Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της 7ημερης εργασίας - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 13 Μάιος 2019, 11:30

Beria έγραψε:
13 Μάιος 2019, 10:24
Chainis έγραψε:
13 Μάιος 2019, 10:16
Σε κανέναν αριστερούλη δεν πέρασε από το μυαλό ότι το επταήμερο έχει καταργηθεί από την εποχή του Χριστού κι ότι ούτε τον μεσαίωνα δεν δούλευαν επταήμερο.
Ο νόμος που ισχύει επιτρέπει -προφανώς- την επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων.
Ο Μητσοτάκης είτε δεν γνωρίζει τον νόμο και ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει κάτι που ισχύει, ή κάτι άλλο εννοεί και καλό θα ήταν να το διευκρινήσει
ακριβώς αυτό!

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2019, 11:31

vantono έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:26
Και ο νάνος της αντιμνή εξαχρείωσης?
ρε μλκ σατανίκ, εχεις καταντήσει τοσο τσιρλίντερ του Κούλι, που ούτε το μεγαλύτερο κνιτόμπαλο απέναντι στην Παπαρήγα σε ολάκερη την ιστορία του Περισσού, δεν έχει υπάρξει έτσι. Θέλω να σε διαβάζω ταχτικά να μαθαίνω μπαλίτσα (εισαι και απ τους αγαπημένους μου πχορουμίτες),αλλά με κατι τέτοια δε μ'αφήνεις να αγιάσω. :e040:
Στο συγκεκριμένο; Σαφέστατα. Αναμασάει κακοχωνεμένες κοινοτοπίες περί τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης με μηδενική αντίληψη των ζητουμένων για τον ελ (και κατ' επέκταση τον ευρωπαϊκό, διατί δεν είναι εντοπίζεται μόνο σε εσάς το πρόβλημα) κοινωνικό σχηματισμό.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2019, 11:32

Beria έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:27
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:22
Που έχετε και άποψη, ζωντόβολα
Είχα δει στο τρένο μια τύπισα που καθόταν στη θέση και έβριζε μόνη της:
'κωλος, κώλος, μουνι, κώλος'
κι αμα την κοίταζε κανείς, τον κάρφωνε και του έλεγε:
-Μη μου μιλάτε. Μη με κοιτάτε
με τρεμάμενη φωνή· υστερικά

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και μου τη θυμίζεις
Και λίγα σου έλεγε

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 13 Μάιος 2019, 11:39

Beria έγραψε:
Chainis έγραψε:
Σε κανέναν αριστερούλη δεν πέρασε από το μυαλό ότι το επταήμερο έχει καταργηθεί από την εποχή του Χριστού κι ότι ούτε τον μεσαίωνα δεν δούλευαν επταήμερο.
Ο Μητσοτάκης είτε δεν γνωρίζει τον νόμο και ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει κάτι που ισχύει, ή κάτι άλλο εννοεί και καλό θα ήταν να το διευκρινήσει
Μια παπαριά είπε ο Μητσοτάκης που δεν την σκέφτηκε και την είπε και μισή, τίποτα περισσότερο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μάιος 2019, 12:45

Chainis έγραψε:
13 Μάιος 2019, 11:39
Beria έγραψε:
Chainis έγραψε:
Μια παπαριά είπε ο Μητσοτάκης που δεν την σκέφτηκε και την είπε και μισή, τίποτα περισσότερο.
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω, είπε μια αοριστία για να δείξει την πρόθεση του να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα.

Αυτό όμως ισχύει και για το κύμα αντίδρασης που προκάλεσε.
Γιατί σημαίνει ότι και όσοι έπαθαν σοκ δεν ξέρουν το νόμο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μάιος 2019, 12:59

Κατά τα άλλα, υπάρχει μια ιδανική λύση για το πρόβλημα.

Αρκεί να προσλάβει όλους τους άνεργους το κράτος (με μόνιμη απασχόληση και όχι συμβάσεις) και απλώς να αυξήσει τη φορολογία για να αντιμετωπίσει το κόστος.

Θα αυξηθεί η κατανάλωση, θα πάρει "ανάσα" η αγορά, θα μπουν ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, οπότε όλα καλά.

Αν διπλασιάσει και τους μισθούς, τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα.

Και θα χτυπήσουμε και νομπελ οικονομίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 13 Μάιος 2019, 13:57

στο θεμα των εργασιακων με την σημερινη κατασταση στην χωρα(με 25% ανεργους και αλλο τοσο να παιρνει μεχρι 600 ευρω τον μηνα) και ο συριζα και η ΝΔ εχουν θεσεις οι οποιες ειναι εμπαιγμος

οταν η ΝΔ μειωσε τον κατωτατο η ρητορικη "υπαρχει ο κατωτατος και απο εκει και περα μπορει ο εργαζομενος να διαπραγματευτει για να παρει κατι παραπανω" ειναι κοροιδια, επειδη οι εργοδοτες θα σου πουν "αν δεν θελεις την θεση με 500, υπαρχουν αλλοι 10 απεξω που περιμενουν"

στο ιδιο πνευμα ειναι και αυτο που φερεται να ειπε ο μητσοτακης περι "συμφωνιας εργοδοτη-εργαζομενου για 7 ημερο" για τον ιδιο ακριβως λογο

οτι δλδ "αν δεν δεχτεις το 7ημερο, ουρα κανουν οι ανεργοι απεξω"

επισης να πουμε οτι στο παραδειγμα του παπαστρατου που αναφερθηκε οι εργαζομενοι το δεχτηκαν επειδη διατηρηθηκε το πενθημερο και οι συνολικες ωρες δουλειας την εβδομαδα πηγαν στις 37,5 αντι για 40

αλλα νομιζω οτι ελαχιστες επιχειρησεις θα μπορουσαν να δωσουν κατι τετοιο(και αν το εδιναν πιθανοτατα θα συναινουσαν και οι υπαλληλοι)

απο την αλλη, ειναι εμπαιγμος του συριζα να προσπαθει να εκμεταλλευτει "την αναλγησια του μητσοτακη" οταν στην τετραετια που κυβερναει ο τσιπρας εχουν ψηφιστει ενα καρο "μεταρρυθμισεις" σε βαρος των εργαζομενων του κατωτατου(μερικη και ελαστικη απασχοληση, καθεστων απολυσεων, περιορισμος συλλογικων συμβασεων κλπ)

και γενικα ξαναλεω οτι αν εισαι ΙΥ που δουλευεις για τον βασικο ολα τα κομματα ειναι εχθροι σου με αυτα που λενε και κανουν
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 13 Μάιος 2019, 14:01

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις: αν δεν χυθεί αίμα είναι θέμα χρόνου να γίνουμε σκλάβοι το 99% του πληθυσμού του πλανήτη. Δεν κρίνω όσους επιλέγουν την σκλαβιά, ούτε για τον εαυτό μου είμαι σίγουρος ότι θα επέλεγα την επανάσταση, αλλά ένα μεγάλο "άντε γαμήσου" οφείλω να το αφιερώσω σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μου προσπαθώντας να με πείσουν ότι αυτή η κατρακύλα της ποιότητας ζωής μου γίνεται για το καλό μου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Μάιος 2019, 14:16

Γραφικός έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:01
Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις: αν δεν χυθεί αίμα είναι θέμα χρόνου να γίνουμε σκλάβοι το 99% του πληθυσμού του πλανήτη. Δεν κρίνω όσους επιλέγουν την σκλαβιά, ούτε για τον εαυτό μου είμαι σίγουρος ότι θα επέλεγα την επανάσταση, αλλά ένα μεγάλο "άντε γαμήσου" οφείλω να το αφιερώσω σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μου προσπαθώντας να με πείσουν ότι αυτή η κατρακύλα της ποιότητας ζωής μου γίνεται για το καλό μου.
Να κάνω μία ερώτηση; Αν είχες τη δυνατότητα να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας (χωρίς δραστηριότητα που να απαιτεί κεφάλαιο) θα το έκανες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 13 Μάιος 2019, 14:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:16
Γραφικός έγραψε:
13 Μάιος 2019, 14:01
Να κάνω μία ερώτηση; Αν είχες τη δυνατότητα να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση ή να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας (χωρίς δραστηριότητα που να απαιτεί κεφάλαιο) θα το έκανες;
Ευαγγελίζομαι μία κοινωνία που οι συντελεστές παραγωγής θα ανήκουν στο κράτος, οπότε όχι
SpoilerShow
αν κι έκανα ακριβώς αυτά τα δύο που περιγράφεις μέχρι πρόσφατα. :oops:

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 13 Μάιος 2019, 14:23

12 Μάιος 2019, 18:15
Ο πρωθυπουργός της προόδου, της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού. Ο πρωθυπουργός που θα βάλει επιτέλους τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό στην τρίτη μετά χριστόν προ Χριστού χιλιετία
fixed :003:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 13 Μάιος 2019, 14:25

ΠΚΕ
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Μάιος 2019, 14:30

13 Μάιος 2019, 13:53
Βλέπεις τώρα ότι δεν επιχειρεί πλέον να εξηγήσει το "επταήμερη". Το αποποιείται λέγοντας "δήθεν επταήμερη" και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τη λέξη "πενθήμερη".

Τόσο πετυχημένη ήταν η αρχική του επιλογή λέξεων που υπερασπιζοσασταν αντί του μάθετε να μιλάει σαν άνθρωπος.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2019, 14:41

Η ερμηνεία του επταήμερη ήταν ζαίικο φέικ το οποίο και κατάπιατε αμάσητο, γιατί αν δεν ήσασταν τέτοιοι, δεν θα είχανε συμβεί όσα συνέβησαν από το δεκαπέντε και μετά

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών