Aυτοί που ποντάρουν, αντικατροπτρίζουν την γενική αντίληψη γιά το αποτέλεσμα. Με αυτή την έννοια, δεν λένε ότι αυτοί θα ψηφίσουν έτσι, αλλά υποθέτουν ότι θα ψηφίσει έτσι ο γενικός πληθυσμός. Οι αποδόσεις δεν δείχνουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά τα συσσωρευμένα στοιχήματα.under έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:30Το ερωτημα ειναι ποιος πονταρει και ποσο.Οι περισσοτεροι που πονταρουν απλως βλεπουν τις δημοσκοπησεις.Leporello έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:27Αλλού γιά αλλού. Αν οι μπούκηδες ήταν άσχετοι θα το είχαν κλείσει το κατάστημα. Και φυσικά δεν κρίνουν με βάση τις δημοσκοπήσεις. Κρίνουν με βάση τα στοιχήματα που έχουν. Και επειδή τα στοιχήματα συνοδεύονται από λεφτά, είναι πολύ πιό αξιόπιστα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση.Highlander έγραψε: ↑09 Μάιος 2019, 23:50Οι μπουκηδες είναι άσχετοι και κρίνουν με βάση της δημοσκοπήσεις, δεν έχουν αποτι καταλαβαίνω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα και μου κάνει εντύπωση που παρολαυτα ριψοκινδυνεύουν τα λεφτά τους. Εγώ πάντως έπαιξα κάποια χρήματα που το ότι θα τα βγάλω είναι σίγουρο. Στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πάνω από 23,5%. Μοιράζουν τζάμπα χρήμα.
Οπως και να εχει,οι αποδοσεις βγαινουν εμμεσα ή αμεσα με βαση τις δημοσκοπησεις.
Βγηκαν 2 χθες με τη διαφορα απο 6,5 εως 7,5.Αν βγουν αυριο αλλες με τη διαφορα στις 8-9 θα αλλαξουν λιγο οι αποδοσεις.
Τελευταίες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Re: Τελευταίες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αυτός εδώ είναι σοβαρός επιστήμων τώρα,δε μου κάνει εντύπωση το χάλι της σύγχρονης τεχνικής στην Ελλάδα.Η αποτυχία και η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο.Leporello έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 12:27Αλλού γιά αλλού. Αν οι μπούκηδες ήταν άσχετοι θα το είχαν κλείσει το κατάστημα. Και φυσικά δεν κρίνουν με βάση τις δημοσκοπήσεις. Κρίνουν με βάση τα στοιχήματα που έχουν. Και επειδή τα στοιχήματα συνοδεύονται από λεφτά, είναι πολύ πιό αξιόπιστα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση.Highlander έγραψε: ↑09 Μάιος 2019, 23:50Οι μπουκηδες είναι άσχετοι και κρίνουν με βάση της δημοσκοπήσεις, δεν έχουν αποτι καταλαβαίνω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα και μου κάνει εντύπωση που παρολαυτα ριψοκινδυνεύουν τα λεφτά τους. Εγώ πάντως έπαιξα κάποια χρήματα που το ότι θα τα βγάλω είναι σίγουρο. Στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πάνω από 23,5%. Μοιράζουν τζάμπα χρήμα.
Αν ενοείς με το είχαμε πάρει τις ευρωεκλογές του 1999 εγώ δεν πήρα τίποτα τουναντίον τον ήπια όπως και οι περισσότεροι έλληνες με οποιαδήποτε κυβέρνηση ήταν στην εξουσία(συμπεριλαμβανομένης ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) την τελευταία τριακονταετία.Εκτός αυτού οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Εν πάσει περίπτωση ήταν η μοναδική εξαίρεση τότε ενώ τώρα οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το πολύ 4,5 μήνες μετά τις ευρωεκλογές(ή και νωρίτερα ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών) και το διάστημα μεταξύ ευρωεκλογών και βουλευτικών θα είναι το μικρότερο διάστημα στην ελληνική ιστορία οπότε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι παρόντα και άμεσα και εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Για να έχει ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την κατάσταση πρέπει η διαφορά να είναι μικρή(το πολύ 3 μονάδες).Μια διαφορά από 4 και πάνω μονάδων θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί τουναντίον πιθανότερο θα είναι να μεγαλώσει κι άλλο και όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ(και αντίστροφα δηλαδή όσο μικρότερη η διαφορά από 3 μονάδες και κάτω δηλαδή τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ). Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.-71 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 11:32Πίπες,το 2000 τον ήπιατε εθνικές και το 1999 είχατε πάρει τις ευρωεκλογές.Apergos8 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 10:50Εχει γίνει παράδοση στην Ελλάδα το κόμμα που επικρατεί στις ευρωεκλογές να επικρατεί και στις βουλευτικές που έρχονται αμέσως μετά με μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του.Αυτό δείχνει η ελληνική πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης και αυτό έχει καθιερωθεί στη συνήδειση του κόσμου δίνοντας δίνοντας στον νικητή των ευρωεκλογών μία μεγάλη ιδεολογική νίκη καθιερώνοντας τον στην συνήδειση του κόσμου ως τον επόμενο κυβερνήτη της χώρας και ευνοώντας τον στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές βοηθώντας τον να αυξήσει την διαφορά που πήρε στις ευρωεκλογές (πιο πρόσφατο παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που στις ευρωεκλογές 2014 κέρδισε με 4 μονάδες διαφορά και στις βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου 2015 δηλαδή 8 μήνες μετά πήρε διαφορά 8,5 μονάδων από την ΝΔ).Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρή από ότι στις βουλευτικές(για την ακρίβεια πολλοί βλέπουν τις ευρωεκλογές ως πρόκριμα ή μία πρώτη γεύση του τι ακολουθεί στις βουλευτικές που έρχονται και όχι ως εκλογή μελών του ευρωκοινοβούλιου για το οποίο έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται) και στις ευρωεκλογές τα δύο μεγαλύτερα κόμματα παίρνουν χαμηλότερη ποσοστά από όσα θα πάρουν στις βουλευτικές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα γενικά παίρνουν υψηλότερα ποσοστά.Η αποχή γενικά είναι σημαντικά υψηλή στις ευρωεκλογές και αν δεν ήταν ταυτόχρονα οι περιφερειακες και δημοτικές εκλογές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα. Τώρα για το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.Αν η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχειρισιμη της τάξεως των 2-3 μονάδων τότε βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Αν η διαφορά είναι της τάξεως των 6-7 μονάδων ή περισσότερο τότε βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τέλη Ιουνίου αμέσως μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις έτσι ώστε να σωθεί ότι σώζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί ήττα με όσο λιγότερη ζημιά γίνεται. Δεν γπερίπτωση τι θα γίνει στην περίπτωση που η διάφορα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν μεγαλύτερη από 2-3 μονάδες αλλά μικρότερη από 6-7 μονάδες.Το ίδρυμα Σορος πάντως που στις προβλέψεις του πέφτει μέσα (κατά σατανικό τρόπο) προέβλεψε νίκη της ΝΔ με διαφορά 5-10 μονάδων στις βουλευτικές εκλογές.
Και στην Αγγλία συναντάται το φαινόμενο και αλλού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apergos8 την 10 Μάιος 2019, 14:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Νδ δεν είσαι;Apergos8 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:01Αν ενοείς με το είχαμε πάρει τις ευρωεκλογές του 1999 εγώ δεν πήρα τίποτα τουναντίον τον ήπια όπως και οι περισσότεροι έλληνες με οποιαδήποτε κυβέρνηση ήταν στην εξουσία(συμπεριλαμβανομένης ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) την τελευταία τριακονταετία.Εκτός αυτού οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.
Καμία νοθεία δεν είχε παιχτεί,υπάρχουν αντιπρόσωποι από όλα τα κόμματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα και αν υπήρξε η παραμικρή υποψία θα είχε αποκαλυφθεί.Ψεκασμενιές του καρατζαφέρη ήταν όλα αυτά έπειτα από εντολή που έπεσε από τα κεντρικά για ανένδοτο κατά του καραμαλάκου του μικρού στο όνομα της βρωμοοικογένειας.
Το ότι δεν έχεις επαφή με το τι γίνεται στο εξωτερικό δε μπορώ να ξέρω αν είναι υπέρ ή κατά σου.Ας κρίνουν όσοι μας διαβάζουν.
Δεν είμαι ΝΔ αλλά δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΣΥΡΙΖΑ.Δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα κόμματα στην Ελλάδα.Εσύ κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να ανήκει σε ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας και αν δεν είναι στο ένα θα είναι στο άλλο.Υπάρχουν και άτομα που ανήκουν σε άλλα κόμματα καθώς και πολλοί που δεν ανήκουν σε κανένα.Οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους(διαφορά 1%) και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Εν πάσει περίπτωση ήταν η μοναδική εξαίρεση τότε ενώ τώρα οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το πολύ 4 μήνες μετά τις ευρωεκλογές(ή και νωρίτερα ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών) και το διάστημα μεταξύ ευρωεκλογών και βουλευτικών θα είναι το μικρότερο διάστημα στην ελληνική ιστορία οπότε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι παρόντα και άμεσα και εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Για να έχει ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την κατάσταση πρέπει η διαφορά να είναι μικρή(το πολύ 3 μονάδες).Μια διαφορά από 4 και πάνω μονάδων θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί τουναντίον πιθανότερο θα είναι να μεγαλώσει κι άλλο και όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ(και αντίστροφα δηλαδή όσο μικρότερη η διαφορά από 3 μονάδες και κάτω δηλαδή τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ). Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.-71 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:07Νδ δεν είσαι;Apergos8 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:01Αν ενοείς με το είχαμε πάρει τις ευρωεκλογές του 1999 εγώ δεν πήρα τίποτα τουναντίον τον ήπια όπως και οι περισσότεροι έλληνες με οποιαδήποτε κυβέρνηση ήταν στην εξουσία(συμπεριλαμβανομένης ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) την τελευταία τριακονταετία.Εκτός αυτού οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.
Καμία νοθεία δεν είχε παιχτεί,υπάρχουν αντιπρόσωποι από όλα τα κόμματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα και αν υπήρξε η παραμικρή υποψία θα είχε αποκαλυφθεί.Ψεκασμενιές του καρατζαφέρη ήταν όλα αυτά έπειτα από εντολή που έπεσε από τα κεντρικά για ανένδοτο κατά του καραμαλάκου του μικρού στο όνομα της βρωμοοικογένειας.
Το ότι δεν έχεις επαφή με το τι γίνεται στο εξωτερικό δε μπορώ να ξέρω αν είναι υπέρ ή κατά σου.Ας κρίνουν όσοι μας διαβάζουν.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Έβαλα πιο πάνω τα αποτελέσματα των δύο εκλογών από τα οποία προκύπτει ότι το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα έχασε πάνω από 4 μονάδες μεταξύ των δύο εκλογών,όση περίπου ήταν και η διαφορά στις πρώτες.
Ο Καρατζαφέρης βγήκε και είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν σικέ και διεγράφη.Όντως δεν δόθηκε συνέχεια από τον Καραμανλή.Τα αεροπλάνα με τους Ρωσοπόντιους πάντως έρχονταν από την Κύπρο όπου κυβερνούσε ο ΔΗΣΥ του Κληρίδη.Όποιος νομίζει ότι είναι δυνατόν μια δεξιά κυβέρνηση στην Κύπρο να συνεργασθεί σε νοθεία κατά της ΝΔ στην Ελλάδα και αυτή να μη μιλήσει είναι εκτός πραγματικότητος.Εκτός αν ήταν σικέ.Βεβαίως τότε κυκλοφορούσε το σχέδιο Ανάν που ήταν προυπόθεση για να μπει η Κύπρος στην ΕΕ.Εκείνο που συνέβη είναι ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη - Κληρίδη δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν και έγινε η ένταξη της Κύπρου αλλά λίγο πριν την αποδοχή του έγιναν εκλογές σε Κύπρο και Ελλάδα και οι κυβερνήσεις Καραμανλή - Παπαδόπουλου το υπονόμευσαν και απορρίφθηκε.Έτσι η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ χωρίς το σχέδιο Ανάν.Κάθε ερμηνεία δεκτή.
Το τι είσαι το μαρτυρά το τρολοάβατάρ σου,από τη μία δεν είσαι νδ από την άλλη όμως παρουσιάζεις το συριζα ως νέο πασοκ.Για τη νδ δεν υπάρχει τίποτα εκ πρώτης όψης κατά της.Μαγκιά σου και καμάρι σου,θα πρέπει να πάψεις να είσαι φοβικός δεξιός όμως.Σε θέλω όπως τον παππού να φωνάζεις δυνατά και καθαρά "Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια".Apergos8 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:12
Δεν είμαι ΝΔ αλλά δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΣΥΡΙΖΑ.Δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα κόμματα στην Ελλάδα.Εσύ κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να ανήκει σε ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας και αν δεν είναι στο ένα θα είναι στο άλλο.Υπάρχουν και άτομα που ανήκουν σε άλλα κόμματα καθώς και πολλοί που δεν ανήκουν σε κανένα.Οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους(διαφορά 1%) και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Εν πάσει περίπτωση ήταν η μοναδική εξαίρεση τότε ενώ τώρα οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το πολύ 4,5 μήνες μετά τις ευρωεκλογές(ή και νωρίτερα ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών) και το διάστημα μεταξύ ευρωεκλογών και βουλευτικών θα είναι το μικρότερο διάστημα στην ελληνική ιστορία οπότε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι παρόντα και άμεσα και εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Για να έχει ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την κατάσταση πρέπει η διαφορά να είναι μικρή(το πολύ 3 μονάδες).Μια διαφορά από 4 και πάνω μονάδων θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί τουναντίον πιθανότερο θα είναι να μεγαλώσει κι άλλο και όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ(και αντίστροφα δηλαδή όσο μικρότερη η διαφορά από 3 μονάδες και κάτω δηλαδή τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ). Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.
Πάντως οι τότε εκλογές έγιναν σε διαφορά 10 μηνών ενώ τώρα θα γίνουν σε 5.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνετε τόσο βάρος οι διαδικτυακοί ρουφιάνοι σ'αυτό το θέμα,όταν ήδη λέγατε ότι δε γυρίζει το πράγμα από το 2016 κιόλας.Δηλαδή φταίει το 5μηνο που δεν είναι 10μηνο,άρα μη αρκετό ως διάστημα για να βγει πρώτος ο συριζα;
Κάνεις ένα μεγάλο λάθος εσύ όπως και όλοι οι άλλοι προπαγανδιστές εδώ μέσα,έμμισθοι ή μη,ο συριζα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ του να στήσει ένα μεγάλο μηχανισμό από κομματόσκυλα όπως έχει κάνει η νδ τόσα χρόνια,διορίζοντας στο μουσείο της ακρόπολης ή αλλού.Αν ήθελε θα το έκανε,βλέπεις όμως ότι περιορίζεται σε μετρημένους στα δάκτυλα μετακλητούς που αυτοί ούτως ή άλλως θα υπήρχαν με οποιονδήποτε πάνω.Η μεγάλη δύναμη του κόμματος αυτού είναι η απέραντη μη οργανωμένη βάση του στην οποία ανήκω και εγώ.Σ'όλη μου τη ζωή έχω πάει σε μια και μοναδική πολιτική συγκέντρωση ως τώρα και αυτή ήταν του συριζα στο κλειστό στο γαλάτσι.Θα πάω και σε άλλη μια για τις εθνικές και τέλος...άντε άλλη μια για ευρωεκλογές αν κάνει,δε γνωρίζω από αυτά.
Στην ώρα της κάλπης όμως θα βρίσκομαι εκεί αντι-συριζα απεργέ...παρέα με πολλούς άλλους.
Κυβέρνηση πώς θα σχηματιστεί;
Νομίζω τα κουκιά δεν βγαίνουν με τόσο μικρή διαφορά.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
1)Στις Περιφερειακές εκλογές το πιθανότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει δύο περιφέρειες(την Ιονίων νησιών με έναν αριστερό περιφερειάρχη και της δυτικής Μακεδονίας με έναν περιφερειάρχη που βλέπει με θετικό μάτι την Χρυσή Αυγή όπως το ομολογεί ανοιχτά και ο οποίος εκτός των άλλων είναι και αντισημίτης και οπαδός των θεωριών συνομωσίας για τους Εβραίους).Η επανεκλογή της Ρένας Δούρου είναι σχεδόν αδύνατη αφού ακόμα και στο μεγάλο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 κέρδισε με μόλις δύο μονάδες διαφορά στον δεύτερο γύρο ενώ τώρα μετά από μια θητεία που προκάλεσε οργή βρίσκεται σε εξαιρετικά δύακολη θέση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι την θέση της στην Περιφέρεια Αττικής θα την πάρει ο Πατούλης).Στις άλλες περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να τα πάει ούτε κι εκεί καθόλου καλά.
2)Στις δημοτικές εκλογές η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα χειρότερη από τις περιφερειακές.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα ελάγχιστα κόμματα παγκοσμίως που ενώ κατάφεραν να γίνουν κυβέρνηση παρόλα αυτά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ποτέ δεν μπόρεσαν να τα πάνε καλά(δεν ξέρω τους λόγους).Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει σίγουρα να εκλέξει δήμαρχο στους μεγάλους δήμους της χώρας ενώ υπάρχει γι αυτόν ορατός ο κίνδυνος να μην εκλέξει δημαρχο ούτε καν σε παραδοσιακές αντιδεξιές περιοχές(π.χ Κρήτη).
3)Στις ευρωεκλογές όπως ειπώθηκε ήδη στο παρόν νήμα αναμένεται νίκη της ΝΔ ακόμα και οι συριζαίοι ομολογούν πως δεν μπορούν να κερδίσουν τις ευρωεκλογές.Ωστόσο το ερώτημα είναι αν αυτή η νίκη της ΝΔ θα είναι μικρή(1-3% διαφορά),μέτρια(3-5% διαφορά) ή μεγάλη(5%+ διαφορά).
4)Οι βουλευτικές θα καθοριστούν από τις ευρωεκλογές.Αν η νίκη της ΝΔ είναι μικρή(1-3% διαφορά) τότε το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο στις βουλευτικές και η μάχη δύσκολη,αν η νίκη της ΝΔ είναι μέτρια(3-5% διαφορά) η ΝΔ θα έχει ένα σημαντικότατο προβάδισμα το οποίο θα δυσκολέψει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να το ανατρέψει και η ΝΔ θα έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό πλεονέκτημα ενώ αν η νίκη της ΝΔ είναι μεγάλη(5%+ διαφορά) το αποτέλεσμα θα είναι μη αναστρέψιμο υπέρ της ΝΔ.
2)Στις δημοτικές εκλογές η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα χειρότερη από τις περιφερειακές.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα ελάγχιστα κόμματα παγκοσμίως που ενώ κατάφεραν να γίνουν κυβέρνηση παρόλα αυτά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ποτέ δεν μπόρεσαν να τα πάνε καλά(δεν ξέρω τους λόγους).Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει σίγουρα να εκλέξει δήμαρχο στους μεγάλους δήμους της χώρας ενώ υπάρχει γι αυτόν ορατός ο κίνδυνος να μην εκλέξει δημαρχο ούτε καν σε παραδοσιακές αντιδεξιές περιοχές(π.χ Κρήτη).
3)Στις ευρωεκλογές όπως ειπώθηκε ήδη στο παρόν νήμα αναμένεται νίκη της ΝΔ ακόμα και οι συριζαίοι ομολογούν πως δεν μπορούν να κερδίσουν τις ευρωεκλογές.Ωστόσο το ερώτημα είναι αν αυτή η νίκη της ΝΔ θα είναι μικρή(1-3% διαφορά),μέτρια(3-5% διαφορά) ή μεγάλη(5%+ διαφορά).
4)Οι βουλευτικές θα καθοριστούν από τις ευρωεκλογές.Αν η νίκη της ΝΔ είναι μικρή(1-3% διαφορά) τότε το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο στις βουλευτικές και η μάχη δύσκολη,αν η νίκη της ΝΔ είναι μέτρια(3-5% διαφορά) η ΝΔ θα έχει ένα σημαντικότατο προβάδισμα το οποίο θα δυσκολέψει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να το ανατρέψει και η ΝΔ θα έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό πλεονέκτημα ενώ αν η νίκη της ΝΔ είναι μεγάλη(5%+ διαφορά) το αποτέλεσμα θα είναι μη αναστρέψιμο υπέρ της ΝΔ.
Υπεράνω όλων η πατρίς
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δεν έχει σχέση η διαφορά των δύο με την αυτοδυναμία.Αυτή εξαρτάται από το ποσοστό του πρώτου κόμματος και το ποσοστό των μικρών κομμάτων που δεν πιάνουν το 3% και μένουν εκτός βουλής.Όσο μεγαλώνει το ποσοστό αυτό τόσο χαμηλώνει το κατώφλι της αυτοδυναμίας του πρώτου.
Με πεντακομματική βουλή είναι στο 34%,με οκτακομματική στο 38%.
Η ΝΔ λέει πως έχει βάλει στόχο την αυτοδυναμία.Ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο.Αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία το πιθανότερο είναι να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ λίγο αστείο αν σκεφτείς πως καποτε αυτοί οι δύο ήταν εχθροί(και με την Ελληνική Λύση ακόμα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον οι δημοσκοπήσει δείχνουν την Ελληνική Λύση να βρίσκεται γύρω στο 3% και άρα να έχει πιθανότητες να μπει στην Βουλή).
Υπεράνω όλων η πατρίς
Αυτό ακριβώς.Το πόσα κόμματα θα μπούνε στην Βουλή θα καθορίσει αν θα υπάρξει ή όχι αυτοδυναμία.Η Βουλή θα είναι σίγουρα πεντακομματική και ίσως και εξακομματική αν μπεί η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:45Δεν έχει σχέση η διαφορά των δύο με την αυτοδυναμία.Αυτή εξαρτάται από το ποσοστό του πρώτου κόμματος και το ποσοστό των μικρών κομμάτων που δεν πιάνουν το 3% και μένουν εκτός βουλής.Όσο μεγαλώνει το ποσοστό αυτό τόσο χαμηλώνει το κατώφλι της αυτοδυναμίας του πρώτου.
Με πεντακομματική βουλή είναι στο 34%,με οκτακομματική στο 38%.
Υπεράνω όλων η πατρίς
- wooded glade
Ο Τσίπρας μοιράζει ελεημοσύνες και υπόσχεται διορισμούς από το παράθυρο.
Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φόρων, αναπτυξιακό περιβάλλον που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή χάνει το +15% αφού έχει ολόκληρο λαό, τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα μπορούσε να τους απαλλάξει από τα χαράτσια του Κατρούγκαλου. Πρόκειται και για χαράτσια που δεν τα εισπράττει το κράτος (!), από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεώθηκαν να κηρύξουν πτώχευση.
Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φόρων, αναπτυξιακό περιβάλλον που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή χάνει το +15% αφού έχει ολόκληρο λαό, τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα μπορούσε να τους απαλλάξει από τα χαράτσια του Κατρούγκαλου. Πρόκειται και για χαράτσια που δεν τα εισπράττει το κράτος (!), από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεώθηκαν να κηρύξουν πτώχευση.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
To άβαταρ μου λέει αλήθειες ειρωνεύεται την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα το οποίο είναι ένα πραγματικό γεγονός(έχουν διοριστεί όλα τα σόγια των συριζαιών σε όλες τις θέσεις κλειδιά υπό αυτή την ένοια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασιλιάς των κομματόσκυλων).Δεν συμπαθώ το ΠΑΣΟΚ καθόλου.Γιατί να συμπαθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το νέο ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ που έχει γίνει κολητάρι με το(μικρότερο από παλιά) παλιό ΠΑΣΟΚ;Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ,ούτε ΝΔ,ούτε ΠΑΣΟΚ.Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ότι όποιος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οπωσδήποτε ΝΔ.Και όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα θεωρεί ότι όποιος δεν συμπαθεί και κριτικάρει την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ.Εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είστε όμως για την ώρα κυβέρνηση εσάς κριρικάρουμε όπως κριτικάραμε και την Κυβέρνηση Σαμαρά και όπως θα κριτικάρουμε την κυβερνηση Μητσοτάκη.Θα πρέπει εκεί στα μεγάλα κόμματα να αλλάξετε κάποια στιγμή μυαλά.Όσο για τις βουλευτικές αυτές θα γίνουν(το πολύ) σε 4(και όχι σε 5) μήνες μετά τις ευρωεκλογές.-71 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:25Το τι είσαι το μαρτυρά το τρολοάβατάρ σου,από τη μία δεν είσαι νδ από την άλλη όμως παρουσιάζεις το συριζα ως νέο πασοκ.Για τη νδ δεν υπάρχει τίποτα εκ πρώτης όψης κατά της.Μαγκιά σου και καμάρι σου,θα πρέπει να πάψεις να είσαι φοβικός δεξιός όμως.Σε θέλω όπως τον παππού να φωνάζεις δυνατά και καθαρά "Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια".Apergos8 έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:12
Δεν είμαι ΝΔ αλλά δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΣΥΡΙΖΑ.Δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα κόμματα στην Ελλάδα.Εσύ κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να ανήκει σε ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας και αν δεν είναι στο ένα θα είναι στο άλλο.Υπάρχουν και άτομα που ανήκουν σε άλλα κόμματα καθώς και πολλοί που δεν ανήκουν σε κανένα.Οι ευρωεκλογές του 1999 και οι βουλευτικές του 2000 ήταν η μοναδική εξαίρεση στην μεταπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για ελάγχιστους ψήφους(διαφορά 1%) και είχε παιχτεί και ακουστεί πολύ έντονα το σενάριο της νοθείας αλλά δεν δόθηκε συνέχεια τότε.Εν πάσει περίπτωση ήταν η μοναδική εξαίρεση τότε ενώ τώρα οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το πολύ 4,5 μήνες μετά τις ευρωεκλογές(ή και νωρίτερα ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών) και το διάστημα μεταξύ ευρωεκλογών και βουλευτικών θα είναι το μικρότερο διάστημα στην ελληνική ιστορία οπότε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι παρόντα και άμεσα και εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Για να έχει ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την κατάσταση πρέπει η διαφορά να είναι μικρή(το πολύ 3 μονάδες).Μια διαφορά από 4 και πάνω μονάδων θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί τουναντίον πιθανότερο θα είναι να μεγαλώσει κι άλλο και όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ(και αντίστροφα δηλαδή όσο μικρότερη η διαφορά από 3 μονάδες και κάτω δηλαδή τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ). Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν ξέρω τι συναντάται που και λίγο με νοιάζει γιατί δεν ζω σε αυτές.
Πάντως οι τότε εκλογές έγιναν σε διαφορά 10 μηνών ενώ τώρα θα γίνουν σε 5.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνετε τόσο βάρος οι διαδικτυακοί ρουφιάνοι σ'αυτό το θέμα,όταν ήδη λέγατε ότι δε γυρίζει το πράγμα από το 2016 κιόλας.Δηλαδή φταίει το 5μηνο που δεν είναι 10μηνο,άρα μη αρκετό ως διάστημα για να βγει πρώτος ο συριζα;
Κάνεις ένα μεγάλο λάθος εσύ όπως και όλοι οι άλλοι προπαγανδιστές εδώ μέσα,έμμισθοι ή μη,ο συριζα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ του να στήσει ένα μεγάλο μηχανισμό από κομματόσκυλα όπως έχει κάνει η νδ τόσα χρόνια,διορίζοντας στο μουσείο της ακρόπολης ή αλλού.Αν ήθελε θα το έκανε,βλέπεις όμως ότι περιορίζεται σε μετρημένους στα δάκτυλα μετακλητούς που αυτοί ούτως ή άλλως θα υπήρχαν με οποιονδήποτε πάνω.Η μεγάλη δύναμη του κόμματος αυτού είναι η απέραντη μη οργανωμένη βάση του στην οποία ανήκω και εγώ.Σ'όλη μου τη ζωή έχω πάει σε μια και μοναδική πολιτική συγκέντρωση ως τώρα και αυτή ήταν του συριζα στο κλειστό στο γαλάτσι.Θα πάω και σε άλλη μια για τις εθνικές και τέλος...άντε άλλη μια για ευρωεκλογές αν κάνει,δε γνωρίζω από αυτά.
Στην ώρα της κάλπης όμως θα βρίσκομαι εκεί αντι-συριζα απεργέ...παρέα με πολλούς άλλους.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
ΟΚ τρούμπυ ηρέμησε,έχεις και μια ηλικία.wooded glade έγραψε: ↑10 Μάιος 2019, 14:53Ο Τσίπρας μοιράζει ελεημοσύνες και υπόσχεται διορισμούς από το παράθυρο.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΝΑΥΆΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ , ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στις 25/6...
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Ιουν 2023, 15:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 30 Απαντήσεις
- 1396 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
27 Ιουν 2023, 18:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Προβλέψεις για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών
από Mitharadir » 04 Νοέμ 2024, 09:38 » σε Διεθνής πολιτική - 125 Απαντήσεις
- 3336 Προβολές
-