήθελα να μάθω Ρώσικα
Ο κ. Βέγγος τι ρόλο συμβολίζει στο προφίλ σου;
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Μόλις τώρα το είδα αυτό!
Λόγω πάρα πολλών ταξιδιών στο Μεξικό και Ν.Αμερική έμαθα γρήγορα Ισπανικά, για νταλαβέρι με φόρμεν/εργάτες - να μην κάνουν ζημιές - και κυριότερο για επαφή με τα κορίτσια - σπιτίσια ή μη.
Δεν τα σπούδασα, δεν τα διάβασα σε βιβλίο. Όμως σε κάποια φάση στην Αργεντινή, όταν έκανα τον μεταφραστή του υποπλοιάρχου με τους φορτωτές, σε κάποια φάση ένας τους με ρώτησε, χωρίς να είναι σίγουρος: Εσύ δεν είσαι Αργεντίνος, Σωστά;
Μετά, με τα Πορτουγέζικα της Βραζιλίας ήταν πιο εύκολο, Με την πρώην μου αρχικά μιλούσαμε Ισπανικά και άρχισα συστηματικά να εξασκούμαι με τα Πορτουγέζικα μετά τον γάμο.
Όταν πήγαμε στην Βραζιλία μπορούσα πια να συνεννοηθώ άνετα. Όμως με ενοχλούσε πολύ στην αρχή, που πρόσεχαν την προφορά μου, δεν έδιναν προσοχή σε αυτά που έλεγα, με ανάγκαζαν να τα ξαναπώ και τότε τα καταλάβαιναν με την ίδια προφορά!

Τα της Πορτογαλίας μου είναι δύσκολα, επειδή μασάνε τις λέξεις.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Επειδή όλοι οι μη native speakers των πορτογαλικών παραπονιόμαστε για τα ευρωπαϊκά πορτογαλικά, ότι είναι πολύ δυσκατανόητα σε σχέση με τα βραζιλιάνικα. Και το επιβεβαιώνεις κι εσύ που τα ξέρεις καλά.Nandros έγραψε: ↑13 Μάιος 2018, 00:42Μόλις τώρα το είδα αυτό!
Λόγω πάρα πολλών ταξιδιών στο Μεξικό και Ν.Αμερική έμαθα γρήγορα Ισπανικά, για νταλαβέρι με φόρμεν/εργάτες - να μην κάνουν ζημιές - και κυριότερο για επαφή με τα κορίτσια - σπιτίσια ή μη.
Δεν τα σπούδασα, δεν τα διάβασα σε βιβλίο. Όμως σε κάποια φάση στην Αργεντινή, όταν έκανα τον μεταφραστή του υποπλοιάρχου με τους φορτωτές, σε κάποια φάση ένας τους με ρώτησε, χωρίς να είναι σίγουρος: Εσύ δεν είσαι Αργεντίνος, Σωστά;
Μετά, με τα Πορτουγέζικα της Βραζιλίας ήταν πιο εύκολο, Με την πρώην μου αρχικά μιλούσαμε Ισπανικά και άρχισα συστηματικά να εξασκούμαι με τα Πορτουγέζικα μετά τον γάμο.
Όταν πήγαμε στην Βραζιλία μπορούσα πια να συνεννοηθώ άνετα. Όμως με ενοχλούσε πολύ στην αρχή, που πρόσεχαν την προφορά μου, δεν έδιναν προσοχή σε αυτά που έλεγα, με ανάγκαζαν να τα ξαναπώ και τότε τα καταλάβαιναν με την ίδια προφορά!
Τα σπανιόλικα: Είχα την τύχη να τα μάθω στο Cervantes, κι έμαθα τα καστιλλιάνικα, τα επίσημα της Ισπανίας. Μιλώντας με λατινοαμερικάνους φυσικά παθαίνεις την πλάκα σου, με τις προφορές και τις διαφορετικές λέξεις-εκφράσεις. Τώρα, να μιλάς και με λιμενεργάτες κλπ, φαντάζομαι είναι δύσκολο έργο, μιας και δεν θα μιλάνε και σαν προφεσσόροι.
Ordem e Progresso.
Αγγλικά. Ήθελα να μάθω γερμανικά και ρωσικά. Δεν το βλέπω.
Έχω παίξει λίγο στο Duolingo με τα Γερμανικά και τα Ισπανικά. Αυτά.
Έχω παίξει λίγο στο Duolingo με τα Γερμανικά και τα Ισπανικά. Αυτά.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Εκεί που βρήκα τον δάσκαλο μου στα πορτουγέζικα ήταν όταν προσπάθησα να καταλάβω τί λέει αυτό υπέροχο τραγούδι:Cavaliere έγραψε: ↑13 Μάιος 2018, 13:30Επειδή όλοι οι μη native speakers των πορτογαλικών παραπονιόμαστε για τα ευρωπαϊκά πορτογαλικά, ότι είναι πολύ δυσκατανόητα σε σχέση με τα βραζιλιάνικα. Και το επιβεβαιώνεις κι εσύ που τα ξέρεις καλά.Nandros έγραψε: ↑13 Μάιος 2018, 00:42Μόλις τώρα το είδα αυτό!
Τα σπανιόλικα: Είχα την τύχη να τα μάθω στο Cervantes, κι έμαθα τα καστιλλιάνικα, τα επίσημα της Ισπανίας. Μιλώντας με λατινοαμερικάνους φυσικά παθαίνεις την πλάκα σου, με τις προφορές και τις διαφορετικές λέξεις-εκφράσεις. Τώρα, να μιλάς και με λιμενεργάτες κλπ, φαντάζομαι είναι δύσκολο έργο, μιας και δεν θα μιλάνε και σαν προφεσσόροι.
Ούτε τα lyrics δεν καταλάβαινα και αναγκάστηκα να τα μεταφράσω μέσω Google Translate στα Αγγλικά. Την έχουν πηδήξει την γλώσσα στο Cabo Verde! Φαίνεται έχουν δίκιο οι Βραζιλιάνοι που λεν πως ότι πιάσει ο νέγρος το κάνει σκατά.
Με τα Σπανιόλικα, για τις αρχές και τους λιμενεργάτες αναγκάστηκα να μάθω όλη την ονοματολογία του καραβιού στην γλώσσα τους.
Τελικά κατέληξα να μιλώ ένα μείγμα Μεξικανο-Βενεζουελανο-Χιλιανο-Αργεντίνικα, αλλά τις ανάγκες μου τις κάλυπτα. Φυσικά δεν είχα σκοπό να συζητήσω φιλοσοφικά θέματα με τις γκόμενες!

Όταν ήμουν στην Βραζιλία έκανε επίσκεψη ο Κάστρο. Του πήραν συνέντευξη από το κανάλι Γκλόμπο και καταλάβαινα σχεδόν τα πάντα από όσα έλεγε, χωρίς να διαβάζω τους υπότιτλους.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Βινόσαυρος
Ενας νεκρος δε μπορεί να ειναι κυριοςSkelgos έγραψε: ↑12 Μάιος 2018, 23:58Ο κ. Βέγγος τι ρόλο συμβολίζει στο προφίλ σου;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Είσαι απλά λάθος. Και ποιος σου είπε πως το η συντομογραφία μου στέκεται για το "κύριος"; Μπορεί να είναι συντομογραφία για "καταραμένος".Βινόσαυρος έγραψε: ↑13 Μάιος 2018, 18:42Ενας νεκρος δε μπορεί να ειναι κυριος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Παρεμβαίνουν ξένες μυστικές υπηρεσίες στην πολιτική ζωή της χώρας;
από Golden Age » 24 Μαρ 2024, 20:55 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 461 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
24 Μαρ 2024, 21:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σενάριο για έξι μόνο γλώσσες στην ΕΕ
από Libre arbitre » 02 Σεπ 2023, 20:27 » σε Διεθνής πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 1210 Προβολές
-