Ο τύπος που έφτιαξε το λήμμα εντός του 2018, δηλαδή πολύ πρόσφατα, έχει γράψει ατεκμηρίωτες βλακείες. Είναι ο ίδιος που έχει γράψει και τα σχετικά στο κυρίως λήμμα των Λαζών.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 08:25Άλλη μια ΤΊΜΙΑ συμβολή του Ζαπο στην κατακρίμνηση της Εθνικής φαντασίωσης περί γνησίων Ελλήνων τρισχιλιετους συνέχειας.Ζαποτέκος έγραψε: ↑01 Μάιος 2019, 14:26Στο μεταξύ βλέπω ότι εντός του 2018 - 2019 κάποιος χρήστης Georgiano έφτιαξε λήμμα για το Hellenization of Laz people .
https://en.wikipedia.org/wiki/Helleniza ... Laz_people
https://en.wikipedia.org/wiki/Laz_peopl ... Modern_era
Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
Re: Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Και Αρμένιους μπορεί να έχουν αφομοιώσει οι Έλληνες του Πόνοτου , και Γεωργιανούς κ.α. Σημαίνει αυτό πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες ; Και οι Πελοποννήσιοι έχουν αφομοιώσει Σλάβους. Ομοίως οι Γερμανοί Σλάβους και Βάλτους, οι Ρώσοι έχουν αφομοιώσει Ουράλιους, οι Μογγόλοι έχουν αφομοιώσει Τούρκους, οι Κινέζοι Χαν έχουν αφομοιώσει Θιβετιανούς, Μαντζουριανούς, Τάι, Βιέτ κ.λπ. Σημαίνει κάτι αυτό ;DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 08:20Αυτό έρχεται σε ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΊΦΑΣΗ με το παρακάτω.Αφού έχουν αναμιχθεί με ντόπιους και διάφορα έθνη άρα ΔΕΝ αποκλείεται οι Πόντιοι να είναι Λαζοί ενσωματωμένοι μέσω της επιμιξίας.Ζαποτέκος έγραψε: ↑04 Μάιος 2019, 16:25Νεωτερική Γεωγραφία, 1792 :
Οι νεώτεροι Έλληνες ώντας πολλά μακρυσμένοι από αναμεταξύ τους και κατοικώντας διάφορα κλίματα, έχωντας επιμιξία με διάφορα έθνη, άλλοι με άλλα και άλλοι με άλλα, ώντας και μερικοί από κάτω εις άλλη εξουσία, πρόσθεσε ακόμη και τη στέρηση όπου έχομεν από βιβλία εις τη γλώσσα μας, ακολουθεί δι’ αυτά να διαφέρωμεν αναμεταξύ μας και εις τα χρώματα και εις τη μορφή και εις τα ήθη και εις τη διάλεκτο.
Ο Ζαπο που πάει να υπερασπιστεί την Εθνική γραμμή καταλήγει να την συντρίβει.
Και αυτό είναι προς τιμήν του.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Α εδώ δεν παίζεις τίμια!
Το όνομα στον συγκεκριμένο τόπο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λέει μια ιστορία που δεν μπορεί να συγκριθεί με μια γενική αναφορά σε άλλο όνομα παγκοσμίως και ανά τους αιώνες.
Και σιγά το επιχείρημα δηλαδή, μιας και η ρίζα είναι Ινδοευρωπαϊκη οπότε δεν είμαι σίγουρος για το "το "Γεώργιος' είναι ελληνικό όνομα.".
Μου θυμίζει Τζιροπουλου και Γεωργιάδη.

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- DIOMEDESGR
Και σε ευχαριστώ που το έθεσες υπόψιν μας, δεν το ήξερα ότι υπήρχε.
Για το αν είναι βλακείες ή όχι το περιεχόμενο θα μου επιτρέψεις να έχω την δική μου γνώμη.

- DIOMEDESGR
Ποιός το υποστηρίζει αυτό, εννοώ το "οι σημερινοί Πόντιοι, εντός του Ελληνικού κράτους, ΔΕΝ είναι Έλληνες" ?Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:33Και Αρμένιους μπορεί να έχουν αφομοιώσει οι Έλληνες του Πόνοτου , και Γεωργιανούς κ.α. Σημαίνει αυτό πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες ; Και οι Πελοποννήσιοι έχουν αφομοιώσει Σλάβους. Ομοίως οι Γερμανοί Σλάβους και Βάλτους, οι Ρώσοι έχουν αφομοιώσει Ουράλιους, οι Μογγόλοι έχουν αφομοιώσει Τούρκους, οι Κινέζοι Χαν έχουν αφομοιώσει Θιβετιανούς, Μαντζουριανούς, Τάι, Βιέτ κ.λπ. Σημαίνει κάτι αυτό ;
ΚΑΝΕΙΣ!
Ούτε καν για τους Ρωμιούς της Τραπεζούντας της εποχής μέχρι το 1923 δεν τολμώ να υποστηρίξω ότι δεν ήταν Ρωμιοί, Χριστιανοί Ελληνόφωνοι δλδ.
Άλλο αυτό όμως και άλλη η Ιστορική αλήθεια για τις εθνοτικές ομάδες που συμπήξαν το "έθνος" των Ελληνοποντίων.
Το ίδιο ανιστόρητο με το να αρνηθεί κάποιος την Ελληνικότητα των σημερινών Ποντίων είναι να προπαγανδίζει κάποιος ότι οι Πόντιοι ήταν.......... Ελληνες επί 3000 χρόνια στις κοιτίδες τους και ξαφνικά θυμηθήκανε να γυρίσουν στην" πατρίδα" ως "παλινοστούντες".

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 10 Μάιος 2019, 12:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τιμιότατα παίζω. Το "Γαβράς" θα ήταν παρατσούκλι που έγινε επώνυμο. Και ποιοι μπορεί να ονομάσουν κάποιον "Γαβρά" ; Μόνο μουσουλμάνοι. Αποδεικνύεις πως οι Γαβράδες ήταν χριστιανοί και όχι ντόπιοι λαοί που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:38Α εδώ δεν παίζεις τίμια!
Το όνομα στον συγκεκριμένο τόπο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λέει μια ιστορία που δεν μπορεί να συγκριθεί με μια γενική αναφορά σε άλλο όνομα παγκοσμίως και ανά τους αιώνες.
Και σιγά το επιχείρημα δηλαδή, μιας και η ρίζα είναι Ινδοευρωπαϊκη οπότε δεν είμαι σίγουρος για το "το "Γεώργιος' είναι ελληνικό όνομα.".
Μου θυμίζει Τζιροπουλου και Γεωργιάδη.
Η ρίζα είναι ινδοευρωπαϊκή. Εδώ όμως έχουμε δανεισμό λέξης , όχι ρίζας. Για φέρε μου ιστορική πηγή που να αναφέρει το όνομα "Γεώργιος" σε Κέλτες, Ιταλούς, Γερμανούς και Σλάβους πρίν την επαφή τους με τους Έλληνες . Σαν να μου λές πως η "δημοκρατία" είναι ινδοευρωπαϊκή λέξη, συνεπώς δεν είναι δάνειο από την ελληνική.

Αυτά που έχει γράψει είναι ατεκμηρίωτα. Δεν εξηγεί πως έγινε επί τουρκοκρατίας ο μαζικός γλωσσικός εξελληνισμός των Λαζών και γιατί δεν έγινε το ίδιο με Αρμενίους, Γεωργιανούς κ.α. Εδώ βρέ υπήρχαν τουρκόφωνοι Έλληνες στον Πόντο και στην Καππαδοκία και στην Κριμαία. Αυτοί γιατί δεν εξελληνίστηκαν γλωσσικά ;DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:40Και σε ευχαριστώ που το έθεσες υπόψιν μας, δεν το ήξερα ότι υπήρχε.
Για το αν είναι βλακείες ή όχι το περιεχόμενο θα μου επιτρέψεις να έχω την δική μου γνώμη.

Φυσικά και οι Πόντιοι ήταν Έλληνες επί 3000 χρόνια. Δεν δημιουργήθηκαν από διάφορες εθνοτικές ομάδες, αλλά αφομοίωσαν μέλη άλλων εθνοτικών ομάδων. Αυτό το δείχνει η ιστορία. Τα υπόλοιπα είναι ατεκμηρίωτες θεωρίες.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:49Ποιός το υποστηρίζει αυτό, εννοώ το "οι σημερινοί Πόντιοι, εντός του Ελληνικού κράτους, ΔΕΝ είναι Έλληνες" ?Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:33Και Αρμένιους μπορεί να έχουν αφομοιώσει οι Έλληνες του Πόνοτου , και Γεωργιανούς κ.α. Σημαίνει αυτό πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες ; Και οι Πελοποννήσιοι έχουν αφομοιώσει Σλάβους. Ομοίως οι Γερμανοί Σλάβους και Βάλτους, οι Ρώσοι έχουν αφομοιώσει Ουράλιους, οι Μογγόλοι έχουν αφομοιώσει Τούρκους, οι Κινέζοι Χαν έχουν αφομοιώσει Θιβετιανούς, Μαντζουριανούς, Τάι, Βιέτ κ.λπ. Σημαίνει κάτι αυτό ;
ΚΑΝΕΙΣ!
Ούτε καν για τους Ρωμιούς της Τραπεζούντας της εποχής μέχρι το 1923 δεν τολμώ να υποστηρίξω ότι δεν ήταν Ρωμιοί, Χριστιανοί Ελληνόφωνοι δλδ.
Άλλο αυτό όμως και άλλη η Ιστορική αλήθεια για τις εθνοτικές ομάδες που συμπήξαν το "έθνος" των Ελληνοποντίων.
Το ίδιο ανιστόρητο με το να αρνηθεί κάποιος την Ελληνικότητα των σημερινών Ποντίων είναι να προπαγανδίζει κάποιος ότι οι Πόντιοι ήταν.......... Ελληνες επί 3000 χρόνια στις κοιτίδες τους και ξαφνικά θυμηθήκανε να γυρίσουν στην" πατρίδα" ως "παλινοστούντες".
- DIOMEDESGR
Τι εννοείς Τουρκόφωνοι Έλληνες? (αστην Κριμαία, για Οθωμανική Αυτοκρατορία μιλάμε).Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:53Αυτά που έχει γράψει είναι ατεκμηρίωτα. Δεν εξηγεί πως έγινε επί τουρκοκρατίας ο μαζικός γλωσσικός εξελληνισμός των Λαζών και γιατί δεν έγινε το ίδιο με Αρμενίους, Γεωργιανούς κ.α. Εδώ βρέ υπήρχαν τουρκόφωνοι Έλληνες στον Πόντο και στην Καππαδοκία και στην Κριμαία. Αυτοί γιατί δεν εξελληνίστηκαν γλωσσικά ;
Τουρκόφωνοι Χριστιανοί πιστοί του Πατριαρχείου εννοείς?
Για δες λίγο:

Ελληνικοί χαρακτήρες (Hellenistic koine) Τουρκική γλώσσα.
Ποιοί Έλληνες? Τους έκανες DNA?

- DIOMEDESGR
Εντάξει, "στρίβειν δια του αραββώνος"!
Η αφήγησή σου ΣΤΗΡΊΖΕΙ την Εθνικιστική προπαγάνδα του Νεοελληνικού Βασιλείου και βολεύει.
Δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η αλήθεια.

Η Κριμαία ήταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 13:02Τι εννοείς Τουρκόφωνοι Έλληνες? (αστην Κριμαία, για Οθωμανική Αυτοκρατορία μιλάμε).Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:53Αυτά που έχει γράψει είναι ατεκμηρίωτα. Δεν εξηγεί πως έγινε επί τουρκοκρατίας ο μαζικός γλωσσικός εξελληνισμός των Λαζών και γιατί δεν έγινε το ίδιο με Αρμενίους, Γεωργιανούς κ.α. Εδώ βρέ υπήρχαν τουρκόφωνοι Έλληνες στον Πόντο και στην Καππαδοκία και στην Κριμαία. Αυτοί γιατί δεν εξελληνίστηκαν γλωσσικά ;
Τουρκόφωνοι Χριστιανοί πιστοί του Πατριαρχείου εννοείς?
Για δες λίγο:
Ελληνικοί χαρακτήρες (Hellenistic koine) Τουρκική γλώσσα.
Ποιοί Έλληνες? Τους έκανες DNA?
Δείχνεις τουρκόφωνους Έλληνες και καραμανλίδικη γραφή ; Και αυτό πώς στηρίζει τα επιχειρηματά σου και όχι τα δικά μου ;

Ήταν Έλληνες που τουρκοφώνησαν γιατί βρέθηκαν μεταξύ συμπαγών ομάδων τουρκόφωνων. Η θρησκεία τους το δείχνει , καθώς αν αλλαξοπιστούσε μουσουλμάνος τον περίμενε θάνατος. Η μόνη εναλλακτική θα ήταν να ήταν Τουρκόπολοι, δηλαδή εκχριστιανισμένοι Τούρκοι μισθοφόροι του Βυζαντίου επί Σελτζούκων. Θα πρέπει όμως να μου βρείς ιστορική πηγή που να μιλάει για μια τέτοια μαζική εγκατάσταση στον Πόντο ή στην Καππαδοκία. Για την Ηλεία ας πούμε έχουμε μια τέτοια αναφορά για πέρασμα τουλάχιστον. Για την Μικρά Ασία σε βεβαιώνω πως είναι αδύνατον .
Αν μου τεκμηριώσεις την δική σου θεωρία , είμαι έτοιμος να την δεχτώ. No problem.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 13:05Εντάξει, "στρίβειν δια του αραββώνος"!
Η αφήγησή σου ΣΤΗΡΊΖΕΙ την Εθνικιστική προπαγάνδα του Νεοελληνικού Βασιλείου και βολεύει.
Δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η αλήθεια.
- hellegennes
Γλυκέ μου, δεν θυμήθηκαν να επιστρέψουν. Τους εξόντωναν οι γείτονές μας. Διάβασε λίγο τι ήταν τα αμελέ ταμπουρού και πώς όσοι επιβίωσαν το κατάφεραν καταφεύγοντας στα βουνά. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στα Αμπελάκια Δράμας. Το χωριό αυτό ιδρύθηκε από το χωριό του προπάππου μου, που σήκωσε όλους τους συγχωριανούς του και έζησαν 3 χρόνια στα βουνά, μέχρι που μίσθωσαν πλοία και ήρθαν στην Ελλάδα. Δεν είπαν ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν μετά από 3000 χρόνια. Δεν είχαν κανέναν σκοπό να φύγουν.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:49Το ίδιο ανιστόρητο με το να αρνηθεί κάποιος την Ελληνικότητα των σημερινών Ποντίων είναι να προπαγανδίζει κάποιος ότι οι Πόντιοι ήταν.......... Ελληνες επί 3000 χρόνια στις κοιτίδες τους και ξαφνικά θυμηθήκανε να γυρίσουν στην" πατρίδα" ως "παλινοστούντες".
Όσο για τον όρο γενοκτονία, είναι μεν σύγχρονη επινόηση, αλλά ο επινοητής της είπε ότι δεν είναι φυσικά νέο φαινόμενο και θεωρούσε τις σφαγές στην Ανατολία γενοκτονίες, συμπεριλαμβανομένων των σφαγών των Ασσυρίων και των Ελλήνων.
Η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Αρμενία έχουν αναγνωρίσει το γεγονός ως γενοκτονία. Δεν υπολογίζω την Κύπρο. Η Κομισιόν έχει απαντήσει ότι δεν είναι αρμόδια να αναγνωρίζει γενοκτονίες και σημειώνει μόνο ό,τι έχει ήδη διεθνή αναγνώριση. Ο ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει το γεγονός σαν γενοκτονία για δύο λόγους: δεν υπάρχει αρκετή πίεση από την ελληνική πλευρά και η Τουρκία και η Ελλάδα υποτίθεται ότι είναι σύμμαχοι και δεν θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα, δεδομένης της μακράς ιστορίας διεκδικήσεων, παραβιάσεων, συγκρούσεων, κτλ.
Αυτό δεν αποκλείει την μελλοντική αναγνώριση του γεγονότος σαν γενοκτονία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:27Και όλοι οι George, Georg κ.λπ. της Ευρώπης είναι ελληνικής καταγωγής γιατί το "Γεώργιος' είναι ελληνικό όνομα.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 08:03Ζαποτέκος έγραψε: ↑02 Μάιος 2019, 21:27Άγιος Θεόδωρος ο Μεγαλομάρτυρας ο Γαβράς
Ο Άγιος Θεόδωρος ο Μεγαλομάρτυρας ο Γαβράς, γεννήθηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην κωμόπολη της Χαλδίας Άρτα (ή Άτρα), από γονείς ευσεβείς και ένδοξους (Η Χαλδία ήταν ένα από τα 3 θέματα του Πόντου με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα).
Χρημάτισε στρατιωτικός αρχηγός και κυβερνήτης της Τραπεζούντος και ανεδείχθη υπερασπιστής της Ορθοδόξου πίστεως και προστάτης των πτωχών και των αδυνάτων.
Σε μία συμπλοκή με τους Σελτζούκους Τούρκους συνελήφθη αιχμάλωτος και προκειμένου να μην αρνηθεί το Χριστό και την πίστη του, μαρτύρησε μετά από φρικτά και μεγάλα βασανιστήρια, στις 2 Οκτωβρίου 1098 μ.Χ. στη Θεοδοσιούπολη (Ερζερούμ).
http://www.saint.gr/2575/saint.aspx
https://www.mixanitouxronou.gr/theodoro ... a-ton-agi/Πηγη:https://en.m.wikipedia.org/wiki/GabrGabr (Persian: گبر) (also geuber, geubre, gabrak, gawr, gaur, gyaur, gabre) is a New Persian term originally used to denote a Zoroastrian.
Historically, gabr was a technical term synonymous with mōg, "magus", denoting a follower of Zoroastrianism, and it is with this meaning that the term is attested in very early New Persian texts such as the Shahnameh. In time, gabr came to have a pejorative implication and was superseded in literature by the respectable Zardoshti, "Zoroastrian".
By the 13th century the word had come to be applied to a follower of any religion other than Islam, and it has "also been used by the Muslim Kurds, Turks, and some other ethnic groups in modified forms to denote various religious communities other than Zoroastrians, sometimes even in the sense of unbeliever."[1] As a consequence of the curtailment of social rights, non-Muslims were compelled to live in restricted areas, which the Muslim populace referred to as Gabristans.[2]
In the Ottoman Empire, the Turkish version gâvur, borrowed into English via French as "giaour", was used to refer to Christians. This is sometimes still used today in former Ottoman territories and carries a strong pejorative meaning.
Μερικοί Ρώσοι συγγραφείς θεωρούν τους Γαβράδες Αρμένιους, το όνομα εξελίχθηκε να σημαίνει τον ΑΠΙΣΤΟ (giaour).
Άλλο ένα πόϊντ στην πλευρά που θέλει τους Πόντιους να προέρχονται από Ελληνοποιημένους (εκρωμαϊσμένους για την ακρίβεια) Λαζούς και άλλους ντόπιους λαούς που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και υποτάχθηκαν στο Rum millet.

χαρά στο κουράγιο σας!
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Alchemist501
Lugozzi έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:20Ζαποτέκος έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:27Και όλοι οι George, Georg κ.λπ. της Ευρώπης είναι ελληνικής καταγωγής γιατί το "Γεώργιος' είναι ελληνικό όνομα.DIOMEDESGR έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 08:03
Πηγη:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gabr
Μερικοί Ρώσοι συγγραφείς θεωρούν τους Γαβράδες Αρμένιους, το όνομα εξελίχθηκε να σημαίνει τον ΑΠΙΣΤΟ (giaour).
Άλλο ένα πόϊντ στην πλευρά που θέλει τους Πόντιους να προέρχονται από Ελληνοποιημένους (εκρωμαϊσμένους για την ακρίβεια) Λαζούς και άλλους ντόπιους λαούς που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και υποτάχθηκαν στο Rum millet.
χαρά στο κουράγιο σας!
Σαν να μιλάς με Δημιουργιστες.
Καμία ελπίδα
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
26 Μαρ 2024, 22:33
-
-
Νέα δημοσίευση Διεγράφη ο Καρατζαφέρης από το ΛΑΟΣ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 07 Μαρ 2025, 19:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
12 Μαρ 2025, 03:05
-
-
- 72 Απαντήσεις
- 1815 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
06 Αύγ 2024, 20:25
-